Kamara() ()
Etheridge() ()
Pantsil(69)

Skrevet av Ole-Johannes Engdal

Andreomgangen startet på samme vis som den første. Liverpool begynte klart best, og angrepet fra første spark på ballen. Og allerede etter sju minutters spill stod det 1-0 til hjemmelaget. Torres fyrte av ett skudd som gikk via en Fulham-spiller og i stolpen. Fulham-spillerne prøvde febrilsk å få klarert, men i stedet sleivet Pantsil ballen i eget mål etter møljespill. Et merkelig mål, men mål er mål!. Etter målet fortsatte Liverpool å spille best, men kom bare til noen få sjanser. Det skikkelige presset klarte de aldri å skape, men det skal også Fulham ha kreditt for. De kjempet tappert gjennom hele kampen og gav aldri opp. Ved flere anledninger kom de til farlige avslutninger på mål. Særlig da Dembele for andre gang i kampen fikk avslutte fra fem meter og ikke klarte å sette ballen i mål. Smått utrolig at han ikke klarte det, men det takker vi for. Alt i alt en helt ok gjennomført match av Liverpool, og seieren var fortjent. Liverpool var hakket bedre, men de var aldri overlegne i kveldens kamp. Uansett, for første gang siden november tar de røde to seiere på rad, og det er hyggelig!

93:SLUTT!

92:Baird treffer Hangeland på ett langt innkast. Nordmannen får headet ballen mot mål, men Skrtel klarerer.

92:Dembele får lagt inn fra høyre, men Daniel Agger rydder unna.

90:Det er lagt til tre minutter i denne andreomgangen.

90:Dembele sparker ballen i Glen Johnson etter at Liverpool har fått frispark. Hvorfor ikke dommer velger å gi gult kort til Dembele er et godt spørsmål.

87:Meireles feller Murphy rett utenfor egen 16-meter og Fulham får frispark. Murphy legger frisparket inn i feltet. Dempsey header ballen til Dembele, men heller ikke denne gang klarer han å overliste Reina. Kjempesjanse!

87:Fulham presser på alt de kan for å få et utligningsmål! Johnsom kommer seg inn i Liverpools 16-meter, men Kelly får ryddet unna.

84:Liverpool spiller flott pasningsspill på Fulhams banehalvdel og får til slutt en corner. Jonjo Shelvey tar corneren, men Fulham får for endte gang ryddet opp i eget felt.

82:Murphy legger en perfekt corner inn i feltet. Hangeland får headet glimrende på mål, men Meireles redder på strek!

80:Det er klart for Liverpools andre bytte for kvelden. Christian Poulsen bytter med Fabio Aurelio.

78:Dempsey roter seg forbi tre Liverpool-spillere og får fyrt av et skudd, men det går høyt og langt til side for mål.

75:Hangeland kommer knallhardt inn mot Meireles og lager et frispark. Steven Gerrard lemper frisparket inn i feltet, men heller ikke denne gangen en god variant fra kapteinen.

72:Kelly fyker oppover høyresiden og får en dytt av Dembele i ryggen. Merkelig nok dømmer ikke dommer frispark.

71:Poulsen slår en herlig pasning opp mot Torres. Spanjolen prøver å få til et innlegg, men en Fulham-spiller hindrer det. The Kop roper på straffe, men det var det ikke.

69:Pantsil er fortsatt rasende og takler Glen Johnson helt håpløst. Pantsil får et fortjent gult kort.

67:Det gis alt i duellene og dommer må til slutt kalle til seg Gerrard og Pantsil. Dommeren roer det hele ned med tilsnakk til begge spillerne og lar kortene ligge.

67:Dirk Kuyt bytter med Jonjo Shelvey.

66:Skrtel går knallhardt i ryggen på Dembele og lager et unødvendig frispark rett utenfor egen 16-meter. Murphy tar frisparket, men ballen går utenfor buret til Reina.

64:Daniel Agger blir trampet på ankelen av Pantsil, men kommer seg heldigvis raskt på bena igjen.

63: Duff bytter med Gera.

61:Dempsey skyter fra drøyt 25 meter, men skuddet er altfor dårlig og går langt til side for mål.

59:Pantsil legger inn et flott innlegg til Dempsey. Dempsey får til en god avslutning, men Reina fanger ballen enkelt.

58:Gerrard og Agger kombinerer fint høye oppe på Fulhams banehalvdel, men dansken roter til slutt ballen utover dødlinja.

56:Liverpool får et frispark utenfor Fulhams 16-meter etter at Murphy takler Torres. Daniel Agger tar frisparket, men det ender i ingenting.

52: 1-0 Liverpool! Torres fyrer av et skudd mot mål, og skuddet går via en Fulham-spiller og i stanga. Ballen spretter ut igjen rett foran mål og bortelaget får ikke klarert unna. Stockdale prøver febrilsk men ballen spretter og Pantsil sleiver den inn i mål. Pantsil scorer altså selvmål etter det som må karakteriseres som en feilpasning.

51:Agger legger inn til Maxi som står på ti meter. Maxi får ikke til noen god heading, og Stockdale plukker ballen enkelt.

50:Igjen kommer Johnson til innlegg fra venstre, men innlegget er upresist og ender i innkast for Fulham.

49:Glen Johnson kommer igjen flott oppover på sin venstreside, men får dessverre ikke slått en presis pasning.

46:Torres tar avspark for Liverpool og andreomgangen er i gang.

I de første 15 minuttene så spilte Liverpool veldig bra fotball, og det så ut som at det kunne bli en fyrverkeri av en førsteomgang. Men mellom de første 15. og 20. minuttene gav Liverpool fra seg initiativet og inviterte Fulham inn i kampen. Begge lag har hatt sine sjanser, og noen av de veldig store. Allerede etter seks minutter puttet Torres ballen i nota, men målet ble annulert for offside. En marginal offside der Torres bare kan ha vært cenitmetere foran. Fire minutter senere får Meireles en kjempesjanse til å ordne 1-0 for hjemmelaget, men Stockdale redder headingen fra portugiseren mesterlig. Liverpool fikk også en stor sjanse i det 25. minutt da Johnson fikk fyrt et herlig skudd mot mål, men igjen reddet Fulham-keeperen mesterlig. Fulham på sin side hadde den største målsjansen utenom det annulerte målet til Torres. I det 30. minutt rundet Johnson Skrtel og fikk lagt inn til Dembele, men han klarte ikke å putte ballen i mål fra fem meter. En utrolig stor sjanse. Omgangen sett under ett har vært en jevn omgang der lagene har byttet på å ha ballen mye, men Liverpool har vært hakket bedre. Skal det bli seier i denne kampen må viljen til å angripe opp!

46:PAUSE

46:Igjen kommer Kelly til innlegg fra høyresiden. Torres går opp og får headet ballen, men headingen går over og utenfor.

42:Kelly kommer flott oppover på høyresiden og får lagt inn. Inne i feltet ligger Maxi og får avsluttet. Avslutningen går via en Fulham-spiller og ut til corner. Steven Gerrard tar corneren, men igjen klarer ikke Liverpool å skape noe farligheter på dødball.

39:Sidwell takler Gerrard stygt bakfra med begge bena. Utrolig nok får ikke Fulham-spilleren kort. Steven Gerrard tar et kort frispark og setter spillet i gang igjen.

39:Johnson prøver å finne Meireles inne i feltet, men Hangeland får dundret ballen unna.

35:Dembele spiller Johnson igjennom, men spillet blir avblåst for offside.

33:Igjen kommer Johnson flott oppover på høyresiden. Han går nesten helt inn i målet til Fulham, men det er dekket av Fulhamspillere. Fernando Torres får til slutt avsluttet på mål, men veggen av Fulhamspillere blokkerer avslutningen.

30:Johnson runder Skrtel ute på Fulhams venstreside og får lagt inn. Dembele får fra fem meter uten press, men skuddet går rett på Reina.

25:Johnson går og går oppover på høyresiden og Glen Johnson får til slutt til et strålende skudd på mål. Stockdale redder igjen mesterlig!Ballen går ut til corner, men corneren ender ut i ingenting,

24:Etter en liten periode med litt slapt angrepsspill kommer Liverpool igjen innenfor Fulhams 16-meter. Dessverre ender det hele med 5-meter for Fulham.

22: Murphy tar frisparket, men ballen ender i klypene til Reina.

21:Poulsen takler klønete rett utenfor egen 16-meter, og Fulham får frispark.

18:Liverpool ser ut til å ha full kontroll på kampen, og spiller et pasningsspill man aldri så under ledelsen av Roy Hodgson.

15:Steven Gerrard tar en kort corner, som bare ender opp i balltap. Dårlig benyttet av kapteinen.

14:Liverpool spiller flott på høyresiden og får til slutt et hjørnespark.

12:Gerrard skyter upresset fra drøyt 20 meter, men skuddet går rett på keeper.

10:Kelly legger strålende inn til Meireles. Raul Meireles får til en kjempegod heading, men Stockdale redder glimrende ti corner. Den påfølgende corneren header Meireles i nettveggen.

9:Johnson spiller ballen inn i feltet, og Kuyt får til slutt skutt upresset på keeper. Igjen blir det blåst for offside, og igjen er det en korrekt avgjørelse.

6:Meireles spiller Torres nydelig igjennom og spanjolen putter, men målet blir annulert for offside. En marginal offside, men det ser ut som at dommeren har rett.

4:Fulham får frispark etter at Skrtel takler Johnson klønete. Frisparket blir slått inn i feltet, men det ender i fem-meter for Liverpool.

1:Fulham sparker av denne førsteomgangen. Liverpool spiller med The Kop i ryggen i 1. omgang

Fulham har aldri vunnet en ligakamp på Anfield og Liverpool har en overlegen statistikk i interne møter, men gjestene fra London er gjerrige på sine reiser. The Kop vil i kveld ikke minst sette lit til Fernando Torres, som har vist forbedret form under ledelse av Kenny Dalglish.

Lucas pådro seg en liten lårstrekk mot Wolverhampton, og det er årsaken til at han ikke er med i kamptroppen. Lagkaptein Steven Gerrard er tilbake etter å ha sonet tre kamper for det røde kortet han pådro seg på Old Trafford. Scouseren erstatter Lucas, og dette er den eneste forandringen på laget i forhold til kampen på Molineux.

Vurdert av Einar Kvande

Reina 7Har lite å gjøre i begynnelsen av kampen, men får etter hvert spille seg varm i trøya. Gjøre fire gode redninger. To etter avslutninger fra Dempsey, og to etter avslutninger av Dembele.
Kelly 5Best offensivt i dag, hvor han spesielt i første omgang kommer frem og legger flere gode innlegg. Sliter defensivt, og har store problemer med Andy Johnson mot slutten.
Skrtel 4Lager flere unødige frispark i farlige posisjoner, og man føler at slovaken utgjør en sikkerhetsrisiko i midtforsvaret for tiden.
Agger 6Er villig med fremover på banen, men lykkes ikke spesielt godt med sine offensive raid. Defensivt er han langt tryggere enn sin makker, og leverer til tider kontant forsvarsspill.
Johnson 7Ser ut til å ha funnet seg godt til rette på venstrebacken, og virker å være i bra form. Solid forsvarspill, ispedd flere gode offensive bidrag. Har også et godt skuddforsøk som nær hadde gitt tellende resultat.
Kuyt 4Virker ikke å være i form. Pasningsspillet sitter ikke, og den defensive innsatsen var usedvanlig slett. Kommer på etterskudd i begge ender av banen, og blir forståelig byttet ut midtveis i annen omgang.
Gerrard 6Pasningskvaliteten var så som så, og mangler tydelig kamptrening etter sin suspensjon. Prøver å ta det igjen på innsatsen, og bidrar med noen viktige taklinger når det røyner på mot slutten.
Poulsen 6Spiller en av sine bedre Liverpool-kamper. Sett bort fra at han lager et unødvendig frispark i farlig posisjon midtveis i første omgang, gjør han ingen nevneverdige feil, og kriger bra i duellene.
Rodriguez 5Løper mye, men det blir liksom ikke noe sluttprodukt for argentineren. Har et par bra defensive opphentinger, men blir totalt sett for anonym.
Meireles Liverpools beste8Denne mannen var over alt i kveld. Han slo en genial pasning på Torres sin underkjente scoring, og var involvert i nesten alt de røde skapte offensivt. Var også meget nær ved å score med en meget god heading i første omgang. Mot slutten reddet han til og med på streken. Liverpools klart beste spiller.
Torres 5Åpner kampen med et flott løp, og er uheldig som får nettkjenningen underkjent for offside. Går seg for ofte fast, i stedet for å orientere seg hvor medspillerne er. Er mannen som setter ballen i stolpen før Fulham roter ballen i eget nett.
Shelvey 0Er meget ivrig og aktiv etter at han erstatter Kuyt midtveis i annen omgang, og er involvert i flere gode angrepskombinasjoner.
Aurelio 0Brasilianerens ro og rutine kommer godt med i hektiske sluttminutter, etter at han erstatter Poulsen ti minutter før slutt. Har også et bra skuddforsøk som dessverre blir blokkert av en Fulham-forsvarer.