Wigan - Liverpool

Man 08.03.10 kl 21.00 (Premier League) - C+Sport2/ESPN / Tilskuere: 17.427 / Dommer: Andre Marriner / DW Stadium / Skrevet av: Ole-Johannes Engdal
Spillervurdering: Frank H. Larsen

Det var et tett og jevnt oppgjør i Wigan. Liverpool klarte ikke å utnytte sjansene sine. Kuyt gav bort ballen etter 35 min., og Wigan utnyttet det. Dermed endte det 1-0 til Wigan.

Gerrard (82)

Liverpool tar den korte turen til DW Stadium. Kun tre poeng er godt nok i kampen om 4.plassen. De røde har aldri tapt for Wigan.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Rafael Benítez gjør to endringer på laget som beseiret Blackburn. Sotirios Kyrgiakos (tilbake fra karantene) og Emiliano Insúa erstatter henholdsvis Daniel Agger og skadede Fabio Aurelio.

Glen Johnson er gledeligvis klar etter å ha vært ute med en kneskade siden slutten av desember. Landslagsbacken sitter på benken. Der finner vi også Daniel Agger som ble kneskadet i Blackburn-kampen. Albert Riera er også blant innbytterne.

Wigan gjør også to endringer. Emmerson Boyce inn for Mario Melchiot og Marcelo Moreno for Hendry Thomas.

1 min. Wigan sparker i gang det hele. Liverpool spiller med supporterne i ryggen denne omgangen.

Det har begynt tett og jevnt på DW Stadium. Spillet bølger frem og tilbake.

5 min. Liverpool kommer fint oppover på høyresiden ved Mascherano. Ballen havner til slutt hos Gerrard, som smeller ballen høyt over.

8 min. Benayoun skyter fra ca. 20 m. Skuddet ender i dagens første hjørnespark.

9 min.  På corneren ender ballen til slutt opp hos Torres. Torres hamrer den i stolpen fra nært hold.

Liverpool har etterhvert klart å sette et visst press på hjemmelaget.

12 min. Hjemmelaget får sin første corner for dagen, men de surrer det bort.

13 min. Wigan kommer med et fint innlegg foran mål. Ikke mange centimeterene fra at det står 1-0 til hjemmelaget.

15 min. Carragher stopper et farlig gjennomspill, som fort kunne endt i en målsjanse for hjemmelaget.

17 min. Liverpool får corner etter litt klabb og babb i Wigan-forsvaret. Corneren ender i innkast for Liverpool.

18 min. Nzogbia med et flott raid på høyrekanten. Får driblet seg forbi Insua, men Carragher får ryddet unna.

20 min. Lucas feller Rodallega rett utenfor 16-meteren, og dermed blir det frispark til hjemmelaget. Rodallega feier ballen over mål.

22 min.   Kampens første gule kort går til Insua, en sen takling av argentineren.

24 min. Mascherano med et flott innlegg fra høyre, synd at ingen av spillerne inne i boksen klarer å utnytte det bedre.

27 min.  Liverpool spiller flott inne i Wigans 16-meter. Benayoun får til slutt gitt til Gerrard, og det er ikke langt unna at kapteinen klarer å sette ballen i nota. Bra Wigan-forsvar.

29 min.  Kampens andre gule kort går til Lucas. Klønete takling av brasilianeren.

Kampen er preget av mange feilpasninger og mye slurv for øyeblikket. Ingen av lagene klarer å spille sitt spill.

33 min.  Kyrgiakos blir den tredje mannen i boka til dommeren. Klønete duell av grekeren.

35 min.  1-0 til hjemmelaget. Kuyt gir bort ballen ute på høyresiden. Boyce legger inn til Rodallega som enkelt kan sette ballen forbi Reina. Forferdelig dårlig av Kuyt i den situasjonen.

40 min.  Bramble får et fortjent gult kort etter en sen og stygg takling på Torres.

43 min.  Liverpool kombinerer fint på høyresiden og Maxi får til slutt lagt inn. Torres får pannebrasken på ballen, men dessverre går den så vidt over.

45 min. Carragher holder på å rote det skikkelig til. Han gir en dårlig pasning tilbake til Reina, men sisteskansen får heldigvis avverget før Wigan-spissen får tak i ballen.

Pauserapport: Det har vært et tett og jevnt oppgjør i Wigan, og det har ikke vært flust med sjanser. Allerede etter ni minutters spill, burde Torres ha ordnet en 1-0 ledelse for de røde. Det var den største sjansen Liverpool hadde i løpet av den første omgangen. Dessverre klarte Kuyt å rote det skikkelig til etter 35 min. Han gav ballen bort til Boyce, som la inn til Rodallega. Rodallega puttet ballen lett forbi Reina. Kampen er preget av mye feilpasninger og slurv på midtbanen. Vår egen kaptein, Steven Gerrard, har slått mange feilpasninger til han å være. Defensivt har begge lag god kontroll, men Insua sliter litt på sin venstreback. Fremover har det vært heller vært trasig for begge lag. Skal Liverpool ha noe håp om å vinne dette, må konsentrasjonen opp! Det har vært altfor mye slurv.

46 min. Rodallega får en gratis-mulighet etter slurv i Liverpool-forsvaret. Steven Gerrard får heldigvis blokkert skuddforsøket.

49 min.  Lucas slår en nydelig pasning gjennom til Maxi. Argentineren får lagt ballen ut til en umarkert Torres, men spanjolen skyter ballen så vidt over.

53 min. Torres og Maxi kombinerer fint på høyresiden, og Torres får driblet seg inn i 16-meteren. Dessverre roter han baller utover død-linja.

55 min.  Glen Johnson kommer inn og erstatter Lucas. Gledelig å se han tilbake på banen igjen!

58 min. Torres slår en fin ball i gjennom til Kuyt, dessverre klarer ikke nederlenderen å rekke ballen.

59 min.  Dårlig kommunikasjon mellom Carragher og Reina i forsvaret, og ballen ender hos Wigan-angriperen. Kyrgiakos får avverget til corner.

60 min.  På den påfølgende corneren er ikke Wigan langt unna en 2-0 scoring. Headingen går så vidt over.

62 min. Moreno fyrer løs fra 20 meter. Ballen går heldigvis rett i klypene på keeper Reina.

64 min. Denne gangen er det Boyce sin tur. Han skyter fra 25 meter, men ballen går 3-4 meter til side for mål.

66 min. Torres kommer flott oppover på høyresiden. Skuddet hans blir blokkert og går til corner. Den ender ut i ingenting.

67 min.  Da er det klart for Wigans første bytte for kvelden. Moreno ut, og Moses inn.

69 min.  Denne gangen går Benayoun ut for Liverpool, Aquilani kommer inn.

74 min. Kjempesjanse for Wigan! N'zogbia får tuppet ballen forbi Reina, men Glen Johnson får avverget på strek.

76 min.  Insua får lagt inn til Kuyt som header ned til Torres, spanjolen skyter rett utenfor høyre-stolpe. Der burde det stått 1-1!

79 min.  Denne gangen er det Torres sin tur til å få gult kort. Håpløs takling bakfra av spanjolen.

82 min.  Steven Gerrard får Liverpools femte gule kort for kvelden. Strengt dømt da kapteinen er på ballen.

83 min.  Diame ut for hjemmelaget, Thomas kommer inn.

Nederlenderen Kuyt går ut og blir erstattet med landsmannen Babel.

87 min.  Målscorer Rodallega går ut for hjemmelaget, Scotland kommer inn.

Det blir lagt til 5 minutter på DW Stadium.

90+1 min.Skade på Wigans Figueroa. En lårhøna fra Gerrard var årsaken. Han kommer seg på beina igjen.

90+3 min. Liverpool har mange spillere i angrep og Wigan slår kontra. Glen Johnson får heldigvis slått bort ballen. Kunne blitt farlig for Wigan.

90+4 min. Fullstendig kaos inne i Wigans 16-meter, og Kyrgiakos er ikke langt unna i å få avsluttet på mål. Wigan får til slutt ordnet opp.

Sluttrapport: Den andre omgangen fortsatte der den første slapp. Det var tett og jevnt mellom lagene, og det ble ikke mange målsjanser i den andre omgangen heller. Torres hadde Liverpools største målsjanse i kampen etter 76 minutters spill. En sjanse han helt klart burde puttet. Utenom den, var det ikke mye å skryte av for Liverpool sin del. Wigan på sin side hadde bare en skikkelig stor sjanse de også, men da fikk Johnson avverget. Liverpool virket utrolig ukonsentrerte, og fikk aldri til å spille sitt eget spill. Det var utrolig mange feilpasninger på midtbanen i dag. Et godt organisert Wigan-lag hadde god kontroll på gjestene. Dette var et utrolig skuffende resultat, slike tap har vi ikke råd til i kampen om 4.plassen.

Spillervurdering:

Reina 6 - Har stort sett kontroll. Kan lite gjøre med målet. Er årvåken og redder Carragher fra en pinlig situasjon. God utrusning kan ha forhindret nok et baklengs. En nestenmisforståelse trekker noe ned. Gode igangsettinger.

Mascherano 6 - Spiller igjen i uvant posisjon. Den minst dårlige på bortelaget i 1.omgang. Enkelte brukbare innlegg. Jobber bra sentralt etter at Johnson kommer inn.

Carragher 5 - Har to stygge feil som kunne blitt kostbare. Nesten et for svakt tilbakespill og er heller ikke oppmerksom da Reina kommer ut. Jobber ellers bra og rydder unna det som kommer.

Kyrgiakos 6 - God i duellene. Gjør en bra ryddejobb i midtforsvaret. Vinner det meste i lufta. Ikke alle avleveringene til rett adresse. Kjemper helhjertet. Liverpools beste.

Insua 3 - Har store problemer mot N'Zogia. Blir rundlurt og kan til tider virke veik. Sliter med posisjoneringen. Må ty til ulovlige midler og får gult kort. Upresise innlegg. Virker sliten.

Lucas 4 - Får mange frispark i mot. Blir også belønnet med gult kort. Klarer ikke å sette sitt preg på midtbanen. Nære på med en forløsende pasning ved én anledning.

Gerrard 4 - Uvanlig mange feilpasninger, spesielt i 1.omgang. Nær nettkjenning. Har god tanke bak noen avleveringer etter pause, men totalt sett blir det for spedt fra kapteinen i en kamp der kun tre poeng er godt nok.

Rodriguez 5 - Har enkelte brukbare innlegg, men også flere ballmist. Prøver å spille smart og er god til å plassere seg. Trenger fortsatt mer tid til å bli vant med Premeir League.

Kuyt 4 - Blir "matchvinner" med motsatt fortegn. Horribel feilpasning som fører til baklengsmålet. Lite involvert fremover.

Benayoun 5 - Hadde en periode han viste fikst spill og det ga nesten uttelling. Klarer brukbart å holde på ballen. Kommer også til situasjoner innenfor 16-meteren. Blir noe borte etetr hvert.

Torres 5 - Har omtrent det som er av sjanser for Liverpool i dag. En Torres i form ville satt minst en av disse. Går også litt sur. Får gult kort for en håpløs takling bakfra.

Johnson 4 - Tilbake etter to måneders skadeavbrekk, og er rusten. Sliter noe defensivt, men avverger også en mulig scoring. Lite involvert fremover.

Aquilani - Kommer inn i det 69.minutt. Noe småfikst spil på midtbanen, men det gir ikke spesielt tellende resultater fremover.

Babel - Kommer inn i 83.minutt. Første involvering kunne tydet på at han ville bli et friskt pust, men ebbet for ut. Horribel defensiv feil som kunne gitt scoring i mot.