Liverpool - Steaua Bucuresti

4-1)

16.09.2010 /Europa League /Anfield / Tilskuere: 25605 / Dommer: César Muñiz Fernández (ESP)

Skrevet av Torbjørn Flatin

Hjemmelaget startet også best i 2.omgang, men kunne igjen ta ledelsen ved noe av en gavepakke da Kyrgiakos ble holdt/dyttet overende inne i feltet på en corner og N'Gog scoret på straffesparket. Det kom imidlertid ingen respons fra rumenerne slik det var før pause, og med unntak av en avslutning fra målscorer Tanase var det aldri farlig foran Pepe Reina. Ikke mange minutter etter punkterte innbytter Lucas kampen med et susende langskudd. Det må ha føltes deilig for spilleren som ble møtt av pipekonsert da han kom inn for Ryan Babel, selv om det nok i første rekke var myntet på manager Hodgson og uviljen til å gi unggutter som Pacheco og Shelvey mer av en sjanse. Like før sluttet pyntet David N'Gog ytterligere på resultatet med sin femte scoring i Europa League denne sesongen. En hyggelig 2.omgang og en god start på gruppespillet, ikke minst siden det endte 0-0 mellom Napoli og Utrecht, selv om det spillemessig fortsatt er mye å gå på.

90:David N'Gog scorer etter pasning fra Jay Spearing. Kontant avslutning fra den unge spissen da han får muligheten litt skrått inne i feltet.

90: Eder Bonfim får gult kort.

90:En god start for Liverpool i gruppespillet, ikke minst siden den andre kampen i Napoli endte 0-0.

89:Unge Eccleston får nesten en sjanse umiddelbart da han er nære ved å lykkes med en finte på vei inn i feltet.

88:Joe Cole bytter med Nathan Eccleston.

86:Fra den ene innbytteren til den andre, da Pacheco slår et frispark fra god posisjon ute til høyre og Lucas er nær på å få hodet på ballen inne i feltet.

85:Maxi Rodriguez bytter med Daniel Pacheco.

81:Leiva Lucas tar rennafart og og dunker ballen i mål, etter at forsvaret først hadde sendt en retur

78:Ryan Babel bytter med Leiva Lucas, noe som ikke slår an på The Kop.

76: Tanase slår først tunnel på Kyrgiakos, før han prøver å skru ballen i det bortre hjørnet, men en liten meter utenfor. Bra sjanse for gjestene.

73: Radut bytter med Surdu, det er det siste byttet til Steaua.

71:Ryan Babel går på et fint raid og godt innlegg, men rumenerne får med nød og neppe slått til en corner.

70:Det unge spisstalentet Stanco får avansere fram til 20 meter, men Reina redder greit det lave skuddet.

67:Maxi Rodriguez tar corner og Kyrgiakos er nære ved å få til en avslutning fra kort hold.

65:Raul Meireles skyter godt fra 25 meter, men keeper får slått ballen ut siden.

62:Maxi Rodriguez får gult kort for å ha kastet seg inn i en takling ute ved sidelinja.

55:David N'Gog scorer på straffe Franskmannen er sikker da han sender ballen i motsatt hjørne av hvor keeper kaster seg.

55:Straffe til Liverpool da Kyrgiakos blir dratt ned på en corner.

52: Angelov bytter med Eder Bonfim.

50:Maxi Rodriguez tar corner, N'Gog får hodet på ballen, men headingen går ufarlig et par meter utenfor bortre stolpe.

47:Liverpool drar opp et bra angrep på venstresiden, men det blir misforståelse når Spearing prøver å finne den så langt anonyme N'Gog i midten.

Liverpool fikk en drømmestart da hjemmelaget presset høyt, Joe Cole snappet opp en dårlig pasning og avsluttet presist via bortre stolperot. De neste ti  minuttene anta man at dette kunne bli riktig så trivelig, men mot spillets gang fikk Steaua lov til å slo opp på upresset playmaker, som slo på Tanasa på løp. Mellom Kyrgiakos og Kelly smatt han igjennom og scoret sikkert. Oppildnet at et lydhørt bortepublikum kom rumenerne inn i kampen, mens Liverpool ble mer stresset og slo mange feilpasninger. De røde måtte etterhvert nøye seg med skuddforsøk fra langt hold, som aldri var farlig, og Steaua hadde perioder hvor de var meget komfortable. Den siste halvtimen var i det hele tatt svak, og de røde må løfte seg når de skal angripe mot The Kop i 2.omgang.

45:Paul Konchesky tar frisparket, men et par solide meter utenfor.

44: Abrudan får gult kort for en klønete takling av Maxi.

40:Maxi og Babel har nye skuddforsøk, men igjen svakt og fra langt hold.

36:Babel skyter, fra enda lengre hold, og keeper redder igjen uten vansker.

33:Jay Spearing slår inn til Joe Cole som går upresset fram til 25 meter før han prøver et langskudd. Ballen går rett i fanget til keeper Tatarusanu.

28:Et langt innkast fra bortelaget blir headet rett opp i lufta av Meireles, men Reina er påpasselig ute og tar hånd om ballen.

19: Emeghara bytter med Nicolita.

18:Steaua får slått inn fra høyre, og avslutning rett foran mål som Reina redder glimrende. Forsøket blir korrekt avblåst for offside.

12: Tanase scorer for Steaua. Spissen smetter igjennom Liverpools midtforsvar på et fremspill og scorer sikkert forbi Reina og ned i bortre hjørne.

8:Joe Cole får applaus for et elegant hælspark. For første gang denne sesongen har Liverpool virkelig kommet bra i gang.

6:Jay Spearing skyter, hardt men en halvmeter over fra 20 meters hold.

5:Ryan Babel jobber seg til en corner. Kyrgiakos er først på hjørnesparket, men får ikke ordentlig klem på headingen.

1:Fantastisk start på Anfield hvor de røde angriper mot Anfield Road End i 1.omgang.

1:Joe Cole scorer på feilpasning, hvor Liverpools playmaker fint utnytt usikkert forsvarspill ved å avslutte forbi keeper og inn via den bortre stolpen.

Spirit of Shankly melder at det vil være potensielle oppkjøpere av klubben til stede på Anfield i kveldens kamp mot Staeua Bucuresti. Dirk Kuyt (skulder) og Fabio Aurelio (akilles) er de eneste spillerne på skadelisten.

Roy Hodsgon stiller med nøyaktig samme manskap som vi presenterte tidligere i dag. Raul Meireles får sin Anfield-debut, og spiller med Jay Spearing sentralt på midtbanen.  Joe Cole er tilbake fra karantene i hjemlig serie. Pepe Reina, Paul Konchesky og Maxi Rodriguez er de eneste gjenværende fra startopptillingen mot Birmingham.

Både Fernando Torres eller Steven Gerrard hviles, og er derfor ikke med i troppen, mens Glen Johnson og Jamie Carragher er blant innbytterne på benken. Ungguttene Dani Pacheco, Jonjo Shelvey og Nathan Eccleston er også i troppen.

Ifølge uefa.com er Pepe Reina Liverpools kaptein for kvelden.

Vurdert av Frank H. Larsen

Reina 6Dagens kaptein kan ikke lastes for baklengsmålet. Kommer bra ut, men kan ikke avverge. Gjør en kjemperedning, men da er spillet allerede avblåst for offside. Omtrent arbeidsløs etter pause.
Kelly 5Ikke oppmerksom nok ved scoringen. Ellers bra kontroll defensivt. Har begrensninger i det offensive spillet.
Kyrgiakos 4Blir fraløpt ved baklengsmålet og rundlurt i andre omgang. Opptredenen innbyr ikke til trygghet i bakre firer. Grei kontroll i luftrommet.
Agger 6Klart best av spillerne i backrekka. Rydder greit opp og og har gode klareringer. Noe slurv i avleveringene.
Konchesky 5Steaua kommer mye rundt på hans side i første omgang. Hever seg betraktelig etter pause. Noen brukbare initiativ fremover, men blir totalt sett for spedt.
Meireles 6Anonym i 1.omgang, men hever seg etter hvert og er mer involvert. Jobber bra og viser til tider at han har bra blikk for spillet.
Spearing 7Positiv forestilling av 21-åringen, Gutten har tempo i kroppen. Vinner flere dueller. Noen feilpasninger, men totalt mer enn godkjent kamp.
Rodriguez 5Ujevn kamp av kantspilleren. Anonym i første omgang. Bedre takter etter pause. Også presisjonen og kraften på dødballen heves utover i kampen.
Babel 5Svært ujevn. Har vilje og går på noe nfine raid tendenser, men gjør altfor mange enkle tekniske feil. Flere feilpasninger.
Cole Liverpools beste7Scorer sitt første mål for de røde. Bevegelig, kreativ og er et uromoment. Liverpools beste mot et svakt rumensk lag.
N'Gog 6I første omgang er han helt borte, men er med å snu kamper for de røde. Er iskald fra straffmerket og scorer enda et flott mål. 21-åringen nå seks mål på sy kamper denne sesongen.
Eccleston 0Inn 88.min. Viser fin fart og kunne ha scoret.
Leiva 0Inn i det 78. minutt for Babel. Scorer et fantastisk mål fra 20 meter foran The Kop.
Pacheco 0Får fem minutter for Rodriguez.