Liverpool - Sunderland

Søn 28.03.10 kl 17.00 (Premier League) - C+Sport2/Sky / Tilskuere: 43.121 / Dommer: Phil Dowd / Anfield / Skrevet av: Frank H. Larsen
Spillervurdering: Arild Skjæveland

Mål av Torres (2) og Johnson ga tre viktige poeng. Strålende spill før pause. Full kontroll i 2.omgang. Sunderland ble til tider rundspilt. Seieren burde vært større. Torres og Gerrard spart mot slutten.

Bent (71)

Liverpool vil prøve å hevne en badeball fra i høst, og kun tre poeng er godt nok uansett hvis man skal henge med i kampen om 4.plassen i Premier League.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Rafael Benítez gjør kun én endring på laget fra 1-2-tapet mot Manchester United. Ryan Babel kommer inn for Lucas. Brasilianeren henvises til benken. Steven Gerrard flyttes ned og spiller på sentral midtbane sammen med Javier Mascherano. Alberto Aquilani er igjen å finne blant innbytterne.

Flott vær og gode spilleforhold på Anfield.

1.OMGANG

Liverpool tapte målvalget og spiller mot The Kop i 1.omgang.

1.min : Rodriguez legges ned ute til høyre. Gerrard slår inn. Ballen stusses videre. Agger fyrer løs knallhardt rett på Gordon.

2.min: Rodriguez har tatt plass ute til høyre. Babel ligger på venstre. Kuyt bak Torres.

3.min 1-0 TORRES: Nydelig langt utspill fra Reina. Ballen går rett til Torres ute på venstre. Han utfordrer to spillere før han skyter ballen i lengste hjørnet fra like innenfor 16-meteren. Nydelig scoring!

8.min: Johnson runder et par spillere, kommer til dødlinja, legger inn. Kuyt header ned. Sunderland får klarert.

9.min: Rodriguez skaffer hjørnespark. Gordon bokser ut. Mascherano plukker opp ballen. Skyter knallhardt fra langt hold. Forsvarer header vekk.

10.min: Babel skyter rett på Gordon.

13.min: Insua legger inn. Turner må klarere til corner rett foran Torres. Kort corner som ender med at Mascherano skyter utenfor fra langt hold.

14.min: Gjennomspill mot Campbell, men får ikke kontroll. Reina påpasselig ute, men Sunderland blir avblåst for offside.

16.min: Fint kombinasjonsspill av Rodriguez og Gerrard. Kapteinen slår inn. Torres avslutter utenfor fra kort hold.

18.min: Rodriguez spiller nydelig gjennom til Gerrard. Gerrard avslutter like utenfor fra skrått hold.

19.min: Corner for. Ballen stusses fra første stolpe. Agger skyter like utenfor.

20.min: Liverpool dominerer totalt nå. Alle vil ha ballen. Ser ut som spillerne storkoser seg på gressmatta. Gerrard viser lekkerbiskener.

22.min: Sunderland får til noe som ligner pasningspill for første gang i kampen. Ender med frispark. Malbranque slår inn, men Carragher klarerer.

25.min: Rodriguez jobber frem en corner.  Rodriguez header ved fremre stolpe. Gordon må reagere kjapt og slå ballen over.

26.min: Sunderland kontror. Bent kommer inn i bakrommet. Reina kommer ut og forstyrrer nede ved dødlinjen såpass at Mascherano etterhvert kommer i mellom.

27.min. Langball fra Agger, men Torres når ikke frem. Ballen ut over dødlinjen.

29.min: Frispark fra Sunderland slås langt. Liverpool klarerer. Bortelaget avslutter utenfor fra langt hold.

30.min: Frispark til Johnson. Gerrard slår inn. Agger rager høyest. Header utenfor bortre stolpe.

32.min 2-0 JOHNSON: Corer fra Gerrard. Sunderland header vekk ved første stolpe. Johnson plukker opp ballen, drar av en mann før han avslutter hardt via Turner og i mål.

34.min: Dømmes hands mot Sunderland nede til venstre. Gerrard slår inn. Babel når ikke opp. Ballen går utenfor bortre stolpe.

37.min: Rodriguez prøver med et gjennomspill mot Kuyt. Dessverre upresist. Ballen spretter inn til Gordon.

39.min. Rodriguez slår ut til Kuyt. Kuyt skyter i baken på Bardsley.

40.min: Ny kjempesjanse. Liverpool kommer inn i straffefeltet. Ender med at ballen havner hos Torres. Spanjolen skyter i stolpen. Returen havner hos spissen, men får ikke skikkelig treff. Avslutningen spretter utenfor stolpen.

42.min: Nytt flott angrep. Gerrard spilles igjennom. Kapteinen slår tilbake ved dødlinjen, men Gordon kaster seg og fanger lærkula.

43.min: Agger avanserer. Slår ut til venstre. Avslutningen går rett i Turner.

Tilleggstid: 1 min.

PAUSE

Pauserapport: Liverpool fikk en drømmestart med en nydelig scoring av Fernando Torres i det 3.minutt.  Hjemmelaget har til tider vartet opp med gnistrende angrepsspill og kombinasjoner. Det er litt som man gnir seg i øynene etter en lang rekke med trøstesløse kamper denne sesongen. Pasningsspillet og bevegelsen har vært god. Laget ser ut til å skape farligheter hver gang de går i angrep. Rodriguez har vist seg frem med godt fotballhode og bra pasninger. Steven Gerrards dødballer har også vært presise. Johnson roet nervene ytterligere ved å sette inn 2-0-målet. De røde har dominert totalt og avslutningsstatistikken viser 15-1, derav 9-0 i avslutninger på mål. Ledelsen kunne altså vært langt større.

2.OMGANG

Pause: Bytte Sunderland. Da Silva for Cattermole.

47.min. Johnson slår inn. Forbi Torres. Babel får ikke kontroll. Liverpool virker aggressive fra start i 2.omgang.

50.min: Liverpool kontrer. Gerrard avanserer og slår ut til Kuyt. Nederlenderen slår på tvers til Babel som skyter himmelhøyt over fra utenfor 16-meteren.

51.min: Frispark til Sunderland. Richardson lemper. Torres stusser ut til corner som blir relativt resultatløs.

52.min: Bytte Sunderland. Jones for Malbranque.

53.min: Johnson løper med ballen. Passerer backen innenfor 16-meteren før han slår tilbake til Torres. Spanjolens avslutning fra farlig posisjon blokkeres.

53.min: Gerrard får en arm i ansiktet. Frispark fra par og tyve meter. Gerrard skyter i muren.

54.min: Jones får ballen innenfor 16-meteren. Legger tilbake til Henderson, men avslutningen ruller bare inn til Reina.

56.min: Spillet bølger mer frem og tilbake nå, men ingen av lagene klerer å skape særlige med farligheter.

60.min  3-0 TORRES: Babel slår inn. En Sunderland-forsvarer header ned til Johnson som spiller iskaldt til Torres som befinner seg innenfor 16-meteren. Spissen løfter ballen elegant i mål fra fra kort hold.

63.min.: Rodriguez' avslutning blir blokkert.

65.min: Babel stormer frem og spiller videre ut til høyre. Kuyt fyrer skuddet høyt over. Rodriguez var i bedre posisjon og burde fått avslutte.

70.min: Kort corner. Heading på bakerste, men Sunderland får klarert.

71.min: Bent hoftetakler Agger.

71.min: Bytte Liverpool. Aquilani for Kuyt.

72.min: Torres avslutter fra 16 meter, men ballen sklir av foten og havner på Anfield Road End.

74.min: Gerrard legger ned Kenwyne Jones på 20 meter.  Bent lemper ballen både over mur og opp på The Kop.

75.min: Aquilani bryter til corner. Reina bokser vekk ballen. Keeperen får seg en smell i ansiktet, men det går bra.

78.min: Bytte Liverpool. Ngog for Torres.

79.min: Bytte Sunderland. Zenden for Henderson.

80.min: Mascherano faller og tar tak i Campbell. Frispark på siden av 16-meteren. Richardson lemper den inn i klypene til Reina.

81.min. Richardson skyter utenfor fra langt hold.

81.min: Bytte Liverpool. El Zhar for Gerrard.

82.min: Aquilani slår på tvers. Babel prøver å skru ballen i mål, men Gordon redder enkelt.

85.min: Cana går rett inn i Agger. Dowd blåser frispark på par og tyve meter. Dansken protesterer og får tilsnakk. Billig frispark viser reprisen. Richardson måker ballen opp på The Kop.

87.min: Liverpool holder på ballen nå i påvente av sluttsignalet.

90.min: Johnson lager frispark på midtstreken.

Tilleggstid: 3 min.

91.min: Aquilani skyter, men rett i klypene på keeper Gordon.

91.min: Zenden avslutter fra langt hold.  Reina må slenge seg og redde nede ved stolpen. God Sunderland-mulighet.

92.min. Turner må klarere innlegg til corner.

93.min: El Zhar slår inn. Ballen klareres. Johnson med gjennomspill til Ngog. Franskmannen får ikke treff fra god posijon.

SLUTT

Sluttrapport: Liverpool dominerte totalt på Anfield og vant komfortabelt 3-0. Torres scoret to av målene, og spissen står nå med 18 fulltreffere på 19 kamper fra start i ligaen. De røde skapte flere gode sjanser, vartet opp med glitrende spilll og flere gode kombinasjone før pause, så ledelsen etter de første 45 minuttene burde vært større. Hjemmelaget gikk nokså aggressivt ut i 2.omgang, men etter at Torres ga Liverpool 3-0 roet spillet seg og tempoet ble lavere. kampen var i realiteten over. Særlig flere sjanser ble det ikke skapt, men Rafael Benítez' mannskap kunne kontrollere hjem til en solid seier. Manageren valgte å bytte ut Torres, Gerrard og Kuyt for å spare trioen med tanke på Europa League-kampen mot Benfica på torsdag. En av sesongen beste kamper. I dag var det i stor gra Liverpool som var gode og ikke bare motstanderen som ikke bare var dårlige. Liverpool ligger nå fire poeng bak Tottenham i kampen om 4.plassen, men har én kamp mer spilt. Dette var dessuten Anfield-klubbens åttende strake hjemmeseier i Premier League.

Spillervurdering:
Pepe Reina 7
- Spanjolen er tryggheten selv. Våken og offensiv, konge i feltet, og gode igangsettinger. Må også hente frem en god redning på skuddet til Zenden mot slutten.

Glen Johnson 8 - Roter det litt til ved en anledning defensivt, da han tar en litt vel dristig - men fremover er han rett og slett bare helt strålende i dag. Mange gode raid, skaper store sjanser for sine medspillere - og får i tillegg notert både scoring og assist. Meget bra.

Daniel Agger 8 - I dag fikk dansken vist sin klasse. Har full kontroll på Darren Bent og Sunderlands offensive spillere, og er i tillegg veldig god når han blir med fremover i dag. Burde nok ha scoret på headingen sin i førsteomgang. Liverpools og kampens beste.

Jamie Carragher 7 - Som Daniel hadde også Jamie Carragher full kontroll bakover i dag. Rydder opp i stor stil, på det lille som kom fra Sunderland.

Emiliano Insua 7 - Argentineren er litt utrygg i pasningsspillet, men også han er positivt involvert fremover i banen i dag. Blir omtrent aldri utfordret på defensiven.

Javier Mascherano 7 - Den argentinske landslagskapteinen er i form, og gjør en veldig god jobb på midten i dag. River og sliter i filler Richardson og gjestenes midtbane, og viser også frem en presis pasningsfot i dag. Har et par gode skuddforsøk som blir blokkert.

Steven Gerrard 8 - Steven har måttet tåle mye kritikk for sitt spill i det siste, men i dag er kapteinen meget god. Mange lekre detaljer, er mye involvert, og burde også ha scoret.

Ryan Babel 7 - Babel har ofte en tendens til å bli usynlig, men det var han ikke i dag. Vil ha ballen mye, og kombinerer fint med sine lagkamerater. Kunne fort ha tegnet seg på scoringslisten, etter flere gode forsøk.

Maxi Rodriguez 7 - Det er tydelig at Maxi er en klok spiller som er flink med ballen. Den tredje argentineren i dette Liverpool-laget er uegoistisk, og flink til å slippe ballen i riktig tid.

Dirk Kuyt 7 - Som alltid jobber og sliter Kuyt så lenge han er på banen. Også god i pasningsspillet. Burde ha scoret et mål, og er litt egoistisk når han avslutter over fremfor Maxi i andreomgangen.

Fernando Torres 8 - Rett og slett en fantastisk spiller. Scorer to praktfulle mål, og kunne fort hatt 3-4 til. Har nå scoret 18 mål på 19 starter i ligaen, og ser ut til å være i kjempeform.

Alberto Aquilani - Kommer inn for Kuyt midtveis i andreomgang. Vil gjerne vise seg frem, men blir litt unøyaktig i dag. Kommer inn når Liverpool har tatt foten av gasspedalen.

David NGog - Kommer inn for Torres mot slutten. Burde kanskje ha scoret et mål, men bommer på ballen i avslutningsøyeblikket.

Nabil El Zhar - Kommer inn på overtid, og rekker ikke vise seg frem.