Scholes(83)
Rafael(50)
van der Sar(47)

Skrevet av Ole-Johannes Engdal

I begynnelsen av andre omgang kom United ut og styrte mer enn de gjorde i 1. omgang. De var nære på allerede etter tre minutter, men Hernandez' avslutning gikk over buret til Reina. United fortsatte å ha ballen mye utover i omgangen, men de store sjansene uteble. Hver gang bortelaget mistet ballen, satte Liverpool fart mot Uniteds mål. De skapte flere målsjanser enn bortelaget, og i det 64. minutt scoret Dirk Kuyt målet som i realiteten punkterte kampen. Suarez skjøt et frispark på mål, van der Sar gav retur og Kuyt puttet enkelt returen. 3-0 målet tok litt piffen fra Man Utd., og det så ikke ut som at de hadde troen på å komme tilbake fra dette. De fortsatte å ha mye ball, men de store sjansene uteble. De røde djevlene skulle til slutt få sin scoring, og det  to minutter på overtid. Da headet Hernandez ballen inn etter et fint forarbeid av Ryan Giggs. Det ble ikke flere scoringer etter dette, og den tredje hjemmeseiren på rad mot United er et faktum.

93:SLUTT!

92:3-1! Hernandez scorer etter et godt forarbeid av Ryan Giggs. Evigunge Ryan Giggs går forbi et par Liverpool-spillere og legger inn til Hernandez, som header ballen i mål.

90:Det er lagt til 3 minutter.

89:Luis Suarez bytter med Joe Cole.

86:Suarez leker seg enkelt forbi to United-spillere før han avslutter, men skuddet går et stykke utenfor.

85:Gerrard knaller til fra 25 meter, men ballen går utenfor.

84: Scholes bytter med Fletcher.

83: Scholes får gult kort etter takling på Suarez.

82:Kuyt legger inn til Maxi som ligger foran mål, men argentineren får ikke til noen skikkelig avslutning.

79:Gerrard legger inn til Carroll, som header ballen ned til Kuyt. Nederlenderen fyrer av på hel volley, men skuddet går over.

77: Giggs tar frisparket, men det er igjen for høyt slått.

77:Berbatov får frispark utenfor 16-meteren, etter en felling av Lucas.

76: Rafael bytter med O'Shea.

74:Raul Meireles bytter med Andy Carroll.

72:Carrick legger inn til Hernandez, men mexicaneren får ikke til en avslutning.

70:Gerrard prøver å finne Meireles inne i boksen, men van der Sar plukker ballen enkelt.

64:3-0! Dirk Kuyt scorer nok engang! Suarez tar frisparket. Van der Sar klarer ikke å holde ballen. Kuyt putter returen enkelt i mål. Hat-trick for Kuyt!

64:Kuyt skaffer Liverpool et frispark på drøyt 20 meter.

62:Meireles skyter fra skrått hold, men van der Sar får reddet. Evra skyter ballen ut til kast.

61: Giggs tar frisparket, men han slår det for høyt.

60:Man Utd. får frispark på 16 meter-streken.

58: Giggs tar corneren. Berbatov får headet ballen på mål, men Meireles får akkurat avverget!

58:United får et hjørnespark etter at Skrtel sleiver ballen utover dødlinja.

55:Giggs skyter fra drøyt 16 meter, men skuddet går akkurat over tverrliggeren.

54:Meireles prøver å spille Kuyt alene gjennom, men van der Sar er fint ute og snapper opp ballen.

49:Rooney legger inn fra venstre, men Reina plukker ballen lett.

46:Liverpool sparker i gang denne omgangen, og spiller i 2.omgang mot The Kop.

Liverpool leder fullt fortjent 2-0 til pause over Manchester United på Anfield. Liverpool har vært det laget som har villet mest og som har skapt mest. Den største sjansen United hadde var det Berbatov som skapte på egenhånd, da han skjøt i stolpen fra 20 meter. Utenom den sjansen har de ikke hatt noe særlig. Liverpool på sin side har skapt mye mer, og Kuyt har puttet ballen i nota to ganger. Det første målet kom i det 34. minutt etter et helt vannvittig forarbeid av Suarez. Han fintet seg forbi 4-5 mann og serverte ballen på målstreken til Kuyt, som lett kunne sette inn 1-0.  2-0 målet kom allerede fem minutter senere etter en stor tabbe av Nani. Suarez la inn i feltet, Nani headet den tilbake mot mål, og Kuyt kunne igjen putte ballen lett i mål. Liverpool fortsatte å spille best og skapte flere sjanser. På slutten av omgangen ble det mye bråk pågrunn av stygge taklinger fra Carragher og Rafael. Begge skulle vel egentlig vært utvist.

51: Nani bytter med Hernandez. PAUSE!

50:Martin Skrtel får gult kort etter å ha blitt forbanna på Rafael.

50: Rafael får gult kort etter en grisestygg takling på Lucas. En vits at Rafael ikke får rødt kort.

48: Nani ble hardt skadet etter den stygge taklingen av Carragher, og er nødt til å bli bert ut på båre.

47: van der Sar får gult kort etter snakking.

45:Jamie Carragher får gult kort etter en sen takling.

39:2-0! Dirk Kuyt scorer på feilpasning. Suarez kommmer seg løs på høyresiden og legger inn. Innlegget treffer hodet til Nani og tilbake til Kuyt, som ligger og lurer foran mål. Kuyt scorer etter at Nani header ballen perfekt til Kuyt.

38:Lucas skyter fra 25 meter, men skuddet går himmelhøyt over.

34:1-0! Dirk Kuyt scorer etter et helt vannvittig forarbeid av Luis Suarez! Suarez finter 4-5 mann før han bare triller ballen forbi Van der Sar og inn til Kuyt, som bare kan putte ballen enkelt i nota.

33:Steven Gerrard tar corneren, men United får ryddet unna.

33:Steven Gerrard tar frisparket, men den går i muren og ut til en corner.

32:Liverpool får frispark rett utenfor 16-meteren til United.

31:Meireles skaffer Liverpool et hjørnespark.

31:Suarez får tilsnakk etter å ha reagert kraftig på en avgjørelse av linjemannen.

29:Rooney prøver å spille Berbatov alene gjennom, men bulgareren står i offside.

24:Den skadede Fabio Aurelio bytter med Sotirios Kyrgiakos.

23:Før corneren blir tatt legger Fabio Aurelio seg ned med skade, og det viser seg at han må byttes ut.

22:Evra skaffer United et hjørnespark.

18:Suarez finner Meireles inne i feltet og portugiseren får headet ballen mot Kuyt, men nederlenderen når akkurat ikke ballen.

16: Berbatov skyter i stolpen og ut fra drøyt 20 meter, bra skudd av bulgareren!

16:Steven Gerrard tar corneren, men United får headet ballen unna.

15:Kuyt skaffer Liverpool en corner.

13:Kuyt prøver å slå Aurelio igjennom, men Van der Sar er våkent ute og slår ballen vekk.

8:Suarez prøver seg på et skudd fra 25 meter, men ballen går himmelhøyt over.

5:Maxi skyter fra 16 meter, men skuddet går et stykke utenfor.

3:Gerrard prøver å finne Meireles på bakerste, men Smalling får headet unna.

2:Meireles finner Suarez inne i boksen, men han får ikke til noen bra avslutning.

1:Man Utd. sparker av denne 1. omgangen. Liverpool spiller med The Kop i ryggen.

Liverpool jakter sin tredje strake hjemmeseier mot Manchester United i ligaen for første gang siden 2.juledag 1979.

Ligaleder Manchester United har bare vunnet fire bortekamper denne sesongen, men har likevel færrest tap på fremmed gress (2). Seneste tapet kom i midtuken, mot Chelsea.

Liverpool er denne sesongen ubeseiret hjemme mot lag som nå ligger på øverste halvdel av tabellen. De røde har bare tapt én av sine seneste ni Premier League-kamper på Anfield.

Steven Gerrard var ifølge rapportene usikker til kampen, men spiller fra start. Daniel Agger er derimot ikke i kamptroppen. Midtstopperen har nok ikke ristet av seg skaden likevel. Fabio Aurelio og Raul Meireles er skadefire. Nyervervelsen Andy Carroll sitter på benken.

Kenny Dalglish gjør to endringer i startoppstillingen fra West Ham-kampen. Fabio Aurelio og Maxi Rodriguez kommer inn for Martin Kelly og Danny Wilson.

Manchester United starter med Wes Brown og Chris Smalling i midtforsvaret. Verken Rio Ferdinand eller Johnny Evans ble spilleklar.

Vurdert av Frank H. Larsen

Reina 6Gledelig lite å gjøre. Har et par slurvete utspill i 1. omgang og virket noe usikker. Berbatov med stolpetreff. Tar seg greit av det som kommer bortsett fra reduseringen helt på slutten.
Johnson 7Gjør gode og kloke valg. Har god kontroll defensivt. Stopper ofte de forsøkene som kommer på sin side.
Carragher 6Vinner en rekke dueller i dag. Oppviser ikke kontrollert aggresjon da han er heldig som slipper unna rødt kort i første omgang. Grei defensiv jobb.
Skrtel 7Noen skjønnhetsfeil, men har bra kontroll på Rooney og Berbatov. Rydder unna det som kommer.
Aurelio 0Begynner bra. Har god kontroll på Nani, og er også med fremover. Må dessverre ut med noe som så ut til å være en hamstringskade allerede i det 24.minutt.
Gerrard 7Gjør en heroisk innsats på midtbanen. Avslutter, går på løp, blokkerer og klarerer. Nær ved å score mot slutten. Noe igjen til toppformen.
Leiva 7Solid defensivt. Aggressiv, jobber bra og dekker rom. Gir bort enkelte unødvendige frispark.
Kuyt 8Scorer hattrick. Er på rett plass til rett tid og tar vare på de mulighetene han får. Jobber godt og viser stor innsats.
Rodriguez 6Bevegelig og spillbar, spesielt i 1. omgang. Noe mer anonym etter pause.
Meireles 8Solid kamp. Gjør det meste riktig. Fine løp og gode avleveringer. Har også et par brukbare avslutninger. Alltid en trussel. Redder også på streken
Suarez Liverpools beste9Arkitekten bak alle tre scoringene. Bare forarbeidet til den første scoringen, da han runder tre spillere, er verdt inngangspengene. Er hurtig og uredd.
Carroll 0Får sin etterlengtede debut i det 74. minutt. Vinner første hodeduell og header på mål til stor appalus på The Kop. Flott oppspillspunkt.
Cole 0Inn for Suarez i 89.minutt.
Kyrgiakos 7Erstatter Aurelio. Solid i luftrommet og header vekk det som kommer. Pådrar seg et par unødvendige frispark.