Newcastle - Liverpool

3-1)

11.12.2010 /Premier League /St. James' Park / Tilskuere: 50137 / Dommer: Lee Mason

Skrevet av Håvard Sæle

Mål signert scouserduoen Kevin Nolan og Joey Barton, samt det lokale stjerneskuddet Andrew Carroll, senket Liverpool på St. James' Park i kveld. Dirk Kuyt scoret bortelagets mål tidlig i andre omgang, men til tross for flere gode muligheter, maktet aldri Merseyside-gjestene å ta ledelsen.

I stedet gikk Newcastle hen og tok ledelsen, og Tyneside-vertene både startet og avsluttet kampen best. Ti minutter før slutt satte Joey Barton inn 2-1 etter en langpasning som ble stusset videre, før Andrew Carroll satte punktum med en suser fra langt hold på overtid. Dermed må Liverpool bokføre sitt tredje strake tap på fremmed gress i Premier League-sammenheng.

94:Dommer Lee Mason blåser av oppgjøret på St. James' Park.

94:Wayne Routledge erstatter Joey Barton.

93:Raúl Meireles skyter langt over fra 25 meter.

91:Andrew Carroll skyter med venstrefoten fra drøyt 20 meter, og planter ballen i hjørnet bak Pepe Reina.

90:Raúl Meireles løfter corneren inn i feltet, og Newcastle-keeper Tim Krul er på en aldri så liten bærtur - men Glen Johnson header fra fem meter, under press fra hjemmeforsvaret.

89:Liverpool legger press på hjemmelaget, og både Fernando Torres og Ryan Babel får skudd fra god posisjon blokkert. Til slutt vinner Babel en corner for gjestene.

87:Alan Smith erstatter målscorer Kevin Nolan for Newcastle.

85:Milan Jovanovic kommer inn for Maxi Rodríguez.

83:Cheik Tioté får sitt syvende gule kort for sesongen idet han klipper ned Fernando Torres på midtbanen.

80:Tim Krul slår langt, Andrew Carroll vinner i lufta, og Nile Ranger stusser fri Joey Barton i duell med Martin Skrtel. Scouseren tupper ballen forbi Reina, og Newcastle er tilbake i føringen.

80:Ryan Babel er helt fri inne i Newcastles 16-meter, men innbytteren avvinkes for offside.

78:Glen Johnson rundlurer José Enrique, men Jonas Gutierrez river ned Liverpool-backen - og får et soleklart gult kort.

76:Jonas Gutierrez fører an for hjemmelaget, og argentineren finner Nile Ranger på 16-meterstreken. Innbytteren slår ballen i støtte til Cheik Tioté, men sistnevnte skyter høyt over fra 25 meter.

74:Paul Konchesky gir bort ballen til Joey Barton, og scouseren sikter mot Andrew Carroll når han slår inn. Glen Johnson har imidlertid tatt løpet inn i egen boks og rydder unna foran Carroll. Han får sågar frispark etter å ha blitt dyttet i ryggen.

73:Ryan Babel erstatter David N'Gog for gjestene.

71:David N'Gog har fått seg en solid smell, og Liverpool-spissen blør fra et kutt over øyet.

70:Joey Barton flukter et frispark inn i Liverpool-boksen, men Pepe Reina kommer ut og bokser ballen vekk.

68:Innbytter Nile Ranger har satt fart i hjemmelaget, og unggutten har allerede skapt trøbbel for Martin Skrtel og Sotirios Kyrgiakos ved et par anledninger.

65:Martin Skrtel surrer det til i duell med innbytter Nile Ranger, og unggutten er plutselig helt alene med Pepe Reina. Han bruker imidlertid for lang tid på å legge ballen til rette, og Reina kommer ut og innbytteren skyter utenfor fra kort hold.

63:Shola Ameobi forlater banen og blir erstattet av unggutten Nile Ranger.

61:Andrew Carroll lemper kula inn i Liverpool-boksen, men Martin Skrtel er iskald og header ballen inn til Pepe Reina foran nesa på Shola Ameobi.

60:Raúl Meireles finner David N'Gog inne i midtsirkelen, og franskmannen vipper igjennom spissmakker Fernando Torres - men spanjolen avvinkes for offside. Ser ut som en korrekt avgjørelse.

58:Fernando Torres snapper ballen på midtbanen, og forserer frem til 20 meter ettersom Newcastle-forsvaret rygger. Spanjolen avslutter mellom bena på Steven Taylor, men skuddet sniker seg like utenfor Tim Kruls høyre stolpe.

57:Joey Barton slår et praktfullt innlegg på hodet til Newcastle-toppscorer Andrew Carroll, men den unge engelskmannen header umarkert over fra åtte meter.

56:Paul Konchesky legger inn fra venstre, og Fernando Torres forsøker å hælsparke fri Maxi Rodríguez, men Steven Taylor lukter faren og rensker unna.

53:Paul Konchesky slår en fabelaktig langpasning til Fernando Torres, som plutselig er alene med Magpies-keeper Tim Krul. El Niño forsøker å sette ballen mellom bena på nederlenderen, men Newcastle-keeperen foretar en glimrende benparade. Kjempesjanse for bortelaget!

52:Raúl Meireles svinger ballen mot bakre stolpe, og portugiseren finner pannebrasken til Fernando Torres - som header midt på Tim Krul fra skrått hold.

50:Sol Campbell roter det skikkelig til i eget forsvar, og Dirk Kuyt snapper opp nedfallsfruktene. Lysluggen drar seg forbi stopperveteranen, og setter ballen i Tim Kruls lengste hjørne - via Steven Taylor.

48:N'Gog trekker seg fri og forsøker å spille fri spisskollega Fernando Torres, men Magpies-forsvaret rydder opp.

46:David N'Gog får en solid hodesmell i duell med Steven Taylor, men franskmannen ser ut til å riste den av seg.

46:Shola Ameobi og Andrew Carroll tar avspark i 2. omgang.

Newcastle leder 1-0 til pause på Tyneside, etter at scouseren Kevin Nolan bredsidet inn ledermålet et drøyt kvarter ut i oppgjøret. TV-bildene viser at midtbanestjernen trolig var i offside da han mottok ballen fra Andrew Carroll, og at målet dermed burde vært annullert.

Liverpool virket lamslåtte etter fulltrefferen, men overtok etterhvert som omgangen nærmet seg slutten. Raúl Meireles var nære sin første fulltreffer i helrødt, Maxi Rodríguez ropte på straffespark i duell med Steven Taylor, før Sotirios Kyrgiakos brant en gigantsjanse på overtid av omgangen. Åpent foran 2. omgang!

45:Det ble det siste som hendte i førsteomgangen på St. James' Park. Dommer Lee Mason blåser av, og lagene går inn til pause.

45:Raúl Meireles svinger en mønstercorner inn i Magpies-boksen, og Sotirios Kyrgiakos regelrett moser Sol Campbell i luftrommet - men grekeren header utenfor fra drøyt fem meter. Enorm mulighet!

45:Paul Konchesky slår et følsomt innlegg fra venstre, men José Enrique header unna foran Dirk Kuyt.

45:To minutter er lagt til.

44:Maxi Rodríguez regisserer Liverpools kanskje best angrep for kvelden. David N'Gog legger kula til rette for argentineren, som går overende inne i 16-meteren. Kampleder Mason rister på hodet og vinker spillet videre.

43:Shola Ameobi er altfor sen i en duell med Glen Johnson, og Newcastle-spissen er svært heldig som unngår det gule kortet.

40:Cheik Tioté planter albuen i bakhodet på Dirk Kuyt, men skjærenes sommerervervelse slipper unna gult kort. Kuyt er raskt på bena igjen.

39:Paul Konchesky løfter inn fra venstre, men Steven Taylor klarerer innlegget fra Liverpool-backen opp på tribunen.

36:Raúl Meireles forærer ballen til Shola Ameobi på sølvat, og Newcastle-spissen lar seg ikke be to ganger. Han skyter fra 20 meter, og ballen går via Martin Skrtel og sniker seg like utenfor Pepe Reinas høyre stolpe.

33:Vanvittig mulighet for Liverpool! Sol Campbell forsøker å klarere, men Magpies-veteranen finner ingen andre enn Raúk Meireles på tolv meter. Portugiseren fyrer løs, og avslutningen går via en Newcastle-forsvarer og setter ut keeper Tim Krul. José Enrique står på streken og redder vertene!

32:Glen Johnson tar initiativ og forserer forbi tre Magpies-spillere - før han løper ballen utover sidelinjen.

29:José Enrique slår inn fra venstre, men Maxi Rodríguez foretar en strålende defensiv inngripen idet han rydder opp for gjestene.

27:Fernando Torres tar selv frisparket, men Liverpool-stjernen klinker frisparket rett i Magpies-muren - representert ved Andrew Carroll.

26:Dirk Kuyt finner Fernando Torres like utenfor hjemmelagets 16-meter, men Sol Campbell stopper spanjolen. Dommer Lee Mason mener Newcastle-forsvareren brukte ulovlige midler, og Liverpool får frispark i farlig posisjon.

23:Raúl Meireles dundrer kula i skrittet på Cheik Tioté, og ivorianeren tar telling. Newcastles midtbanemann må en tur ut på sidelinjen, men er i stand til å fortsette kampen.

21:Glen Johnson svinger en nydelig ball inn i Magpies-boksen, men Maxi Rodríguez header himmelhøyt over fra åtte meter.

20:Nok en gang skaper en dødball panikk i Liverpool-forsvaret. Sol Campbell forsøker å stusse ballen i mål fra fem-seks meter, men veteranen får ikke ordentlig treff og Pepe Reina fanger enkelt.

19:Glen Johnson klipper ned Jonas Gutierrez og havner i dommer Lee Masons bok.

16:Joey Barton flukter et frispark inn i Liverpools 16-meter, og gigantspissen Andrew Carroll knuser Martin Skrtel i lufta. Han header ballen på tvers av mål, der Kevin Nolan enkelt styrer kula forbi Pepe Reina i Liverpool-buret.

14:Fernando Torres forsøker å tråkle seg forbi Sol Campbell, men den rutinerte Newcastle-stopperen får gitt til corner. Raúl Meireles slår inn, men Dirk Kuyt treffer dårlig med sitt hodestøt fra tolv meter.

12:Jonas Gutierrez åpner hele Liverpool-forsvaret med en praktpasning mot Andrew Carroll, men Magpies-spissen roter det til med førsteberøringen - og ballen forsvinner inn til Pepe Reina.

10:Kevin Nolan header unna, men de helrøde vedlikeholder trykket mot Newcastle-buret. Maxi Rodríguez finner Sotirios Kyrgiakos inne i boksen, men grekeren banker ballen rett på Tim Krul fra spiss vinkel.

9:Liverpool bygger opp et fint angrep, og bortelaget får frispark ved hjørnet av 16-meteren idet Glen Johnson går overende i duell med José Enrique.

5:Andrew Carroll header ballen ned til spisskollega Shola Ameobi, men Magpies-angriperen får ikke kula under kontroll og Reina snapper til slutt ballen.

3:Maxi Rodríguez vender opp, avanserer noen meter - og fyrer løs fra 25 meter, men avslutningen fyker høyt over målet til Tim Krul.

1:David N'Gog og Fernando Torres sparker igang oppgjøret på St. James' Park.

Ingen overraskelser på laget som Roy Hodgson har tatt ut, hvor Fernando Torres kommer inn for Ryan Babel på topp i forhold til siste kamp mot Aston Villa.

Hos Newcastle er Kevin Nolan og Joey Barton tilbake på laget.

Vurdert av Torbjørn Flatin

Reina 6Tre baklengs i en kamp hvor han faktisk ikke hadde så mye annet å gjøre, men kan ikke lastes for noen av scoringene.
Johnson 6Flere gode initiativ framover, langt mer rufsete i hva han gjorde defensivt.
Kyrgiakos 5Sterk i lufta, og som alltid en trussel på cornere for Liverpool, men slet langs bakken.
Skrtel 4Synes å være en levende risiko i dag. Tapte hodeduellen foran 0-1 og bommet helt i forkant av 1-2, og var ute og syklet til stadighet.
Konchesky 4Nok en gang en svak dag på venstrebacken. Alt for lett å passere og greier sjelden å hindre innlegg fra sin kant, mens pasningene fremover stort sett mangler adresse.
Kuyt 6Svettet som vanlig bøttevis, og var ikke minst involvert i Liverpools sterke periode i begynnelsen av 2.omgang, men er ujevn i prestasjonene.
Leiva 5Var med og styrte midtbanen lenge sammen med Meireles, men taper også noen dueller som følge av manglende styrke. Stod og kikket på at Carroll gjorde 3-1 og får et poeng trekk for det.
Meireles Liverpools beste7Jobber knallhardt, er spillbar og står bak mye fra sin sentrale posisjon på midtbanen. En horribel tversoverpasning til tross, nok en sterk innsats av portugiseren. Liverpools beste.
Rodriguez 5Begynte bra og var med på flere angrep før pause, og burde ha gjort det bedre med en heading. Sloknet etter hvert.
Torres 5Virker fortsatt uten glød og ute av form. En følte likevel at han var en trussel, men burde scoret da han var alene med keeper på stillingen 1-1.
N'Gog 6Beveger seg smart, har en del fine touch og fungerte i perioder godt som leddet bak Fernando Torres. Skulle imidlertid gjerne sett noe mer punch.
Jovanovic 0Fikk noen minutter på slutten uten å få vist seg fram.
Babel 0Ryan kom inn på et tidspunkt hvor Liverpool var kommet på hælene, og greide ikke å bidra til å snu bildet.