Flanagan(29)
Williamson(58)
Tiote(51)

Skrevet av Frank H. Larsen

Liverpool tok en fin 3-0-seier mot Newcastle. Maxi Rodriguez nettet før pause, mens Dirk Kuyt (str.) og Luis Suarez punkterte kampen midtveis i 2.omgang. De røde tok dermed steget opp på 5.plass i Premeir League på bedre målforskjell enn Tottenham. Liverpool imponerte ikke spillemessig, men hevet seg etter pause og gjorde det som var nødvendig for å vinne. Liverpool var effektive og scorte på sine sjanser. Newcastle var tannløse og kom knapt til muligheter. Offensivt fløt det ikke for Liverpool. Mye ujevnt i pasningsspillet. Kenny Dalglish gjorde en taktisk vri på backene etter pause ved å flytte Glen Johnson over på høyre og John Flanagan på venstre. Unggutten hadde gult kort og ville ikke risikere utvisning i duellene med Jonas Gutierrez. Andy Carroll var tilbake etter kneskade og fikk 20 minutter.

95:SLUTT

95:Liverpool kontrer. Kuyts avslutning blokkeres.

94:Liverpool klarerer to cornere ved næremeste stolpe.

94: Jose Enrique bytter med Ferguson.

90:Tilleggstid: 4 min.

89:Gutierrez legger inn. Skrtel med lang tå rydder unna til corner.

87:Luis Suarez bytter med Joe Cole.

86:Suarez og Kuyt forsøker å komme til avslutning.

85:Ranger legger tilbake. Nolan prøver å skru ballen i mål, men langt over.

83: Ameobi bytter med Kuqi.

81:John Flanagan bytter med Jonjo Shelvey.

80:Ameobi vil ha straffe når Skrtel takler.

80:Suarez prøver å gå forbi en rekke Newcastle-spillere, men stoppes i feltet.

78:Johnson legger ned Ameobi på hjøret av 16-meteren. Barton med stikker til Gutierrez. Spearing blokkerer innlegget til corner. Reina trygg i feltet.

77:Gutierrez jobber seg til en corner. Reina feilvurderer på hjørnesparket. Ballen havner i returrommet. Avslutning godt utenfor.

76:Spede innleggsforsøk fra Newcastle klareres greit av Liverpools forsvar.

74:Johnson spiller opp Meireles. Portugiseren header utenfor via motspiller.

74: Løvenkrands bytter med Ranger.

71:Krul rager høyest og plukker ballen.

71:Flott overlap fra Flanagan. Unggutten slår inn, men Newcastle får klarert.

70:Maxi Rodriguez bytter med Andy Carroll.

69:Enorm jubel når Carroll er klar for å komme inn.

68:Barton legger inn. Ballen går i Flanagans arm. Frisaprk. Håpløst frisparksinnlegg fra Barton. Bak mål.

65:3-0 SUAREZ: Luis Suarez spiller vegg med Dirk Kuyt inne i straffefeltet, og sender ballen kontrollert i mål.

61:Dirk Kuyt får ikke ordentlig treff på headingen etter at Tiote pådrar seg frispark.

59:2-0 KUYT (str.): Dirk Kuyt scorer på straffe. Nederlenderen setter ballen nede til venstre. Krul går motsatt vei.

58: Williamson får gult kort.

58:Reina har god kontroll på innlegget. Reina starter hurtig mot Suarez. Williamson forsøker å skjerme ballen ut, men Suarez smetter forbi. Williamson river ned Suarez. Straffe.

57:Suarez avslutter til side for mål.

57:Maxi Rodriguez legger inn fra venstre. Ballen havner i tverrliggeren. Krul har ikke kontroll.

54:Suarez utfordrer Simpson inn i starffefeltet og langs dødlinjen. Ballen takles ut til corner.

51: Tiote får gult kort for taklingen på Maxi Rodriguez.

50:Maxi Rodriguez blir taklet hardt av Tiote og blir liggende nede

48:Flanagan spiller nå på venstrebacken. Glen Johnson over på høyre.

47:Luis Suarez skyter via motspiller og utmanøvrerer Krul. Ballen imidlertid like utenfor stolpen. I nettveggen. Corneren resultatløs.

46: Barton avslutter i nettveggen etter innlegg fra Nolan.

46:Newcastle sparker i gang 2.omgang.

I en jevnspilt og sjansefattig kamp begynte Liverpool best og tok ledelsen 1-0 ved Maxi Rodriguez i det 10. minutt. Etter scoringen kom Newcastle bedre inn i kampen og har hatt ballen mest. Gjestene har hatt noen dødballer, men Liverpool har hatt nokså god kontroll. Newcastle har ikke kommet til noen farligheter. Liverpool må være forsiktige så de ikke blir for baktunge. Offensivt har Liverpool ikke vært presise, og heller ikke benyttet seg av de overgangsmulighetene som har dukket opp.

47:PAUSE

45:Tilleggstid: 1 min.

44:Innlegg mot Ameobi. Spissen dytter Johnson. Fripark Liverpool.

42:Skrtel nøler. Løvenkrands får ikke skikkelig kontroll på ballen. Reina plukker.

41:Glen Johnson header unna innlegg fra venstre.

39:Lucas klarerer Bartons frispark. Meireles med for høy støvel og nytt frispark. Enrique skyter via muren og til corner. Hjørnesparket resultatløst.

38:Spearing slår inn. Lucas header mot bortre hjørne. Krul redder enkelt.

36:Kort cornervariant. Nolan skyter høyt og til side for mål.

35:Flanagan sent inn i Gutierrez igjen. Dommer gir unggutten tilsnakk. På frisparket bommer Reina i lufta. Johnson header til corner.

34:Meireles står på ni meter fra hjørnet og blokkerer to påfølgende cornere.

33:Gutierrez kommer rundt på Liverpools høyre side. Carragher må gi til corner.

31: Ameobi avslutter.

29:Spearing løper elegant opp Gutierrez. Dommer dømmer corner, men hele ballen har aldri vært over dødlinjen.

29:John Flanagan får gult kort for å være for sen i takling på Gutierrez.

27:Kuyt prøver på stikker til Suarez, men pasningen brytes.

25:Ameobi får ikke headet skikkelig mot mål. Johnsen er tett i kroppen hans.

22:Jay Spearing skyter fra langt hold. Krul må gi retur, men keeperen kaster seg over ballen like før Meireles eller Kuyt når den.

19:Svakt innlegg fra Simpson blokkeres.

17:Lucas pådrar seg frispark nede ved sidelinjen. Barton legger inn, men langt til side for mål.

14:Liverpool er for upresise med gjennombruddspasningen.

11:Johnson kommer forbi Simpson, men innlegget langs bakken går inn til keeper Krul.

10:1-0 RODRIGUEZ: Maxi Rodriguez scorer på feilpasning. Lucas slår ut til Flanagan på høyre. Backen legger inn. Williamson klarerer for kort. Maxi Rodriguez avslutter via Simpson og i mål. Krul blir utmanøvrert.

8:Fin oppbygging. Suarez legger videre. Spearings skudd blokkeres.

7:Johnson legger inn. Newcastle-forsvaret header unna. Meireles avslutter, men svakt til side for mål.

6:Krul er utenfor 16-meteren på et langt fremspill fra Liverpool. Holder på å rote det til.

4:Reina fanger corneren greit og vil starte spillet hurtig. Nolan oppsøker keeper. Reina mister ballen og får frispark.

3:Gutierrez vinner kampens første corner.

2:Suarez vender opp i feltet og løper mot dødlinjen, men får ikke corneren han er ute etter.

1:Liverpool tar avspark i solskinnet på Anfield. De røde angriper mot Anfield Road End.

Liverpool vil passere Tottenham og innta 5.plassen med seier mot Newcastle.

Liverpool og Newcastle har møtt hverandre 16 ganger til Premier League-kamp på Anfield. De røde står med 13 seirer og to uavgjort på de femten seneste kampene. Newcastles eneste seier kom for 17 år siden, i 1993/94-sesongen.

De røde har sanket 27 poeng på de seneste 14 kampene. Kun Manchester United og Chelsea er foran på formtabellen.

Jamie Carragher vil spille sin 665. kamp for Liverpool og tangere Emlyn Hughes og Ray Clemence. Bare Ian Callaghan har flere kamper for Liverpool.

Kenny Dalglish gjør kun én endring på laget som vant 5-0 mot Birmingham. Glen Johnson er skadefri og kommer inn på venstrebacken istedenfor Jack Robinson.  Andy Carroll er tilbake fra en kneskade, men ikke friske nok til å starte. Spissen sitter på benken mot sin tidligere klubb.

Newcastle stiller uforandret.

Vurdert av Torbjørn Flatin

Reina 6Stort sett solid i en kamp som for hans del dreide seg om å håndtere dødballer fra Newcastle. Får trekk for et par halvmiss i feltet. Gode igangsettinger.
Flanagan 6Hadde en periode mot slutten av 1.omgang da han fikk gult kort og Gutierrez ga ham noe trøbbel, men kom likevel rimelig helskinnet fra det. Pluss for et par gode innlegg, ikke minst i forkant av 1-0, og greide seg også bra da han ble flyttet over på venstre etter pause.
Carragher 6Solid kamp av Carra, og uten nevneverdige feil mot et heller blodfattig angrepspar for Newcastle i Ameobi og Løvenkrands.
Skrtel 6Har heller ikke nevneverdige problemer og trives i duellspillet som følge av frisparkene og cornerne til Newcastle. Forårsaket et par billige dødballer selv, og kunne fått et straffespark i mot seg med en dårlig timet takling.
Johnson 6Det var godt å ha ham tilbake, hvor han bidro med mer fart og også verdifull luftstyrke til å forsvare dødballene. Noe rusten i enkelte situasjoner.
Meireles 6Bidrar igjen med mye løping, men ikke helt til sin rett i det offensive spillet gjennom en posisjon ofte nokså langt ute mot kanten. Nærmest med en bra heading foran The Kop.
Leiva 7Stødig i det aller meste han foretar seg, og arbeider som vanlig knallhardt kampen igjennom. Har mer pondus nå enn tidligere.
Spearing 7Hundre prosent innsats som forventet, men glimtet også til med et par utmerkede langpasninger og en bra skudd. Kanskje den beste røde før pause.
Rodriguez 7En del gode involveringer og scoret igjen. God til å holde på ballen og kommer oftere med inn i straffefeltet enn tidligere.
Kuyt 7Da gjestene begynte å bli slitne bare fortsatt evighetsmaskinen. Sikker som banken fra straffemerket, assist, og burde i tillegg ha scoret et til på en heading fra frispark.
Suarez Liverpools beste8Noe ut og inn av kampen, men det krydderet som en hele tiden følte kunne bli en avgjørende forskjell. Punkterte kampen ved og skaffet straffe ved å vinne ballen og falle lett, før han selv satte inn 3-0. Matchvinner og Liverpools beste.
Carroll 0Tanksenteren virket tung da han kom innpå, men vil ha hatt godt av de få minuttene.
Shelvey 0Spilte igjen noen minutter som back, på en tidspunkt hvor Liverpool ikke var noe truet.
Cole 0Også en innbytter som fikk være med i en kort periode lenge etter at kampen var kjørt til de rødes fordel.