West Ham - Liverpool

3-1)

27.02.2011 /Premier League /Boleyn Ground / Tilskuere: 34941 / Dommer: Mark Halsey

Skrevet av Tor Sandø

Liverpool tapte 3-1 for bunnlaget West Ham i en kamp der West Ham ville mest og vant fortjent. Hammers kjempet Liverpool ut av stilen i første omgangt og det meste av andre omgang. Liverpool hadde en god periode da Suarez viste hvilken stor spiller han er og fintet bort store deler av Hammers-forsvaret og ga ballen på bakerste stolpe til Johnson. Man kan sette fingeren på forsvarsspillet ved alle tre West Ham-målene. Markeringsjobben var heller svak fra Liverpool-forsvarerne. I tillegg kunne Reina ha tatt Parkers mål og burde absolutt ha tatt Coles mål. West Ham styrte midtbanen, med god jobbing fra Hitzlsperger, Noble og Parker. De tre satte Gerrard og de andre på midten for Liverpool i skyggen. Det var oppskriften for hjemmelaget, og nok til å slå et Liverpool som nå får det atskillig vanskeligere med å nå topp 5. Kampen ble ekstra dyr sett med Liverpool-øyne. Både Kelly og Meireles ute med skade.

94:Drøye tre minutter over 90 minutter, blåser Halsey av. Liverpool har tapt 1-3.

92:Cole skyter, men Green redder. God stemning blant hjemmesupporterne nå.

91:3-1! Cole scorer etter at Skrtel mister ballen. Innbytteren skyter til side for Reina, som burde ha tatt det målet. Poengene blir igjen i London.

91:Det er lagt til tre minutter på Boleyn Ground.

90:Cole hopper opp for å blokkere et utspill, men slipper på mirakuløst vis gulkort.

90:Noble tar frispark for West Ham, som bruker tid nå. Gjør alt for å få tiden til å gå.

88: Ba bytter med Cole for hjemmelaget.

87:Gerrard tar frispark etter at Upson holder Suarez. Frisparket fra kapteinen blir for langt. Når ikke Wilson på bakerste stolpe.

87:N`Gog skyter like over. Mer liv i bortesupporterne nå. King Kenny maner til innsats.

84:2-1! Glen Johnson scorer etter innlegg fra Luis Suarez. Kjempegodt forarbeid av Suarez, som vender bort motspilleren sin og får legge inn på bakerste stolpe, der Johnson enkelt kan score.

83:Liverpool-angriperne har bitt seg fast nå, men har problemer med å komme til avslutning. Kjemper som løver nå, slitne Hammers-spillere.

82: Piquionne bytter med Spector. Defensivt bytte for hjemmelaget.

81:Lucas tar corner. Angrepet avsluttes med at Cole bommer på en volley fra seks meter.

81:West Ham jobber hardt for poengene nå.

80:Johnson avslutter et langt Liverpool-angrep med å legge ballen rolig i klypene til Green.

78:Suarez tar frispark fra kanten av 16-meteren. Ballen går foran Green, men Halsey dømmer frispark til hjemmelaget for holding.

78:Johnson får frispark etter å ha blitt taklet av O`Neil.

77:N`Gog vinner en duell med Upson, men Green er ute og griper ballen.

77:Liverpool styrer mer på midten nå, takket være Gerrard, som er mer med.

76:Kuyt skyter ballen mot mål, men ballen går i hodet til Tomkins.

75:Piquionne skyter, Reina slipper ballen, men får tak i den igjen.

75:Gerrard forsøker å komme seg igjennom, blir tatt, men får ikke straffespark. Halsey står to meter unna.

74:Litt Hawaii-fotball nå, med ballen som går lagene i mellom.

73:Kampen vipper nå, med et Liverpool som febrilsk kjemper for et mål og et hjemmelag som ikke er ufarlige på sine visitter framover.

72:Gerrard skyter knallhardt fra 20 meter. Green får hansken på det gode skuddet.

71:O`Neil smeller ballen i Bridge sitt hodet, som går i bakken. Ballen går ut, men West Ham får innkastet!

70:Mange trekk i et Liverpool-angrep nå. Angrepet kommer i to bølger. Felles for dem begge er at den siste forløsende pasningen mangler.

69:Johnson er oppe igjen, finner Gerrard, men Parker er nede og klarerer.

68:Johnson er skadet og blir liggende etter en duell med O`Neil, som går inn i hodeduellen med albuen. Frispark til Liverpool.

67:West Ham har det meste av initiativ nå. Hitzlsperger avslutter et nytt angrep med å skyte over.

66:Noble tar corner etter at Johnson har vært sist på ballen. Noble er borti ballen og tar den i hendene. Han får en ny mulighet. Piquionne header ballen hardt utenfor.

65:Jacobsen skyter like over fra hjørnet av 16-meteren.

64:Lucas tar corner for Liverpool etter at corneren fra Noble blir headet ut og starter et Liverpool-angrep. Corneren blir resultatløs.

63:O`Neil kommer for West Ham. Skuddet blir klarert av en Liverpool-forsvarer.

62:Lucas tar corner, men West Ham klarerer.

61:Suarez skyter og viser litt av hva som bor i ham. Skuddet er godt plassert og Green må strekke seg for å redde den.

61:Lucas tar frispark etter at Gerrard blir tatt av Noble. Halsey lar kortet blir liggende.

60:Piquionne finner Hitzlsperger. Tyskeren skyter ballen høyt over.

58:Suarez har tatt tak nå og er litt mer involvert, dog uten at det har skapt flere sjanser for bortelaget.

57:Dalglish ser like misfornøyd ut og rister på hodet.

56:Suarez er tilbake og avklarer en ball nå. Mer innsats fra uruguayaneren.

55:Noble tar corner igjen, også denne gang i midten. Liverpool-forsvaret får etter mye om og men headet ut.

55:Både Parker og Hitzlsperger har kommandoen på midten.

54:Noble tar corner. Ballen går inn i Liverpools felt, men heades ut.

53:Nok å gjøre for Liverpool-forsvaret nå også. Parker legger inn, Carragher header til corner.

53:Ba skyter. Skuddet fra 20 meter er hardt, men går like utenfor, til venstre for Reina.

51:Liverpool forsøker å gripe initiativet og overta styringen over kampen.

50:Cole tar Ba og West Ham-supporterne vil ha frispark. Halsey hører ikke på kritikken fra Grant eller andre og vinker spillet videre.

49:N`Gog bytter med Meireles. Portugiseren forsøkte, men etter den første duellen var det slutt. Han må ut.

48:Suarez tar corner. Ballen heades i sikkerhet av West Ham-forsvaret.

47:Liverpool har initiativet så langt. Gerrard får lagt inn, Tomkins header ballen til corner.

46:West Ham har avspark for andre omgang.

Verst tenkelige avslutning på omgangen for Liverpool. Kelly må ut med hamstring-skade i en periode da de forsøkte å kjempe seg inn i kampen. Og West Ham scoret mål nummer to sekunder før pause. Liverpool har ikke helt hengt med på notene i de første 45 minuttene. De har latt hjemmelaget trille ball og et hardt kjempende bunnlag har hatt det meste av initiativet. Suarez har vært borte så langt, og også kaptein Gerrard har hatt problemer med å gjøre særlig av seg på midten. Reina burde tatt 1-0, men var sjanseløs på 2-0. Både Wilson, Carragher og Skrtel gjorde en dårlig forsvarsjobb på denne scoringen. Liverpool-spillerne får nok fortalt et og annet i garderoben nå.

47:Verst tenkelig avslutning på første omgang.

45:Det er lagt til to minutter.

45:2-0! Ba scorer etter innlegg fra O`Neil. Wilson taper en duell, Carragher kommer ikke inn i O`Neil som får lagt inn til en Ba, der Skrtel ikke kommer inn i målscoreren.

45:Godt Liverpool-angrep. Denne gang er det Johnson som legger opp, men West Ham får avklart.

43:Cole bytter med Kelly. West Ham-fansen klapper også da Cole løper inn på banen.

42:Kelly er skadet. Godt raid av unggutten på høyresiden. Da han skal legge inn, så rykker det til i hamstringen. Han må ut.

41:Noble tar frispark fra vel 20 meter da Lucas takler Hitzlsperger. Frisparket går like utenfor til høyre for Reina.

39:Gjestene sliter med å få tak på midtbanen.

39:Kelly skyter fra 16 meter etter et godt angrep av Liverpool. Både Gerrard og Suarez involvert. kelly tester Green, men landslagskeeperen har kontroll.

38:Mer med Liverpool nå.

37:O`Neil forsøker å komme seg forbi Wilson, men bruker ulovligheter og det blir dømt Liverpool-frispark.

36:Meireles har kommet seg igjen og forsøker å ¨komme til en avslutning. Han får skutt, men ballen stoppes.

35:Piquionne får skutt fra 18-19 meter. Skrtel avklarer. I trekket deretter blir Piquionne tatt av Carragher, men Halsey mener ikke dette er straffespark.

34:Noble header, men Wilson får headet ballen i sikkerhet. Ba blir tatt av Carragher, men får ingenting.

33:Ny Liverpool-spiller hinker. Denne gang er det Raul Meireles som sliter.

33:Gerrard tar frispark på midten. Men et par trekk senere, så vinner West Ham ballen tilbake.

32:Fortsatt har hjemmelaget det meste av initiativ.

31:West Ham fortsetter å bruke Piquionne som oppspillspunkt. Han vinner en hodeduell, men ballen går til en Liverpool-spiller.

30:Dalglish ser ikke veldig fornøyd ut.

30:Liverpools nummer 7 forsøker å løpe av seg skaden. Ser greit ut.

29:Suarez blir taklet og holder seg til ankelen.

27:God innsats fra hjemmelaget nå. Liverpool-spillerne blir løpende mye imellom.

26:Ba får et godt innlegg fra Piquionne, men treffer ikke ballen. God stemning på Boleyn Ground.

24:Kuyt skyter etter å ha blitt spilt fram av Suarez. Kuyt skjærer inn og skyter godt.

23:Noble tar corner, legger inn, men Liverpool-forsvaret får avklart. Rir på en medgangsbølge hjemmelaget nå.

22:1-0! Parker scorer etter fint kombinasjonsspill med Hitzlsperger. Parker skyter fra 16 meter, ballen er godt plassert til høyre for Reina. Hadde spanjolen vært litt bedre plassert, kunne han tatt den ballen.

21:Hitzlsperger skyter, uten at Reina har de store problemene.

20:Halsey godtar mye. Upson holder Suarez, men spillet vinkes videre.

19:Parker spiller igjennom Piquionne. Ballen er litt lang og franskmannen gir den opp litt for tidlig for Hammers-fansen.

19:Green tar frispark inne på egen banehalvdel.

18:Suarez vinner en duell på høyresiden. Tomkins blir liggende og får frispark.

17:Duell mellom Lucas og Hitzlsperger. Brasilianeren vinner.

16:Piquionne er innblandet i mye. Først en duell, der Kelly mener franskmannen er vel hardhendt. Så er det Piquionne som vil ha frispark etter å ha blitt holdt av den samme Kelly. Både Piquionne og fansen møter døve ører fra dommerne.

15:Meireles tar corner, Johnson header ballen i hånden til Piquionne. Halsey ser ingen grunn til å blåse.

14:Bra Liverpool-angrep, der Kelly slår til Gerrard som header via en West-Ham-spiller til corner.

13:Hitzlsperger tar corner for West Ham. Litt klabb og babb foran Reina.

12:Liverpool har god kontroll og har hatt ballen klart mest så langt.

11:Meireles får skutt fra 18-19 meter, men ballen går rolig inn til Green.

10:Ti minutter passeres, uten at vi har notert noen målsjanser.

9:Lucas får god plass da han bygger opp et angrep. Passer til Gerrard, som gir ballen videre til Meireles. Portugiseren header bakover, men ballen når ikke Suarez.

8:Hjemmesupporterne vil ha et nytt gult kort på en Liverpool-forsvarer etter at Carragher tar Piquionne. Halsey vinker spillet videre.

8:Glimrende samspill på midten av Liverpool, men igjen blir den siste gjennombruddspasningen blir litt for lang.

7:Skrtel får gult kort av dommer Halsey etter å ha tatt Piquionne på midtbanen.

6:Meireles tar frispark etter at Johnson blir tatt av Parker. Liverpool etablerer spill på Hammers banehalvdel nå.

5:Glimrende gjennomspill fra kaptein Gerrard mot Meireles. portugiseren header ballen noen meter utenfor målet i kamp mot Hammers-midtstopperne.

4:Suarez jobber hardt for å få tak i ballen og stresser West Ham-forsvaret.

3:Piquionne forsøker å komme gjennom på Liverpools venstreside, men Wilson er våken.

2:Suarez forsøker å spille gjennom Gerrard, men ballen går inn til West Hams keeper, Green.

1:Liverpool står høyt i banen fra start.

1:Suarez og Kuyt står ved ballen. Liverpool har avspark.

0:Boblene stiger mot himmelen på Boleyn Ground. Snart klart for kamp.

Liverpool ligger på sjetteplass med 39 poeng foran dagens kamp, mens West Ham etter gårsdagens resultater er tabelljumbo med 25 poeng.

Steven Gerrard har blitt friskmeldt av sin lyskeskade, og leder Liverpool som kaptein på Upton Park. Ellers er den store overraskelsen at Danny Wilson har blitt inkludert i startoppstillingen, og får dermed sin Premier League-debut. Liverpoolfc.tv opplyser at den unge skotten skal spille midtstopper, og ikke venstreback, og at de røde kommer til å starte kampen i en 3-5-2-formasjon.

Både Glen Johnson og Martin Kelly har blitt friskmeldt etter skader, mens Daniel Agger ikke har blitt skadefri i tide til kampen.

Vertene har i likhet med Liverpool noe overraskende fått sin kaptein friskmeldt. Matthew Upson starter nemlig i midtforsvaret til The Hammers.

Vi har nettopp sett Liverpool-legenden Phil Thompson kommentere innspurten på tre-mila i ski-VM. Nå kan Thompson og andre konsentrere seg om West Ham-Liverpool, en kamp som er svært viktig for Liverpool, som spiller i sine hvite bortetrøyer i dag. Vinner Liverpool, er de tre poeng bak Chelsea på femteplassen.

Vurdert av Einar Kvande

Reina 4Vertene har flere skuddforsøk som spanjolen holder greit, men har litt trøbbel i feltet på cornere, og burde ha dekket nærmeste hjørne bedre på West Hams tredje scoring.
Kelly 5Åpner kampen med en meget svak pasning som skaper trøbbel for Skrtel og gir vertene en god kontringsmulighet. Er brukbar offensivt, og har blant annet et bra skuddforsøk. Pådrar seg hva som så ut til å være en lei hamstringskade på et offensivt raid like før pause.
Carragher 4Virker til tider panisk, og måker alt for ofte ballen fremover uten mål og mening, i stedet for å satse på konstruktive fremspill. Er på hæla i forkant av 1-0, og sliter med tempoet.
Skrtel 4Fikk et gult kort tidlig i kampen, og kunne ha vært heldigere både i forkant av 1-0 og 3-1. Forsøker i motsetning til stopperkollega Carragher å holde fremspillene langs bakken.
Wilson 3Premier League-debuten ble ingen positiv opplevelse for den unge skotten. Virker usikker og til tider panisk i første omgang, og blir rundingsbøye ute til venstre ved alt for mange anledninger. Alt for sent oppe i press både før og etter pause. Må ta 1-0 målet på sin kappe, da han taper en hodeduell han burde ha vunnet.
Johnson Liverpools beste6Brukbare offensive bidrag i dag. Får en god heading på en corner blokkert, og har også et godt skuddforsøk som treffer en Hammers-forsvarer. Scorer Liverpools mål, og vi kårer han til gjestenes beste spiller.
Leiva 4Pasningskvaliteten er sterkt varierende, og sliter også med tempoproblemer. Lager også et par frispark i farlige posisjoner.
Gerrard 5Kapteinen ble nesten fullstendig nøytralisert av West Hams midtbane før pause, og kun når han kom veldig dypt ved et par anledninger fikk han lagt et par gode fremspill til Meireles. Hevet seg og tok mer tak i kampen når Liverpool forsøkte seg med en sluttspurt i andre halvdel av annen omgang.
Meireles 5Var Liverpools mest konstruktive spiller i første omgang, men burde ha utnyttet sjansen han fikk etter fire minutter bedre. Pådro seg en ankelskade etter en drøy halvtime, og klarte aldri å løpe den av seg. Måtte derfor byttes ut like etter pause.
Kuyt 4Er et stykke unna toppformen. Dårlig adresse på flere fremspill. Har et godt skudd i nettveggen. Blir flyttet ned på midtbanen når N'Gog kommer inn, uten at han klarer å heve seg spillemessig av den grunn.
Suarez 5Tomkins nøytraliserte uruguayaneren fullstendig før pause. De siste 45 minuttene fikk han vist mer av hva han kan. Vender bort Tomkins etter en time, og sender i vei en avslutning som hadde fortjent en bedre skjebne. Herlig vending i forkant av skuddet som blir en målgivende pasning til Johnson.
N'Gog 4Er småfiks, men blir litt for enkel å lese for vertene, og klarer ikke å bidra til å heve bortelaget etter at han kommer inn for en skadet Kelly like før pause.
Cole 4Kommer inn for Meireles fire minutter ut i annen omgang. Forsøker seg med et raid like etterpå, men det renner ut i sanden. Kjemper iherdig, men klarer ikke å få til så mye.