Liverpool - Tottenham

Ons 20.01.10 kl 21.00 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 42 016 / Dommer: Howard Webb / Anfield / Skrevet av: Frank H. Larsen
Spillervurdering: Arild Skjæveland

Liverpool jobbet godt og vant 2-0 mot Tottenham. Dirk Kuyt scoret begge målene, det ene fra straffemerket. De røde ligger nå kun ett poeng bak Tottenham i kampen om 4.plassen.

Palacios

Liverpool tar i mot Tottenham til sekspoengskamp på Anfield.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Rafael Benítez gjør kun to endringer på laget fra Stoke-kampen. Albert Riera og Alberto Aquilani kommer inn og erstatter Fabio Aurelio og David Ngog. Nervervelsen Maxi Rodriguez er igjen å finne på benken. Ryan Babel er tilbake i kamptroppen etter sitt frustrasjonutbrudd over å ha vært utelatt mot Stoke.

For Tottenham starter Peter Crouch. Ledley King er friskmeldt av en kneskade og tar plass i midtforsvaret. Robbie Keane sitter på benken.

Liverpool FC meldte i kveld at det fortsatt er billetter til salgs nå på kampdagen!

Liverpool skal angripe mot The Kop i 1.omgang.

1.OMGANG

1.min: Mascherano med forsøk på gjennomspill. Degen i mulig offsideposisjon. Gomes plukker ballen.

2.min: Langt oppspill. Crouch header ned. Jenas rekker ikke frem, men det gjør Reina.

4.min: Carragher knallhardt inn i en duell med Kranjcar på midtstreken. Dommer Webb gir tilsnakk. På frisparket går Kyrgiakos i kroppen på Crouch. Ballen ut til målspark.

5.min: Bale legger inn. Kyrgiakos bommer på innlegget. Reina glipper ballen, men får kontroll på kula.

6.min 1-0 KUYT: Langt utspill fra Reina. Kuyt header ned til Aquilani. Aquilani takles og får seg en smell. Ballen havner hos Kuyt. Nederlenderen scorer sikkert fra litt utenfor 16-meteren.

9.min: Crouch forsøker å finne Defoe inne i feltet. Ebber ut i intet.

11.min: Dawson forsøker å få ballen unna. Måker kula inn i medspiller. Aquilani forsøker å løpe opp ballen, men Gomes kommer ut og avverger.

13.min: Kuyt har fått et kutt i bakhodet. Må ut på sidelinjen for å få behandling.

14.min: Crouch vinner i luften igjen, men de røde får klarert.

17.min: Lucas kjemper seg ned til dødlinja. Vil ha corner, men dommer peker på 5-meter.

19.min. Modric slår innlegg nede ved dødlinja. Ballen via Insúa og til corner.

20.min: Corneren avverges ved første anledning, men kommer tilbake inn i feltet. Reina må bokse i duell med King.

22.min: Mascherano stempler Bale. Webb gir Mascherano tilsnakk. Langt frispark mot Crouch. Header i støtte. Ufarlig innlegg fra høyre. Reina kontroll.

23.min: Bale skyter langt utenfor. Totalt 1-2 i avslutninger på mål. Liverpool har vært effektive.

24.min: Palacios for tøff mot Aquilani. Webb må megle mellom spillerne. Riera slår frisparket fra langt hold. Rett i klypene på Gomes.

26.min: Flott løp av Degen. Sveitseren dytter ballen litt foran seg. Nok til at Jenas kommer for seint i taklingen.

27.min: Lang ball inn feltet. Klareres.

28.min: Lite finspill på Anfield, men bra intensitet.

29.min: Defoe for seint inn i takling på Degen. Webb nøyer seg med tilsnakk.

31.min: Ball inn bak Liverpools forsvar. Defoe utfordrer Skrtel nede ved dødlinjen, men slovaken vinner duellen.

33.min: Offside på Degen.

33.min: Voldsom hodeduell. Bale går knallhardt inn bakfra på Degen. Begge blir liggende. Verst ser det ut til å ha gått med Degen. Sveitseren får behandling både av fysio Rob Price og lege Mark Waller.

34.min: Bale fikk gult kort for forseelsen.

36.min: Degen tilbake på banen.

37.min: Reina må agere sweeper, men Defoe vinkes av for offside.

38.min: Mascherano legger ned Crouch. Takling bakfra.

39.min: Frispark fra langt hold. Bale lemper inn. Reina med refleksredning. Webb blåser mot Crouch for holding. Crouch mener at Kyrgiakos holder ham.

41.min: Aquilani spiller langt i bakrommet. Lucas og Degen rekker ikke frem. Dawson får klarert.

43.min: Aquilani med hælspark, men legges i bakken av Kranjcar. Riera legger frisparket inn fra høyre. Gomes må fiste. Returen havner i farlig område, men Spurs klarerer.

44.min: Corner for. Riera slår inn. Gomes bokser. Liverpool biter seg fast. Kyrgiakos befant seg i scoringsposisjon, men treffer ikke godt nok.

Tilleggstid: 4 minutter.

47.min: Carragher kjemper seg fremover og får en corner. Får stor applaus fra the Kop.

47.min: Ny god corner fra Riera. Gomes må slå ut. Kuyt header. Tottenham blokkerer. Returen blåser Skrtel over tverrliggeren.

48.min: Frispark mot Mascherano igjen. Argentineren diskuterer med dommer. Må være forsiktig nå.

49.min:  Fin bevegelse av Tottenham. Modric kommer igjennom. Skyter. Reina redder.

PAUSE

Pauserapport: Liverpool fikk en drømmeåpning med scoring allerede etter seks minutter. Aquilani fant Kuyt, og nederlenderen scoret sikkert fra utenfor 16-meteren. Det ble sjelden noe finspill i 1.omgang, men Liverpool jobbet knallhardt i alle duellene og var aggressive. Tottenham kom til størst farligheter på Liverpools venstre side. Insúa og Riera har hatt noen problemer med Modric og Corluka. Kantspillet til Liverpool slet i begynnelsen, men Degen og Riera har kommet bedre med etter hvert. Riera har slått noen gode innoverskrudde cornere som det har blitt noen farligheter ut av. Aquilani ser ut til å trives i rollen bak spydspissen Kuyt. Kampen åpnet seg noe opp på slutten, og begge lag kom til noen brukbare muligheter. Et par fine redninger av Reina. Liverpool leder til pause i en jevn omgang. Nå gjelder det for Benítez' mannskap å holde ledelsen helt inn, noe som ikke har vært like enkelt på Anfield denne sesongen.

2.OMGANG

46.min: Tottenham sparker i gang 2.omgang.

47.min Kyrgiakos med kort tilbakepasning til Reina. Keeperen jages av Defoe. Reina får nesten ikke klarert. Defoe skyter ballen i mål. Dommeren har imidlertid vinket av Defoe for offside.

49.min: Frispark. Riera skyter over fra langt hold.

50.min: Lucas bryter. Liverpool kontrer. Palacios legger ned Lucas i midtsirkelen. Palacios får gult kort.

52.mi: Suverent innlegg fra Carragher. Riera henger flott i lufta. Header i tverrligger.

53.min: Riera med langball. Gomes plukker, men Webb blåser av fordi Kuyt ble obstruert.

54.min: Aquilani slår frem på frisparket. Kyrgiakos når ikke opp til ballen. Målspark.

54.min: Defoe kommer inn i 16. Legger tilbake. Modric skyter løst rett på Reina.

56.min: Riera får ikke like bra treff på Carraghers innlegg denne gang.

57.min: Tottenham har hatt ballen mest etter pause.

58.min: Palacios spiller opp til Defoe. Legger tilbake. På skuddet fra Jenas må Reina slå til corenr.

59.min: Liverpool sliter med i duellene nå. Vinner ikke like mange andreballer.

61.min: Bytte Tottenham. Hutton for Corluka.

62.min: Mascherano går inn i duell med Hutton. Får seg en liten smell, men går greit.

63.min: Bale kommer på venstre. Carragher på etterskudd. Bale blir presset i innleggsøyeblikket. Innlegget havner bak mål.

64.min: Liverpool står høyt. Gjennomspillet stoppes av midtforsvaret.

65.min: Bytte Tottenham: Keane for Kranjcar.

66.min: Åpent på Liverpools høyre side. Keane får lagt inn, men for langt.

67.min: Liverpool kontrer. Kuyt spiller nydelig på tvers til Degen. Sveitseren får ikke bestemt seg. Spiller på tvers tilbake mot Kuyt, men upresist.

67.min: Carragher stupheader vekk Palacios' lemping inn i feltet.

68.min: Kuyt har fått seg en smell. Må få behandling.

69.min: Liverpool spiller ballen tilbake til Tottenham.

70.min: Degen protesterer kraftig fordi han ikke får et hjørnespark.

72.min: Insua får frispark ved sidelinjen. Aquilani slår inn. Ballen stusses videre. Kuyt fyrer løs fra kort hold. Ballen utenfor bortre stolpe.

73.min: Suser fra Riera. Like utenfor. Ballen skrur feil vei.

74.min: Liverpool har fått opp gløden i duellene igjen.

75.min: Degen får ikke skikkelig treff på en retur.

76.min: Fint kombinasjonsspill mellom Jenas og Hutton. Forsvarer kommer inn og blokkerer til corner. Resultatløs corner.

77.min: Fremspill. Hårfin offside på Defoe.

79. Langt overlegg. Hutton dundrer til på direkten. Ballen fyker utenfor på motsatt side.

79.min: Bytte Liverpool. Ngog for Aquilani.

81.min:: Bytte Liverpool. Maxi Rodriguez for Riera. Hjemmedebut for Rodriguez.

81.min: Bytte Tottenham. Bassong for King.

82.min: Bale får frispark. Lucas for seint inn i taklingen og får gult kort. Meget langt hold. Skuddet går i muren.

83.min. Tottenham løfter inn mot Crouch. Satser på å vinne krigen. Liverpool har forholdsvis grei kontroll.

84.min: Overstegsfinter av Ngog. Slår inn. Rett i klypene på Gomes.

85.min: Ngog jobber seg inn feltet med ballen. Får avsluttet godt. Gomes redder.

86.min: Carragher slår inn. Ngog header frem. Kuyt får avsluttet bra. Linjemann vinker for offside, noe det ikke er.

87.min: Bale legger ned Mascherano.  De røde tar en kort variant. Satser på ballinnehav nå.

88.min: Langt fremspill over backrekka til Tottenham. Kyrgiakos får avsluttet fra kort hold. Gomes redder flott.

89.min: Degen får seg en smell i bakhodet. Ligger nede i Tottenhams felt. Dommer blåser av.

90.min: Bytte Liverpool. Darby for Degen. Sveitseren har litt vondt i hodet.

Tilleggstid: 5 minutter.

91.min: Maxi spiller frem Ngog. Franskmannen blir hindret akkurat innenfor 16-meteren. Vill takling fra Bassong. Webb peker på straffemerket.

92.min: Kuyt setter ballen i mål. Gomes går motsatt vei. Liverpools spillere er for tidlig inne i straffefeltet. Sparket må tas på nytt.

93.min 2-0 KUYT: Kuyt er iskald på forsøk nummer to. Kuyt velger motsatt hjørnet. Det gjør også Gomes. Dermed scoring!

95.min: Stor stemning på Anfield nivå.

96.min: YNWA runger.

SLUTT

Sluttrapport: Liverpool tok tre meget viktige poeng mot Tottenham, og ligger kun ett poeng bak London-laget i kampen om 4.plassen. Oppgjøret på Anfield ble aldri en vakker forestilling. De røde kjempet imidlertid skjorta av seg og var gode i duellene. En periode i andre omgang virket Tottenham å få et overtak da Liverpool la seg noe bakpå. Tottenham lempet stort sett bare høye baller inn feltet. Det hadde Liverpool god kontroll på. De røde var langt bedre en gjestene de siste tyve minuttene, og skapte en del farligheter. Både Kyrgiakos og innbytter Ngog hadde muligheter til å øke. På overtid ble Ngog felt av Bassong like innenfor 16-meteren. Howard Webb pekte korrekt på straffemerket. Kuyt måtte ha to forsøk fra ellevemeteren før dommeren godkjente målet. Forhåpentligivs får Rafael Benítez litt arbeidsro etter dette. Nå kan man jobbe godt på treningfeltet frem til Wolves-kampen førstkommende tirsdag. Kanske dette var vendepunktet supporterne har ventet på.

Spillervurdering:
Pepe Reina 7
- Liverpools sisteskanse står en meget god kamp. Sliter litt med et innlegg i førsteomgangen, men rydder fint opp. God kontroll på det som kommer, gode igangsettinger.

Jamie Carragher 7 - Heroisk og helhjertet innsats av dagens kaptein. Carra var tent, hadde sammen med Degen fullstendig kontroll på Spurs sin venstreside, og var i tillegg bra med offensivt.

Sotiris Kyrgiakos 7 - Klarte seg meget bra i duellene med Crouch på topp. Kunne og burde nok ha scoret selv også. Kanskje litt heldig i en situasjon inne i feltet med Crouch i førsteomgang, og lite heldig tilbakespill til Reina før Spurs sitt annulerte mål - men likevel godkjent og vel så det! To gode kamper på rad av grekeren nå.

Martin Skrtel 8 - Slovaken har ikke vært i sin beste form denne sesongen, men mot Tottenham var han tilbake i fjorårsform. Defoe kom seg vel omtrent aldri til avslutning. Får ballen to ganger inne i feltet etter dødballer, og bør nok øve litt på avslutninger - for han burde strengt tatt være mer målfarlig enn han har vært, i forhold til sjansene han kommer seg til på offensive dødballer. Taper omtrent ikke en duell i kveld, og var Liverpools beste.

Emiliano Insua 6 - Argentineren har vært litt usikker i sitt backspill de siste månedene, og selv om han tidvis slet litt med bevegelige Modric i førsteomgang, gjorde han stort sett korrekte og voksne valg i kveld.

Lucas Leiva 7 - Lucas river og sliter på midten. Liverpool vant etterhvert midtbanekrigen mot Jenas og Palacios, og det skal Lucas ha mye av æren for. Er noe unøyaktig når han bidrar fremover - men en god kamp av brasilianeren.

Javier Mascherano 7 - Løper Tottenham i senk, og dette var virkelig en kamp for den argentinske landslagskapteinen. Er kanskje litt het i toppen, og da blir man litt nervøs når det gule kortet kommer såpass tidlig. Stresser Spurs-spillerne til å gjøre feil gang på gang, og tar sammen med Lucas helt ut Tottenham sin midtbanei  dag.

Philipp Degen 7 - Degen har måttet tåle mye kritikk, og en del av det ganske ufortjent, mest på grunn av alle skadene og den teite hjemmesiden? Sveitseren er en offensiv og fin type, og selv om det ikke alltid lykkes, viser han med god innsats og gode offensive involveringer at han er en grei spiller. Han har brukbart med fart, og kan også ta med seg ballen i fart. Litt svake valg i blant, som da Kuyt spiller han fri, men en god kamp av sveitseren. Vil nok kjenne kvelds kamp i nakken i morgentidlig.

Albert Riera 6 - Riera kommer tilbake fra skade, og ser litt rusten ut. Er en spiller som kan holde på ballen, men likevel er litt feig i duellspill i forhold til egen fysikk. Slår gode dødballer og header i stolpen i dag.

Alberto Aquilani 7 - Får prøve seg i en mer offensiv rolle, hvor han ser ut til å finne seg mer til rette enn i tidligere kamper. Viser tidvis storhet, men er ikke tilvendt tempoet i Premier League enda, så en del ballmist blir det. Fin assist på førstemålet. Ble veldig sliten på slutten - syveren er svak.

Dirk Kuyt 8 - Dirk scoret to, men burde nok ha scoret to til - og i tillegg hatt målgivende. Står aldri i ro, og jobber ekstremt mye. Han har ikke vist sin beste form de siste ukene, men i dag var det bedre takter. 1-0 scoringen er meget pen, og han skal også ha honnør for å holde hodet kaldt og sette straffesparket han må ta på nytt.

David N'Gog - Strålende innhopp av franskmannen når Tottenham sender folk fremover og etterlater seg rom. Kommer seg til to avslutninger på egenhånd, og er mannen som skaffer de røde straffesparket på overtid.

Maxi Rodriguez - Slår pasningen til NGog før straffen, men rekker ellers ikke å være involvert.

Stephen Darby - Slo pasningen til Maxi i forkant av straffesituasjonen og fikk til en bra klarering på overtid i tiden sin på banen.