Chelsea - Liverpool

1-2)

20.11.2011 /Premier League /Stamford Bridge / Tilskuere: 41820 / Dommer: Lee Probert

Skrevet av Håvard Sæle

Etter at Liverpool var best i første omgang, var Chelsea det desidert beste laget etter sidebyttet. De blå utlignet tidlig ved Daniel Sturridge, men vestlondonerne maktet aldri å overliste Pepe Reina mer enn den ene gangen.

André Vilas-Boas kastet innpå den tidligere Liverpool-duoen Raúl Meireles og Fernando Torres i jakten på et seiersmål, men i stedet gikk den tidligere Chelsea-spilleren Glen Johnson hen og scoret matchvinnermålet på fabelaktig vis.

Dirk Kuyt misbrukte en enorm mulighet like før 2-1-scoringen, men Chelsea hadde likevel skapt mest før Johnson dukket opp like før slutt. Dermed tar Liverpool tre poeng på Stamford Bridge for andre sesong på rad.

93:Slutt!

93:Raúl Meireles avslutter fra 40 meter. Himmelhøyt over.

92:Liverpool holder godt unna i sluttminuttene.

90:Tre minutter er lagt til.

89:Andy Carroll kommer inn for Luis Suárez.

88:CHELSEA - LIVERPOOL 1-2 (JOHNSON): Dette er en kandidat til årets mål. Charlie Adam finner Glen Johnson med en prakftull langpasning - og Johnson gjør resten på egenhånd. Forserer forbi det som er av Chelsea-spillere og stormer inn i 16-meteren, før han iskaldt bredsider ballen i hjørnet bak Petr Cech. Hvilken scoring!

86:Hvilken mulighet for Liverpool! Jordan Henderson slår tunnel på Ashley Cole og stormer forbi John Terry, før han finner innbytter Stewart Downing inne i boksen. Downing legger til rette for Dirk Kuyt, som uforstyrret får avslutte fra snaut 16 meter - men skuddet går utenfor!

84:Ramires går av banen. Raúl Meireles kommer inn.

84:Fernando Torres erstatter Didier Drogba.

83:Raúl Meireles og Fernando Torres gjør seg klare til å komme inn for Chelsea.

81:Luis Suárez kjemper seg til et hjørnespark, men Petr Cech bokser unna når Charlie Adam svinger ballen inn i feltet.

79:Luis Suárez slår en herlig tunnel på David Luiz, men får adgang forbudt av Branislav Ivanovic. Serberen meier ned Liverpool-spissen - og får selvsagt gult kort.

78:Stewart Downing kommer inn for målscorer Maxi Rodríguez.

77:Juan Mata rundlurer Glen Johnson og slår inn. Martin Skrtel dekker høyrebacken sin på forbilledlig vis, og blokkerer avslutningen fra Mata.

76:Gigantmulighet for Chelsea! Florent Malouda får ubemerket lure seg inn på bakerste stolpe, og Branislav Ivanovic finner flankespilleren med et flott innlegg. Malouda skal bare bredside inn ledermålet for Chelsea, men han treffer helt feil og sender ballen langt utenfor fra kort hold!

75:Didier Drogba med et ellevilt hælsparkforsøk inne i Liverpool-boksen, men Martin Skrtel får ryddet unna i siste liten.

72:Total Chelsea-dominans nå. Ashley Cole løfter inn, og Didier Drogba header over fra åtte-ni meter.

70:Florent Malouda er nære ved å sende Chelsea i ledelsen. Juan Mata chipper ballen til ham, og franskmannen demper kula på brystet før han forsøker et akrobatisk brassespark. Avslutningen går utenfor.

67:Craig Bellamy forlater banen. Inn kommer Jordan Henderson.

66:Liverpool lever farlig når Martin Skrtel bommer på Ashley Coles innlegg fra venstre. Heldigvis for de røde er det ingen i blått som lukter lunta.

64:Dirk Kuyt får gult kort for å sabotere en Chelsea-kontring.

62:Ramires havner i dommerens bok etter å ha klippet ned Martin Skrtel på vei fremover. Mange tøffe dueller nå.

61:Martin Skrtel foretar en glimrende inngripen idet han klarerer Florent Maloudas innlegg foran Didier Drogba.

60:José Enrique krysser midtstreken og setter fart inn på Chelseas halvdel. Han får til slutt lagt i støtte til Luis Suárez, men uruguayaneren skyter svakt utenfor fra 16 meter.

57:Fantastisk redning av Pepe Reina! Didier Drogba løfter et frispark inn i Liverpool-boksen, og Branislav Ivanovic stusser ballen mot det lengste hjørnet. Ballen er på vei inn i hjørnet, men Pepe Reina henter frem en mesterlig redning når han slår til corner! Liverpool er under hardt press nå.

55:CHELSEA - LIVERPOOL 1-1 (STURRIDGE): Liverpool-forsvaret sovner, og Florent Malouda får uforstyrret slå inn fra venstre. Både Juan Mata og Daniel Sturridge har sneket seg inn bak Daniel Agger, og Sturridge kan enkelt sette inn utligningen.

53:Herlig Liverpool-angrep, men John Terry får rensket unna for Chelsea.

50:José Enrique prøver seg fra langt hold, men skuddet går utenfor.

49:Didier Drogba krangler seg mellom Glen Johnson og Martin Skrtel, men ivorianeren feiler når han skal bredside kula i mål fra 16 meter.

47:Charlie Adam skyter over og utenfor på frispark fra 30 meter.

46:Liverpool tar avspark i 2. omgang.

46:Daniel Sturridge erstatter John Obi Mikel for Chelsea.

Liverpool leder fortjent til pause på Stamford Bridge. Etter at Chelsea skapte oppgjørets første sjanse, har nemlig rødtrøyene vært best i det meste. Glen Johnson og Craig Bellamy var begge farlig frempå før 1-0-scoringen lå i nota bak Petr Cech.

Charlie Adam vant ballen fra John Obi Mikel, og Maxi Rodríguez avsluttet på praktfullt vis etter at Luis Suárez og Craig Bellamy hadde spilt ut Chelsea-forsvaret.

Chelsea kom nære på et frispark fra Didier Drogba, men Daniel Agger og Martin Skrtel har ellers hatt god kontroll på ivorianeren. På midtbanen dominerer Lucas Leiva og Charlie Adam, mens Bellamy og Suárez stadig truer det enorme rommet bak Chelsea-forsvaret.

45:Pause på Stamford Bridge.

45:Glen Johnson klarerer frisparket til corner. Hjørnesparket fra Juan Mata heades ufarlig utenfor av David Luiz.

45:Lee Probert blir lurt av skuespillerkunstene til Florent Malouda idet han gir Chelsea et frispark like utenfor Liverpools 16-meter.

45:Ett minutt er lagt til.

44:Lucas Leiva trer igjennom Luis Suárez på vakkert vis når Ivanovic opphever offsiden. Suárez prøver å finne Maxi Rodriguez foran mål, men innlegget går via foten til David Luiz og i nettveggen. Nære en heldig 2-0-scoring der.

43:Luis Suárez skrur det påfølgende frisparket over muren, men også over mål.

41:David Luiz prøver å drible av tre Liverpool-spilleren. Når brasilianeren mislykkes, må han klippe ned Charlie Adam for å hindre en kjempemulighet for gjestene. Dommer Probert har intet annet valg enn å belønne Luiz med gult kort.

38:Branislav Ivanovic rager høyest på et hjørnespark fra venstre, men serberen header ufarlig over målet til Pepe Reina.

34:CHELSEA - LIVERPOOL 0-1 (MAXI): Vidunderlig scoring av Maxi Rodríguez! Charlie Adam vinner ballen fra John Obi Mikel - og etter at han har gitt fra seg ballen, kombinerer Luis Suárez, Craig Bellamy og Maxi Rodríguez på utsøkt vis. Bellamy dytter ballen til Maxi, som løfter kula over en utrusende Petr Cech. PlayStation-fotball!

30:Lucas Leiva klipper ned David Luiz idet Chelsea-stopperen forsøker å forsere med ballen ut av egen 16-meter. Korrekt idømt av Lee Probert.

29:Enorm kontringsmulighet for Liverpool! Juan Mata og John Terry kløner det til for vertene, og Dirk Kuyt snapper ballen. Han spiller videre til Luis Suárez, som skal gi Maxi Rodríguez muligheten til å komme alene med Petr Cech. David Luiz bryter imidlertid pasningen fra Suárez.

28:Chelsea står høyt med backfireren, og bortelaget er nære ved å straffe dem her. Craig Bellamy får ballen rettvendt, men waliseren mislykkes idet han skal tre igjennom Luis Suárez.

25:Florent Malouda utfordrer Lucas Leiva og Glen Johnson på vertenes venstrekant, men Liverpool-duoen stopper franskmannen kontant.

22:Drogba tar seg av frisparket - og er centimetere unna å sende Chelsea i føringen. Skuddet fra 25 meter sniker seg forbi muren, men går også klar av Pepe Reinas venstre stolpe - til tross for at halve Stamford Bridge feirer scoring!

20:Didier Drogba prøver å bryte seg imellom Daniel Agger og Lucas Leiva, men ivorianeren blir stoppet. Dommer Probert mener dog Chelsea-spissen ble hindret, og gir hjemmelaget frispark i god posisjon.

18:Charlie Adam bryter en feilpasning fra Branislav Ivanovic og setter full fart fremover. Skotten får et langt touch, men Luis Suárez plukker opp ballen. Uruguayaneren tror han er alene med Petr Cech i Chelsea-målet, men linjemannen er oppe med flagget. Offside!

14:Ny sjanse for Liverpool - igjen er Glen Johnson sentral. Høyrebacken stormer inn i Chelseas 16-meter, men blir for ubesluttsom alene med Petr Cech - og tsjekkeren i hjemmelagets mål får avverget.

13:Gjestene svarer umiddelbart - med et fint angrep på høyresiden. Glen Johnson stikker ballen til Craig Bellamy, som slår hardt inn mot Luis Suárez. Kun en strålende inngripen av Branislav Ivanovic hindrer 1-0!

11:Hjemmelaget får kampens første mulighet. Florent Malouda løfter inn fra venstre, og Juan Mata har sneket seg inn på bakre stolpe. Spanjolen får imidlertid dårlig treff fra skrått hold, og Daniel Agger beiner ballen unna.

9:Lucas klinker til i en duell med landsmann Ramires, og tar med seg lagkamerat Charlie Adam i sammenstøtet. Voldsom duell, men Lee Probert vinker spillet korrekt videre.

6:Bortelaget spiller ut Chelsea-midtbanen for andre gang på få minutter. Suárez forsøker igjen å spille igjennom Rodríguez, men denne gang er Branislav Ivanovic med på notene og takler Liverpool-spilleren.

3:Liverpool trer seg nydelig igjennom midtbaneleddet til Chelsea. Luis Suárez prøver å frispille Maxi Rodríguez, men Chelsea-kaptein John Terry avskjærer argentineren og nekter ham en sjanse alene med Petr Cech.

1:Juan Mata og Didier Drogba tar avsparket for Chelsea.

Et par overraskelser fra Kenny som bl.a. setter inn Maxi Rodriguez til sin første start i PL denne sesongen. Craig Bellamy er heller ikke et regelmessig valg, mens Stewart Downing er henvist til benken. Det er Jamie Carragher også, etter å ha blitt friskmeldt fra skade.

Hos  Chelsea legger en merke til at Torres og Meireles er på benken,mens Didier Drogba er ensom spiss.

Liverpools lag vil i dag bære sorte armbind for å minnes sønnen til Brad Jones, 4-årige Luca, som døde på fredag.

Vurdert av Torbjørn Flatin

Reina 7Strålende redning etter et frispark, og var våken og sikker i en kamp hvor han ikke hadde veldig mye å gjøre.
Johnson 7Chelsea fokuserte på utfordre ham etter pause, og det var lett å se hvorfor da Malouda og Mata kom forbi og fikk langt inn fra den siden en rekke ganger. Men what the hell! Seiersmålet trekker et par poeng opp.
Agger 7Hadde stort sett god kontroll på Didier Drogba og viste også antydninger til fine forsering ut av forsvaret.
Skrtel 8Liverpool ble presset med en del innlegg i straffefeltet etter pause og den tøffe slovaken var da god å ha med sin duellstyrke. En virkelig klippe.
Enrique 7Konsentrerte seg mest om det defensive i dag. Var til tider overlegen med sin fart og overblikk, men kan kritiseres for ikke å være våken nok ved baklengsmålet.
Kuyt 6Knallhard jobbing av Dirk som vanlig, stort sett på høyre men også litt lengst framme. Burde ha scoret på en stor sjanse på 1-1.
Leiva 7Stod i bresjen for steinhardt press av midtbanen før pause og var tydelig tent. Gjennomført bra, selv om han og hans kollegaer slet mer i 2.omgang.
Adam Liverpools beste8Noen dårlige dødballer og enkelte slurv, men likevel var dette til tider en Charlie i en hovmesterrolle slik vi ønsker ham. Involvert i begge målene og skjøt fram brøstet i denne kampen, og får vår stemme som Liverpools beste.
Rodriguez 7Jeg vet ikke om det spille særlig med 5-a-side på Melwood lenger, men i så fall ville Maxi vært på mitt lag. Herlig overblikk og touch, men kan også bli borte slik som etter pause. Pluss for utmerket scoring.
Suarez 7Hadde ikke de riktige driblestøvlene på i dag, men var likevel hodebry for Londonerne med sin innsats og frekkhet.
Bellamy 7Den hissige waliseren var med å stresse Chelsea i de første 45 minuttene, og var sterkt delaktig i 1-0. Kom mindre med da de røde ble trykket bakover etter pause.
Carroll 0Fikk noen sekunder på slutten da Liverpool skulle ro inn seieren.
Downing 0Kom inn på venstrekanten for en sliten Maxi, uten å komme særlig med i spillet, men var involvert da Kuyt ble spilt opp til sin store mulighet..
Henderson 0Positivt innbytte da han ga Liverpool en ekstra mann på midtbanen den siste halve omgangen, og hadde et flott raid på høyrekanten som nær endte med scoring av Kuyt.