Liverpool - West Ham

Man 19.04.10 kl 21.00 (Premier League) - C+Sport1/ESPN / Tilskuere: 37,697 / Dommer: Peter Walton / Anfield / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Einar Kvande

Liverpool tok tre poeng forholdsvis enkelt og uten å anstrenge seg på Anfield i kveld. Benayoun, Kuyt og et selvmål av Green gjorde målene.

Faubert (81)

Et West Ham som kjemper for å unngå nedrykk gjester Anfield. Både vertene og gjestene er desperate etter poeng.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Det kan se ut som Liverpool vil gå ut i en 4-4-2 formasjon i Fernando Torres sitt skadefravær. Dirk Kuyt er tilbake i startoppstillingen, og ser ut til å bli partner til David N'Gog på topp. Lucas Leiva og Yossi Benayoun er også tilbake i startoppstillingen. Javier Mascherano, Alberto Aquilani og Ryan Babel er henvist til innbytterbenken.

1. omgang:
1. min: David NGog og Steven Gerrard sparker i gang førsteomgang. De røde skal angripe mot Anfield Road End i første omgang.

3. min: Liverpool har eid ballen i starten. Maxi Rodrgiuez fyrer i vei et skudd med utsiden av foten fra skrå vinkel, men Green redder greit.

5. min: En lang ball fra Carragher over West Ham-forsvaret sender NGog gjennom. Istedenfor å få kontroll på ballen forsøker han seg på en svak heading fra 18 meter. Den burde franskmannen fått mer ut av.

7. min: Gerrard tar et frispark fra kanten kjapt, og West Ham henger ikke med i det hele! Kuyt kaster seg og får hodet på ballen, men den sklir litt av hodet på nederlenderen, og bort fra mål. Kyrgiakos var nær på å nå ballen igjen på åpen kasse, men bare nesten. Stor sjanse.

13. min: West Ham har kommet litt mer med i kampen, uten at noen av lagene har skapt noen sjanser de siste minuttene. Det er litt dødt på Anfield for øyeblikket.

19. min: 1-0 BENAYOUN! Gerrard slår igjen et innlegg kjapt fra kanten, og igjen sover West Ham-forsvaret litt. Yossi Benayoun kommer først på ballen, og styrer den inn via stolpen med magen!

21. min: Carlton Cole er i duell med Carragher, og får skutt fra skrå vinkel. Reina må gjøre en redning, men har god kontroll på skuddet til engelskmannen.

27. min: Kyrgiakos er veldig nære sin første scoring på Anfield! Gerrard med en glimrende utoverskrudd corner, og Kyrgiakos får den på 6 meter helt umarkert. Grekeren treffer ikke skikkelig, og header i bakken og over. Der burde han absolutt ha scoret sitt første på Anfield.

29. min: DAVID NGOG 2-0! Maxi Rodriguez slår et flott innlegg inn i boksen. David NGog kommer foran sin forsvarer og banker til på direkten fra 10 meter. Flott scoring av de røde, og franskmannens femte ligamål for sesongen.

33. min: Carlton Cole setter fart mot Liverpool-forsvaret og fyrer i vei et skudd. Han treffer dårlig, og ballen triller til side for Reina i buret.

37. min: Da Costa sparker Gerrard i leggen og Liverpool har frispark i ypperlig frisparksposisjon.

38. min: Gerrard skrur ballen over muren, men også et stykke over mål.

40. min: Johnson slår et innlegg som Kuyt header inn igjen i boksen. David NGog kommer på ballen, men misser med headingen sin fra 6-7 meter.

42. min: Kuyt skyter godt på halv volley fra veldig langt hold. Green tar ingen sjanser, og må gi til corner.

43. min: Behrami løper ned NGog nede ved dødlinja inne i feltet, og de røde roper på straffespark. Reprisene viser at Walton fint kunne gitt de røde straffespark der, men han vinker spillet videre.

45. min: Det er lagt til ett minutt av denne førsteomgangen.

De røde har vært det beste laget den første omgangen på Anfield, og selv om man ikke har spilt glitrende, har man gjort akkurat nok, og leder fortjent 2-0. En ledelse som kunne ha vært større. Yossi Benayoun ser ut til å ha funnet formen mot sin gamle klubb, og har skapt mye offensivt for Liverpool så langt. Det virker som at West Ham er innstilt på at det ikke er på Anfield de skal ta poengene som skal til for å sikre plassen, og det de har skapt offensivt så langt har vært veldig tafatt. Vi er spent på andreomgangen, og håper på flere mål!

2. omgang:
 45. min: Zola tar grep umiddelbart, og Franco kommer inn for Stanislas.

45. min: Franco og Cole sparker i gang andreomgang, og nå angriper de røde mot The Kop.

47. min: Reina er våkent ute og avverger når Franco nesten spilles helt gjennom.

48. min: Lucas spiller nesten Glen Johnson helt fri på kanten, og Johnson blir tatt av Noble. De røde har frispark i glimrende innleggsposisjon på 16. metersstreken, men Gerrard sender frisparket rett i tomannsmuren og ut til corner.

57. min: Benayoun legger ballen til rette, og Lucas skyter fra 25 meter. Han havner litt for langt bakpå, og ballen stiger over målet til Green.

58. min: Mark Noble dytter Kuyt, og Liverpool har igjen frispark i god innleggsposisjon - denne gang blir det innoverskrudd fra Stevie G.

59. min: SELVMÅL, 3-0! Gerrard slår et glimrende innoverskrudd innlegg på frisparket, og Kyrgiakos får stukket fram foten så ballen går i stolpen. Fra stolpen spretter den ut i leggen til West Ham-målvakt Robert Green og inn i nettet foran The Kop.

62. min: Benayoun snurrer rundt med Faubert på kanten, før han slår et godt innlegg. David NGog kommer nesten på ballen inne i feltet.

62. min: Nytt godt Liverpool-angrep, der Maxi og Kuyt kombinerer før Gerrard brenner til inne i boksen. West Ham får kastet seg fremfor og blokkert til corner.

65. min: Kovac får kampens første gule kort når han dytter til dommer Walton, etter å ha vært misfornøyd med kamplederens innsats.

67. min: West Ham kommer til sin største mulighet i kampen. Cole blir spilt fri inne i feltet, men Reina er ute og får blokkert engelskmannens avslutning. Han skulle uansett ha vært avvinket for offside - men godt keeperspill fra Reina.

68. min: Javier Mascherano gjør seg klar til å komme inn.

72. min: Javier Mascherano kommer inn for Steven Gerrard. Samtidig bytter West Ham ut Cole og setter inn McCarthy.

78. min Philipp Degen blir Rafas andre bytte for kvelden. Yossi Benayoun forlater banen.

79. min: Maxi Rodriguez skyter fra skrått holdt etter å ha fått ballen tilbake fra corner. Et lurt skudd, som nesten lurer Green på nærmeste stolpe.

80. min: West Ham gjør sitt siste bytte. Ut går Jonathan Spector, og inn kommer 18 år gamle Fabio Daprela. Samtidig gjør Ryan Babel seg klar for å komme inn for Liverpool.

81. min: Julian Faubert takler Maxi alt for sent, og havner fortjent i dommerens bok. Liverpool har frispark i god innleggsposisjon.

81. min: Ryan Babel får spille de siste minuttene for David NGog.

82. min Babel blir involvert umiddelbart, og gjør en god prestasjon når han kommer seg til innlegg fra høyrekanten. Kuyt forsøker seg på et spektakulært brassespark som går over målet til Robert Green.

89. min: Maxi Rodriguez kommer seg til et skudd i boksen som Noble får klarert. Argentineren hadde nesten fortjent en scoring i kveld.

90. min: Walton har lagt til tre minutter av denne andreomgangen.

90+1. min: Kovac skyter fra langt hold, men Reina har kontroll på skuddet som går noen meter utenfor.

90+3. min: Kuyt og Babel kontrer, og Liverpools nummer 19 sender i vei et skudd som går via en West Ham-forsvarer og ut til kampens siste hjørnespark.

Liverpool fortsatte som i førsteomgang, og uten å være glimrende kontrollerte de kampen og tok tre velfortjente tre poeng mot et tafatt West Ham-lag. Med unntak av gjengen på tribunen virket det ikke som de tilreisende fra London hadde noe som helst å gi, og innstilt på at det var andre steder de måtte ta tre poeng enn på Anfield i sesongavslutningen. Alt i alt en veldig behagelig og trivelig kveld på Anfield, hvor man vant overbevisende uten å risikere eller pådra seg skader på sine aller beste. Nå venter en lang reise til Madrid...

SPILLERVURDERING

Jose Reina 7 - Rolig kveld på jobben. Sikker i feltarbeidet, og når linjemannen ikke vinker av Cole for offside gjør han seg stor og redder.

Glen Johnson 7  - Full kontroll defensivt, og veldig aktiv fremover på banen. Spesielt i første omgang.

Jamie Carragher 6 - Blir aldri utfordret eller satt på noen prøver av Cole i kveld. Lenge siden sist scouseren hadde en så rolig dag på jobben.

Sotirios Kyrgiakos 7 - Burde strengt tatt ha scoret da han umarkert header en Gerrard-corner i bakken og over mål i første omgang. Markerte seg offensivt i kveld, og var nest sist på ballen på 3-0, da han kjempet seg mellom to forsvarere og satte ballen i stolpen før den traff West Ham-keeper Green i foten og gikk i mål.

Daniel Agger 7 - Har full kontroll defensivt utenom når linjemannen unnlater å vinke på en offside-plassert Cole i annen omgang. Engasjerer seg hyppig offensivt med solide bidrag i Liverpools angrepsspill.

Maxi Rodriguez 7  - Har brukbare skuddforsøk i begge omganger. Involvert i et flott angrep og hadde målgivende på 2-0.

Lucas Leiva 6 - Blir balltriller i store deler av kampen, i sin defensive midtbaneposisjon. Hadde en farlig tversoverpasning som ble snappet opp før pause, men West Ham klarte ikke å utnytte kontringsmuligheten. Ellers noterte vi et skuddforsøk høyt over etter pause.

Steven Gerrard 7 - Er våken og slår noen kjappe frispark som overrasker West Ham-forsvaret. Målgivende til Benayoun på 1-0, og slår også et glimrende frispark til Kyrgiakos på 3-0. Litt rufsete pasningsspill. Får hvile når det gjenstår 20 minutter.

Yossi Benayoun 8 - Var Liverpools mest livlige og beste spiller i kveld. Åpner kampen bra, og gjør 1-0 med magen. Unnlater å jubler når han scorer mot gamleklubben. Er også involvert i oppbyggingen av 2-0 og spiller på hele sitt kreative register, i tillegg til at han jobber helhjertet defensivt.

Dirk Kuyt 7 - Energisk og hardtarbeidende som vanlig. Flink til å plukke opp baller i mellomrommet mellom gjestenes midtbane og forsvar, og fordele ball fra det utgangspunktet.

David N'Gog 6 - Er ikke alltid like god venn med ballen, men scorer et flott mål når han skyter kontant på Maxis flotte innlegg. Snytes for et staffespark i første omgang.

Javier Mascherano - kommer inn for Gerrard etter 72 minutter, og markerer seg med taklinger av vanlig merke.

Philipp Degen - kommer inn for Benayoun 13 minutter før slutt.

Ryan Babel - erstatter N'Gog ni minutter før slutt, og ivrer etter å gå angrep i sluttminuttene. Legger et meget bra innlegg.