Sunderland - Liverpool

0-2)

20.03.2011 /Premier League /Stadium of Light / Tilskuere: 47207 / Dommer: Kevin Friend

Skrevet av Torbjørn Flatin

En sterk 2.omgang av gjestene hvor man hadde flere store sjanser etter hvert som man fikk mer kontroll på midtbanen og Sunderland gjorde heller desperate forsøk på å komme seg til en utligning. Det ga store muligheter for kontringer, samt at Andy Carroll hele tiden var en trussel på dødballer. Den store spissen var svært nære ved en heading etter corner. Luis Suarez var en trussel før pause, og enda mer så i de siste 45 minuttene. Måten han punkterte kampen på var utsøkt og en Liverpool nr.7 verdig. Alt i alt en godt gjennomført bortekamp og tre kjærkomne og nødvendige poeng i kampen mot lagene rett over på tabellen.

90:SLUTT

90:Fire minutter er lagt til.

89:Luis Suarez bytter med Joe Cole umiddelbart.

89:Luis Suarez er skadet og holder seg til lysken.

86:Cattermole skyter hardt fra langt hold, men rett på Pepe Reina.

84:Raul Meireles bytter med Maxi Rodriguez.

83:Luis Suarez tar frisparket, men en liten meter over.

82: Mensah får rødt kort for en felling av Suarez på vei alene igjennom etter et utspill fra Reina.

81:En hissig Gyan prøver å by opp til fight med Skrtel, men midtstopperen biter ikke på og det hele roer seg.

77:Luis Suarez scorer etter å ha fått ballen fra Dirk Kuyt. En fantastisk scoring hvor Dirk pirker ballen til Liverpools nr.7 helt ute ved dødlinjen, han smyger seg fremover før han banker ballen i motsatt hjørne fra nesten umulig vinkel.

76:Gyan kaster seg ned foran Agger inne i feltet, og Stadium of Light roper på straffespark.

72:Andy Carroll bytter med David N'Gog.

68:Dirk Kuyt får gult kort for å ha kommet for sent inn i en takling.

67:Luis Suarez får gult kort for å kjefte på linjemannen.

66:Kampen balanserer på kniveggen nå. Sunderland pøser folk framover, mens Liverpool er farlige på kontringer.

65: El Mohamady skyter fra kort hold etter en corner, men forsøket blir blokkert.

64:Lucas Leiva får gult kort.

63:Hendersen skyter fra drøyt 20 meter, men ufarlig.

61:Sunderland har dermed gjort alle sine bytter.

61: Welbeck bytter med El Mohamady.

58:Meireles slår inn i feltet, men akkurat litt for langt for Carroll. Liverpool virker farlige i hvert angrep nå.

56:Malbranque skyter utenfor fra 20 meter.

55:Luis Suarez skyter frisparket like utenfor. Nok en stor sjanse.

54: Bramble får gult kort.

54:Raul Meireles skyter utenfor etter en glimrende kontring, men dommeren gir Liverpool likevel frispark for en felling av Carroll.

51:Andy Carroll får en fri heading på corner fra Meireles, men forsøket blir reddet på streken. Kjempesjanse.

48:Liverpool klarerer med litt besvær og starter en kontring hvor Glen Johnson nesten kommer til en avslutning.

48: Henderson tar corner.

Liverpool har virket tunge i 1.omgang, vært upresise i pasningsspillet og slitt med å finne noen rytme. Sunderland har hatt ballen mye, spesielt den første halvtimen, men nesten ikke skapt sjanser. Da har gjestene vært farligere de gangene de har fått lærkula fram til Suarez og Carroll, og hjemmeforsvaret inklusiv keeper har heller ikke virket solid. Samtaleemnet etter de første 45 minuttene vil likevel være straffesparket som skiller lagene i målprotokollen. Jay Spearing, som har arbeidet hardt sentralt, kom fossende inn mot 16-meteren. Den umiddelbare reaksjonen var at scouseren ble felt innenfor, men reprisene viste at forsvareren gjør fellingen utenfor og spilleren faller når han er inne i feltet. Med badeballen i fjor er det imidlertid få på Merseyside som vil bry seg om det. Gjestene vil føle seg noe snurt, og har i tillegg fått to spillere skadet og to gule kort. Det vil bli viktig for Liverpool nå å holde unna en forventet offensiv like etter hvilen.

45:PAUSE

45:Dommeren har lagt til tre minutter.

44: Cattermole får fortjent gult kort for en ettersleng på Suarez.

43:Andy Carroll header på en corner fra Meireles. Utenfor da han nok burde ha truffet mål.

37:Luis Suarez skyter hardt og lavt fra skrå vinkel. Keeper får slått til corner.

33: Mensah får gult kort for protester.

33:Dirk Kuyt scorer sikkert på straffe.

33:Dirk Kuyt tar straffe.

32:Jay Spearing blir felt omtrent på 16-meter streken, og dommeren har dømt straffe.

32:Straffe eller ikke straffe?

28:Hjemmepublikum skriker halvhjertet på straffe da Wehlbeck blir presset ut av en situasjon inne i Liverpools felt.

26:Sunderland tråkler seg nesten igjennom Liverpools midtforsvar, men Jamie Carragher får en lang tå på ballen i siste sekund.

25:Sunderland har altså måttet bytte to spillere allerede pga skader.

23: Richardson bytter med Mlabranque.

22:Raul Meireles prøver å skyte etter at keeper har fomlet, og Suarez er også involvert, men det ender med en corner.

19: Muntari bytter med Cattermole.

17:Gyan og Wehlbeck kombinerer godt nede på Liverpools høyreside, men ingen får foten på det farlige innlegget rett foran Reina. Sunderland har hatt ballen mye, men skapt svært lite.

13:Liverpool får frispark i bra posisjon etter at Suarez har blitt felt ute på høyresiden, men Agger blir avblåst for frispark inne i feltet da Meireles slår ballen inn.

7:Liverpool synes å gå ut mer i et tilnærmet 4-4-2, med Suarez på topp sammen Carroll og Meireles ute til venstre.

4:Dirk Kuyt skyter, etter at Carroll har headet tilbake en corner fra Meireles, og ballen blir reddet ut til ny corner. På det hjørnesparket header Kuyt over. To bra sjanser for Liverpool.

1:Utsolgt på Stadium of Light, hvor Liverpool stiller i helt svarte draktsett.

Positivt lag med både Agger, Suarez og Carroll fra start. Spørsmålet er først og fremst hvor en plasserer Meireles og Suarez i laget. Dalglish kan både plassere Luis sammen med Andy Carroll på topp og Meireles ute på kanten, eller også bruke Raul Meireles i midten og Luis Suares ute mot venstre. Signalene går mot det siste, med tre spillere bak Carroll på topp.

Vurdert av Håvard Sæle

Reina 6var tilnærmet arbeidsledig kampen igjennom, men feilvurderte et innlegg fra Danny Welbeck tidlig i kampen. For øvrig bunnsolid – full kontroll i feltet og med føttene. Markerte seg også med et par herlige igangsettinger. Den ene av dem førte til John Mensahs utvisning.
Carragher 6spilte høyreback i en solid forsvarsfirer uten å markere seg nevneverdig. Hadde stort sett kontroll på siden sin, men de offensive bidragene var ytterst få. Solid.
Skrtel Liverpools beste8tok fullstendig luven av Asamoah Gyan. Storspilte i midtforsvaret sammen med Daniel Agger. Kontrollerte luftrommet, nektet Sunderland-spillerne rom langs bakken, og ryddet unna når behovet meldte seg. Slovaken har løftet seg etter Kenny Dalglish’ inntreden - var Liverpools beste i dag.
Agger 8leverte også en bortimot feilfri forestilling. Hadde full kontroll på Gyan, så vel som Welbeck og Sessègnon. Tok ansvar i oppspillsfasen, og beviste hvorfor han har vært savnet. Farlig frempå på et par offensive dødballer, men uten tellende resultat.
Johnson 7fikk få utfordringer av Sunderland-spillerne, men engelskmannen stengte likevel sin venstreside. Involverte seg offensivt i begge omganger, men med varierende hell. Backen burde blant annet kommet til flere innlegg.
Kuyt 8misbrukte et par gode sjanser innledningsvis, men var iskald fra ellevemeteren da muligheten presenterte seg. Jobbet godt defensivt og plaget periodevis Philip Bardsley. Fikk også gult kort for en felling av Sunderland-backen. Assisterte Luis Suárez’ mesterverk.
Leiva 7ble far etter Braga-kampen, og feiret fødselen med en solid kamp. Begynte litt ustødig og gjorde et par tekniske feil, men hevet seg etter hvert som kampen skred frem. Dannet en god og dynamisk midtbaneduo med Jay Spearing. Nektet Sunderland rom på midten.
Spearing 8overrasket positivt. Lå som et skjold foran Liverpool-forsvaret: Vant ballen og distribuerte den videre. Skaffet straffesparket som gav 1-0 da han ble felt utenfor 16-meteren – og var våken som snappet kula fra John Mensah. Nære scoring med et godt skuddforsøk i 2. omgang.
Meireles 6slo noen praktfulle hjørnespark, og var nære å bokføre en assist da Andy Carrolls hodestøt ble reddet på streken. Slurvet ellers med enkelte avleveringer, og var periodevis uvanlig anonym. Portugiseren skal dog krediteres for utrettelig innsats defensivt.
Suarez 8serverte ingen god 1. omgang, og markerte seg mest med unødvendige balltap. 24-åringen hevet seg imidlertid etter sidebyttet, og plaget Titus Bramble og John Mensah i hjertet av Mackems-forsvaret. Scoret et kremmerhus av et mål og var nære nettkjenning på et par frispark. Sørget også for at nevnte Mensah pådro seg rødt kort i sluttminuttene. Måtte ut med skade.
Carroll 6viste prov på stigende form. Var selvsagt upopulær blant Sunderland-fansen, men gledet bortesupporterne med noen lekre berøringer. Litt rusten i timingen i hodespillet, men tvang likevel Lee Cattermole til å redde en heading på streken i 2. omgang. Byttet ut 20 minutter før slutt.
N'Gog 0fikk omtrent 20 minutter som Carroll-erstatter. Kom til en brukbar målsjanse, men headet utenfor etter innlegg fra Kuyt. Var ellers relativt anonym.
Rodriguez 0kom inn for Rául Meireles seks minutter før slutt. Nyttig da gjestene tok livet av kampen – og fikk sågar gleden av å høre sangen sin runge over Stadium of Light.
Cole 0erstattet en skadet Luis Suárez minuttet før ordinær tid var ute. Rakk ikke å markere seg nevneverdig, men fikk litt ballkontakt da Liverpool sikret poengene i sluttminuttene.