Tottenham - Liverpool

2-1)

28.11.2010 /Premier League /White Hart Lane / Tilskuere: 35 962 / Dommer: Martin Atkinson

Skrevet av Ole-Johannes Engdal

Begge lag fortsatte å spille god fotball i 2. omgang, og det var en forrykende omgang! Det var store sjanser for begge lag, men Spurs skapte flest. Liverpool reddet på streken også i 2. omgang. Hjemmelaget misbrukte også en sjanse fra 11-meteren ved Jermaine Defoe. Liverpool burde også ha blitt tildelt et straffespark etter en horribel takling fra Assou Ekotto på Dirk Kuyt.  Katastrofalt dårlig av Atkinson å ikke dømme straffe i den situasjonen. Utligningen til Tottenham kom etter en periode der Tottenham hadde presset Liverpool voldsomt, og det var fortjent at de fikk målet. Dessverre var det Skrtel som puttet ballen i eget mål, etter en kjempejobb av Modric. Carragher måtte ut med skade ikke lenge før slutt, og en kald Kyrgiakos måtte gjøre et innhopp. Rett før seiersmålet til Lennon, tapte nettopp Kyrgiakos en duell med Crouch. I en kamp der Liverpool hadde tre sjanser alene med keeper, i tillegg til å ha blitt snytt for et straffespark, er det surt å dra hjem fra London med null poeng.

95:Slutt!

93: Defoe bytter med Sandro.

92:2-1! Det blir slått en lang ball opp mot Crouch, og han vinner duellen med Kyrgiakos! Lennon snapper opp ballen og spurter fra Konchesky. Lennon scorer etter en flott heading fra Crouch.

90:Det er lagt til fem minutter i denne 2. omgangen.

90:Tottenham får et mål korrekt annulert på grunn av offside.

89: Bale ligger nede med skade etter Johnsons harde takling. Han kommer seg på beina igjen.

88:Glen Johnson får gult kort for en hard takling på Bale.

87:Jamie Carragher er nødt til å gå av banen. Han bytter med Sotirios Kyrgiakos.

86:Jamie Carragher er skadet. Det ser ut som at han har forslått venstrehånden sin.

84: Bale tar corner for Tottenham. Skrtel vinner duellen med Crouch, og ballen ender til slutt ute hos Modric. Han fyrer av på hel-volley, men ballen går utenfor mål.

83:Raul Meireles skyter fra omtrent 18 meter. Skuddet sniker seg så vidt utenfor krysset.

80: Bale skyter fra 10 meter. Skuddet går rett på Reina. Der kunne det fort stått 2-1!

78:Bale kommer opp på Tottenhams venstreside, men Johnson får blokkert innlegget fra waliseren.

77:Liverpool kombinerer flott i sitt angrepsspill, men til slutt ender ballen opp i klypene på Gomes.

74:David N'Gog bytter med Fabio Aurelio.

73:David N'Gog er skadet, og det ser ut som at han er ferdig for dagen.

70:Assou Ekotto meier ned Kuyt innenfor 16-meteren. Riktignok er han på ballen, men han går inn med begge beina. Katastrofe at ikke Atkinson dømmer straffe!

67:Hutton fyrer fra veldig langt hold. Ballen går til side for mål.

66:1-1! Martin Skrtel scorer selvmål! Modric raser i fra Carragher på venstresiden og legger ballen inn. Skrtel sklir ballen inn i eget mål.

64:Maxi Rodriguez tar corner for Liverpool. Bassong får ryddet unna.

63:N'Gog prøver å finne Kuyt på lengste, men innlegget er altfor dårlig. Tottenham tar over og går i angrep.

60:Martin Skrtel fikk gult kort for protester mot straffesparket til Tottenham. Reprisene viser at handsen var utenfor 16-meteren.

60: Defoe tar straffesparket, men det går til side for mål.

59:Tottenham får straffe etter at N'Gog handser innenfor 16-meteren.

58:Crouch roper på straffesparket etter en duell med Konchesky. Dommer Atkinson vinker spillet videre.

55:Raul Meireles tar corner for Liverpool. Ballen ender til slutt hos Skrtel på 25 meter, men skuddet er for svakt.

53: Bale tar corner for Tottenham. Lucas får headet unna.

52: Bale skyter fra kloss hold. Denne gangen får Meireles reddet på strek. Utrolig nærme 1-1!

51: Bale tar corner for Tottenham. Crouch får headet ballen inn igjen i feltet, men Reina får til slutt kontroll på ballen.

49:Defoe får skyte fra 16-meter, men avslutningen er altfor dårlig og triller inn til Reina.

47:Lucas sender en nydelig pasning gjennom til Torres. Torres går og går uten å avslutte, og dermed får Bassong satt inn en takling. Dårlig av spanjolen!

46:Tottenham sparker i gang denne andre omgangen.

Helt fra første spark på ballen, har begge lag hatt lyst til å angripe. Presset som var ventet å komme fra Tottenham, har egentlig aldri kommet. Bale og Lennon har kommet til ganske så få innlegg fra sin venstre og høyreside. Begge lag har hatt mange sjanser, og sjansene har vært store. I begynnelsen var det mange feilpasninger fra begge lag på midtbanen, men dette har etterhvert kommet seg. Spesielt Palacios på Tottenham har rotet mye på midtbanen. Dessverre for Tottenham sin del, har de fått skader på to viktige spillere, Van der Vaart og Kaboul. I det 32. minutt fikk Totthenham en eventyrlig mulighet. Da burde det helt klart ha stått 1-0 til hjemmelaget, men Carragher reddet mesterlig på strek! Ti minutter senere fikset Martin Skrtel en 1-0 ledelse til Liverpool. Raul Meireles la ballen inn i feltet, og den endte til slutt hos Skrtel. Slovaken sendte ballen enkelt forbi Gomes. Minutter senere hadde Maxi og Torres noen eventyrlige sjanser, men dessverre klarte ingen av de å putte ballen i mål. Liverpool må bare fortsette med sitt gode spill i 2. omgang.

48:Pause!

47:Fernando Torres kommer alene med keeper denne gangen, men Bassong får satt inn en kjempetakling akkurat i det spanjolen skyter.

46:Maxi Rodriguez kommer alene med keeper etter en flott pasning fra Torres. Utrolig nok klarer ikke argentineren å få en avslutning på mål. Der burde det stått 2-0!

45:Det er lagt til 2 minutter i denne første omgangen.

42:0-1! Martin Skrtel setter ballen i mål etter at han først har headet et Meireles-frispark i ryggen på David N'Gog. Ballen havner så i beina til midtstopperen, som scorer enkelt.

41: Bale tar frisparket, men den går utenfor den venstre stolpen til Reina.

41:Jamie Carragher får gult kort etter en takling på Modric.

40:Raul Meireles tar corneren, men Tottenham får ryddet unna.

40:Raul Meireles skyter fra veldig langt hold. Gomes får akkurat slått ballen til corner.

37:Glen Johnson finter seg nydelig oppover på høyresiden, men det ender til slutt bare med et utspark fra Gomes.

36:Den skadede Kaboul bytter med Bassong.

34: Kaboul er skadet, og det ser ut som også han må forlate banen.

33:Dirk Kuyt legger inn et flott innlegg til N'Gog. David N'Gog header, men headingen går utenfor.

32:Reina mister ballen på klønete vis etter innlegg. Defoe skyter, men Carragher redder mesterlig på strek. Fantastisk av midstopperen!

30: Bale tar frisparket, men frisparket går rett i muren.

29:Paul Konchesky får gult kort etter en sen takling på Gareth Bale.

26:Alan Hutton prøver å filme seg til et straffespark, men dommer vinker spillet videre.

25: Bale tar corneren. Crouch går opp, men får ikke avsluttet på mål.

25:Modric prøver å gå forbi Carragher, men forsvareren får slått ut til corner.

24:Raul Meireles får kveldens første gule kort. Det ser ut som portugiseren er på ball i den taklingen.

23:Ny corner til Liverpool, etter at Gomes redder et skudd fra Kuyt. Raul Meireles tar corneren, men Liverpool får ingenting ut av den.

22:Raul Meireles tar corneren, men headingen fra Glen Johnson treffer bare en Totteham-spiller.

22:Lucas skyter fra drøyt 20 meter. Skuddet går via en Spurs-spiller og ut til corner.

22:Igjen roter Dirk Kuyt det til når Liverpool er oppe og angriper.

21: Kaboul tar frisparket, men skuddet går høyt over.

20:Tottenham får frispark på drøyt 25 meter, fordi Skrtel er for hardhent mot Crouch.

19:Igjen får Maxi Rodriguez skyte, men Gomes redder mesterlig.

18: Bale tar corneren, og ballen ender hos Crouch. Den tidligere Liverpool-spilleren får ikke avsluttet skikkelig.

17:Bale prøver å gå forbi Johnson, men backen slår ballen ut til corner.

16:Liverpool bryer et Tottenham-angrep, men pasningen fra Meireles gjennom til Torres er for svak.

14:Defoe får avslutte fra 10 meter, men avslutningen går rett på Reina.

12:To ganger på rad har Liverpool vært høyt oppe nå, men Kuyt har rotet bort ballen begge gangene.

12:En skadet Van der Vaart bytter med Defoe.

10: Van der Vaart er skadet, og det ser ut som at han er nødt til å bytte.

10:Maxi Rodriguez skyter fra 15 meter, men skuddet går så vidt utenfor krysset.

8:Torres utfører en nydelig flikk gjennom til Maxi Rodriguez, men argentineren er dessverre i offside.

5:Lennon leker seg med Konchesky og får lagt inn. Modric får avsluttet, men avslutningen går rett på Reina.

4:Liverpool får sjansen til å kontre etter et flott Spurs-angrep, men N'Gog sender ballen utover sidelinjen.

2:N'Gog skaffer Liverpool et innkast høyt oppe på Tottenhams banehalvdel.

1:Liverpool sparker det hele i gang. Spiller i første omgang fra venstre mot høyre.

Nummer 6 på tabellen møter nummer 9. Liverpool må vinne med to mål for å klatre forbi Tottenham, og vil da innta sjetteplassen som Spurs har før kampstart på White Hart Lane.

Lucas Leiva er tilbake etter å ha stått over West Ham-kampen grunnet to gule kort og utvisning mot Stoke. Han erstatter Christian Poulsen. Det er den eneste forandringen på laget i forhold til kampen mot The Hammers. Steven Gerrard, Daniel Agger og Jay Spearing er som kjent ute med skader.

Jamie Carragher leder Liverpool som kaptein i sin 450.ligakamp for klubben.

Rafael Van der Vaart har blitt friskmeldt, og spiller fra start for Tottenham. Harry Redknapp gjør to endringer på laget i forhold til 3-0 seieren over Werder Bremen på onsdag. Den ene er at nevnte Van der Vaart erstatter Roman Pavlyuchenko. Den andre er at Jermaine Jenas ikke har blitt friskmeldt etter smellen han pådro seg onsdag kveld, og erstattes av Wilson Palacios.

Det har kommet en korreksjon på lagoppstillingen til Liverpool. Jonjo Shelvey blir å finne på innbytterbenken i stedet for Joe Cole. Cole skulle ha sittet på benken i dag. Roy Hodgson melder at den uheldige midtbanespilleren skadet ankelen på trening i går. Skaden skal ikke være alvorlig. Han kan muligens være tilbake til torsdagens kamp mot Steaua Bucuresti i Romania.

Vurdert av Einar Kvande

Reina 5Usedvanlig usikker i sin opptreden i dag. Gjør tre tabber, og er heldig som ikke blir straffet for disse. Carragher og Meireles redder i tur og orden spanjolen. På den siste rettet han opp sin egen feil.
Johnson 6Klarte seg relativt bra mot Gareth Bale, og var også fint med fremover ved enkelte anledninger.
Carragher 5Slet med Crouch i hodeduellene, og blir direkte fraløpt av Modric ved Tottenhams utligningsmål. Slet også med farten til Defoe. Forårsaket et unødig frispark i forkant av Tottenhams brente straffespark. Pasningsspillet er også så som så. På plussiden redder han på streken når Reina ga en unødig retur i første omgang. Forlot banen med en skadet arm eller skulder i sluttminuttene.
Skrtel 6Blir målscorer for begge lag i dag. Setter scoringen sin sikkert. Er deretter uheldig når han styrer Modrics innlegg i eget nett. Sliter i likhet med Carragher når han møter Crouch i lufta, men leverer ellers kontant forsvarsspill.
Konchesky 4Har store problemer med hurtige Lennon. Høyrevingen holder lekestue med Liverpools venstreback både før og etter pause. Er uoppmerksom når Lennon kommer i fart og scorer på overtid, og må ta en stor del av skylden for den scoringen.
Kuyt 5Veldig slurvete i pasningsspillet i begynnelsen av kampen. Ingen god førsteomgang, men presterer bedre i annen omgang. Blir snytt for et soleklart straffespark av Martin Atkinson.
Leiva 6Spiller en meget god førsteomgang, der han har god kontroll på midtbanen sammen med Raul Meireles. Ikke like fremtredende etter pause, men slår en vidunderlig gjennombruddspasning til Torres like etter pause, som spanjolen burde gjort mer ut av.
Meireles 6Prøver hele tiden på kreative løsninger, men lykkes ikke alltid like godt. Har flere gode skuddforsøk. Blant annet ett i annen omgang som strøk like utenfor krysset. Redder på streken når Reina er på bærtur.
Rodriguez 7Kombinerer meget bra med Torres ved flere anledninger, og det var bare sluttproduktet som manglet. Spilte en meget god førsteomgang, men burde ha scoret når han var alene igjennom helt på tampen. Har et par gode skuddforsøk. Ikke like fremtredende etter pause. Flyttes over fra venstre- til høyreflanken når Aurelio kommer inn.
N'Gog 4Veldig anonym i dag, og sliter med å holde på ballen når den spilles opp til ham. Nærmest når han header utenfor på et Kuyt-innlegg i første omgang. Lager et unødig straffespark. Blir skadet, og må forlate banen et drøyt kvarter før slutt.
Torres Liverpools beste7Det er ikke ofte at Torres kommer to ganger alene igjennom uten å klare å avslutte på mål. Men gjør det meste riktig i dag, utenom å sette ballen i mål. Herlig flikk til Rodriguez like før pause, og kombinerer flere ganger fint med argentineren. Liverpools beste.
Aurelio 0Kommer inn for en skadet N'Gog. Har roen til å holde på ballen, men klarer ikke å markere seg nevneverdig.
Kyrgiakos 0Er iskald når han kommer inn for en skadet Carragher i det 87.minutt, noe lagledelsen bør ta på sin kappe. Taper i lufta mot Crouch ved to anledninger, og den siste tapte duellen resulterer i Tottenhams seiersmål.