Liverpool - Unirea Urziceni

Tor 18.02.10 kl 21.05 (Europa League, 1/16-finale, 1.kamp) - TV2Sport/Five / Tilskuere: 40 450 / Dommer: Eric Braamhaar (NED) / Anfield / Skrevet av: Tor Sandø
Spillervurdering: Einar Kvande

Liverpool vant 1-0 etter mål av Ngog. Fortjent seier etter å ha stanget mot en rumensk mur gjennom hele kampen. Ledelsen er god å ha før returmøtet i neste uke.

Brandan (58)

Første kamp i 1/16-finalen av UEFA Europa League. Motstander er rumenske Unirea Urziceni, eller Fotbal Club Unirea Voluntari Urziceni som er deres fulle navn.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Jamie Carragher er tilbake etter lyskestrekken han pådro seg mot Arsenal, og starter på høyrebacken. Fabio Aurelio får en sjelden start på venstrebacken, mens Alberto Aquilani også starter kampen. Martin Skrtel og Daniel Agger har blitt valgt som midtstoppere, noe som betyr at Sotirios Kyrgiakos sitter på innbytterbenken. Usikkerhetsmomentet er hvem som får den offensive midtbanerollen av Aquilani eller Gerrard.

Liverpool har ikke spilt kamp siden tapet for Arsenal for åtte dager siden. Nå er de klare for Europaligaen for første gang. Etter tidligere erfaring i både UEFA-cup, Messebycup, Cupvinnercup og Serievinnercup/Champions League, er det Europaligaen som nå gjelder.

Unirea Urziceni er fra det sørøstlige Romania. Dette blir den første skikkelige prøven i Europa for deres israelske trener, Ronny Levy, som nylig tok over for Dan Petrescu.

Unirea har avspark.

1. min.:  Liverpool snapper ballen og går rett i angrep. Ikke mange sekundene er gått når Kuyt spiller gjennom Gerrard, som får skutt, men keeper redder.

3. min.: Liverpool har startet kampen friskt. Rumenerne forsøker å svare, men ballen triller inn til Reina.

4. min.: Foreløpig stille på TV2 Sport. Kanalen sliter med å få lyden fra kommentatoren gjennom til Norge.

5. min.: Mye Liverpool nå. Riera får ballen på sin venstreside. Han får lagt inn, men ballen går gjennom feltet uten at noen i rødt får tak i ballen.

6. min.: Regnfullt på Anfield. Men spilleforholdene virker å være upåklagelige likevel.

7. min: Det er Gerrard som har den offensive midtbanerollen og ligger rett bak Ngog.

8. min.: Rumenerne ligger som ventet lavt. Virker som bortelaget er et spillende lag som er ventet å ta vare på de få mulighetene de får i denne kampen.

10. min.: Fem dommere i Europaligaen, som en prøveordning.

11. min.:  Ny mulighet for Liverpool. Denne gangen er det Kuyt som lurer av et par forsvarere, før han får skutt. Keeper slår til corner.

13. min.: TV2 og Øyvind Alsaker har fått orden på kommentatorlinjene da Liverpool kommer på en ny visitt. Rumenerne får ikke tatt mange trekkene før hjemmefavorittene tar over. Unirea hadde enkelte gode kamper de de spilte Champions League før jul. Blant annet slo de Glasgow Rangers 4-1 på skotsk gress.

15. min.:  Aurelio prøver venstrebeinet på et frispark fra 20 meter. Skuddet går like utenfor.

19. min.: Godt innlegg fra Rieras venstreside. Gerrard header, men treffer ikke ordentlig. Steven gir Albert applaus.

21. min.: Liverpool forsøker å få opp tempoet mot et bortelag som er godt organiserte.

23. min.: Enveiskjøring nå. Men Liverpool sliter med å trenge igjennom. Liverpool spiller hurtig pasningsfotball, men har ikke fått de mange sjansene.

25. min.: Frunza tar frispark etter at Mascherano pådro seg frispark. Frunza skyter fra 24 meter. Ballen går utenfor Reinas mål, men Reina tar ballen før den går ut.

27. min.: Bra Liverpool-angrep, som ender hos Riera, som får skutt, via en Unirea-spiller og corner.

27. min.:  Bilasco blir liggende etter et hardt møte med Ngog. Tar seg til nakken og får behandling, men kommer seg opp igjen.

29. min.: Mer med Unirea nå, som har flyttet spillet litt opp. Rumernerne kjører tempoet ned. Angriper Bilasco har kommet seg i spill igjen, og han pådrar seg frispark etter møtet med Skrtel.

31. min.: Aurelio er offensiv og får lagt inn fra venstresiden. Ballen går over til Kuyt, men Unirea får etterhvert kontroll over ballen.

32. min.: Kombinasjonsspill mellom Ngog og Gerrard, men ballen går litt for fort for dem begge. Rumenerne prøver seg på en kontring, som ender i en lobb som Reina har full kontroll på.

34. min.: Mer tempo over ballen nå for Liverpool. Riera sentrer til Gerrard, som nå er på høyresiden. Gerrard lurer av en forsvarer, skyter og ballen går via en rumener og ut til corner.

35. min.: Liverpool har bitt seg fast nå. Riera presser på, skyter og får corner. Liverpool satser på farlige innlegg foran keeper, men så langt er det rumenerne som har vært først på ballen når innlegget har kommet.

36. min.: Suser fra Mascherano fra langt hold. Ballen har fin retning, men en Unirea-forsvarer slår til corner, bokstavelig talt. Der burde Liverpool hatt straffespark.

37. min.:  Mer liv i publikum når Ngog tverrvenner og får skutt. Ballen stryker stolpen. Der hadde keeper vært sjanseløs dersom den hadde vært mer presis i hjørnet.

39. min.: Flere gode Liverpool-muligheter nå, men med fire-fem hvitkledte foran egen keeper er det vanskelig å få uttelling. Riera legger inn, men en av de fire-fem midtstopperne som står klare for aksjon hver gang Liverpool går i angrep får headet unna.

40. min.:  Bruno Fernandes får korrekt gult kort etter å ha tatt Gerrard.

41. min.: Agger tar frisparket etter taklingen av Gerrard, men er en av mange skudd som går i bortelagsbein i denne førsteomgangen.

43. min.: Unirea bygger opp et angrep. Skrtel pådrar seg frispark. Unirea legger inn, men uten alt for store problemer får Reina kontroll på ballen.

44. min.: Liverpool er flinke til å veksle på spillet og på å slå kort og langt. Likevel har rumenerne tatt det meste som har kommet så langt.

45. min.: Det legges til to minutter.

45 + 1. min.: Anfield er tilnærmet fullsatt. Noen hundre bortefans forsøker å oppildne sine spillere, som fortvilet forsøker å få med seg ett poeng hjem.

Målløs førsteomgang. Det er ikke rart, så defensivt som det rumenske bortelaget har spilt. Liverpool kunne scoret allerede etter et halvt minutts spill. Unirea Urziceni ligger med nesten hele laget i forsvar og det har vist seg vanskelig å trenge igjennom. Gerrard, Ngog, Kuyt og Aurelio har hatt de fire sjansene som er notert for hjemmelaget. Ingen dårlig førsteomgang for de røde. De har vært flinke til å veksle mellom å slå langt og kort, men det har vist seg vanskelig å spille mot et så defensivt lag som kun er interesserte i å ta med seg ett poeng hjem. Nå skal Liverpool spille mot The Kop. Dette, samtidig med at de røde setter enda mer tempo i ballen, bør føre til at hjemmeseieren er sikret om en times tid.

46. min.: Vi er i gang igjen. Liverpool med avspark.

47. min.: Rafa har nok gitt beskjed om mer tempo på ballen. To bra innlegg fra venstresiden tidlig i andre omgang. Men Unirea får avklart, men får ikke muligheten til det de er så farlige på, nemlig kontringer.

49. min.: Tilløp til heiarop på tribunene, men Anfield-publikummet er avventende.

51. min.: Unirea forsøker å holde ballen i laget, spille klikk-klakk mot Liverpool-målet. Men Skrtel får avverget. Reina starter et nytt Liverpool-angrep.

52. min.: Godt innlegg fra Carragher på høyresiden. Ballen går til Gerrard som får headet, men ballen stryker til venstre for keeper.

53. min.:  Apostol blir liggende etter et ublidt møte med Aquilani. Han kommer seg opp igjen.

54. min.: Rumenerne har god tid og får corner. Liverpool-forsvaret klarerer og Unirea må begynne på nytt.

55. min.:  Maftei blir tråkket på leggen av Riera og hinker ut. Han har meget vondt og ser ut som han må bytte.

57. min.: Litt fantasiløst spill av Liverpool nå.

58. min.:  Brandan får gult kort etter å ha taklet Gerrard og må stå over returkampen.

59. min.: Kombinasjon mellom Gerrard og Carragher. Gerrard avslutter, men ballen går høyt over.

60. min.: Fint kombinasjonsspill av Aquilani. Men Liverpool har vansker med å komme seg helt inn til målsjanser.

61. min.:  Sjelden sjanse til Unirea. Galamaz skyter ballen utenfor mål.

62. min.:  Bra sjanse for Aurelio som skyter en knallhard markkryper fra 20 meter. Bra redning av litauiske Arlauskis.

63. min.:  Babel tar plassen til Riera.

66. min.: Babel har bidratt med mer fart i angrepet til Liverpool. Det må til mot et rumensk lag som er standhaftige forsvarere av eget mål. Et innlegg fra Ryan går til Gerrard, men ballen skjermes ut av en av ni forsvarsspillere for Unirea.

68. min.: Babel virker spillesugen. Mascherano får ballen fra nederlenderen og skyter tidlig i en forsvarsspiller.

68. min.: Glimrende pasning fra Carragher åpner mulighetene på høyresiden, men innlegget er for upresist.

69. min.: Unirea er på angrepsvisitt, men Liverpool-forsvaret har kontroll.

69. min.:  Mascherano får gult kort etter en i overkant tøff takling av en Unirea-spiller.

70. min.: Klabb og babb i Unirea-forsvaret. Gerrard og Ngog forsøker å tråkle seg igjennom. De mislykkes, men får corner.

71. min.: Gerrard legger corneren, som Skrtel header over. Farlig mulighet for de røde.

72. min.:  Kjempesjanse for Ngog som viderebefordrer et innlegg fra Aurelio like utenfor Unirea-målet med hodet. Nære nå.

74. min.:  Igjen er det Ngog som er sist på ballen for Liverpool. Han skyter en volley, men får ballen for høyt og ballen går over.

75. min.:  Pacheco erstatter Aquilani for Liverpool, mens Marinescu erstatter Onofras for Unirea.

78. min.: Kan unggutten Pacheco være mannen som trenger igjennom Unirea-muren? Liverpool går offensivt til verks, men bevegelsen er litt for liten til at det blir de store farlighetene.

79. min.: Mascherano mister ballen på midten. Unirea forsøker seg på en kontring, men skuddet som kommer blir aldri farlig for Reina.

80. min.: Babel går inn i Unirea-forsvaret, blir forstyrret og mister balansen. Men den nederlandske dommeren blåser ikke. I neste angrepsbølge legger Babel inn, men ingen følger på.

81. min.:  Ngog er sist på ballen. Kjempeangrep for Liverpool. Babel legger inn til Pacheco som kan score, men som uegoistisk sentrer til sin franske kompis som bare har å heade ballen inn i buret. Ytterst fortjent ledelse. Innbytterne har regien.

84. min.: Liverpool har alt av spillet nå.

85. min.:  Gerrard får kontroll over ballen og skyter godt, men ballen går like utenfor.

86. min.:   Ricardo Vilana inn for Parashiv for Unirea.

87. min.:  Ngog blir liggende etter å ha kollidert med Galamaz. Ser ut som målscoreren kan fortsette.

89. min.: The Kop piper etter at Mascherano blir tatt og blir snytt for et soleklart frispark. Dommer dømmer corner.

90. min.:  Ngog går ut og erstattes av Lucas. Rusescu erstatter Paduretu for Unirea.

90. min.: Fire minutter lagt til.

90. min. + 1 min.: Liverpool kontrer etter at Unirea har satset på en uttelling. Forsvaret til rumenerne hindrer en målsjanse.

90. min. + 3,49: Liverpool vant 1-0.

Liverpool reiser til Romania med en 1-0-ledelse om en ukes tid. Seieren var fullt fortjent etter at de stanget mot en rumensk mur det aller meste av kampen. Problemet var både at bortelaget var svært så defensive, samtidig som Liverpool i perioder slet med for dårlig tempo på ballen og litt fantasiløst angrepsspill. Men seieren ble sikret, men avansementet er fortsatt 90 minutter unna. Hjemmelaget slet med å spille seg fram til de store målsjansene, men de hadde nok til å vinne mer komfortabelt enn de gjorde. Innbytterne Babel og Pacheco hadde regien da Ngog scoret kampens eneste mål. Liverpool snytt for et soleklart straffespark i første omgang.

SPILLERVURDERING
Jose Reina 6 - Tar seg av det som kommer på en fortreffelig måte, men er nærmest arbeidsløs i en kamp hvor gjestene er ultradefensive. Forsøker som alltid å sette i gang spillet raskt.

Jamie Carragher 6  - Får absolutt ingen defensive utfordringer å hanskes med, og kan dermed tillate seg å være med mye mer fremover på banen enn vi har vært vant med fra den kanten. Finten og fremspillet til Kuyt midtveis i andre omgang oste det klasse av. Liverpools beste.

Martin Skrtel 6 - Midtforsvaret ble ikke satt på de store prøvene i denne kampen. Slovaken vinner alt på hodet, og er også nær ved å score når han header over på en corner etter 70 minutter. Det eneste negative på blokka var at han lagde et unødig frispark like før pause.

Daniel Agger 6 - Blir i likhet med kollega Skrtel ikke satt på noen store prøver, og dansken har en helt grei dag på jobben. Prøver til stadighet å sette i gang Liverpools angrep bakfra.

Fabio Aurelio 6 - Er som resten av forsvarsrekka nesten arbeidsledig defensivt. Involverer seg offensivt, og har et par gode innlegg og også et par gode skuddforsøk. Spesielt forsøket etter 62 minutter hadde fortjent en bedre skjebne.

Javier Mascherano 5  - Jobber som sedvanlig hardt defensivt, men har 2-3 meget slurvete avleveringer på midtbanen som kunne ha blitt skjebnesvangre mot en bedre motstander. Argentineren hadde et meget godt skuddforsøk etter 35 minutter, som ble stoppet av en rumensk hånd inne i feltet.

Alberto Aquilani 4 - Klarte aldri å komme skikkelig inn i kampen, og vi noterte mange unødige ballmist på italieneren. Lagde også flere unødige frispark. Ble ofret til fordel for Pacheco kvarteret før slutt.

Dirk Kuyt 6 - Starter kampen meget friskt, og er Liverpools bestemann de første 45 minuttene, hvor han kommer til flere gode innlegg og også får et godt skudd fra skrått hold reddet. Kom ikke like mye til sin rett etter pause.

Steven Gerrard 6 - Kapteinen vil så mye, og det synes som han forsøker så hardt at han binder seg av og til. Det ble i alle fall noe krampeaktig over avslutningene når han kom til muligheter. Ble flyttet ned fra rollen som hengende spiss til en sentral midtbaneposisjon da Aquilani ble tatt av banen.

Albert Riera 4 - Spanjolen er fortsatt et godt stykke unna formen. Innleggene sitter ikke som de skal, og det gjør heller ikke ballmottakene. Går seg ofte fast, og blir forståelig førstemann som blir byttet ut.

David N'Gog 5 - Er veldig anonym store deler av kampen, men blir likevel matchvinner ti minutter før slutt, etter å ha mislykkes med avslutningsforsøkene tidligere i matchen. Var uheldig som ble skadet på tampen av kampen.

Ryan Babel - kom inn for Riera etter 63 minutter, og skaper liv og røre på venstresiden umiddelbart. Utmerker seg også med et godt innlegg i forkant av scoringen. Positivt innhopp.

Daniel Pacheco - Benitez lyktes med byttene i dag. Pacheco fikk det siste kvarteret som erstatter for Aquilani, og hadde ikke vært på banen i mer enn seks minutter da han hadde en flott målgivende heading til N'Gogs matchvinnende scoring.

Lucas Leiva - kom inn for en skadet N'Gog når kun overtiden gjenstod.