Liverpool - Everton

3-0)

13.03.2012 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44921 / Dommer: Phil Dowd

Kampfakta

Mål H
Gerrard(90)
Gerrard(51)
Gerrard(34)
Mål B
Lagoppstilling H
ReinaKeeper()
KellyHøyreback()
CarragherMidtstopper 1()
SkrtelMidtstopper 2()
EnriqueVenstreback()
HendersonHøyre midtbane(73)
SpearingSentral midtbane 1()
GerrardSentral midtbane 2()
DowningVenstre midtbane()
SuarezSpiss 1()
CarrollSpiss 2()
Lagoppstilling B
HowardKeeper()
HibbertHøyreback()
JagielkaMidtstopper 1()
DistinMidtstopper 2()
BainesVenstreback()
ColemanHøyre midtbane(62)
FellainiSentral midtbane 1()
RodwellSentral midtbane 2()
AnichebeVenstre midtbane(61)
PienaarSpiss 1()
StracqualursiSpiss 2(62)
Innbyttere H
Kuyt(73) ()
Shelvey() ()
Rodriguez() ()
Flanagan() ()
Adam() ()
Doni() ()
Coates() ()
Innbyttere B
Neville() ()
Osman(62) ()
Cahill() ()
Heitinga() ()
Mucha() ()
Drenthe(62) ()
Jelavic(61) ()
Gult kort H
Enrique(89)
Gult kort B
Hibbert(90)
Drenthe(84)
Baines(78)
Pienaar(56)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Torbjørn Flatin

Dette var et annet Liverpool enn mot Sunderland. Aggressivt, konsentrert og hvor alle de 12 røde gjorde en jobb. Steven Gerrard ble dagens mann, og vil helt fortjent få overskriftene, men dette var også en lagseier. Martin Kelly var sterk på høyrebacken og Luis Suarez bidro med to målgivende for å nevne et par andre navn på en gjennomført hyggelig kveld. I perioder etter pause virket Liverpool å kunne virkelig gjøre det pinlig for sine blå naboer, men alle røde vil uansett være fornøyd med 3-0 og tre meget kjærkomne poeng.

Andre omgang

Hendelses bilde
Hendelses bilde
Icon
90:SLUTT

Icon
90:Steven Gerrard scorer etter innlegg fra Luis Suarez. Kapteinen snapper opp ballen på egen halvdel og stormer mot Evertons forsvar, spiller til Luis Suarez som runder opp og uselvisk finner Stevie G foran mål. Scouseren fullfører elegant sitt hattrick ved å sette ballen i nettaket med venstrebeinet.

Icon
90: Rodwell skyter svakt utenfor fra bra posisjon, to minutter på overtid.

Icon
90:Fire minutter er lagt til.

Icon
90: Hibbert får gult kort for å sparke ballen rett på Enrique.

Icon
89:Jose Enrique får gult kort.

Icon
84: Drenthe får gult kort for en nokså vill takling av Downing.

Icon
78:Steven Gerrard tar frispark. Det blir en liten touch til Suarez, som stopper for Downing, men skuddet til vingen går rett i forsvarsmuren. Dårlig utnyttet av Liverpool like utenfor 16-meteren.

Icon
78:Kortet til Baines kommer etter en glimrende kontring involvert Enrique, Downing og Suarez som blir felt.

Icon
78: Baines får gult kort.

Icon
75:The Kop roper på straffe da Hibbert klønete sender Carroll i bakken ved dødlinjen, men litt halvhjertet og dommer Dowd gjør nok riktig i å ikke blåse.

Icon
73:Jordan Henderson bytter med Dirk Kuyt.

Icon
72: Pienaar tar corner.

Icon
71:Luis Suarez skyter en markkryper like utenfor bortre stolpe fra litt skrå vinkel.

Icon
70:Downing, Carroll, og nesten Gerrard på løp inn i midten. Kapteinen ville vært helt alene med keeper hvis han hadde fått kontroll på gjennomspillet.

Icon
64:Innbytter Jelavic skyter like utenfor første stolpe etter et nytt bra angrep fra Everton, men linjemannen har også flagget oppe.

Icon
62: Stracqualursi bytter med Osman.

Icon
62: Coleman bytter med Drenthe.

Icon
61: Anichebe bytter med Jelavic.

Icon
61: Rodwell skyter fra bra posisjon inne i feltet, etter et godt blått angrep, men Enrique redder et par meter foran streken.

Icon
59:Steven Gerrard tar corner. Spearing skyter himmelhøyt over fra returrommet.

Icon
56: Pienaar får et fortjent gult kort etter å ha stemplet Henderson.

Icon
55:Martin Kelly er centimetere fra å få en touch på et godt overlegg fra Downing..

Icon
53:Andy Carroll skyter hardt like utenfor.

Hendelses bilde
Icon
51:Steven Gerrard scorer etter innlegg fra Luis Suarez. Kelly vant først ballen som høyreback, Henderson spilte fram Suarez på kanten, og Suarez tråklet seg fram langs dødlinjen slik han kan. Akkurat da han får ballen litt foran seg kommer Gerrard susende og banken kula opp i nettaket foran The Kop.

Hendelses bilde
Icon
46:Steven Gerrard er med fra start i 2.omgang, selv om kapteinen altså skar grimaser da lagene gikk til pause.

Pausereferat

Liverpool leder fortjent etter 45 minutter, i en nokså trivelig og også uvanlig fairspillende omgang i Merseyside-derbyet. De røde hadde en god periode i minuttene før kvarteret var gått, og hadde også noen bra oppløp i perioden hvor Steven Gerrard elegant utnyttet sjansen til å avslutte etter to returer fra Everton. Martin Kelly har hatt noen sugende løp fra høyrebacken, mens Carroll og Suarez har vist tendenser til et bra samarbeid på topp. Vertene har imidlertid ikke hatt enerett på spillet og Everton har også vært på noen farlige visitter, som regel ved at Pienaar fikk ballen i rommet bak spissen eller Baines kom fram på venstresiden. En føler at det fortsatt står noe og vipper og det neste målet kan bli meget avgjørende. TV-bildene viser forøvrig en Steven Gerrard som skjærer grimaser da han går av banen ved pause.

Første omgang

Icon
45:PAUSE

Icon
41:Steven Gerrard tar corner, men Fellaini får hodet på ballen.

Icon
39: Stracqualursi har en bra heading på en innlegg fra venstre av Baines, men solid redning av Reina.

Icon
38:Martin Kelly skyter like utenfor bortre stolperot etter igjen å ha kommet i fin posisjon ute på høyresiden av straffefeltet.

Hendelses bilde
Icon
34:Steven Gerrard scorer på feilpasning. Martin Kelly får først ballen i bra posisjon ved det høyre hjørnet av straffefeltet, skyter hardt og Howard gjør en benparade. Kelly prøver igjen og da er det Distin som blokkerer, men rett i føttene til Steven Gerrard som elegant bender ballen i bortre hjørne med venstrefoten.

Icon
31:En herlig takling fra Carragher starter et angrep, men den siste pasningen fra Gerrard mot Suarez er svak.

Icon
30: Baines tar corner. Nesten farlig, men de røde får til slutt ballen unna.

Icon
29: Baines tar corner. Henderson klarerer.

Icon
25:Liverpool har hatt ballen 57% de første 25 minuttene.

Icon
24: Pienaar tar corner. Reina bokser ut hjørnesparket.

Icon
20:Steven Gerrard tar corner. Rodwell får headet unna og Liverpool mister kontroll.

Icon
17:En fiks finte fra Suarez gjør at ballen går fram til Carroll, men neste trekk mot Henderson lykkes bare nesten.

Icon
15:Pienaar har ballen et par ganger i god posisjon foran Liverpools 16-meter, men finner ikke den forløsende pasningen. Det har vært et underholdende første kvarter på Anfield.

Icon
12:Luis Suarez skyter hardt, etter å ha blitt spilt igjennom av Carroll med en flikk, men Howard står igjen i veien.

Icon
11:Downing sender en høy cross fra dødlinja, Andy Carroll vinner hodeduellen inne i feltet men det er vanskelig å få kraft på ballen og Howard redder komfortabelt.

Icon
9: Pienaar skyter høyt opp på The Kop fra god posisjon, etter en glimrende forsering fra venstreback Baines.

Icon
7:Jordan Henderson skyter og en forsvarsspiller blokkerer. Dette etter en ypperlig kombinasjon med Suarez og Gerrard, hvor kapteinen skyter og Howard gjør en god redning. Henderson greier imidlertid ikke å komme kjapt nok på returen.

Icon
1:Steven Gerrard og Luis Suarez tar avspark. De røde angriper mot Anfield Road End før pause.

Prematch

Liverpool liker aldri å tape lokaloppgjøret mot de blå, og med tre tap på rad i ligaen er det viktigere enn nær sagt noen gang at man tar tre poeng under flomlysene på Anfield.
Carragher, Gerrard, Downing og Carroll kommer inn på laget. Det sies at Bellamy er skadet og ble erstattet av Maxi på benken.
Everton har byttet hele seks spillere fra laget som vant 1-0 mot Tottenham.

Spillerbørs

Vurdert av Marius Rabben

Reina 7Liverpools bakerste mann fikk lite å holde fingrene i, men gjorde det han satte som mål - å holde nullen.
Kelly 821-åringen får en ny kamp på bekostning av en skadd Glen Johnson, og den unge scouseren viser seg oppgaven verdig. Jobber frenetisk begge veier, og viser god fysikk i duellene. Kontrollerer Pienaar på sin flanke, men glipper litt i posisjoneringen defensivt i forhold til resten av backrekka. Nær scoring flere ganger, og det er totalt sett en av Kellys beste kamper i Liverpool-trøya.
Carragher 7Sjefen i forsvaret styrer backlinja. Kaster ofte foten frem og klarerer vekk farlige baller, men slurver tidvis med oppspillene.
Skrtel 8Slovaken er beinhard i dueller, og lar ingenting få plass i bakrommet. Timer taklingene på mesterlig vis. Har ikke en alt for vanskelig dag på jobben.
Enrique 8Spanjolen er et fysisk unikum, og har full kontroll på venstresiden. Blir ofte med fremover, og sender av gårde gode innlegg i retning Carroll. Redder på streken etter timen. Nøytraliserer og frustrerer innbytter lynhurtige Drenthe. Vanvittig god defensivt, godt med fremover. Kunne vært mer presis i avleveringene.
Henderson 6Dette var heller ikke Jordan sin beste kveld, men han hevet seg betraktelig fra Sunderland-kampen. Startet oppgjøret svakt med flere grusomme pasningsvalg, mistet ballen i skumle posisjoner og plasserte seg feil ved flere anledninger. Hever seg litt utover i 1. omgang, og ble mer med etter hvilen. Viser godt glimt for det spillemessige, og plasserer seg riktigere utover i kampen. Gjør noen stygge feil som nok huskes best. Totalt sett en ok kamp. Byttes ut i det 73. minutt.
Spearing 7Opptrer som en liten general på midten, og viser seg fra en god side. Liverpool hadde ballen mer i 2. omgang, og Jay blir følgelig mer borte fra rampelyset etter hvilen. Gjør kort sagt ryddejobben på midtbanen med glans, og gir Gerrard trygghet bakover så han kan angripe.
Gerrard Liverpools beste9Kapteinen markerer sin ligakamp nummer 400 på best mulig vis. Manuset kunne ikke blitt skrevet bedre, og Everton måtte naturligvis være motstanderlaget. Spiller høyere på banen enn hva han har gjort tidligere denne sesongen, og gir en forsmak på hva som kommer med en kjempesjanse etter 7. minutter. Strør baller og kommer på gjentatte dype løp, noe som belønnes med tre strålende scoringer. Målene trekker opp, og Gerrard blir lagets beste foran Suarez.
Downing 7Den engelske landslagsvingen er aktiv på venstreflanken, og kommer til noen innlegg. Kjemper godt defensivt. Samarbeidet med José Enrique er tidvis veldig bra offensivt, og Downing hjelper også mye til bakover. Mer enn godkjent fra den hardtarbeidende vingen.
Suarez 9Uruguayaneren kombinerer uvanlig godt med Carroll, og kommer tidlig til noen store sjanser. Som vanlig veldig aktiv, og skal ha veldig mye ros for alle scoringene til Gerrard, spesielt de to siste. Sliter fortsatt med avslutningene, men lirer av seg to strålende målgivende pasninger som avgjør kampen. Løper utrettelig mye, og fungerer strålende i rollen som førsteforsvarer. Kun scoringen mangler på 10-ern.
Carroll 8Den store engelskmannen fant sin rolle med spisskollegaen og midtbanen i kveld. Vinner samtlige dueller han blir satt opp i, og lager flere angrep med hodet. Ligger dypere i banen etter pause, og viser frem noen fantastiske pasninger med venstreslegga. Touchene sitter mye bedre enn på lenge, og han viste seg også veldig viktig bakover. Bra kamp!
Kuyt 0Nederlenderen kommer inn i det 73 minutt, og føyer seg greit inn i den jobben han skal gjøre. Blir med begge veier, og klarer seg fint det drøye kvarteret.