Liverpool - Reading

Ons 13.01.10 kl 20.45 (FA-cup, 3.runde, omkamp) - ViasatFotball/ViasatFotboll/ 6eren/ITV1 / Tilskuere: 31 063 / Dommer: Phil Dowd / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Tor Sandø

Liverpool er ute av FA-cupen etter å ha tapt 2-1 for Reading etter ekstraomganger. Nok en gang ble et overtidsmål Liverpools bane denne sesongen.

Gunnarsson (128)

Liverpool og Reading møtes i omkamp på Anfield i FA-cupens 3.runde, etter at det ble 1-1 på Madejski Stadium. For vinnerlaget venter hjemmekamp mot Burnley lørdag 23.januar klokken 13.45.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Rafael Benitez har gjort fem endringer på laget i forhold til startoppstillingen i 1-1 kampen på Madejski Stadium. Inn kommer Cavalieri, Degen, Agger, Benayoun og Aquilani. Ut har gått Reina, Darby, Skrtel, Aurelio og N'Gog.

Jose Reina blir rett og slett hvilt, mens Stephen Darby har blitt vraket fra troppen.

Maxi Rodriguez har blitt presentert for publikum på Anfield i forkant av kveldens kamp.

1.omgang
1.min: Phil Dowd blåser i gang kampen, og Reading tar avspark mot The Kop.

1.min: Reading får et frispark midt inne på Liverpools banehalvdel. De røde får klarert innlegget til innkast.

2.min: Mills går knallhardt i kroppen på Torres, og får tilsnakk av dommer Dowd.

3.min: Gerrard legger inn fra høyre, og en Reading-spiller er nær ved å sette ballen i eget mål. Corner for vertene.

4.min: Karacan meier ned Gerrard etter det korte hjørnesparket, og får et fortjent gult kort. Frisparket går rett inn til keeper Federici.

6.min: Nytt hjørnespark til Liverpool. Forsøket fra Gerrard kommer aldri over Reading-forsvareren på første stolpe.

7.min: Liverpool-presser på, men angrepet avsluttes med et håpløst innlegg fra Aquilani.

9.min: Lucas forårsaker frispark rett utenfor hjørnet av 16-meteren på venstre side. Det skytes knallhardt mot nærmest kryss, og Cavalieri må bokse til corner.

10.min: Hjørnesparket headet et godt stykke utenfor av Rasiak.

11.min: Veldig åpent i Liverpool-forsvaret, men Church får ikke klem på avslutningen, og Cavalieri kan enkelt fange ballen.

13.min: Reading går veldig hardt til i taklingene, og Kuyt går ned med smerter i kneet. Han blir truffet på innsiden av kneet, og må ha behandling før han kan fortsette kampen.

16.min: Degen kommer på et godt raid på høyreflanken, og legges ned i det han skal skjære inn i feltet. Frispark for Liverpool i god posisjon likte utenfor 16-meteren. Innlegget fra Gerrard har dårlig adresse, men klareringen havner ute hos Kuyt. Hans skudd blokkeres.

19.min: Torres spilles fri ute til høyre. Skuddforsøket blir imidlertid for tamt og triller gjennom målgården og ut til femmeter.

22.min. Reading får en kjempesjanse når Church lurer Agger, og Carragher regelrett bommer på ballen på innlegget. Ballen kommer litt brått på Rasiak på bakre stolpe, og polakken setter ballen over fra kloss hold.

25.min: Degen kommer på et nytt godt offensivt løp, og Liverpool vinner en corner. Heller ikke denne gang får Gerrard adresse på corneren.

26.min: Reading på en nyfarlig kontring, hvor Church er nær ved å få hodet på et perfekt innlegg fra høyre fra McAnuff. Den andre kjempesjansen til Reading i løpet av noen få minutter.

28.min: Insua blir fremspilt på venstre av en offensiv Agger, men argentinerens innlegg er alt for dårlig og går rett i klypene på Federici.

30.min: Liverpool må gjøre et tidlig bytte. David N'Gog kommer inn for Fernando Torres. Det virker som Torres kjenner på en skade.

31.min: Degen feller Karacan ute ved sidelinja. Frisparket slås inn i feltet, men Liverpool klarerer kontant.

40.min: Gerrard kommer på et raid, og spiller til Yossi Benayoun like utenfor 16-meteren. Israeleren forsøker å skru ballen opp i høyre kryss, men bommer med noen centimeter.

41.min: N'Gog med et skuddforsøk, men klarer ikke å plassere ballen utenfor Federicis rekkevidde.

44.min: Aquilani er uheldig og handser når han skal ta ned ballen midt på egen banehalvdel. Frisparket slås over alt og alle, og til utspark.

45.min: Mills sparker ned Benayoun med overlegg, og får et soleklart gult kort.

45+1.min: 1-0 BERTRAND (SELVMÅL) Det er lagt til ett minutt. Liverpool spiller seg frem til to hjørnespark inne på overtide, og i etterkant av det andre av disse tar de røde ledelsen. Gerrard spiller vegg med N'Gog, og kapteinen legger ballen knallhardt inn i feltet. Lærkula treffer beinet til Ingimarsson, og utmanøvrerer Federici.

45+2.min: Liverpool rekker et angrep til på overtiden. Gerrard er på farten igjen, og raider seg inn i feltet før han blir stoppet.

Liverpool leder 1-0 til pause, etter at et knallhardt innlegg fra Gerrard ble satt i eget nett av Bertrand på overtid. Fernando Torres fikk en vridning i kneet, og måtte forlate banen etter en halvtimes spill. Ifølge ITV skal det ikke dreie seg om noen alvorlig skade. Liverpool har hatt ballen mest i denne førsteomgangen, men Reading har vært farlige på kontringer, og det kan argumenteres for at gjestene har hatt omgangens to største sjanser utenom scoringen.

2.omgang
 46.min: Ryan Babel kommer inn for Liverpool. Steven Gerrard har ikke kommet ut til andre omgang. Kapteinen skal ha følt det stramme til i hamstringen, og ville ikke ta noen sjanser ifølge ITV. Liverpool sparker i gang annen omgang - mot The Kop.

47.min: Liverpool har gått offensivt til verks de første minuttene etter pause, og Benayoun er nær ved å lykkes med å tråkle seg gjennom et sterkt befolket straffefelt.

49.min: Liverpool får frispark drøye 25 meter fra mål. Agger skyter rett i muren.

51.min: Aquilani og Benayoun kombinerer fint, før Insua vinner en corner. Kuyts avslutning på corneren går flere meter utenfor.

52.min: Degen tråkler seg inn i feltet, men mister ballen og feller deretter en mann. Meget strengt idømt gult kort. Mulig dommer Dowd tolket det som Degen filmet?

56.min: Lucas vinner ballen høyt oppe i banen, og finner Babel. Han spiller fri N'Gog, men angrepet renner ut i sanden.

59.min: Brukbart Liverpool-angrep når Degen kommer frem. Han gir til Kuyt, som gir videre til Benayoun. Israeleren dribler seg inn i feltet, men blir stoppet.

59.min: Reading gjør sitt første bytte. Howard erstatter Cisse.

60.min: Linjedommer snytter offensive Degen for en corner.

61.min: Innbygger Babel kombinerer flott med N'Gog, men franskmannens innlegg blir blokkert. Mye Liverpool i første halvdel av denne omgangen.

64.min: Liverpool får frispark like utenfor 16-meteren. Igjen går forsøket i muren, før Agger skyter utenfor.

65.min: Kebe inn for Rasiak.

67.min: Farlig frispark slås inn i Liverpool-feltet, og en Reading-spiller er utrolig nær å få hodet på ballen på bakre stolpe. Kjempesjanse til gjestene.

70.min: Kuyt er svært nær ved å nå et for løst tilbakespill, men Federici når ballen først.

71.min: Aquilani spiller Benayoun fri ute til venstre, og italieneren rekker selv inn i feltet på innlegget, men headingen går utenfor samtidig som han får en albue i ansiktet. Tar telling, men kommer seg på beina igjen.

74.min: God kontring av Liverpool som ender med at Aquilani forsøker seg på en fiks vending inne i feltet. Italieneren går i bakken, og halvhjertede rop om straffe fra tribunene.

76.min: Babel og N'Gog kontrer igjen, og N'Gog får frispark like utenfor 16-meteren nede ved dødlinja etter en obstruksjon. Frisparket stusset ut over sidelinja, og Reading får utrolig nok innkastet på motsatt side.

80.min: Aquilani mister ballen midt på banen, og McAnuff går på et fantastisk raid. Han tråkler seg gjennom hele Liverpool-forsvaret og kommer alene med Cavalieri, men setter ballen like utenfor stolpen.

81.min: Long kommer inn for Reading. Karacan ut.

85.min: Reading har kommet bedre med de siste minuttene, og header et innlegg fra høyre over.

87.min: Aquilani mister igjen ballen midt på banen, men blir reddet av Lucas stopper kontringsforsøket til Reading.

89.min: N'Gog gjør en sterk prestasjon når han tar ned ballen på brystet og spiller fri Kuyt ute til høyre. Nederlenderens innlegg slår i en Reading-hånd inne i feltet, men Dowd dommer kun corner.

90.min: Tre minutter er lagt til.

90+1.min: Cavalieri gjør en meget god redning når han bokser Sigurdsons lave ut til siden.

90+2.min: Benayoun er uheldig å sparker Long i hælen inne i feltet i hektiske sluttminutter, og Reading får straffe.

90+3.min: Gylfi Sigurdsson scorer sikkert på straffesparket, når Cavalieri går tidlig og feil vei.

Rapport etter 2.omgang:
Reading utligner på straffespark i overtidens siste minutt, og det er klart for ekstraomganger på Anfield. En noe klønete felling av Benayoun, hvorpå Dowd brukte meget lang tid for å bestemme seg for å blåse straffe. Liverpool åpnet 2.omgang best, og dominerte det første kvarteret. Reading hadde som i første omgang, omgangens to klart største sjanser, før de altså til slutt fikk uttelling i form av straffesparket på overtid.

1.ekstraomgang:
 91.min: Reading setter i gang ekstraomgangene. Martin Skrtel har kommet inn for Philipp Degen. Carragher går ut på høyrebacken.

92.min: Liverpool åpner friskt, og drar opp et brukbart angrep. Innlegget fra Insua finner imidlertid ingen røde.

94.min: Kuyt felles, og Liverpool får frispark i god posisjon 20 meter fra mål. Et innøvd frispark-trekk med påfølgende Agger-skudd resulterer i en corner.

97.min: Babel frarøver ballen fra en forsvarer inne i feltet, vender opp og skyter, men skuddet blir for løst og keeper har ingen problemer.

100.min: 1-2 SHANE LONG. Reading kommer utrolig lett til på Liverpools venstreside, og får lagt et god innlegg fra høyre. Innbytter Shane Long stupheader i mål fra kloss hold.

102.min: Ingimarsson pådrar seg gult kort.

105.min: Yossi Benayoun får en enorm sjanse når Bertrand opphever offsiden. Israeleren kommer helt alene med Federici, men mislykkes med å sette ballen mellom beina på keeperen. Ett minutt lagt til i første ekstraomgang.

2.ekstraomgang
106.min: Liverpool går rett i angrep, før Reading kontrer når de røde mister ballen og har mange spillere på feil side av ballen.

107.min: Carragher er med opp i angrep, og N'Gog vinner en corner. Svakt corner av Lucas.

108.min: Aquilani blir lagt ned i feltet av Sigurdsson, og roper på straffe. Dowd blåser ikke.

110.min: Carragher med et skuddforsøk fra distanse som går utenfor og over.

112.min: Lucas kommer fremover og spiller N'Gog fint fri inne i feltet. Franskmannens avslutning er panikkartet og dårlig.

113.min: Kuyt med et skuddforsøk fra skrått hold, men det blir for enkelt å plukke for Federici.

118.min: Readings Gunnarsson får gult kort for å drøye tid på et frispark.

120.min: Lucas header like utenfor, men er i offside. Readings Kebe får behanding utenfor banen etter å ha fått en smell i ansiktet. To minutter er lagt til.

Liverpool er ute av FA-cupen etter å ha tapt 2-1 for Reading etter ekstraomganger. Nok en gang ble et overtidsmål Liverpools bane denne sesongen. Yossi Benayouns noe klønete felling av Shane Long og Gylfi Sigurdssons påfølgende straffemål tre minutter på overtid ble nemlig vendepunktet i kampen. I ekstraomgangene kjempet Reading som helter, og tok føringen ved Shane Long. Benayoun hadde en gylden mulighet til å utligne, men klarte ikke å overliste Federici når han kom helt alene med Reading-keeperen. De røde klarte ikke å etablere noe sterkt press på gjestene i andre ekstraomgang, og dermed har skyene over Anfield blitt enda mørkere.

Spillervurdering:
Cavalieri 6 - Ble ikke satt på de store prøvene i denne kampen. Reading hadde to gode sjanser i første omgang, som Cavalieri fikk avverget sammen med resten av forsvaret. Hadde en god redning helt mot slutten av kampen da han strakk seg i hele sin lengde. Sjanseløs på målene. Fikk veldig lite hjelp på 1-2-målet.

Degen 6 - Brukbar kamp av Phillip. Flink til å utfordre og var villig til å gå offensivt opp på sin høyreside i dag. Sveitseren gjorde også jobben sin defensivt. Fikk gult kort for filming etter et raid langs høyrekanten. Erstattet av Skrtel i ekstraomgangene.

Carragher 6 - Lot Rasiak og Church få vel mye rom i første omgang. Gjorde at Reading hadde to kjempesjanser på de første 45. Sliter med tempoet, men gikk foran med innsats mot slutten. Overtok kapteinsbindet da Gerrard gikk ut. Hadde i perioder problemer med kjappe og gode Reading-angripere. Bare flaks gjorde at sjansene endte uten mål. Hadde et brukbart skuddforsøk i andre ekstraomgang.

Agger 5 - Gjorde seg mest bemerket offensivt og kunne med litt hell ha kommet på scoringslisten med et susende langskudd. Gjorde sammen med Carra en dårlig forsvarsjobb på Readings kjempesjanse i andre omgang. Slapp markeringsjobb da Reading tok ledelsen i første ekstraomgang.

Insua 4 - Venstrebacken var ikke så synlig som han har vært i de siste kampene. Gjorde noen spede forsøk offensivt, men lite å se til den lille argentiner. Reading fikk alt for mange oppspill fra hans side. Spesielt huskes ledermålet i første ekstraomgang. Kom seg litt mot slutten.

Lucas 5 - En kamp på alle deler av skalaen for Lucas. Løper mye, men har en tendens til å pådra seg frispark i farlige posisjoner. Hadde også noen viktige inngripener. Flink til å falle av og komme seg på rett side. Valgene blir ikke alltid så gode som de burde være. Varierer i prestasjonene defensivt, og ble flere ganger "overkjørt". Men gjør også gode ting. Eventyrlig sjanse til utlikning like før slutt.

Aquilani 7 - Beste Liverpool-spiller. Flink til å være spillbar og et oppspillpunkt for spillerne foran. Kreativ. Hadde flere perioder der han var borte, men ikke vanskelig å se at det bor mye fotball i italieneren. Kjapp til å finne oppspillmuligheter og var heller ikke redd for å gå selv. Faller ofte litt lett og er lite villig til å gjøre defensivt arbeid. Snytt for straffespark i andre ekstraomgang.

Kuyt 5 - Ble liggende nede med en smell i kneet i første omgang, men kom seg opp og ristet av seg skaden. Løp mye, gir aldri opp en ball og er alltid på jakt etter muligheter, men dette ble ikke Dirks kamp. Slet med å få rom av pågående Reading-forsvarere.

Gerrard 6 - Steven er endelig i ferd med å finne formen. Mer bevegelig enn på lenge. Kombinerte fint med Torres den tiden spanjolen var på banen, men greide seg fint uten kompisen også det siste drøye kvarteret av første omgang. Regisserte ledermålet. Ble erstattet av Babel i pausen etter at han fikk en føling med en stram hamstring.

Benayoun 4 - Sliter med formen, Yossi. Ble mye nesten for israeleren. Hadde et farlig skudd på mål i første omgang. Som vanlig bevegelig, men fikk til heller lite på kanten. Dragningene går ikke like lett som når han er i form. Klønete da han sparket ned Long som ga Reading straffespark på overtid og ikke minst da han unngikk å score alene med keeper i første ekstraomgang.

Torres 5 - Ble tatt en gang av Mills og satt i knestående etter å ha satt opp et angrep. Vred kneet i den situasjonen, men det skal ikke være noe alvorlig. Fikk lite til spillemessig.

Babel 4 - Erstattet Gerrard etter hvilen. Bidro med fart og gjorde noen forsøk på gjennomløpninger, men heller ikke dette ble kampen da Babel preget kampen. Siste hjemmekamp med gjengen?

N`Gog 5 - Kom inn da Torres måtte gi seg. Ser viktigheten av å markere seg når han får sjansen, og unggutten blir litt bundet av presset. Kom til et par gode sjanser og var forbannet på seg selv da han ikke lykkes. Der Torres lukter gjennomspill og det som kan bli gode målsjanser, er franskmannen litt for treg og for lite på hugget.

Skrtel 4 - Erstattet Degen før ekstraomgangene. Sluttet seg til et vaklevorent forsvar og må være med og ta skylden for Readings ledermål i første omgang.