Fulham - Liverpool

1-0)

05.12.2011 /Premier League /Craven Cottage / Tilskuere: 25688 / Dommer: Kevin Friend

Skrevet av Torbjørn Flatin

Liverpool la inn et høyere gir etter pause, og trykte Fulham bakover. Suarez kom seg fram i fine posisjoner, men det endte ofte i cornere og nestensjanser. TV-bilder viste imidlertid at Luis Suarez nok fikk et korrekt mål annullert for offside. Dommeren var heller ikke på de rødes side da Jay Spearing ble utvist for en god takling, som han riktignok kom litt vilt inn i. Etter noen minutter begynte Fulham å skape sjanser, men det måtte likevel en tabbe fra Pepe Reina til for at de kom  i front. Den vanligvis så sikre spanjolen slapp et skudd fra Danny Murphy og Clint Dempsey tok vare på returen. Ti spillere fra Liverpool hadde til da kjempet hardt og gikk fortsatt for tre poeng, men var ikke nærmere enn nok et stangskudd fra innbytter Stewart Downing. Det var bokstavelig talt en kveld med stang ut for de røde.

90:SLUTT

90: Murphy bytter med Gecov.

90:Tre minutter er lagt til.

88:Charlie Adam skyter hardt like utenfor.

85: Dempsey scorer på retur. Murphy skyter, Reina gir en billig retur, og Dempsey setter inn ballen fra kort hold.

84:Stewart Downing skyter i stolpen på en kontring.

83:Dembele skyter fra 20 meter, men et meter utenfor.

81: Dembele skyter rett på Pepe Reina, etter at Riise har lagt ballen ut fra sin backposisjon. Elleve mot ti begynner Fulham å skape sjanser.

80: Dempsey skyter, sender ballen forbi Reina, men i tverrliggeren og ut.

78:Luis Suarez er nå alene på topp, med Downing og Kuyt på hver sin kant.

77:Craig Bellamy bytter med Stewart Downing.

77:Andy Carroll bytter med Dirk Kuyt.

72:Jay Spearing vinner ballen og feller Dembele på rene farten. Virket meget strengt med rødt kort.

72:Jay Spearing får rødt kort

71: Zamora bytter med A. Johnson.

66:Nydelig gjennomspill fra Enrique til Suarez som "scorer". Målet blir annulert for offside, men reprisene viser at det trolig var en feil avgjørelse.

65:Andy Carroll skyter svakt utenfor.

64:Høyreback Kelly slår hardt og farlig inn foran mål, men Skrtel er sterk og header unna.

63:Fin ball fra Johnsen inn til Bellamy på løp inn i feltet, men waliseren skyter utenfor den bortre stolpen.

63:Danny Murphy skyter løst rett på Reina etter å ha fått en retur på et billig frispark fra hjørnet av straffefeltet.

61:God corner fra Bellamy, Agger får hodet på ballen men utenfor.

61:Craig Bellamy skyter knallhardt i muren og ut til corner.

59: Senderos får gult kort for å felle Charlie Adam på 16-meterstreken.

58:Spearing med en heller ufarlig heading(!) fra returrommet etter nok corner.

54:Liverpool med stort press i et par-tre minutter, inkludert tre cornere, men greier ikke å komme til de helt klare sjansene.

52:Jose Enrique drar til fra 18 meter etter corner, men Fulham har mye folk rundt streken som kan blokkere.

51:Adam slår en corner, Carroll vinner i lufta, men da han skal skyte i neste trekk ruller ballen vekk fra ham.

48: Dempsey får da også gult kort.

48:Craig Bellamy får gult kort etter en krangel med Dempsey.

46:Ingen bytter i pausen.

Liverpool har vært nærmest å score da Jordan Henderson sendte ballen forbi Mark Schwarzer men traff på innsiden av stolpen. De røde gjestene har hatt ballen mest og kontrollert i perioder. Liverpools midtbane har imidlertid også mistet ballen unødig noen ganger og latt seg trykke bakover av et Fulham som har kommet til noen skuddmuligheter fra rundt 20 meter. I det hele tatt har begge lagene kommet til sjanser. En kamp en føler står og vipper selv om mannskapet til Kenny Dalglish har ligget et hakk over. Det blir viktig med en god start i 2.omgang, og å få det første målet.

45:PAUSE

45: Dembele får gult kort for å sparke bort ballen.

40:Fulham skyter igjen, denne gangen ved Dembele, men via et forsvarsbein og ufarlig inn til Pepe Reina.

39:Nytt skudd fra Dempsey da Liverpools forsvar rygger, men en meter utenfor bortre stolpe.

37:Dempsey skyter fra langt hold, ballen vingler og Reina har visse problemer med å få slått skuddet til side.

33:Suarez kommer seg pent ned til dødlinja, men en hardt presset Carroll får ikke skutt da han slår tilbake inn i feltet.

30:Suarez prøver å skru ballen inn i hjørnet fra kanten av straffefeltet, men forsøket går en meter utenfor.

28:Jordan Henderson skyter på innsiden av stolpen(!), etter en flott forsering inn i straffefeltet.

20:Liverpool har frispark fra nesten ved cornerflagget, men Adam sender ballen for nærme Scwarzer.

18:En feil fra Charlie Adam gir Fulham nesten en farlig sjanse, i neste situasjon skyter Dempsey mot nærmeste kryss fra skrå vinkel men Reina har kontroll.

17:Dembele skyter knallhardt fra om lag 20 meter, men Reina redder.

16:Andy Carroll flikker til Luis Suarez med hodet, men søramerikaneren skyter vilt høyt over og utenfor.

13:Charlie Adam skyter fra snaut 20 meter, men er presset og keeper redder uten særlige problemer.

8:Andy Carroll skyter knallhardt rett på Schwarzer fra rundt straffemerket. Adam spilt Suarez flott fri ute på venstresiden, og Luis la ut 45 grader. Flott angrep.

6: Dembele blir spilt igjennom sentralt og er alene med Reina, men Pepe er hurtig ute og blokkerer skuddet. Stor sjanse.

2:Synes det ligner mest 4-3-3 hvor Adam og Henderson ligger foran Spearing, eller 4-1-4-1 når de røde ikke angriper.

1:Ett minutts stillhet, etterfulgt av applaus, til ære for Gary Speed. Kaldt og klart nede ved Themsens bredd i kveld. Kenny har tatt på boblejakka. Luis spiller med handsker.

Jay Spearing har som ventet kommet inn for skadede Lucas. Bellamy, Henderson og Carroll spiller også, og det skal bli spennende å se hvilken formasjon Dalglish velger. Vil ha han for eksempel bruke Jordan Henderson ute til høyre i 4-4-2, eller vil han legge ham inn mer sentralt i 4-3-3 eller 4-1-4-1?

Vurdert av Tor Sandø

Reina 7Så ble det dessverre en tabbe av Pepe som kostet Liverpool poengene i London i kveld. Hadde flere toppredninger både i første og andre omgang, men burde så absolutt hindret scoring for hjemmelaget mot slutten. Tabben hindret ham i å bli en kandidat til Liverpools beste.
Johnson 6Glen er som resten av forsvarsrekka i form og landslagsbacken er villig til å bidra framover. Det ble imidlertid litt for lite av det siste og en kamp på det jevne denne gang.
Skrtel 7Spiller en stor kamp sammen med Agger i midt-forsvaret. Han står godt opp mot Zamora og Dembele. Får minus for et par gode Fulham-sjanser, der Martin er litt treg med å falle av. Spesielt i første omgang kom hjemmelaget litt for lett gjennom midtbaneleddet. Da er det godt å ha stødige midtstoppere foran keeper.
Agger 7Dansken bidrar godt både forover og bakover og har sammen med sin slovakiske kollega full kontroll i midten.
Enrique Liverpools beste8Spanjolen er i superform og spiller en ny god kamp på Craven Cottage. Jose er stødigheten selv og spiller godt både defensivt og offensivt. Gjorde arbeidsforholdene for Fulhams offensive spillere vanskelig på hjemmelagets høyre side.
Henderson 6Hadde et skudd på innsiden av stolpen i første omgang. Ellers var dette en kamp hvor Jordan havnet noe i skyggen. Får pluss for godt arbeid på midten.
Spearing 7Scouseren var tent på å vise seg fram i Lucas-rollen og var nærmest en lookalike i de 72 minuttene han fikk på banen. Han gikk nok litt for vilt inn i taklingen med Dembele, men var langt unna det røde kortet Friend trakk opp. Jay må stå over tre kamper nå, men kan være mannen som fyller Lucas-rollen i brassens fravær. Minus for noen dårlige avleveringer.
Adam 6Skotten jobber godt og får også prøvd skuddfoten i kveld, men som for resten av laget ble dette mye stang ut og kvelden det ikke lykkes hundre prosent. Liverpool burde nok hatt et straffespark da Charlie ble felt, men igjen vurderte dommer Friend situasjonen i Liverpools disfavør og dømte "bare" frispark.
Bellamy 6Craig skal ha for forsøkene, jobber godt og er villig til å gå på løp rundt Fulhams sidebacker. Ble ofret da Liverpool gjorde bytter fem minutter etter utvisningen. Fikk et veldig ufortjent gulkort etter bråk med Dempsey.
Suarez 7Luis holder i perioder verdensklasse, ingen tvil om det. Han lykkes ikke med alt, men gjør ting med ballen som bare de beste gjør. Hadde en ball inne i andre omgang som Friend annulerte feilaktig. Får igjen minus for at han i enkelte situasjoner faller for lett.
Carroll 7Andy er en annen formspiller. Løpene sitter mer nå og han spiller på fysikken som er vrient å finne ut av for enhver motstander. Hadde en kjempesjanse tidlig i kampen. Ble byttet ut et knapt kvarter før slutt.
Downing 0Spilte et knapt kvarter for Bellamy og hadde en kjempesjanse fra 19-20 meter, som Schwarzer dessverre slo i stolpen.
Kuyt 0Kom inn for Carroll da Dalglish gikk for utlikning. Rett etter å ha kommet inn, fikk Dirk en kjempesjanse på hodet fra kort hold som det kanskje så ut som Carroll burde hatt. Jobbet og slet, men fikk utrettet heller lite.