Arsenal - Liverpool

0-2)

20.08.2011 /Premier League /Emirates Stadium / Tilskuere: 60090 / Dommer: Martin Atkinson

Skrevet av Frank H. Larsen

Liverpool tok sin første seier på Emirates Stadium og den første borte i ligaen mot Arsenal siden 1999/2000-sesongen. Kampen var relativt uryddig og spillet etter pause var lenge minst like svakt som i første omgang.  Oppgjøret ble imidlertid avgjort da Arsenal ble redusert til 10 spillere. Frimpong fikk marsjordre etter sitt andre gule kort for en stygg takling på Lucas. Kenny Dalglish satte samtidig inn Raul Meireles og Luis Suarez for Dirk Kuyt og Andy Carroll. Liverpool ble langt mer bevegelige, og de to innbytterne sto bak Liverpools to scoringer. Gjestene var noe heldig ved den første nettkjennningen. Den kunne ha blitt avblåst for offside, men til slutt endte med et bisarrt selvmål. Suarez fastsatte sluttresultatet til 2-0 etter godt forarbeid av Lucas og Meireles.

90:SLUTT. Dommeren blåser av i det 95.minutt.

90:Liverpool får klarert Arsenals corner to minutter på overtid.

90:Tilleggstid: 4 min.

90:Luis Suarez scorer etter pasning fra Raul Meireles. Lucas åpner opp Arsenals forsvar med en ball mot Meireles. Han spiller inn i midten. Suarez kan trille ballen enkelt i åpnet bur.

90:Carragher lemper ballen opp på tribunen.

88: Lansbury får gult kort for takling på Adam.

87:Meireles skyter over.

86:Downing slår hardt inn, men ingen medspillere i feltet.

84: Jenkinson har krampe. Backen klarer nesten ikke å løpe, men Arsenal har foretatt alle byttene.

83:Innlegg fra høyre. Liverpool fyller på. Arsenal klarerer.

81:Innlegg fra Nasri. Van Persie løper inn i Carragher.

80: Walcott bytter med Bendtner.

78: Ramsey scorer selvmål etter feilpasning. Fint samspill mellom Meireles og Suarez ender med en klarering som går via Ramsey og over keeper og i mål. Arsenal ville hatt offside på fremspillet fra Meireles.

77:Vermaelen avanserer fra egen banehalvdel og skyter utenfor.

74:Stewart Downing skyter.Adam med stikker til Downing. Keeper får opp hendene og slår til corner Hjørnesparket går i klypene til Arsenal-keeperen.

74:Enrique med fin stikker mot Suarez. Keeper fint ute.

72: Arshavin bytter med Lansbury.

71:Dirk Kuyt bytter med Raul Meireles.

71:Andy Carroll bytter med Luis Suarez.

70: Frimpong får rødt kort etter to gule.

70: Frimpong får gult kort for en knallhard takling på Lucas. Spilleren går med knottene først.

68: van Persie skyter. Kelly overrende i feltet. Arshavin slår tilbake. Van Persie avslutter. Reina redder med knærne og til corner.

67:Walcott slår inn. Klarering fra Liverpool.

67:Kelly slår tidlig inn. Carroll møter på nærmeste, men får ikke skikkelig treff.

65:Jenkinson slår inn. Reina plukker.

64:Fremspill mot Kuyt. Keeper fanger greit.

63:Carragher klarerer innlegg fra Walcott.

62:Keeper bokser på corneren. Nytt innlegg, men keeper fanger greit.

62:Downing slår inn. Vermaelen må gi corner i duell med Carroll.

61:Trist vær og trist fotball i London.

59:Kelly løfter inn. Arsenal vinner hodeduellen. Hjememlaget får etter hvert klarert.

57:Slås langt mot Carroll. Vermaelen vinner i lufta igjen.

57:Carroll i offside.

56:Carragher bryter et fint småspill av Arsenal.

54:Martin Kelly skyter. Adam spiller til carroll som legger tilbake. Kelly skyter hardt nede ved nærmeste stolpe, men via keeper og til corner.

53:Henderson på løp når Carroll vinner duell, men Arsenal rydder opp.

51:Mange personlige feil fra begge lag.

48:Regnvær i London nå.

47:Jenkinson slår inn. Carragher header unna.

46:Adam forsøker med en Alonso fra avspark, men keeper lar seg ikke overliste.

46:Liverpool sparker i gang 2.omgang.

Jevnspilt på Emirates Stadium i en uryddig kamp. Begge lag har hatt to muligheter til å få hull i scoringsprotokollen, men målløst til pause. Både Liverpool og Arsenal har spilt brukbart i oppbygningen av angrepene, men det blir alt for upresist på den siste tredjedelen av banen. Gjestene har vært mest toneangvivende når de har kommet frem på venstresiden ved Enrique og Downing. Liverpool har ikke klart å utnytte et usikker Arsenal-forsvar der belgieren Vermaelen vært limet. Anfield-klubben har imidlertid blitt noe stillestående helt fremme, og det bør være duket for Suarez utover i andre omgang. Liverpool har hatt temporproblemer i midtbaneleddet ved Arsenals. Hjemmelaget har også skapt noen farligheter fra Enriques venstre side.

45:PAUSE. Etter at fire minutter med overtid er spilt.

45:Nasri vender vekk Lucas to minutter på overtid. Agger støter. Nasri blir stressa og skyter himmelhøyt over.

45:Kuyt jager ball i feltet to minutter på overtid, men følges av Sagna som får en fot på ballen.

45:Solid utboksning av Reina ett minutt på overtid.

45:Van Persie skyter på frisparket. Ballen via mur og til corner.

44:Lucas Leiva får gult kort for å stoppe Frimpong i høy hastighet på vei forbi brasilianeren.

43:Van Persie skyter. Skudd blokkert.

43:Van Persie får hjørnespark. Han slår inn. Liverpool klarerer igjen.

42:Enrique gir bort corner. Miquel flyr gjennom lufta, men Liverpool får klarert.

41:Carroll skyter fra distanse. Ballen skifter retning, men keeper avverger corner.

41:Downing slår inn. Vermaelen klarerer.

39:Downing går mot Jenkinson og fyrer løs. Suser utenfor.

38:Frimpong lager nok en frispark når Agger avanserer fremover.

35: Nasri skyter. Arsenal kontrer. Nasri løper fra egen banehalvdel med ballen og kommer en mot en mot Agger, finter vekk dansken og avslutter en meter til side for stolpen.

34:Downing puffer vekk ballen etter at det er blåst, men Atkinson nøyer seg med tilsnakk.

33:Downing slår inn. Vermaelen klarerer igjen.

32:Stikkball til Kuyt. Offside.

31:Downing slår inn. Carroll er ikke med, Keeper slår umotivert til corner. Passivt nåt Carroll er i duell. Arsenal klarerer.

30: Frimpong drar seg løs fra Downing og skyter knallhardt. Reina er nede og slår mesterlig til corner.

30:Kelly lager frispark ned ved sidelinjen. Arshvin slår inn. Adam klarerer.

29:Adam prøver med en Alonso fra midtstreken, men ballen dupper noe for sent og går over mål.

28:Andy Carroll får gult kort for å sparke ballen i mål etter at dommeren har blåst av for offside.

27:Liverpool rydder opp.

26:Downing slår corner. Carroll taper mot Vermaelen i feltet. Ballen inn i feltet igjen. Frimpong sleiver og nær ved å spille gjennom Kuyt. Vermaelen rydder opp.

24:Carroll får frsipark midt på Arsenals banehalvdel. Adam slår langt. Carroll løper på Miquel. Ballen over dødlinjen.

23:Kuyt slår tilbake. Downing header retter på keeper.

22:Enrique på soloraid. Felles av Jenkinson nede ved dødlinjen. Adam med svak avlevering på frisparket. Rett i beina på Arshavin.

21:Kuyt skyter over fra langt hold.

20:Innlegg fra Enrique. Andy Carroll header på mål. Keeper må gi corner.

20:Downings skudd blokkeres av Vermaelen.

18:Downing avblåses for offside.

16: Koscielny bytter med Miquel.

14: Koscielny er skadet. Stopperen har smerter i ryggen. Greier så vidt å halte av banen.

13:Carroll header ned til Downing. Downing skyter i mål, men scoringen godkjennes ikke fordi Carroll ble avblåst for armbruk.

11:Walcott får tilsnakk av dommer Atkinson. Mente han ble felt av Lucas, men Arsenal får innkast.

11:Kuyt slår inn. Vermaelen vinner igjen i lufta.

10:Reina er ute og fanger rett foran bena på Arshavin.

9:Arshavin feller Kuyt nede ved sidelinjen. Adam legger hardt inn. Vermaelen klarerer med hodet.

8: Frimpong får gult kort for å hindre Martin Kelly i å ta et raskt innkast.

8:Vermaelen header utenfor.

7:van Persie kommer igjen frem på Liverpool venstre. får lagt inn igjen. Kelly må gi ny corner.

7:Slags 4-1-4-1 av Liverpool. Kuyt ligger ute til venstre. Henderson til høyre.

4:Arshavin får elendig treff på en corner Agger måtte gi i kamp med van Persie.

3:Walcott legger inn. Kelly må heade til corner, som blir resultatløs.

1:Agger i voldsomme klyv fremover. Blir lagt ned av Frimpong midt på Arsenals banehalvdel. Elendig avlevering av Adam. Frisparket sendes ut over sidelinjen.

1:Liverpool spiller i de mørke bortedraktene i dag. Arsenal tar avspark.

Både Liverpool og Arsenal skuffet med uavgjort i ligaåpningen. Lagene møtes nå på Emirates Stadium der Liverpool aldri har har vunnet. Fire uavgjorte og tre tap er fasit så langt i Arsenals nye storstue. Liverpool har ikke vunnet noen av sine siste 11 ligakamper borte mot londonerne, og ingen av sine siste 14 bortekamper mot The Gunners i alle turneringer.

Liverpool må definitvt klare seg uten Steven Gerrard (lyske) og Fabio Aurelio (akilles). Glen Johnson (hamstring) er tvilsom, mens Martin Skrtel kan være tilbake når han nå er i full trening.

For Arsenal er Gervinho og Alexandre Song suspendert. Armand Traore, Kieran Gibbs og Johan Djourou må stå over grunnet skader, mens Tomas Rosicky har en kjenning med en skade.

Kenny Dalglish har gjort to endringer på laget fra åpningskampen. Dirk Kuyt og Martin Kelly kommer inn for henholdsvis Luis Suarez og John Flanagan. Luis Suarez begynner på benken. Skrtel er tilbake fra leggskade og er blant innbytterne.

Samir Nasri starter for Arsenal.

Vurdert av Tor Sandø

Reina 7Hadde to kjemperedninger i første omgang. Liverpool sliter i perioder med et litt tafatt forsvar, men en stødig og god Reina reddet bortelaget i dag.
Kelly 5Martin liker å komme framover. Lykkes riktignok ikke med alt denne gang.
Carragher 6Kommer med noen verbale karameller til sine kollefer, og med god grunn. Det var noe tamt over Liverpools defensive spill i dag.
Agger 6Dansken viste i perioder prov på sitt gode offensive spill. Hadde få problemer med å demme opp for Arsenals offensive spillere denne gang.
Enrique Liverpools beste7Spanjolen har det som skal til for å bli en publikumsyndling på Anfield. Han liker å gå framover fra sin sideback-posisjon. Hadde flere gode raid på Emirates og får tittelen Liverpools beste denne gang.
Henderson 5Det er noe tamt og uforløst med Jordan. Det står ikke på forsøkene, men han blir i alt for stor grad stående i ro, der han like gjerne kunne ha beveget seg og funnet nye posisjoner. Hadde noen gode igangsettinger.
Leiva 6Brassen pådrar seg ofte frispark i alt for farlige posisjoner, men er i perioder flink til å balansere en midtbane som ofte ble for tamme og lite løpsvillige denne gang.
Adam 6Burde hatt ledermålet da han viderebefordrer en ball i mål, men Carroll ble avblåst for dytt. Slet noe med dødballene denne gang. Hadde noen friske forsøk på lobber, men lyktes ikke.
Downing 6Gjør litt upresise valg, men er flink til å holde bredden. Kan endelig bli den vingtypen Liverpool har savnet lenge.
Kuyt 6Jobber og sliter som vanlig og fikk mørnet Arsenal-forsvaret, til han gikk ut 20 minutter før slutt.
Carroll 5Andy lykkes med lite. Møtte mye motstand i Arsenal-forsvaret. Han vant mye i lufta, men klarte å gjøre svært lite ut av ballen denne gang. Pådro seg et totalt unødvendig gult kort da han sparket bort ballen etter å ha vært tre meter offside. Ble byttet ut med Suarez etter 70 minutter.
Meireles 0Fikk 20 meter for Kuyt. Gjorde en god jobb på høyresiden i den gode Liverpool-perioden mot slutten.
Suarez 020 minutter er for lite til å få poeng, men Suarez presset Ramsey til å score selvmål (Luis var nok hårfint offside) og scoret andremålet selv. Han har innsatsen som mange av lagkameratene manglet denne gang og starter nok neste kamp.