Hull - Liverpool

3-0)

23.07.2011 /Preseason /Kingston Communications Stadium / Tilskuere: 20924 / Dommer: L. Metcalfe

Skrevet av Håvard Sæle

Liverpool tapte fortjent for Hull City på KC Stadium i ettermiddag. Hjemmelaget var mer aggressive, og ledet 2-0 til pause etter at gjestene hadde åpnet best. Hull tok imidlertid mer og mer over, og pauseledelsen var fortjent.

I pausen gjorde Kenny Dalglish flere endringer, og både Stewart Downing og Jordan Henderson fikk debutere med liverbirden på brystet i den andre omgangen. Duoen kom begge godt fra debuten, og spesielt Downing viste prov på hva han er i stand til å utrette.

Hull scoret på sin eneste sjanse etter hvilen, mens Merseyside-gjestene slet med effektiviteten. Manager Kenny Dalglish har med andre ord litt av hvert å rette på før kursen settes mot Tyrkia og Istanbul kommende onsdag. Spesielt defensivt er det store rom for forbedring.

92:Slutt.

92:Liverpool får en gigantsjanse helt på tampen. Dirk Kuyt header rett på Adriano Basso fra fem meter - brasilianeren parerer med bena, men returen havner hos John Flanagan. Scouseren treffer feil og skyter over og utenfor fra strålende posisjon.

90:Et minutt er lagt til.

87:Charlie Adam med et ambisiøst skuddforsøk fra nærmere 30 meter. Avslutningen går et stykke over.

84:James Chester må igjen i aksjon - denne gangen på et dypt overlegg fra John Flanagan. Hull-midtstopperen header unna i duell med Andy Carroll.

82:John Flanagan slår et glimrende innlegg fra høyre, men James Chester foretar en minst like glimrende inngripen og klarerer foran snuten til Andy Carroll.

80: Paul McShane bytter med Sonny Bradley for Hull.

79:Dirk Kuyt spiller fri Andy Carroll, men geordien avvinkes for offside.

77:Charlie Adam finner Andy Carroll på bakre stolpe - han header ballen tilbake i retning Jordan Henderson, men Paul McShane kommer først til kula og får klarert.

74:Andy Carroll slår ballen på tvers av mål, men Stewart Downing finter ut Dirk Kuyt idet han hopper over kula. Sjansen renner dermed ut i sanden.

70:Jordan Henderson setter ballen i mål, men assistentdommeren vinker korrekt for offside. Liverpool viser mer positive takter nå.

68:Andy Carroll får en gedigen mulighet når Adriano Basso feilberegner et overlegg fra høyre og Charlie Adam slår ballen tilbake foran mål, men den store engelskmannen makter ikke å stokke bena foran mål. Ballen går over og utenfor fra kloss hold.

66:Liverpool har vært best i 2. omgang, men rødtrøyene har ikke maktet å true Adriano Basso siden Stewart Downings forsøk innledningsvis i omgangen.

62: Joe Dudgeon bytter med Nick Barmby for Hull.

58:HULL CITY - LIVERPOOL 3-0: Nok en gang svakt forsvarsspill av gjestene - igjen er hjemmelaget nådeløse. Dele Adebola flikker Kevin Kilbanes innlegg ned i bena på Jay Simpson, som enkelt kan sette inn 3-0 fra kort hold.

54:Charlie Adam slår en god corner, og det er paniske tilstander i Hull-forsvaret før en hjemmeforsvarer til slutt får ryddet unna inne i egen femmeter.

50:Stewart Downing med sitt andre brukbare skuddforsøk - han har innledet friskt. Adriano Basso i Hull-buret er igjen med på notene.

47:Debutant Downing markerer seg umiddelbart: Finner rom ute til venstre og tester Hull-keeper Adriano Basso fra spiss vinkel. Brasilianeren redder og holder ballen.

46: Matty Fryatt bytter med Dele Adebola for Hull.

46: Aaron McLean bytter med Jay Simpson for Hull.

46: Peter Gulacsi bytter med Adriano Basso for Hull.

46:David N'Gog bytter med Andy Carroll.

46:Joe Cole bytter med Stewart Downing.

46:Maxi Rodriguez bytter med Dirk Kuyt.

46:Conor Coady bytter med Jordan Henderson.

46:Alberto Aquilani bytter med Jay Spearing.

46:Christian Poulsen bytter med Charlie Adam.

46:Jamie Carragher bytter med Sotirios Kyrgiakos.

46:Daniel Ayala bytter med Danny Wilson.

46:Martin Kelly bytter med John Flanagan.

46:Jack Robinson bytter med Emiliano Insua.

46:Alexander Doni bytter med Brad Jones.

Hull City leder fortjent 2-0 til pause på KC Stadium etter fulltreffere signert leiesoldaten Robert Brady og Premier League-kjenningen Robert Koren. Tigrene har dominert banespillet etter en positiv Liverpool-start, men begge scoringene kan skrives på kontoen for svakt forsvarsspill. Keeperdebutant Alexander Doni var heller ikke overbevisende på 2-0-scoringen.

Jack Robinson har kommet best fra det av Liverpool-spillerne. Midtbanen begynte bra, men må ta på seg store deler av skylden for begge scoringene. Ellers får Joe Cole et lite pluss i margen for positive involveringer - spesielt tidlig i kampen.

45:Pause på KC Stadium.

44:Jack Robinson og Liam Rosenior i nok en duell på Liverpools venstreside - igjen går Liverpool-juniorende seirende ut idet han setter inn en flott takling.

41:David N'Gog er nære ved å bryte igjennom, men Paul McShane setter inn en glimrende takling i tolvte time. Iren får dermed rensket unna for hjemmelaget.

38:Matty Fryatt får slått inn fra Hulls høyreside, men ingen i gult og hvitt befinner seg foran mål.

34:HULL CITY - LIVERPOOL 2-0: Robert Koren avslutter et vakkert Hull-angrep når han skrur ballen i mål fra drøyt 20 meter. Nok en gang svakt forsvarsspill av gjestene - kanskje kan man også sette spørsmålstegn ved Doni i Liverpool-buret - men likevel en flott scoring av Koren.

29:Robert Koren slår et presist frispark inn i Liverpool-boksen, og Aaron McLean rager høyest i feltet. Hull-spissen kommer imidlertid ikke riktig over ballen, og hodestøtet går over tverrliggeren.

25:Alberto Aquilani trekker seg fint innover i banen og fyrer av fra snaut 20 meter. Det er litt skrått hold, men italieneren tvinger likevel frem en fremragende redning av Hull-keeper Peter Gulacsi - som er på lån fra nettopp Liverpool.

21:HULL CITY - LIVERPOOL 1-0: Robbie Brandy utnytter svakt forsvarsspill av gjestene når han uforstyrret skrur kula ned i hjørnet bak Alexander Doni fra 17-18 meter.

20:Hull City lemper inn fra venstre, men Jack Robinson er iskald og bryser ballen inn i armene til Doni.

16:Matty Fryatt avslutter midt på Alexander Doni fra spiss vinkel - dermed har brasilianeren gjort sin første redning som Liverpool-keeper.

15:Robert Koren forsøker å spille igjennom Aaron McLean, men Daniel Ayala har lest situasjonen godt og kontrollerer ballen inn til keeperdebutant Doni.

12:Alberto Aquilani finner Joe Cole i midtbanesirkelen. Den lille engelskmannen vender opp og frispiller Maxi Rodríguez, men argentineren hindres idet han skal storme igjennom. Liverpool får frispark - som Joe Dudgeon rydder unna for Hull.

10:Liam Rosenior utfordrer Jack Robinson på Liverpools venstreside, men den unge Liverpool-backen er med på notene og setter inn en utmerket sklitakling.

8:Aaron McLean lader kanonen fra 20 meter. Skuddet går over - Doni har full kontroll.

7:Liverpool har ballen mye i åpningsminuttene. Conor Coady, Christian Poulsen og Alberto Aquilani kontrollerer midtbanen for innledningsvis.

4:Martin Kelly kommer seg fint fri nede på høyrekanten, men unggutten er i ubalanse idet han slår inn. Innlegget havner bak mål.

2:Joe Cole har vært livlig innledningsvis. Slår inn fra høyre, men David N'Gog avvinkes for offside inne i boksen.

1:Kampen er i gang etter at tragedien i Oslo og på Utøya har blitt markert med ett minutts applaus. Hull City med avsparket.

Liverpool gjester Hull City på KC Stadium når rødtrøyene spiller sin første pre-season-kamp på engelsk jord denne sommeren. Det er ventet at Stewart Downing, Jordan Henderson og Alexander Doni vil være involvert, og trekløveret får følgelig sjansen til å få sine uoffisielle debuter med liverbirden på brystet.

Kenny Dalglish vil benytte muligheten til å gi flere spillere tid ute på gressteppet. Mange spillere blir involvert, og det er grunn til å vente mange bytter og lite flyt i spillet på Humberside i ettermiddag.

Kampen har selvsagt blitt overskygget av de tragiske hendelsene i Norge, og Liverpool FC bekreftet tidligere i dag at spillerne vil bære sorte sørgebånd under ettermiddagens oppgjør.