Manchester City - Liverpool

Søn 21.02.10 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport2 / Tilskuere: 47.203 / Dommer: Peter Walton / City of Manchester Stadium / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Arild Skjæveland

Ingen av lagene nærme seier etter 90 minutter med få sjanser og lite underholding i Manchester. Liverpool vil få bot etter seks gule kort.

Torres

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Et uhyre viktig oppgjør på City of Manchester Stadium, der to av lagene som kjemper om fjerdeplassen i Premier League skal gjøre opp seg imellom.

Både Fernando Torres og Yossi Benayoun er på innbytterbenken etter å ha vært lenge ute med skader. I startoppstillingen har Rafa satt inn Insua, Lucas, Maxi og Babel for Aurelio, Aquilaini, Riera og N'Gog i forhold til kampen mot Unirea. David N'Gog fikk seg en smell helt mot slutten mot rumenerne, som trolig er årsaken til at han ikke er med i troppen.

Hos vertene har Vincent Kompany blitt friskmeldt og spiller i midtforsvaret, mens rutinerte Kole Toure er vraket og sitter på benken. Der sitter også Craig Bellamy, som har vært plaget med en kneskade den siste tiden.

Kaldt, grått, men oppholdsvær i Manchester.

Litt overraskende har Liverpool startet med Babel ute til høyre og Maxi Rodriguez på venstreflanken.

6.min: Liverpool får frispark midt inne på halvdel til City, da Gerrard blir dyttet i ryggen. Frisparket fra kapteinen går imidlertid gjennom hele feltet.

Forsiktig åpning på City of Manchester Stadium.

8.min: Glimrende vending og innlegg av Steven Gerrard ute på høyrekanten, men Kuyt og Maxi kommer bare nesten fram inne i midten.

13.min: Maxi får ballen etter et innkast og skyter fra drøyt 20 meter ute til venstre. Ballen går via et forsvarsbein og til corner.

15.min: Liverpool får to hjørnespark i rask rekkefølge, men uten at det blir farlig foran Shay Given.

18.min: Babel, nå ute til venstre, kommer seg nesten til dødlinja, men det blir ny corner for Liverpool. Given får bokset ut hjørnesparket.

19.min: Adam Johnson prøver et innlegg fra hjemmelagets venstreside, men håpløst opp på tribunen.

25.min: Gerrard trekker innover mot den venstre kanten av straffefeltet til City, og prøver et skudd med kjeiva. Litt ute av balanse får han imidlertid ingen klem på skuddet som seiler over.

28.min: Liverpool legger opp til et stort spill, etter at dommeren lar spillet gå etter en stygg takling av De Jong på Kuyt. Legget tilbake fra Lucas mot Gerrard er imidlertid upresist.

29.min: En litt klønete takling av Mascherano gir City frispark nesten nede ved cornerflagget. Crossen blir imidlertid lett tatt hånd om av Reina.

31.min:  Mascherano er for sent ute igjen, og får et noe billig gult kort.

38.min: Zabaleta skyter fra 25 meter, via Adebayor og ut til utspill.

39.min: Johnson slår inn fra høyre, men ingen fra hjemmelaget kommer på ballen.

40.min: Jubel i gjestesvingen da Fernando Torres varmer lett opp.

43.min: Babel, som har spilt på venstrekanten i andre halvdel av omgangen, utfordrer Zabaleta, men igjen blir det bare en corner.

44.min: Liverpool får en ny corner i neste situasjon, og Given burde ha fått gult da han sparker ballen bort i protest. Skrtel får hodet på innlegget, men treffer ikke rent og ballen går flere meter utenfor.

45.min:  Gerrard i boka for en sen takling.

Vi noterte ikke en skikkelig sjanse på blokka gjennom de første 45 minuttene. Det nærmeste var da en aktiv Steven Gerrard slo hardt inn foran mål tidlig i omgangen. Sentralt på midtbanen vinner Mascherano og Lucas ballen mye, men det er så som så med de konstruktive pasningene framover. City har nærmet seg Liverpools mål noe i den siste halvdelen av omgangen, men det har blitt mest farlig gjennom et par slurv fra de rødes forsvar som totalt sett har god kontroll. Den kvikke Adam Johnson gir inntrykk av å kunne bli den største trusselen. Hjemmelaget ble møtt med buing på vei mot garderoben og kan komme til å bli utålmodig og gi Liverpool mer plass hvis det fortsetter å være målløst utover i 2.omgang. Forøvrig har dommer Walton utmerket seg med å gi advarsler til Mascherano og Gerrard, men unnlatt å gjøre det samme for De Jong, Barry og Given for minst like store forseelser.

49.min:
Johnson er på farten igjen, nå langs Liverpools venstreside, som må gi corner. Reina tar ballen i fast grep presset hardt av Adebayor. Godt keeperspill.

50.min: Ireland med forsering for City, til Adebayor som prøver å spille til venstre men ballen går via et rødt bein og til Stephen Ireland inne i feltet. Han skyter utenfor, og blir uansett avblåst for offside.

52.min:  Babel går i bakken etter å ha fått en ball rett i fleisen.

Det er ikke lenger oppholdsvær, men heller kraftig regnvær i Manchester.

54.min:  Barry får gult for usportslig opptreden.

61.min:  Adebayour fyrer løs fra 16-meteren, og Reina gjør en utmerket redning nede ved sin høyre stolperot. Kampens første virkelige sjanse. Reprisene viser at spissen skulle ha vært avblåst for en hands.

63.min:  Kjærkomment gjensyn da Yossi Benayoun kommer inn for Maxi Rodriguez.

62.min:  Babel er for sent ute mot Zabaleta, og får fortjent gult kort.

67.min:  Benayoun får Liverpools fjerde advarsel, da han kommer ukarakteristisk sent inn i en situasjon.

68.min:  Bellamy inn for Wright-Phillips hos City.

72.min: City får frispark ute på sin høyrekant, men som går rett i forsvarsmuren.

Fernando Torres synes å gjøre seg klar.

74.min: Gerrard gjør det bra som finner rom til et skudd rett utenfor straffefeltet, men forsøket med venstrebeinet går rett på Given.

75.min:  Torres inn for Babel, Ireland ut og Ibrahim inn for City.

76.min:  Kuyt i dommerens bok for en stempling.

80.min:  To store sjanser for City og Adebayor. Først gjør Skrtel en glimrende takling da spissen er på vei igjennom, og på corneren får afrikaneren lov til å heade fra kort hold men noen centimetere over.

84.min: Alle røde på stadion holder pusten da dommer Walton synes å peke på straffemerket etter en duell mellom Agger og Adebayor, men han markerer heldigvis for utspill.

86.min: Mascherano er den neste som kan puste lettet ut, da han stempler Barry men unngår sitt andre gule for dagen.

86.min:  Aquilani inn for Kuyt.

Fem minutter er lagt til.

90+1.min: Fin forsering av Benayoun, som kan hevde at han ble felt inne i feltet, men israeleren prøver å holde seg på beina og ballen går til slutt ut til utspill.

90+3.min:  Håpløs advarsel til Torres da han går skulder til skulder med Lescott.

Hjemmelaget prøvde en offensiv like etter pause, men Liverpool snørte forsvarsekken og tillot de lyseblå lite. Adebayor var nærmest med tre halvsjanser. Det var nok taktikken til Rafael Benitez, for så å stjele tre poeng på kontringer eller dødballer, men presisjonen manglet i for stor grad til at man greide å komme til muligheter. Yossi Benayoun ga de røde litt mer kreativitet etter at han kom inn, men det ble bare nesten. Gjestene var utvilsomt kommet til Manchester for å selge seg dyrt, selv om 6-1 i gule kort ikke ga noe riktig bilde av den kampen, og som vil gi Liverpool FC en bot fra forbundet. Det vil nok bekymre Rafa lite, da er det verre at City fortsatt har et lite overtak i kampen om fjerdeplassen. Intet ble imidlertid avgjort i ettermiddagens kamp, og på The Kop vil man håpe på en god avslutning av sesongen nå som også Fernando Torres er i gang igjen.

Spillervurdering:
Pepe Reina 7 - Ny god kamp av ligaens beste målvakt. Er trygg og god i feltet, og henter ned det som kommer. Må kun gjøre en skikkelig redning, og redder fint volleyen Adebayor sendte i vei etter å ha kontrollert ballen med hånda. En litt dårlig touch på et tilbakespill kunne blitt skummelt, men slipper med skrekken.

Jamie Carragher 6 - Carra gjør sakene sine bra defensivt mot Citys hurtige kantspillere, og blir kun lurt en gang. Offensivt er ikke visekapteinen særlig aktiv i dag, og når han først forsøker seg blir det veldig unøyaktig. Går litt for sent opp i hodeduellen med Adebayor på hjørnespark i andreomgang.

Martin Skrtel 7 - Hadde så godt som full kotnroll i duellene med en livlig Adebayor. Rydder unna gang på gang, og står også bak en av Liverpools største sjanser når headingen hans på et hjørnespark går utenfor. Akkurat offensive dødballer er noe slovaken må trene mer på, for med tanke på hvor ofte han kommer på ballen i offensive dødballer bør han helt klart ha potensiale til å score mye mer. Liverpools beste.

Daniel Agger 6 - Også Daniel har brukbar kontroll defensivt i dag. Litt mer slurvete i pasningsspillet enn vi kanskje er vant med, og gir bort noen baller som kunne ha ført til farligheter. Taper sammen med Carragher hodeduellen med Adebayor på det farlige hjørnesparket i andreomgang.

Emiliano Insua 7 - Klarer seg godt mot både Johnson og Wright-Philips, og er også brukbart involvert offensivt i dag. Bør dog treffe mye bedre med innleggene.

Javier Mascherano 7 - Argentineren er i form, og trivdes med alle duellene på City of Manchester Stadium i dag. Jaget, kjempet og vant haugevis med dueller - men er kanskje heldig som slipper se det røde når han tråkker på Gareth Barry med navnet i boka fra før.

Lucas Leiva 6 - En brukbar kamp av brasilianeren. Er god å ha i duellspillet på midten, og kjemper godt. Slår dog litt for mange feilpasninger i dag, i en kamp som nok må ha slått alle rekorder på akkurat det feltet.

Dirk Kuyt 6 - Som alltid løper han mye, men i dag stemte ikke helt touchen. Hadde noen fine involveringer for å sette opp kontringer i førsteomgangen, men i andre forsvinner nederlenderen i store perioder av kampen. Blir byttet ut mot slutten, og så veldig sliten ut.

Steven Gerrard 7 - Jobber godt, og står bak det meste av småfarligheter Liverpool skaper. Får sendt i vei et par skudd med venstrefoten, og viser fine tekniske detaljer. Blir godt passet på av De Jong, og får lite tid og rom.

Maxi Rodriguez 5 - Enda en svak kamp av argentineren. Det virker ikke som han har funnet sin plass ennå, og positive involveringer er det få av. Forsvinner helt ut av kampen, og da Benayoun kom inn så de røde langt farligere ut.

Ryan Babel 6 - Babel har enkelte ekstremferdigheter, men i dag som så mange ganger tidligere følger han opp et godt innhopp med en kamp hvor det blir mye nesten. Får kun satt fart mot City-forsvaret en gang.

Yossi Benayoun - Spiller en halvtime i sitt comeback, og er livlig når han kommer inn. Kreativ og går på mange løp - ofte spillbar. Ingen er vel tilhenger av diving - men av og til må en spiller gå i bakken for at dommeren skal se forseelsen, og det burde Benayoun definitivt gjort helt mot slutten og ordnet de røde et straffespark.

Fernando Torres - Får et kvarter i sitt comeback, uten å bli skikkelig involvert i kampen. Får et totalt latterlig gult kort for en skulder-mot-skulder duell som ingen andre enn Walton reagerte på.

Alberto Aquilani - Kommer inn helt mot slutten, og er nesten uheldig umiddelbart når han sender i vei en langpasning som Barry snapper opp i det han returnerer til banen etter behandling. Får også sendt i vei et knallhardt volleyskudd som dessverre blir blokkert.