Wolves - Liverpool

Tir 26.01.10 kl 20.45 (Premier League) - C+Sport2 / Tilskuere: 28 763 / Dommer: Peter Walton / Molineux / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Tor Sandø

Meget fantasiløst og slett offensivt spill av Liverpool, i en sjansefattig kamp på Molineux. Dermed ender det hele målløst, og de røde har tapt to nye poeng i kampen om fjerdeplassen.

Skrtel (73)

Liverpool har faktisk ikke vunnet på Molineux på de siste fem forsøkene. To uavgjorte og tre tap sier fasiten. Vi må dermed helt tilbake til april 1979 for å finne siste Liverpool-seier i Wolverhampton.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Maxi Rodriguez spiller sin første Liverpool-kamp fra start, og Steven Gerrard er tilbake etter hamstringskaden han pådro seg i FA-cupomkampen mot Reading. Duoen erstatter henholdsvis Philipp Degen og Alberto Aquilani i startoppstillingen i forhold til Tottenham-kampen.

1.min: Liverpool setter i gang kampen. Under halvminuttet er gåtnår Maxi finner Kuyt inne i feltet. Like etter vinner de røde en corner.

2.min: Gerrards corner mot fremste stolpe heades på tvers av målgården av Riera. Brukbar mulighet til de røde.

3.min: Skrtel er sterk i en duell, og vinner ballen, men fremspillet er upresist og hjemmelaget får et unødvendig innkast høyt oppe på banen.

14.min: Hahnemann med en dårlig klarering som Lucas umiddelbart sender til Gerrard. Kapteinen forsøker seg på halvspretten, men skuddforsøket er fullstendig ufarlig.

14.min: Carragher sliter med farten til Jarvis, og flankespilleren får lagt inn fra venstre.

19.min: Riera kommer fri og legger inn fra venstre, men Hahnemann er ute og fanger ballen.

22.min: Kyrgiakos lager et unødvendig frispark midt på banen. Liverpool får klarert den høye ballen inn mot feltet.

25.min: Insua legger et lavt innlegg fra venstre etter å ha blitt frispilt av Riera, men Kuyt toucher ballen over dødlinja til utspark.

30.min: Mancienne sleiver ballen over dødlinja til corner for Liverpool. Gerrard slår corneren, og Hahnemann bokser. Kuyt forsøker å skjerme til ny corner på motsatt side, men Wolves får frispark.

31.min: Maxi bryter et Wolves-angrep, og setter i gang en kontring. Men Wolves kommer til slutt på rett side.

33.min: Wolves kontrer, og Jarvis bruker nok en gang Carragher som rundingsbøye. Det farlige lave innlegget setter Doyle like utenfor fremste stolpe fra kloss hold. Reina er ute og stresser Wolves-angriperen. Kampens største sjanse så langt.

38.min: Riera med et skudd fra distanse som skifter retning i en spiller, men Hahnemann fanger enkelt og linjemannen har uansett vinket for offside på Gerrard.

39.min: Maxi Rodriguez får et spark på ankelen, og må ha behandling. Wolves nøler med å sparke ut ballen, og manager Mick McCarthy er lynende forbannet på sin egen spiller for å gi innkast! Argentineren kan fortsette etter litt behandling.

43.min: Jarvis legger inn fra venstre og Foley header fra skrått hold inne i feltet. Reina fanger ballen uten videre problemer.

45.min: 2 minutter er lagt til i første omgang.

45+1.min: Ballen havner inne i feltet etter at Gerrard ikke klarer å få kontroll når han skal ta ned lærkula, og når Rodriguez kommer inn og skal avslutte klareres det til corner. Rieras hjørnespark resulterer i ny corner på motsatt side etter en klarering på bakre stolpe. Wolves får klarert også det andre hjørnesparket.

En svært hendelsesfattig og målløs førsteomgang på Molineux. Vertene med omgangens beste mulighet da Jarvis la inn fra venstre og Doyle satte ballen like utenfor etter en drøy halvtimes spill. Det kan vel argumenteres for at dette var omgangens eneste reelle målsjanse. Jamie Carragher har som høyreback hatt store problemer med hurtige Jarvis, og alle vertenes farligheter har blitt dratt opp på hans side. Resten av forsvarsrekka har klart seg bra, men fremover på banen har det vært for fantasiløst. Albert Riera har kommet rundt og fått slått et par innlegg, men det har aldri vært skikkelig farlig foran Hahnemann. Denne kampen formelig skriker etter en kreativ spiller som kan bidra med det uventede. Kan Alberto Aquilani være mannen?

46.min: Wolves setter i gang andre omgang.

47.min: Maxi Rodriguez finner Gerrard med et fremspill, men Liverpool-kapteinen er ikke riktig hurtig nok.

48.min: Kyrgiakos snytes trolig for straffespark når han legges ned i feltet på et Gerrard-frispark. Riera med et volleyforsøk rett i etterkant, som skaper litt trøbbel for Hahnemann.

50.min: Kuyt med en flott pasning til Gerrard på vei igjennom inne i feltet, men kapteinen får rett og slett ikke med seg ballen i god posisjon.

52.min: Maxi Rodriguez med et veldig optimistisk skuddforsøk fra distanse.

53.min: Vertene på en farlig visitt inne i feltet når Henry får avsluttet etter at en Kyrgiakos-klarering lander i beina hans. Skuddforsøket blir blokkert av Insua.

57.min: Doyle skyter over fra god posisjon 18 meter fra mål.

58.min Wolves presser nå, og Doyle header et innlegg fra venstre i fanget på Reina.

60.min: Doyle slår Kyrgiakos i en hodeduell, og Insua taper andreballen i kamp med Foley. Reina kommer ut og fanger ballen, og får samtidig støvelen til Foley i kroppen.

63.min: Gerrard kriger til seg en ball på midtbanen likevel om han faller, og finner Riera. Spanjolen finner Kuyt med et godt fremspill, men nederlenderen skyter utenfor fra drøye 16 meter.

67.min: Liverpool gjør sitt første bytte. David N'Gog inn for Albert Riera. Kuyt går ned på høyreflanken, Maxi over på venstre, mens N'Gog blir spydspiss.

69.min: N'Gog med en rekke gode overstegsfinter ute til høyre, men innlegget går rett i fanget på Hahnemann.

70.min: Skrtel blir rundlurt av Doyle. Spissen skyter utenfor fra god posisjon, under press fra Kyrgiakos.

71.min: N'Gog vinner et frispark i god posisjon, drøye 25 meter fra mål.

73.min: Wolves klarerer Gerrards frispark, og Skrtel er alt for sent inn i en takling nede ved hjørneflagget.

73.min: Nenad Milijas ut, David Jones inn for vertene.

78.min: N'Gog vinner en corner. Gerrards innsvinger går ikke over fremste Wolves-forsvarer.

79.min: Mascherano slår et langt oppstill i retning Gerrard, og Wolves må gi en ny corner. Igjen er kapteinens hjørnespark meget svakt, og like etterpå legger en rusten kaptein et dårlig innlegg.

81.min: Zubar feller Rodriguez midt på Wolves sin banehalvdel. Gerrard slår frisparket rett i armene på Hahnemann.

82.min: N'Gog får en ny sjanse til å legge inn fra høyre, men igjen går innlegget rett inn til Hahnemann.

83.min: Kyrgiakos skubber Doyle i ryggen like utenfor egen 16-meter. Frispark i farlig posisjon 20 meter fra mål. Skuddet går rett i muren.

87.min: Liverpool har ballen mye 30 meter fra mål, men finner ikke rom til å tre noen gode pasninger igjennom.

89.min: Guedioura inn for Jarvis.

90.min: Carragher vinner en corner fra høyre. Den havner ute hos Insua, som vinner et innkast på motsatt side.

90+1.min: Carragher med et veldig optimistisk skuddforsøk. 3 minutter er lagt til.

90+2.min: Kuyt med et glimrende langt innlegg som Gerrard kan ta ned inne i feltet. Men igjen stemmer ikke touchen til kapteinen, og han sløser bort sjansen.

90+3.min: N'Gog med et godt raid inn i feltet, men Gerrard klarer ikke å få med seg ballen når han skal ta over lærkula.

Meget fantasiløst og slett offensivt spill av Liverpool, i en sjansefattig kamp på Molineux. Dermed ender det hele målløst, og de røde har tapt to nye poeng i kampen om fjerdeplassen. En skadefri Steven Gerrard klarte på ingen måte å heve laget, og virket veldig rusten. Verken dødballer eller ballmedtak satt som det skulle for kapteinen. Det ble med noen spede forsøk i begynnelsen og slutten av annen omgang for de røde, men i denne kampen fortjente de ikke mer enn ett poeng. Det eneste positive som Rafael Benitez og hans menn kan ta med seg fra Midlands er at man igjen unngikk baklengs.

Spillervurdering:
Reina 6 - Sto godt de gangene han behøvde, og fikk seg en smell i nærkamp med Kevin Doyle i annen omgang. Pepe kom seg og sto trygt og godt.

Carragher 4 - Carra er ikke den raskeste forsvareren i Premier League. Dette vet ligaens lag å utnytte. Scouseren slet mye med raske Jarvis. Jamie tjener inn litt på innsatsen, slik at helhetsinntrykket fra kvelden på Molineux blir sånn middels. Uvisst hvem som spiller på høyrebackplassen i neste kamp, avhengig av om Liverpool lykkes med å hente inn en spiller i denne posisjonen i dette transfervinduet.

Skrtel 5 - Hadde noen gode klareringer, men slet sammen med resten av forsvarsfireren med å få has på aktive Doyle. Fikk gult kort for en hasardiøs takling på Wolves banehalvdel i andre omgang. Det gulkortet hadde rødskjær.

Kyrgiakos 5 - Var problemene store for slovaken, så var ikke situasjonen bedre for grekeren når han ble utfordret. Midtforsvaret bærer preg av ikke å være samspilt og det går følgelig utover Liverpools defensive spill for tiden. Som Carra tjener grekeren på rutinen.

Insua 4 - Argentineren var ikke helt på høyde verken defensivt eller offensivt. Kunne med fordel ha overlappet Riera. I stedet ble venstresiden tidvis litt for statisk. Gjør litt for ofte feil valg.

Mascherano 5 - Dette var ikke kampen for en fintspillende argentiner. Fikk mye juling på midten av tøffe spillere i oransje drakt. Løp mye, men fikk dessverre dårlig betalt for innsatsen. Utrolig at Rafa lar det gå 90 minutter uten at ting fungerte og ikke foretok noen bytter av en midtbane som slet såpass som de gjorde gjennom nesten hele kampen.

Lucas 4 - Flink til å falle av og holde dybden i midtbanen, men litt for ofte blir Lucas overløpt. Brasilianeren er litt for ofte i ingenmannsland og kommer seg ikke inn i spillet. Rop om en mer kreativ spiller som Aquiliani nyttet ikke. Italieneren løp mye han, men dessverre utenfor banen. Alle så at komponeringen av en ny midtbane ikke fungerte, bare ikke de nærmest banen.

Rodriguez 5 - Første kamp fra start for den nyankomne argentiner. Viser noen prov om hva som bor i spilleren. Fikk seg en smell i førsteomgangen som velkomsthilsen til engelsk fotball og ble litt borte etter det. Han fikk en ny takling mot seg i andre omgang, men kom seg opp. Hadde vansker med å finne sin plass på midten.

Gerrard 5 - Litt av-og-på-kamp for Steven dette. Mistet ballen på utypisk Gerrard-vis, mens han innimellom gjorde brukbare ting. Positivt å ha kapteinen tilbake, men han trenger kamptrening. Kunne tredd seg igjennom og scoret mål mot slutt, men lyktes ikke. Et lite pluss for innsatsen, men det ble mye armer og bein i utførelsen. Må være vondt for en så ambisiøs spiller å se at ting ikke fungerer.

Riera 6 - Var Liverpools bestemann i første omgang og fulgte med det opp det positive spillet fra hjemmekampen mot Tottenham. Riera var flink til å holde bredden, utfordre de gangene mulighetene bød seg og fikk slått et par gode innlegg. Mer borte i andre omgang og ble erstattet av N`Gog 20 minutter ut i finaleomgangen.

Kuyt 6 - Nederlenderen har slitt med formen i det siste. Denne kampen var i korte glimt Dirk som vi kjenner ham. Alltid på løp, jobber på hver ball. Han spilte ikke veldig godt og lyktes ikke med spesielt mye, men var likevel Liverpools bestemann.

N`Gog - Fikk spille siste halvdel av andre omgang for Riera. Franskmannen bidro med mer bredde, innsats og utfordring av Wolverhamptons forsvar og skiftet mellom spill på høyre og venstre side. Men uten at det ble mål av det.