Steaua Bucuresti - Liverpool

1-1)

02.12.2010 /Europa League /Stadionul Steaua / Tilskuere: 20000 / Dommer: Bülent Yıldırım (TUR)

Skrevet av Torbjørn Flatin

Liverpool byttet ut alle ti utespillerne fra siste kamp mot Tottenham, men det var keeper og kaptein og Pepe Reina som forærte Steaua et poeng med en solid blunder et kvarter ut i 2.omgang. Spillemessig følte en at de fra Merseyside hadde bra kontroll før pause, mens det ble mer ryggen mot veggen de siste 45 minuttene. Kontringsmulighetene var der, men gjestene slet med å holde på ballen og ble også veldig lave. Før kampen ble mye gjort ut av at dette var en sjanse for ungguttene, og de som er på grensen til å komme på laget, men Roy Hodgson vil neppe ha blitt veldig overbevist i hva som var en vanskelig og tett bortekamp. Uavgjort i Romania gjorde uansett til at Liverpool ikke bare er videre, men at man også er vinnere av gruppe K.

90:SLUTT

90:Det er lagt til tre minutter.

90:Daniel Pacheco bytter med Lucas Leiva.

88:Daniel Pacheco tar corner, men Liverpool får ikke noe ut av den heller sjeldne visitten i vertenes straffefelt.

86:Tanase skyter fra langt hold, men Reina har brukt opp tabbekvoten for i dag og holder ballen uten problemer.

81: Eder Bonfim får gult kort.

80: Surdu bytter med Szekely.

79:Milan Jovanovic bytter med Nathan Eccleston.

78:En spiller fra Steaua skyter knallhardt like over fra 16-meter etter nytt press fra hjemmelaget.

75:Joe Cole bytter med David N'Gog.

75:Det står nå 3-3 mellom Utrecht og Napoli, og hvis resultatene nå skulle stå seg er Liverpool videre som gruppevinnere.

71:Martin Kelly blir grunnlurt på sin kant, men Reina holder det knallharde innlegget i fast grep.

70: Nicolita skyter hardt utenfor etter en svak klarering fra Wilson.

66:Sotirios Kyrgiakos header knallhardt i tverrligger og over på corner fra Aurelio.

62: Nicolita får gult kort.

61: Eder Bonfim scorer etter innlegg fra Angelov. Det blir slått inn fra rumenernes høyreside, backen Bonfim får til en bra heading, men Pepe Reina skal likevel ha kontroll. Spanjolen fomler imidlertid ballen over streken.

59: Nicolita tar corner. Farlig tvers igjennom feltet, men ingen får en avgjørende touch. Reprisen viser at Kyrgiakos får til en flikk som sender ballen ut av faresonen.

56:Steaua får nesten tråklet seg igjennom forsvaret til Liverpool etter mange trekk, men den siste pasningen blir akkurat litt for hard.

54:Liverpool har en stor overgangsmulighet da Cole skal spille igjennom Babel, men Liverpools nr.10 har vært rusten i kveld og slår bort ballen. En vil forvente store kontringsmuligheter for gjestene etter hvert som Steaua bare vil presse mer og mer framover.

53:Steaua har lagt press på Liverpool i 2.omgang, og får et nytt frispark etter en felling fra Wilson, men dødballen går svakt høyt over.

50:En spiller fra Steaua får headet rett foran Reina på hjørnesparket, men Pepe er kvikt nede og redder godt. Det er stopperen Geraldo Alves som får hodet på ballen nesten på blank goal.

50: Tanase tar corner.

47:Reina gjør en god utboksing da Steaua får frispark ute på deres høyreside.

46: Bicfalvi bytter med Angelov. Liverpool har ikke gjort noen bytter.

En bra taktisk omgang av Liverpool i heller traurige 45 minutter hvor gjestene har ligget dypt og satset på enkeltstående muligheter etter kontringer. Rumenerne har hatt ballen mest, og flere cornere, men det har sjelden vært virkelig farlig foran Pepe Reina. Steaua greier ikke å spille seg igjennom et solid forsvar hos Liverpool, men gjestene har fått et par farlige sjanser mot seg litt tilfeldig. Først en heading på et dypt innlegg fra kanten, og så en situasjon på overtid hvor Stancu burde fått mer av en mulighet rett foran kaptein Reina. I mellomtiden scoret Liverpool da Jovanovic først satte opp angrepet, og så avsluttet med en fin heading på overlegget fra Babel. Spesielt energiske Milan Jovanovic har vist prov på at Steaua er sårbare for hurtige kontringer

45:PAUSE

45: Tanase tar corner to minutter på overtid, men da rumenerne i neste trekk vil ha frispark etter en duell med Shelvey vifter dommeren avvæpnende.

44: Stancu vinner en duell med Kyrgiakos inne feltet, men skyter svakt utenfor fra 7 meter. Meget stor sjanse.

42: Nicolita tar en ny corner. Igjen klarerer Liverpool rimelige greit, men i neste trekk skyter Steaua ufarlig langt utenfor.

39: Nicolita tar corner. Liverpool får klarert uten særlige problemer.

36: Tanase tar corner, men over Reina og alle andre.

33:Shelvey skyter utenfor etter at keeper har bokset ut en corner fra Pacheco.

26:Daniel Pacheco skyter utenfor, etter at Babel først har fått ballen etter en forsvarsfeil. Ballen spilles fram til Joe Cole i utmerket posisjon, som imidlertid ikke får stokket beina, Jovanovic kommer heller ikke til skudd, og da Pacheco prøver seg fra 20 meter er i realiteten sjansen borte.

20: Surdu får gult kort.

19:Milan Jovanovic scorer etter innlegg fra Ryan Babel. Det var Milan Jovanovic som først fint dro opp angrepet, overlot ballen til Ryan Babel ute på venstrekanten, og da nederlenderen fluktet ballen inn i feltet headet Jova behersket og kontrollert inn ballen ved stolperota fra 7-8 meter.

16: Bicfalvi header svakt over fra god posisjon, etter at hjemmelaget biter seg fast etter en corner og slår inn fra deres venstrekant.

10: Surdu løper på betongblokka Kyrgiakos, og er nede i noen sekunder.

4:Gjestene i hvitt og sort har Pacheco ute til høyre, Jovanovic til venstre og Joe Cole bak Ryan Babel i hva som ligner et 4-4-1-1 fra start.

2:Steaua kommer seg fram på Liverpools høyreside, men innlegget bryter Kyrgiakos til en resultatløs corner.

Liverpool gjester Steaua Buchuresti i den fjerde gruppespillkampen i Europa League. Pepe Reina har fått kapteinsbindet i fraværet av Steven Gerrard og Jamie Carragher, mens Danny Wilson får en sjelden sjanse i midtforsvaret ved siden av Sotirios Kyrgiakos. Dani Pacheo får også en mulighet til å overbevise Roy Hodgson, i en kamp der Joe Cole returnerer fra skade. Han tar plass offfensivt på midtbanen, og Ryan Babel starter på topp.

Vurdert av Håvard Sæle

Reina 5virket usikker i feltarbeidet, og var ute og syklet ved et par anledninger i første omgang. Gjorde en stor tabbe da han lot Eder Bonfims heading krype mellom bena hans og i mål. Generelt mer utrygg enn vanlig.
Kelly 6stormet ikke akkurat i angrep, men unge Martin Kelly var stort sett solid defensivt. Ble lurt ved et par anledninger, men gjorde seg slettes ikke bort. Kunne som nevnt bidratt mer offensivt, men trolig ønsket Roy Hodgson å la Fàbio Aurélio være den offensive av de to backene.
Kyrgiakos 7kunne fort blitt matchvinner med en heading i tverrliggeren like etter Steauas utligningsmål. Ryddet unna i stor stil før sidebyttet, men glapp da Bogdan Stancu misbrukte kjempesjansen like før pause. Stod imot da Steaua trykket på som verst.
Wilson 7var stort sett solid sammen med Kyrgiakos, men den unge skotten hadde også et par sleivete involveringer. Pådro seg blant annet et unødvendig frispark i farlig posisjon, og hadde en skummel klarering i 2. omgang. Ellers en positiv forestilling av unggutten.
Aurelio 6 forsøkte å bidra offensivt, men fikk ikke utrettet så mye som han hadde ønsket. Var imidlertid trygg defensivt, og gjorde få feil. Brasilianeren var også viktig i de periodene Liverpool maktet å holde på ballen, med sitt slepne venstreben.
Shelvey 5fikk ikke skikkelig tak på midtbanen, og Steaua var overlegne på midten. Var kanskje noe ambisiøs i pasningsspillet – forsøkte seg med noen langpasninger som mislyktes. Tydelig tent for anledningen. Gjorde ting enklere etterhvert, og hevet seg. Unggutten vokser på slike erfaringer.
Poulsen 5slet med å temme Steaua-midtbanen. Vant for få dueller, og slo noen enkle feilpasninger. Posisjonerte seg riktig, og hindret ihvertfall hjemmelaget store rom. Fungerte ikke optimalt i spann med unge Shelvey.
Pacheco 4tok ikke helt vare på sjansen han fikk av Roy Hodgson. Spanjolen var stort sett anonym, og lyktes med lite av det han prøvde på. Led selvfølgelig av at Liverpool slet med å få tak i ballen, men dette var uansett ikke dagen til lille Pacheco. Erstattet av Lucas like før slutt.
Jovanovic 6åpnet bra, og sendte Liverpool i føringen med et nydelig hodestøt. Løp sporentreks bort til bortefansen og kysset klubbemblemet. Startet også angrepet selv. Beveget seg godt, og skapte uro i Steaua-rekkene. Ble dessverre helt anonym etter pause og ble byttet ut.
Cole 4lyktes ikke med noen ting. Tydelig at selvtilliten til engelskmannen er på bunn. Kan så mye bedre, men utrettet ingenting i Buchuresti. Slurvet med ballmottak, og misbrukte en eventyrlig mulighet til å gjøre 2-0. Ble tatt av banen kvarteret før slutt.
Babel Liverpools beste7herjet med Steaua-forsvaret i åpningsminuttene. De blå og røde fikk ikke tak på bevegelsene hans, og nederlenderen ble belønnet med en målgivende pasning. Frisk i hele første omgang, men ble borte etter hvilen. Kom til syne igjen i sluttminuttene, og holdt fint på ballen ved et par anledninger. Det gjør at Ryan får prisen som Liverpools beste.
N'Gog 0erstattet Joe Cole kvarteret før full tid, men markerte seg med lite annet enn å vinne et par hjørnespark.
Eccleston 0kom inn for Jovanovic elleve minutter før slutt, og var frisk. Viste frem et par gode berøringer. Vendte fint opp og satte fart fremover før Eder Bonfim klippet ham ned og fikk gult kort.
Leiva 0fikk ett minutt som Pacheco-erstatter. Taktisk bytte, og Lucas fikk således ikke muligheten til å influere kampen.