Liverpool - Sparta Praha

1-0)(1 - 0)

24.02.2011 /Europa League /Anfield / Tilskuere: 42949 / Dommer: Milorad Mažić (SRB)

Skrevet av Frank H. Larsen

Kenny Dalglish ledet Liverpool i sin første e-cupkamp på Anfield, og kronet det med avansement til 1/8-finale i Europa League.  Kampen var svært jevnspilt med mange sjanser, og det kunne ha bikket begge veier. Liverpool var hakket bedre spillemessig, men Sparta Praha var overraskende godt med. De røde hadde bedre kontroll defensivt etter pause. Dirk Kuyt avgjorde imidlertid med kampens eneste mål i det 86. minutt. Seieren kan bli kostbar da både Martin Kelly og Daniel Agger måtte ut med skade. Dessuten måtte Sotirios Kyrgiakos sy etter et kutt over øyet.

94:SLUTT

93:Reina starter angrepet med en utboksing. Joe Cole kommer igjennom og skyter utenfor under sterkt press av forsvaret.

92:Kontring av Sparta. Lucas Leiva takler og får gult kort.

91:Cole dribler og ballen havner hos David N'Gog som skyter. Blazek redder mesterlig.

91:Tilleggstid: 3 min

90: Pamic bytter med Keric.

90:David N'Gog dribler, men går ned. Har fått krampe.

89:Kuyt finner nesten Spearing, men Repka og keeper får kontroll på ballen.

87:Sparta Praha med avslutning rett på Reina.

86:1-0: Dirk Kuyt header i mål fra fem meter etter corner fra Raul Meireles.

85:Raul Meireles sender frisparket rett i muren.

85:Daniel Agger bytter med Martin Skrtel.

84:Liverpool får frispark i farlig posisjon.

83:Daniel Agger halter ut samtidig som Kyrgiakos er tilbake etter å ha blitt sydd.

83:Heading like utenfor fra Sparta.

82:Innlegg fra Sparta. Spearing må gi corner.

81:Kuyt header utenfor på innlegg fra Wilson. Totalt er det blitt notert 33 avslutninger i denne kampen.

80:Daniel Agger halter. Ser ut til å ha problemer med ankelen.

79:Flott spill av Liverpool ender med at Cole slår inn far venstre.Dirk Kuyt skyter på direkten rett på Blazek.

78: Abena Biholong bytter med Pekhart.

77:Sotirios Kyrgiakos har fått et kutt over øyet. Må i garderoben for å sy.

76:Meireles med fremspill. David N'Gog avslutter, men en utrusende keeper avverger til corner.

75:Meireles slår corneren mot første stolpe. Cole får ikke skikkelig treff på headingen.

74: Sionko bytter med Podany.

73:Kuyt kommer fitn frem på høyre. Innlegget mot Coel er dessverre for langt.

71:Kuyt på flott vei fremover, men avblåses for offside.

70:Nytt angrep fra Sparta. Pamic dukekr opp ved bortre, men fra spiss vinkel avslutter han utenfor.

69:Matejovksy avslutter via en Liverpool-spiller og til corner.

67:Kuyt mottar en andreball. Avslutningen blokkeres. Cole frempå og avslutter utenfor.

66:Ngog slår inn fra høyre, men både for langt og bak mål.

65:Christian Poulsen bytter med Jay Spearing.

64: Kweuke pådrar seg frispark og får gult kort for protester.

63:Ngog ikke forberedt på stikkeren fra Meireles. Ballen går inn til keeper.

61:Cole dribler av en spiller før han avslutter fra langt hold. Rett på Blazek.

60:Hardt innlegg fra Kusir. Reina kaster seg og har kontroll.

59:Jamie Carragher tar hælen til en Sparta-spiller og blir belønnet med gult kort.

57:Liverpool mister på vei fremover. På innlegget header Abena utenfor.

55: Sionko blir liggende nede etter en duell med Lucas.

55: Matejovsky setter både frisparket og returen i muren.

54:Kyrgiakos pådrar seg frispark i farlig posisjon på cirka 20 meter.

51:Meireles med fin langball til Kuyt. Nederlenderen slår tilbake, men Ngog avslutter håpløst svakt. Bommer nesten på ballen.

49:Meireles plukker opp en klarering. Fyrer løs fra distanse, men utenfor. 13-7 i avslutninger.

48:Ngog forsøker å gå selv, men blir taklet etter å ha driblet forbi halvannen mann.

46:Liverpool tar avspark og angriper mot The Kop.

46:Martin Kelly bytter med Jamie Carragher. Carragher går inn på høyrebacken og tar også over kapteinsbindet.

Står målløst til pause på Anfield i en underholdende kamp der det like gjerne kunne ha stått 2-2. Liverpool har vært nærmere scoring enn Sparta Praha. Kyrgiakos, Meireles, Lucas og Ngog har hatt fine muligheter.  Begge lag viser innsats, og dette kommer ikke til å bli noen parademarsj for Liverpool. Sparta har ikke vært uefne på kontringer. De røde har kommet fint frem på høyresiden ved Martin Kelly og Dirk Kuyt. Defensivt har hjemmelaget slitt på venstresiden. Danny Wilson opptrer mer som midtstopper enn back. Liverpool kunne fort fått straffe ved en handssituasjon tidlig i omgangen.

47:PAUSE

45:Lucas Leiva skyter like utenfor fra langt hold. Keeper har tyngden på feil ben og er utspilt.

45:Sparta ruller opp på Liverpools venstre, men heldigivs en svak avslutning som går rett i forsvarer.

43:Poulsen for sen i en takling. Må passe seg med gult kort fra før.

40: Matejovsky er for sen i en takling og får gult kort.

39:Kusnir tilbake på banen-

38:Ngog avslutter, men avblåst for hårfin offside. Blazek redder uansett.

37: Kusnir er skadet. Bæres ut på båre.

36:Kuyt spiller til en fri David N'Gog som skyter. Blazek fomler, men Cole når ikke ballen. Blazek får kontroll til slutt.

35:Håpløs avslutning fra Ngog fra lang hold.

34:Christian Poulsen får gult kort for trøyeholding.

34:Sparta kontrer. Skuddet fra Kweuke blokkeres av Agger.

32: Pamic får gult kort for identisk situasjon på Ngog.

30:Martin Kelly får gult kort. Poulsen mister ballen. Kelly forsøker å løpe opp, men er borti på Sparta-spillerens ben.

26:Liverpool mener seg snytt for indirekte frispark etter et tilbakespill til Blazek. Reprisen viser at Repka brukte låret, så dommer vurderte situasjonen korrekt.

25:Cole fyrer løs. Blazek fomler, men Sparta får klarert.

24:Raul Meireles blir liggende nede etter avslutningen. Fikk en smell i skulderen, men snart innpå igjen.

23:Raul Meireles på flott løp og skyter over fra kort hold.

22:Reina på skikkelig skovtur ved corneren. Heldigvis får ikke Spartas to spillere innenfor 5-meteren avsluttet. Liverpool får klarert.

21:Kelly slår inn. Cole header, men håpløst utenfor.

20:Ny corner fra Meireles. Ngog header mot mål, men enkelt for Blazek.

17:Sotirios Kyrgiakos må ut på sidelinjen. Har fått et kutt i leppa.

16:Sotirios Kyrgiakos rager høyest på corner fra Meireles. Grekeren får plassert headingen godt, men ikke hardt nok. Blazek med kvalifisert redning.

14:Daniel Agger tar frispark fra langt hold. Langt over mål.

13:Innlegg igjen fra Liverpools venstre. Denen gang fra Sionko. Kadlec header. Reina redder greit.

12:Kadlec fyrer over fra distanse. Liverpool kommer ikke inn i press.

11:Innlegg fra Liverpools venstre side. Sionko header over.

9:Kelly slår inn. Meireles sparker til på direkten, men skuddet går himmelhøyt over. Kampens første avslutning.

8:Kelly holder på å bli fraløpt, men jobber godt og får spilt tilbake til Reina. Kunne blitt en farlig mulighet for bortelaget.

5:Cole slår inn fra venstre. Keeper slår ballen over tverrligger, men linjedommer mener ballen allerede var ute. Målspark.

4:Skummelt. Kyrgiakos header bakover. Siong jager ball, men Reina ute og skjermer.

1:Raul Meireles slår inn frispark. Ballen spretter opp i en Sparta-arm. Anfield roper på straffe, men den serbiske dommeren vinker spillet videre.

1:Sparta tar avspark. Reina er dagens kaptein for Liverpool.

Returkamp i 1/16-finalen i Europa League, og Kenny Dalglish leder Liverpool for første gang i en e-cupkamp på Anfield. Første møte med Sparta Praha endte 0-0 for en uke siden.

Liverpool må klare seg uten den skadede trioen Jonjo Shelvey, Fabio Aurelio og Andy Carroll i kveld. I tillegg er  ikke Luis Suarez spilleberettiget i Europa League. Steven Gerrard spiller ikke på grunn av sin lyskeskade. Han trente på Melwood i går, men Liverpool-ledelsen velger å spare kapteinen til søndagens kamp mot West Ham.

Joe Cole starter for første gang siden 5.januar. Dessuten er Christian Poulsen tilbake igjen etter at han ble far til en gutt natt til tirsdag. Martin Kelly spiller høyreback. Jay Spearing og Daniel Agger er skadefri igjen. Agger går inn i midtforsvaret. Spearing sitter på benken.  Martin Skrtel og Jamie Carragher er blant innbytterne. Glen Johnson er verken på banen eller benken.

Uefa.com melder om 11 grader og klart vær.

Vurdert av Ole-Johannes Engdal

Reina 6Har som vanlig god kontroll på det meste han foretar seg, men er ute på en skikkelig bærtur i førsteomgang. Alt i alt en god gjennomført kamp av sisteskansen.
Kelly 6Gjør igjen en veldig god jobb for Liverpool på høyrebacken. Er veldig sikker i sitt defensive spill, og kommer ofte med gode bidrag fremover. Bytter med Carragher allerede i pausen.
Kyrgiakos 6Har i kveld god kontroll i midtforsvaret sammen med Daniel Agger. I tillegg til å ha god kontroll defensivt, er han en konstant trussel på offensiv dødball.
Agger 7Når dansken endelig ser ut til å komme i form igjen, ender det dessverre med at han må byttes ut med skade. Uansett så spiller Agger på det sikre i forsvaret, og slipper nesten aldri til gjestene fra Tsjekkia. Er ellers bra med fremover.
Wilson 5Skotten er opprinnelig en midtstopper, og det ser ikke helt ut som at han trives som back. Sliter litt med posisjoneringen, men skal ha for å gi alt i dueller. En helt grei kamp.
Leiva 6Den unge brasilianeren gjør en god jobb på den sentrale midtbanen i dag. Særlig den defensive biten gjør han bra, men er også bra med fremover til tider.
Poulsen 4Poulsen klarer dessverre ikke helt å imponere i kveldens kamp. Det går rett og slett for tregt i pasningsspillet hans, og er ellers ofte sen i duellene.
Kuyt Liverpools beste7Nederlenderen kombinerer fint med Kelly ved flere anledninger i førsteomgang. Etter hvilen kommer han også med mange gode offensive bidrag. Jobber ellers godt defensivt, som alltid. Putter også det avgjørende seiersmålet i det 86. minutt. Liverpools bestemann i dag!
Cole 6Joe Cole får til tider vist hva han egentlig er god for, men er dessverre også en del usynlig. Skal ha for flotte tekniske finesser og for noen gode avslutningsforsøk. Får en kjempesjanse til å putte på til 2-0 rett før slutt, men setter den like utenfor.
Meireles 6Portugiseren gjør nok en god kamp under Kenny Dalglish. Kommer med mange fine bidrag offensivt, og kommer selv til noen sjanser. Burde satt et innlegg fra Kelly i 1.omgang.
N'Gog 5Klarer heller ikke i kveldens kamp å imponere noe særlig. Har nok av muligheter som bør resultere i scoring, men er rett og slett for dårlig i det avgjørende øyeblikket. Tar også fra Cole en gigasjanse rett før slutt.
Carragher 6Midtstopperbautaen kommer inn for Kelly etter sidebytte, og gjør en grei jobb på høyrebacken. Spiller sikkert i forsvar, men kan godt være med fremover oftere. Pådrar seg et unødvendig gult kort for en hekting
Skrtel 0Kommer innpå for skadede Agger i det 85. minutt. Gjør en god jobb i forsvaret de få minuttene han får spille.
Spearing 0Kommer innpå for Poulsen i det 63. minutt, og gjør en helt grei jobb på midtbanen.