Liverpool - Portsmouth

Man 15.03.10 kl 21.00 (Premier League) - C+Sport1/ESPN / Tilskuere: 40,316 / Dommer: Stuart Attwell / Anfield / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Frank H. Larsen

Liverpool tok tre viktige poeng da de banket Portsmouth 4-1 hjemme på Anfield. Torres scoret to og Aquilani åpnet målkontoen og spilte en god kamp! Gerrard i fare?

Dindane (77)

Det har vært en veldig skuffende sesong for Liverpool så langt, og det er ikke et Liverpool-lag som strutter av selvtillit vi har sett den siste uken. Først ble det 1-0 tap mot Wigan forrige mandag, og så fulgte man opp med å tape 1-0 også mot Lille i Europa League. Det har vært mange avisskriblerier om at dette er en kamp man rett og slett ikke kan tape, og at laget må score mål igjen, foran viktige kamper mot Lille og Manchester United.

Det blir spennende å se hvordan kampen på Anfield utarter seg i kveld. Man har prestert fryktelig svakt i mandagskamper de siste årene, og spesielt i kamper som blir spilt mandag kveld. 1. januar 2007 var sist man vant en kamp på denne ukedagen - mens man må tilbake til seieren mot Everton i 2001 for å finne sist gang de røde tok tre poeng på en mandagskveld. Dette er det på tide å rette på...

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Rafa har tatt ut et meget offensivt mannskap. Lucas Leiva og Dirk Kuyt har nok godt av en pause, og er plassert på benken. Alberto Aquilani får en sjelden sjanse fra start, og erstatter Lucas, mens Maxi Rodriguez tar plassen Kuyt på høyrekanten. Ryan Babel får fornyet tillit på venstrekanten, mens Glen Johnson også starter kampen. Et ganske spennende lag, og det blir spennende å se hva Alberto Aquilani får til på midten!

For Portsmouth starter Finnan, og er tilbake på Anfield som spiller for første gang siden han ble solgt til Espanyol.

1. omgang:

Portsmouth vant myntkastet, og valgte dermed å bytte side slik at de røde ikke får angripe mot The Kop i andre omgang.

1. min: Torres og Gerrard sparker i gang kampen.

1. min: Torres blir revet ned av Wilson, og de røde får frispark i glimrende innleggsposisjon utenfor 16. meteren allerede i det første spilleminutt. Gerrard innlegg ble litt for høyt til at de røde klarte å komme til avslutning.

3. min: Liverpool får et nytt frispark i innleggsposisjon. Gerrard slår godt inn, og Torres kommer etterhvert til en avslutning som Rocha får blokkert med handa! Armen til Rocha var langt utenfor kroppen, og Liverpool ble helt klart snytt for et straffepark.

4. min: Like etter får Portsmouth anledning til å sende et frispark inn i feltet. Reina er ikke helt heldig med utboksningen, men Dindane får aldri avsluttet skikkelig på returen.

5. min: Liverpool har virkelig dominert i starten, og har satt Pompey under stort press her i starten.

10. min: De siste minuttene har stort sett vært preget av mange håpløse skuddforsøk fra begge lag.

16. min: Fine kombinasjoner fra Liverpool. Aquilani, Maxi Rodriguez og Torres setter etterhvert opp Gerrard, som får muligheten fra veldig bra skuddhold. Skuddet hans går dessverre mange meter over målet til Ashdown. Den burde han fått på mål.

17. min: God Liverpool-sjanse. Et langt oppspill får Torres lagt ned til Maxi. Argentineren slår en høy ball inn i feltet mot Aquilani, som sikter på det lengste hjørnet direkte på volley. Ballen går til side for mål, men gode tendenser, og et godt forsøk av Aquilani på en ball det absolutt ikke var lett å avslutte på.

19. min: Liverpool og Babel med et flott angrep. Nederlenderen er uegoistisk og spiller ut til Torres, som igjen forsøker  å legge inn. Der burde Babel ha skutt selv, fra 16 meter.

20. min: Anfield vil ha straffe når Fernando Torres går i bakken etter å ha snurret rundt med Wilson. Denne gang så det ut til at Attwell tok den riktige avgjørelsen.

21 .min: Et minutt senere kaster Michael Brown seg over Gerrard inn i feltet, og det ropes igjen på straffe. Noe klønete av Brown, men spørs om ikke det og ville vært for billig dersom Attwell hadde blåst.

26. min: 1-0 Torres! Gerrard jager et tilbakespill, og Jamie Ashdown sin klarering går rett i Liverpool-kapteinen. Ballen spretter til Maxi Rodriguez, som uegoistisk sentrer videre til Fernando Torres. Han triller ballen kontrollert i det åpne målet, og scorer sitt ligamål nummer 14 for sesongen.

28 .min: 2-0 Babel! Glen Johnson slår et innlegg som finner Torres på bakre stolpe. Han er litt uheldig med driblingen sin, og slår heller til Ryan Babel som er bedre plassert. Nederlenderen drar seg nydelig fri, og avslutter nede i hjørnet. Maxi Rodriguez fortjener skryt for forspillene til begge de to scoringene.

30. min: Liverpool fortsetter å angripe, og som supporter må ven vel bare håpe på at man fortsetter med akkurat det. Flere scoringer vil være uvurderlig for selvtilliten, foran viktige kamper mot Lille og Manchester United senere denne uken.

32. min: 3-0 Aquilani! Et fenomenalt Liverpool-angrep! Torres hælsparker til Gerrard, som sender ballen videre til Aquilani. Italieneren setter ballen nede i det venstre hjørnet, og scorer dermed sitt første for Liverpool - mot The Kop!

35. min: Fernando Torres mottar ballen nede på venstrekanten. Spanjolen skjærer inn, og sender i vei et skudd fra skrå vinkel som smeller i lengste stolpe!

35. min: Like etter kommer Gerrard seg til skudd fra fem meter. Det er folk i veien, og kapteinen setter ballen like utenfor! De røde kjører over Portsmouth nå.

40. min: Aquilani med et godt slått frispark inn i boksen. Ikke langt unna at noen kom seg på den - og Pompey får klarert til corner. På den påfølgende corneren kommer Jamie Carragher til en slags avslutning - litt til side for mål.

43. min: Diop chipper gjennom Piquionne, men målscoreren fra lagenes oppgjør på Fratton Park setter ballen til side for Reina. Han kom likevel litt enkelt til der.

Liverpool gikk rett i strupen på Portsmouth, og skapte tidlig småfarligheter mot Ashdown i gjestenes bur. Det var flere rop om straffespark før det første målet omsider kom, etter noe som må omtales som en keepertabbe fra gjestene. Etter dette var det omtrent bare et lag på banen, og de røde muret seg inn på halvdelen til Portsmouth. Maxi Rodriguez spiller sin til nå beste kamp i helrødt, og var involvert i foranledningen til begge de to første målene. Ryan Babel gjorde en stor prestasjon da han dro seg fri og satte ballen i lengste, mens det tredje målet var etter et utmerket angrep. Det var nok viktig for Alberto Aquilani at han fikk sin første scoring, og han var ikke langt unna tidligere i kampen heller. Alt i alt en veldig positiv førsteomgang, mot et fryktelig svakt lag. Det viktigste er uansett tre poeng, og at en spiller på seg livsviktig selvtillit foran kampene mot Lille og Manchester United. Vi håper de røde fortsetter å trykke på i andreomgang, men forventer ikke at Steven Gerrard og Torres spiller 90 minutter her.

2. omgang:

George Sephton spiller dramatisk filmmusikk mens vi venter på at Portsmouth skal entre Anfield. De røde har stått klar lenge utpå Anfield-matta.

45. min: Andreomgang er i gang. I den andre omgangen skal de røde angripe mot Anfield Road End.

I denne omgangen som i den første har Torres og Babel vekslet litt på å ligge helt på topp og å ligge ute på venstrekanten mot Steve Finnan.

48. min: Diop feller Glen Johnson, og de røde har frispark i småfarlig posisjon, ca 30 meter fra mål. Her kan det være duket for et skudd av Daniel Agger.

49. min: Skuddet til Agger på frisparket treffer et par Portsmouth-spillere og triller greitt inn til Ashdown.

51. min: Stor fotball av Liverpool. Strålende kombinasjoner, før Alberto Aquilani triller ballen til en umarkert Gerrard i feltet. Ashdown kommer tidlig ut og gjør en god redning.

52. min: De røde fortsetter angrepet, og Alberto Aquilani slår en frekk tunnell før han gir til Gerrard, som igjen gir til Ryan Babel. Nederlenderen bredsider ballen i tverrleggeren!

54. min: Babel igjen med en flott involvering. Han finner Steven Gerrard utfor boksen, og kapteinen forsøker å finne det bortre krysset. Ballen seiler en halv meter over mål.

55. min: Belhadji lurer bort Johnson og løper fra Mascherano. Han slår inn til Michael Brown, som kommer til en god avslutning som tvinger frem en flott redning av Reina.

57. min: Pepe Reina viser frem sine offensive kvaliteter når han setter i gang et angrep med en perfekt 60 meterspasning til Babel. Nederlenderens innlegg mot Maxi Rodriguez er dessverre litt for høyt, men vakkert av Reina.

60. min: Maxi Rodriguez forsøker seg på et skudd fra 18 meter etter corner. Ballen går noen meter til side for målet til Ashdown - men det er tydelig at de røde ønsker flere mål med seg fra denne kampen.

63. min: Glen Johnson halter litt etter en takling fra Michael Brown - en spiller som for alle er kjent for sitt grisespill.

63. min: Alberto Aquilani slår et godt innlegg på det påfølgende frisparket, og det blir kaos i Portsmouth-forsvaret. De slipper unna denne gang.

64. min: Avram Grant gjør sitt første bytte. Mokoena kommer inn for Diop.

66. min: Liverpool blir snytt for et soleklart straffespark når Belhadj klipper ned Glen Johnson på løp inne i feltet. Han er ikke i nærheten av ballen, og de røde kunne hvertfall hatt to straffespark i denne kampen.

70. min: Rafael Benítez gjør sitt første bytte for kvelden. Martin Kelly kommer inn for Glen Johnson.

72. min: Maxi Rodriguez legger ut til Fernando Torres, som avslutter rett på Ashdown.

73. min: Steven Gerrard går på et stormende løp, og Michael Brown går i veien for kapteinen. Han ser ut til å bruke albuen mot bakhodet til Portsmouth-kapteinen, som går rett i bakken. Her kunne Gerrard fått det røde kortet, og var relativt heldig som slapp unna. Dommeren blåser frispark i mot Liverpool, og gir Gerrard tilsnakk. Kan han da straffes i ettertid av FA?

74. min: Steven Gerrard blir byttet ut like etter episoden. Inn kommer Yossi Benayoun.

76. min: Pompey tar ut backen Hreidarsson og setter inn angriperen Owusu-Abeyie, som har en fortid fra Arsenal.

77. min: Torres 4-0! Alberto Aquilani finner Fernando Torres med en vakker pasning. Han snurrer rundt med Rocha før han banker ballen i nærmeste hjørne - vakkert!

78. min: Mokoena blir førstemann i dommerens bok.

78.min: Dindane.

80. min: Fernando Torres har spilt ferdig. Inn kommer David NGog.

81. min: Alberto Aquilani forsøker seg fra 20 meter. Et godt forsøk, men Ashdown var bra med på notene.

85.min: Webber for O'Hara.

88. min: Belhadj setter inn et trøstemål for Portsmouth. Passivt forsvarsspill av de røde, når Belhadji setter inn 4-1 på blankt mål. Fryktelig irriterende at man ikke klarer å holde nullen, selv om det hele var avgjort. Det er det andre målet han scorer mot Liverpool denne sesongen.

90+4 min: Pompey kommer til et skudd på slutten, men Reina er fint nede og redder.

De røde skapte en del sjanser i andreomgang også, selv om det ikke var like mye overkjøring som i andre halvdel av førsteomgangen. Et flott Torres-mål og en noe unødvendig redusering ble de to scoringene i andreomgangen. Det mest irriterende i andreomgangen var likevel episoden med Steven Gerrard og Michael Brown, og spørsmålet er nå om FA kan ta ut tiltale mot Steven Gerrard for albuen på Portsmouth-kapteinen, selv om dommer Stuart Attwell så episoden, dømte frispark i mot Liverpool, og ga Gerrard tilsnakk? Det vil vertfall være fryktelig surt å miste Gerrard i kampene mot Manchester United, Sunderland og Birmingham - så vi får håpe at han slipper unna, for noen pen sak var det ikke. Alberto Aquilani spilte så definitivt sin beste kamp for Liverpool i kveld, og forhåpentligvis spilte han seg rett inn i førstelagsdiskusjonen også mot tøffere motstand. Flott angrepsspill, 4 mål, 3 poeng og en seier i en kveldskamp på en mandag for første gang siden 2001 - det var mye å glede seg over i dag.

Spillervurdering:

Reina 7 - Har lite å gjøre. En dårlig utboksing. Varter opp med en meget kvalifisert redning. Også flink til å starte angrep. Kan ikke lastes for scoringen.

Johnson 6 - Flott med i det offensive. Flere fine løp. Snytt for straffespark. Har grei kontroll defensivt. Fortsatt noe kamprusten.

Carragher 6 - Står frem og ofrer seg i duellene. Klarerer greit, men noen av avleveringene har dårlig adresse. Ikke påpasselig ved baklengsmålet.

Agger 6 - Klarer seg bra, men uoppmerksom ved baklengsmålet. Mot en slik motstander svak bør han kanskje ta mer initiativ fremover?

Insua 5 - Ingen god dag på jobb for argentineren. Enkelte greie avleveringer, men sliter til tider defensivt. Er ikke på plass når ballen kommer på bortre ved scoringen i mot.

Mascherano 7 - Jobber utrettelig på midtbanen. Bra taklinger og brytninger. Også involvert i det oppbyggende spillet.

Aquilani 8 - Får endelig sjansen fra start og tar godt vare på den. Scorier sitt første mål for Liverpool og har én assist. Prøver på mange flotte kombinasjoner. Flere gode pasninger. Nå må det vel bli mer spilletid fremover?

Rodriguez 7 - Meget kreativ i 1.omgang. Er involvert i de to første scoringene. Viser prov på hva han kan, fortsatt noe å gå på. Forsvinner mer etter pause, men trolig hans beste kamp hittil i rødt.

Gerrard 6 - En del upresise avleveringer. Får heller ikke dreis på avslutningene. Er involvert i to av scoringene. Heldig som ikke blir sendt av banen etter et slag mot Brown.

Babel 7 - Er relativt anonym de første 20-25 minuttene, men kommer bedre med i kampen. Er aktiv og liker å utfordre. Ikke alltid like heldig. Scorer et flott mål.

Torres 8 - Scorer to fine mål. Har også et flott forarbeid til de øvrige to målene. Utfordrer så ofte han kan, og er en trussel mot svake forsvarerne. Liverpools beste, hårfint foran Aquilani.

Kelly - Får sin Premier League-debut 20 minutter før slutt. Blir rundet ved baklengsmålet. Ellers godkjent.

Benayoun - Kommer inn siste kvarteret. Ikke nok tid til å sette sitt preg på kampen.