Anderson(64)
Fletcher(9)
Gerrard(32)

Skrevet av Einar Kvande

Dimitar Berbatov og Manchester United filmet seg videre i FA-cupen på Liverpools bekostning. Avgjørelsen falt i kampens første to minutter, da vertene fikk tildelt straffespark i en situasjon der Berbatov burde fått gult kort og frispark i mot seg. Gjestene måtte også spille i en time med 10 mann, da Steven Gerrard fikk et strengt idømt rødt kort etter 32 minutter. Liverpool gjorde et hederlig forsøk på å komme tilbake i kampen i første halvdel av annen omgang, men med ti mann på banen ble man dyktig slitne mot slutten. Den siste halvtimen var hjemmelaget gode til å holde på ballen, slik at gjestene fikk få muligheter til å sette inn et utligningsmål.

93:Webb blåser i fløyta. Kampen er slutt.

91:Liverpool får frispark på egen banehalvdel, og flytter opp mann og mus.

90:Tre minutter er lagt til.

89:Evra med at akrobatisk forsøk på hjørnesparket. Ballen går et godt stykke utenfor.

88:Anderson skyter via Kelly, og United får corner.

87:Owen avanserer og skyter en meter utenfor fra distanse.

85:Agger header rett i klypene på keeper, men får frispark mot seg.

84:N'Gog skaffer et hjørnespark.

84: Evans bytter med Smalling.

84:Berbatov header et innlegg fra Evra over mål.

81:Shelvey med et håpløst frisparkforsøk når han ser at hjemmelagets keeper står langt ute.

80:Owen skaffer United et hjørnespark.

78:Babel dukker opp på første stolpe, og header et Kelly-innlegg utenfor.

77:Reina redder et forsøk fra distanse.

77:Fernando Torres bytter med David N'Gog.

75: Hernandez bytter med Owen.

73:Reina redder foran føttene til Berbatov.

72:Spillet bølger frem og tilbake. Liverpool ser ut til å ha kastet all defensiv sikkerhet overbord, og går for utligning.

71:Reina plukker ballen lett, når Hernandez ikke får kraft bak en heading.

69:José Reina gjør tre fantastiske redninger når det er vilt kaos inne i Liverpool-feltet. Hjemmelaget svært nær ved å øke ledelsen.

68:Ballen får et par retningsforandringer inne i feltet, og er nær ved å utmanøvrere Reina. Corner til United.

65:Fabio Aurelio sitt frispark har retning krysset, med hjemmelagets keeper slår til corner. Hjørnesparket får United klarert.

64: Anderson får gult kort når han legger ned Torres like utenfor 16 meteren.

63: Fletcher bytter med Anderson.

61:Innbytter Babel med et godt skuddforsøk fra 20 meter, men keeper er nede og holder skuddet.

60:Raul Meireles bytter med Jonjo Shelvey.

60:Maxi Rodriguez bytter med Ryan Babel.

58:Kelly legger inn i feltet. Kuyt header ned til Torres, men Ferdinand blokkerer skuddforsøket.

49:Evra går ned i feltet, og Stretford End roper på straffespark. Webb blåser ikke denne gangen.

48: Hernandez header like utenfor på et innlegg fra Fletcher. Stor sjanse.

47:United får en corner, men Liverpool får klarert.

46:Berbatov og Hernandez tar avspark, og hjemmelaget går rett i angrep.

De som hevder at Howard Webb alltid dømmer med hjemmelaget på Old Trafford har fått mye vann på mølla etter denne førsteomgangen. Dømmingen har vært så patetisk at man nærmest kan tro at Alex Ferguson har regien! Først dømmer Webb straffespark på en håpløs filming fra Berbatov i aller første spilleminutt. En filming som både dommer og i alle fall linjemann burde ha sett. I det Liverpool er i ferd med å kjempe seg inn i kampen igjen, gir Webb direkte rødt kort til Gerrard i en 50-50 duell med Carrick der begge spillerne går inn med strake bein. Gult kort hadde holdt lenge i den situasjonen, og man kan undres på hvorfor fotballforbundet gang på gang setter opp i Webb i disse storkampene når han ikke viser seg å være oppgaven voksen. Like før hadde Rafael en takling på Maxi som var minst like ille, uten at det resulterte i kortbruk.

48: Evans header knallhardt i stolpen på en corner sekunder for overtidsminuttene er omme.

45:Tre minutter er lagt til i første omgang.

44:Maxi må gi en corner.

41:Maxi Rodriguez skyter høyt over fra distanse.

39:Rafael tråkker på hælen til Rodriguez, som ruler seg i smerte.

38:Nani kommer seg inn i feltet, men Reina plukker ballen.

32:Steven Gerrard får rødt kort. Helt utrolig dømming av Howard Webb, som gir direkte rødt kort til Gerrard i en 50-50 duell med Carrick. Vanvittig å gi direkte rødt i en situasjon toppen tilsa gult kort.

29:Gerrard med skuddforsøk fra hjørnet av sekstenmeteren, men får ikke kraft bak forsøket og hjemmelagets keeper kan lette plukke ballen.

26:Hjemmelaget har hatt initiativet de siste minuttene.

23:Gerrard drar i gang en kontring, men Torres løper i offside.

21:Fletcher med en feilpasning som går ut over dødlinja.

21:Kelly må gi et hjørnespark.

20:Liverpool har tatt tak i kampen nå. Kelly legger et farlig innlegg, før Gerrard sender et skudd høyt over.

19:Maxi med et skuddforsøk som United-keeperen må gi retur på. Ingen Liverpool-spillere til å plukke opp returen.

17:Kelly vinner en corner.

15:Liverpool klarerer et hjørnespark ved fremste stolpe.

14:Torres får ikke klem på en heading på et innlegg fra høyre. Forsøket går utenfor.

9: Fletcher får gult kort etter å ha taklet Kuyt bakfra.

7:Evans får tilsnakk etter at han meier ned Gerrard.

4:Kuyt kommer fri, og finner Torres. Men spanjolen får ikke klem på avslutningen fra 16 meters hold.

2: Giggs scorer på straffesparket. Men hjemmelaget skulle aldri hatt straffespark i denne situasjonen. Meget svakt av dommer og linjemann å ikke gi frispark til Liverpool og gult kort til Berbatov.

1:Howard Webb fornekter seg ikke, og dømmer straffespark når Berbatov filmer i feltet under press fra Agger. Sterke protester fra Liverpool-spillerne.

1:Torres og Gerrard tar avspark på Old Trafford.

FA-cupens 3.runde, og Liverpool har fått en vanskelig trekning med bortekamp mot Manchester United. Med Kenny Dalglish tilbake i managerstolen og 9000 tilreisende fans på tribunen, vil det uansett bli en elektrisk stemning på Old Trafford.

Det er fødsel på gang i familien Johnson, og at Glen Johnson således ikke er aktuell for dagens kamp. Johnson melder selv på Twitter at han vil være med laget i tankene.

Joe Cole skal ha pådratt seg en ankelskade, og kan ikke spille kampen. Paul Konchesky har ikke blitt klar etter lårhønen han pådro seg mot Blackburn.

Kenny Dalglish har tatt ut sitt første lag som midlertidig manager i Liverpool. Han har gjort fem endringer på laget i forhold til kampen mot Blackburn. To av disse har tvunget seg frem, på grunn av at Johnson og Cole er uaktuelle.

De som kommer inn på laget i forhold til Blackburn-kampen er Martin Kelly, Daniel Agger, Fabio Aurelio, Dirk Kuyt og Raul Meireles. Ut har gått Paul Konchesky, Sotirios Kyrgiakos og David N'Gog, i tillegg til Johnson og Cole.

Manchester United må klare seg uten Edwin van der Saar, Nemanja Vidic og Wayne Rooney.

Liverpool-fansen lager et voldsomt liv på Old Trafford før kampstart. "Fields of Anfield Road", Torres-sangen og "Five Times" har gått mange runder allerede.

Vurdert av Ole-Johannes Engdal

Reina Liverpools beste6Har ikke så veldig mye å gjøre på jobben i dag, men hadde en fantastisk trippelredning i andre omgang. Fantastisk av sisteskansen! Selv om han gikk riktig vei, var straffesparket såpass hardt og velplassert at det gikk forbi han. Liverpools beste spiller i dag.
Kelly 6Den unge engelskmannen gjør igjen en god kamp på høyrebacken for Liverpool. Kelly stopper Giggs så å si hver gang han prøver å komme forbi. Gjør som resten av backrekka en god kamp i dag.
Skrtel 6Skrtel spiller en god kamp i Liverpools midtforsvar i dag. Han og Daniel Agger rydder unna det meste som kommer. Spiller på det sikre og gjør ingen blundere. Jobber godt gjennom hele kampen.
Agger 6Sammen med slovaken gjør dansken en god jobb i Liverpools midtforsvar. Får et straffespark dømt mot seg etter bare 2 minutter. Dansken er så vidt borti Berbatov, og Webb går på Hollywood-faktene til bulgareren. Agger kan ikke klandres for straffen. Gjør som Skrtel, spiller på det sikre.
Aurelio 5Brasilianeren får ikke så mange dueller mot Nani som forventet, men klarer seg stort greit kampen gjennom. Kunne bidratt mer offensivt på banen. Skyter et velplassert frispark som United-keeper redder fantastisk.
Kuyt 6Som alltid så jobber nederlenderen heroisk gjennom hele kampen. Utvisningen på Gerrard gjør at han må være med mer hjemover, men det klarer Kuyt fint. Den offensive biten kunne vært bedre, særlig presisjonen på pasningsspillet.
Meireles 4Den defensive biten gjør portugiseren bra i dag, men det mangler en del på presisjonen i pasningsspillet hans. Bommer på en del pasninger i dag. Ikke den beste kampen av Meireles i den røde trøya for å si det sånn. Blir byttet ut i det 60. minutt.
Leiva 6Brasilianeren gjør en god jobb defensivt for Liverpool i dag, jobber bra gjennom hele kampen. Kan ikke gjøre så mye fremover på banen, siden Liverpool spiller med en mann mindre store deler av kampen.
Rodriguez 6Etter utvisningen på Gerrard er argentineren nødt til å være med mer tilbake enn vanlig. Det går utover det offensive spillet hans. Gjør ikke så mye ut av seg offensivt i dag, men jobber godt defensivt. Blir byttet ut i det 60. minutt.
Gerrard 4Blir utvist allerede etter 32 minutter, og det setter resten av laget i en vanskelig situasjon. Går hardt inn med to bein i situasjonen hvor han blir utvist, men Carrick gjør det samme og får ingenting. Kanskje litt hardt dømt av Webb der. Før utvisningen gjør han en helt grei jobb.
Torres 5Det blir vanskelig for spanjolen helt alene på topp i dag. Han kommer ikke til mange sjansene mot United-forsvaret, forståelig da Liverpool spiller veldig defensivt. Skal ha for arbeidsinnsatsen sin.
Babel 5Kommer inn i det 60 minutt. Er frisk i starten men dabber noe av etter hvert. Er ikke mye nederlenderen får gjort fremover på banen, må som resten av laget jobbe mye defensivt i dag.
Shelvey 4Kommer innpå i det 60 minutt sammen med Babel. Gjør som resten av laget en god defensiv jobb, men er svak på pasningsspillet. Har noen fæle pasninger som går i hytt og vær. Ikke en bra match av den unge Shelvey i dag.