Chelsea - Liverpool

0-2)

29.11.2011 /Carling Cup /Stamford Bridge / Tilskuere: 40 511 / Dommer: Phil Dowd

Skrevet av Tor Sandø

Liverpool er klare for seminale i ligacupen 10. og 24. januar etter en overbevisende seier mot Chelsea på Stamford Bridge. Målene kom i løpet av fem minutter i andre omgang. Først Maxi Rodriguez som scoret fra kort hold på et glimrende forarbeid av Bellamy og Henderson. 2-0 sto Martin Kelly for. Igjen var det Bellamy som var servitør, denne gang på en glimrende lagt frispark. Andy Carroll bommet på straffespark i første omgang. Chelsea hadde lite annet enn et tverrliggerskudd fra Malouda og heading fra Luiz (i samme angrep) i andre omgang. Liverpool fortsatte den fine driven fra søndagens kamp mot Manchester City og sto godt defensivt, samtidig som de var farlige framover. Det er godt, gammelt Dalglish-varemerke over laget nå, med god pasningspresisjon og offensivt spill. Lucas Leiva fortsatte den fine formen med en kjempekamp også i dag, men brasilianeren var uheldig og ble skadet i kneet. Det er usikkert hvor lenge midtbanegiganten er ute. Alt i alt en fortjent seier og avansement i ligacupen for Kenny Dalglish` menn.

90:Dommeren blåser. Liverpool er klare for semifinale i ligacupen.

90:Lang ball mot Kuyt. Han hindres.

90:Siste tilleggsminutt. Torres står i offside og skyter ballen i mål etter at dommeren har blåst.

90:Torres er på nytt løp. Igjen er en rødkledt spiller først på ballen, denne gang Carragher.

90:Bare Liverpool-supporterne som lar høre fra seg nå.

90:Chelsea-spillerne har resignert nå. Luiz legger i vei et skudd som ikke er i nærheten av mål.

90:Mange hjemmesupportere forlater Stamford Bridge nå.

90:Det er lagt til fire minutter.

90:Første Skrtel gjør er å legge Torres i bakken.

90:Maxi Rodriguez ut, Skrtel inn for Liverpool.

89:Nytt innlegg. Carragher header unna.

88:Ramires får lagt inn. Torres er på løp, men når ikke opp.

87:Torres er på ny i kamp mot Reina, men også denne gang vinkes det for offside.

87:Chelsea forsøker å tre igjennom, men Henderson bryter. Unggutten har spilt en god kamp.

86:Liverpool presser fortsatt høyt. Chelsea sliter med å komme seg i angrep.

85:Kjempepasning fra Adam til Carroll. Turnbull er ute og header ballen ut.

84:Alex tar frisparket fra langt hold. Ballen går over.

83:Carroll er nede og tar Ramires knallhardt. Frispark.

83:You`ll Never Walk Alone runger utover Stamford Bridge.

82:Liverpools forsvar står godt. Torres og Mata blir løpende imellom.

80:"It`s only one Gary Speed", synger Liverpool-fansen. Viser bare hvor stor supporterne til The Reds er.

79:Bellamy bytter med Kuyt. Waliseren har spilt godt i kveld.

78:Mata tar corner fra venstre. Farlig i midten foran, men ingen blåe får headet inn ballen.

78:Carroll dytter Luiz av banen, men unngår gult kort.

76:Turnbull misser et innlegg fra Henderson, men ingen røde er i nærheten.

75:Torres header en Lampard-corner. Ballen går hardt nede i Reinas venstre hjørne. Reina redder.

74:Anelka er på full fart mot Liverpools mål. Reina møter, men Anelka kommer forbi ham med en tunnel. Carragher får imidlertid beinet ballen i sikker sone.

73:De tilreisende Liverpool-supporterne har god grunn til å synge og være fornøyde.

73:Torres får headet mot mål, men Reina er med og snapper ballen.

72:Ligger kompakt Liverpools forsvar.

71:Kan være en leddbåndskade på Lucas Leiva.

70:Lucas Leiva bæres ut til fordel for Adam.

70:Nei, Lucas Leiva må gi seg. Han signaliserer at han må ut. Ikke bra for Liverpool at formspilleren framfor noen må ut.

69:Det så stygt ut for Lucas Leiva, som hinket av banen. Men hardhausen entrer banen igjen.

67:Lucas Leiva er skadet. Brasilianeren går knallhardt inn i Mata og han går i gresset. Ser ikke bra ut. Kneet er rødt.

65:Ramires får gult kort etter en tøff takling av Lucas Leiva.

63:Malouda går ut, Anelka inn for Chelsea.

63:Lukaku bytter med Mata.

63:0-2! Kelly møter et Bellamy-frispark med pannebrasken fra kort hold. Utrolig bra frispark av Bellamy.

62:Bellamy spiller trill rundt med Chelseas spillere på høyre side. Får frispark også.

62:Liverpool fortsetter å spille seg imellom.

60:Rodriguez vartet opp med en søramerikansk dans etter scoringen.

58:0-1! Rodriguez scorer fra kort hold. Glimrende angrep der Henderson legger til Bellamy som er på løp på høyre siden, Craig legger inn på Maxi som kommer i hundre. En egen evne til å score mot londonerne argentineren.

57:Chelsea-fansen vil ha gult kort på Enrique etter en hands, men linjedommeren, som står to meter fra vinker ikke.

56:Lampard tar corner fra høyre, men innlegget blir resultatløst.

55:Luiz header mot mål. Ballen går i tverrliggeren etter skudd fra Malouda. Luiz header fra to meter, men på mirakuløst vis er Coates der.

55:Lampard tar frispark fra høyre.

54:Coates får gult kort etter å ha lagt armen rundt Fernando Torres.

54:Suarez og Kuyt er i oppvarming.

53:Bellamy skyter fra utenfor kanten av 16-meteren, etter å ha fått ballen fra Henderson. Ballen går høyt over.

52:Godt løp av Bellamy, men ballen mot Carroll er for lang.

52:Torres finner Lukaku, men Coates bryter. Liverpool har litt vansker med å få spilt ballen ut, men lykkes til slutt.

51:Rodriguez utfordrer igjen, men misser når han skal passe tilbake til Lucas Leiva. Brasilianeren jobber ham inn og bryter. Ny god inngripen fra Leiva.

49:God defensiv inngripen fra Bellamy. Ballen sparkes opp, men Chelsea bryter. Romeu skyter, ballen går via Lampard og forbi Liverpools mål.

48:Rodriguez utfordrer to Chelsea-forsvarere, men blir liggende da han skal ta steget forbi dem.

48:Liverpool spiller klikk-klakk-spill for øyeblikket, før Carroll står i offside.

46:Chelsea har avspark. Andre omgang er i gang.

Det er 0-0 ved pause i ligacupkampen mot Chelsea. Liverpool har spilt en god omgang, presset hjemmelaget høyt og holdt fram med det gode spillet de viste mot Manchester City sist søndag. Liverpool har holdt Chelsea unna de store sjansene, bortsett fra en farlig heading fra Lukaku mot slutten av omgangen. Chelseas Luiz fikk gult kort for filming tidlig i omgangen. Reprisen viser at dette nok var noe streng. Dowd blåste imidlertid for straffespark Liverpools vei da Alex handset i duell med Carroll. Andy la selv straffesparket, knallhardt midt i målet, rett på Turnbull. Chelsea burde fått Lukaku utvist da han gikk inn i Henderson med knottene først. Henderson kom seg på beina igjen. Liverpool har vært best og nærmest ledelse på Stamford Bridge.

45:Drøyt tre minutter på overtid, blåser Dowd for pause.

45:Presser høyt Liverpool nå.

45:To minutter på overtid. Carroll går i bakken etter en ny duell med Luiz. Lukter straffespark, men han faller kanskje for lett. Dowd mener iallefall det og vinker spillet videre.

45:Lukaku får et innlegg fra Bosingwa og header ballen mellom Coates og Carragher. Ballen går over.

45:Henderson får ballen kjapt. Han kan skyte fra 16 meter, men legger inn. Chelsea bryter.

45:Det er lagt ut tre minutter.

45:Henderson er skadet. Taklingen var meget stygg. Ser ikke godt ut for Jordan, men han kommer seg på beina.

44:Bertrand får gult kort etter en tøff takling på Henderson. Taklingen er med knottene først og burde hatt rødt kort. Reprisen viser det var Lukaku som burde hatt kortet.

43:Malouda er på løp gjennom Liverpool-forsvaret, men Reina er kjapt framme.

43:Kelly bryter et Chelsea-angrep, men når ikke Carroll.

41:McEachran kan ikke fortsette han bytter med Ramires.

41:Enrique skyter mot Turnbull. Han burde ha lagt inn på bedre plasserte rødkledte.

40:Carroll er igjen på løp, men Alex går i kroppen på ham.

38:Bellamy legger en langpasning på tvers til Rodriguez, men pasningen er for lang.

37:Lucas Leiva tar frispark fra midten på banen. Ballen går mot Carroll, men han lykkes ikke med å finne Bellamy.

36:McEachran hinker fortsatt, men er på banen.

35:Lukaku er på fart på høyre side, finner nesten Torres, men Enrique bryter.

35:Spearing takler Romeu da Chelsea har en god overgangsmulighet. Chelsea-fansen vil ha gult på Jay, men Dowd lar kortet ligge i lomma.

34:Brasilianeren lå nede, men hardhausen er oppe igjen.

34:Malouda får gult kort etter å ha stemplet Lucas Leiva i skrittet.

33:Igjen får Torres ballen, som blir pepet ut, før han blir taklet av Lucas Leiva.

32:Chelsea som triller ball nå. Men hjemmelaget har fortsatt til gode å produsere de store sjansene.

29:Lampard tar ny corner. Carroll er der igjen.

29:Lampard tar corner, Carroll header til ny corner.

28:Lucas Leiva går knallhardt inn i en takling på Torres. Chelsea-fansen roper på frispark, men Dowd mener det er fordel av ballen. Til Liverpool!

26:Lampard skyter fra 19 meter. Høyt over.

23:Coates gjør en strålende takling i kamp mot Lukaku.

21:Carroll tar straffesparket, skyter midt i målet og bommer.

20:Alex får gult kort for handsen.

20:Bellamy er på løp på høyresiden. Innlegget går over keeper og til Maxi og Enrique. Innlegget har adresse Carroll, men i duellen handser Alex. Straffespark på Stamford Bridge!

20:Luiz forsøker igjen å finne et rom igjennom Liverpools midtbaneledd. Igjen er Lucas Leiva på plass.

19:McEachran ligger nede og er skadet etter en duell med Spearing. Han må ha behandling og hinker av banen.

18:Carroll har vært arbeidsvillig og satset mye på å være først på ballen så langt, men det har manglet litt på spillere som har tatt vare på andreballene.

17:Leiva vrir spillet. Ballen havner til Spearing som trer igjennom til Carroll. Hårfint offside.

16:Rodriguez treffer Carroll med et langt innlegg, men ingen tar andreballen.

15:McEachran forsøker å fyre løs fra 18-19 meter. Carragher er nede og blokkerer.

15:Første kvarteret nærmer seg og Liverpool ligger tett.

13:Luiz forsøker å spille igjennom Malouda, men Leiva er der. På det neste trekket er brasilianeren igjen nede og bryter. Lucas Leiva er i kjempeform!

12:Henderson tar corner. Ballen når etterhvert Carroll, som fyrer av uten å være i nærheten av mål.

11:Kelly får en corner i kamp med Bertrand.

11:Varter opp med spill av godt, gammelt Liverpool-merke de røde nå.

10:Reina er framme og snapper ballen foran Lukaku. Gjennomspillet er farlig, men linjedommeren har flagget borte.

9:God innsats av Henderson som gjenerobrer en ball. Han legger ned ved cornerflagget, men ballen når aldri Carroll.

8:Liverpool spiller five-a-side, og spiller i lengderetningen, med mange pasninger.

7:Luiz lever farlig når han dytter Carroll innenfor egen 16-meter. Dowd dømmer verken gult kort eller straffespark, noe det burde vært.

5:Leiva fortsetter der han slapp for drøye 50 timer siden, som servitør på midten.

4:Torres har en ballberøring og får høre de røde supporternes mishagsytringer.

3:Luiz får gult kort. Portugiseren setter i gang et angrep og løper innenfor 16-meteren. I duell med Coates, faller Luiz. Dowd gir ham gult kort. Noe billig. Reprisen viser at det nok ikke var filming. Hjemmefansen piper.

2:Bellamy er framme og er nær å ta ballen fra Luiz.

1:Før minuttet var gått har begge keeperne kjent på ballen.

1:Liverpool starter med ballen.

0:Det har vært ett minutt med klappsalver til minne om Gary Speed.

Kenny Dalglish gjør mange forandringer fra laget som møtte ligaleder Manchester City for 48 timer siden, og bytter ut tre mann fra forsvaret. Glen Johnson, Martin Skrtel og Daniel Agger blir erstattet av Martin Kelly, Jamie Carragher og Sebastian Coates. Charlie Adam er plassert på benken og erstattes av en Jay Spearing som ikke har fått så mye spilletid denne sesongen. Maxi gjorde en fin figur da Liverpool slo Chelsea 2-1 på samme stadion for 9 dager siden, og får en ny sjanse. Det får også Craig Bellamy, som sto over helgens kamp. Andy Carroll får også prøve seg fra start, mens Luis Suarez omsider får hvile en kamp. Uruguayaneren er på benken.

For Chelsea er Meireles cup-tied, mens John Terry er suspendert. Fernando Torres har slitt benken den siste tiden, men får her en sjanse fra start mot sin gamle klubb i tospann med stjerneskuddet Lukaku.

Vurdert av Arild Skjæveland

Reina 8Spanjolen viser igjen sine ferdigheter som sweeper i dag, og er glimrende. Gjør en god redning på headingen til Torres og står en god kamp.
Kelly 8Har måttet finne seg i å sitte på benken etter at Johnson returnerte fra skade, men tar vare på muligheten. Spiller glimrende defensivt, og scorer også sitt første mål for de røde. For en dekning Liverpool nå har i denne posisjonen!
Carragher 7Visekapteinen er tilbake etter to kamper på benken og spiller slik vi kjenner han.
Coates 8Spiller sin beste kamp for de røde, og er helt sjef i lufta. Mange trodde et sekund at han hadde gitt bort straffespark da David Luiz gikk i bakken tidlig, men Chelsea-stopperen fikk gult for filming. Gjør en redning på strek fra samme mann som han umulig kan ha visst om selv!
Enrique 7Ny solid kamp fra den tidligere Newcastle-backen. Har god kontroll bakover, og er aldri redd for å bli med offensivt.
Henderson 8Jordan Henderson er i ferd med å finne formen, og virker langt mer komfortabel nå en for to måneder siden. Veldig solid defensivt, og tar kloke valg offensivt. Slutter aldri å løpe.
Spearing 7Veldig solid kamp på midten, og Spearing løper mye og nekter Chelsea-spillerne rom.
Leiva 9Følger opp den strålende kampen mot Manchester City med minst like bra spill. Er en gigant på banen, og vinner utrolig mange baller samtidig som han er pasningssikker. Pådrar seg dessverre en kneskade og må av banen på båre, men helt strålende i tiden han er på banen.
Rodriguez 8Maxi trives godt i vest-London og scoret i kveld sitt 10. mål på sine siste 9 starter. Er en veldig bevegelig og smart spiller, og viser det igjen i kveld.
Bellamy Liverpools beste9Banens beste. Tar til tårene før kampen i det Gary Speed får ett minutts applaus, og leverer så muligens sin beste kamp noen gang for Liverpool. Løper Chelsea i senk, leverer to målgivende, og er strålende!
Carroll 7Carroll har ikke selvtilliten foran mål, og brenner straffesparket han selv fremprovoserer når Alex handser rett på Turnbull. Likevel, han fungerer i dag godt som oppspillspunkt, og slutter aldri å løpe.
Kuyt 0Kommer inn mot slutten i det Liverpool skal se ut kampen.
Adam 0Spiller 20 minutter når Lucas må ut med skade og må stort sett konsentrere seg om det defensive på den tiden.
Skrtel 0Inn på overtid for å hale ut tid og stange ut det Chelsea måtte ha å by på - noe de dog aldri gjorde.