Enrique(64)
Gerrard(3)
Kolarov(56)

Skrevet av Torbjørn Flatin

Det var bare smil blant de røde på Anfield da man sikret seg sin første finale på nesten fem år. Fullt fortjent da et helhjertet Liverpool slo tilbake fra fiaskoen mot Bolton og førte store deler av kampen mot Manchester City. De røde skapte også brorparten av sjansene, men igjen møtte man en motstander som var mer effektive. Noen vil hevde at hjemmelaget var litt heldig som ikke fikk straffe i mot, og selv fikk sjansen fra elleve meter før pause, men man hadde fortjent litt flaks. Da man også gikk ut og tok initiativet i 2.omgang fryktet man at sterke redninger fra Joe Hart skulle slå tilbake på vertene. Redselen steg da Dzeko, igjen ut av det blå, ga City ledelsen midtveis i 2.omgang. Herlige Craig Bellamy og hans lagkamerater ville det imidlertid annerledes og slo tilbake med hva som i praksis ble et vinnermål. Wembley here we come!

90:SLUTT - Liverpool er klare for Wembley og finalen i Carling Cup!!!

90:You'll Never Walk Alone runger utover Anfield!

90:Aguero prøver en brasse, hardt presset, og som går rett på Reina. Tre minutter på overtid.

90:Dirk Kuyt bytter med Andy Carroll.

90:Fire minutter er lagt til.

89:Kelly går inn som en ekstra midtstopper, nå som City har begynt å kaste alt fremover.

88:Craig Bellamy bytter med Martin Kelly. Bellamy får en fortjent stående ovasjon da han går av banen.

87: Dzeko får snudd seg og skyter fra kort hold inne i feltet, men Agger gjør en utmerket blokkering.

84: Nasri tar corner. Etter at Liverpool i første omgang får klarert til returrommet blir det en avblåsning da ballen lempes inn i de rødes felt.

81: A. Johnson skyter fra skrå vinkel, men Pepe Reina redder og greier så vidt å unngå retur. Sjansen kom ved et langt oppspill til innbytteren, som vendte Enrique men ikke fikk helt klem på skuddet.

78: de Jong bytter med A. Johnson.

78:Craig Bellamy er nede noen sekunder etter å ha fått en smell fra Richards i hodet.

76:Kuyt stupheader en meter utenfor etter nok et godt angrep.

74:Craig Bellamy scorer etter innlegg fra Glen Johnson. Bellamy, som har vært strålende, spiller en kjapp vegg med Glen Johnson inne i feltet og tupper ballen forbi Hart og i nettet foran The Kop.

71:Skulle dette stå seg vil det bli ekstraomganger, men City vil gå videre på bortemål hvis resultatet er det samme etter 120 minutter.

67: Dzeko scorer etter innlegg fra Kolarov. Et godt innlegg fra venstreback Kolarov dypt nede på hans kant, og som går helt fram til Dzeko som lett kan score sentralt fra kort hold.

65:Advarselen til Enrique førte til et frispark i farlig posisjonen ute til høyre for straffefeltet, men forsøket til Silva på å bende ballen inn i motsatt kryss går en meter utenfor.

64:Jose Enrique får gult kort.

60:City byttet altså svake Savic med Aguero i pausen. Richards gikk inn som midtstopper og Zabaleta spiller høyreback.

59:City med en sjelden visitt på Liverpools halvdel, men overlegget fra Zabaleta går over hele feltet.

57:Steven Gerrard tar corner. Lescott header unna.

57:Liverpool har startet meget bra etter pause også, men en undrer om de brente sjansene kan komme tilbake og straffe dem.

56: Kolarov får gult kort for taklingen som gjorde at Henderson gikk i bakken.

56:Jordan Henderson ligger nede og er skadet.

54:Stewart Downing skyter ved lengste stolpe, fra kort men skrått hold, og igjen redder Joe Hart glimrende. Utmerket overlegg fra Kuyt.

53:Martin Skrtel skyter med retning krysset, men fantastisk redning fra Hart da denne får slått forsøket til corner. Situasjonen kom etter at en hardt slått frispark fra Gerrard ikke ble klarert skikkelig.

50:Barry skyter høyt over fra langt hold etter en litt svak klarering fra forsvaret til Liverpool.

48:Dirk Kuyt skyter hardt nesten rett på Hart, og keeperen slipper unna med en retur. Situasjonen skapt da et lavt innlegg fra Bellamy ble klarert ut i returrommet.

46: Savic bytter med Aguero.

46:2.omgang i gang.

En meget bra omgang av Liverpool, hvor de helrøde spillerne har vist den intensitet og lagmoral som Kenny Dalglish vil ha forlangt før avspark. Hjemmelaget har hatt langt de fleste avslutningene, men igjen sliter en med å få ballen i mål fra åpent spill. Midtstopper Savic har vært usikker i hele omgangen og er en Liverpool vil fortsette å prøve å stresse. Målet til City kom mot kampens gang, og det var sterkt av vertene å slå tilbake, selv om gjestene nok vil hevde at de har kommet dårlig ut av to straffesituasjoner. Manchester City har hatt ballen en del i perioder, men vært lite villig til å slippe for mange mann framover, noe som vil forandre seg dersom stillingen står seg utover i 2.omgang.

45:PAUSE

45:To minutter er lagt til i en pulserende 1.omgang.

40:Steven Gerrard scorer på straffe Utmerket straffe fra kapteinen, satt på samme sted som han gjorde det i Manchester.

40:Steven Gerrard gjør seg klar til å ta straffesparket, slik han gjorde det i bortekampen i Manchester.

39:Straffe til Liverpool! Dowd peker på merket etter at Richards stopper et skudd fra Agger med armen.

38:Liverpool ligger rundt 16-meteren til Man City, men kommer ikke nærmere enn et innlegg fra Downing som blir blokkert og en corner fra Gerrard som det går likedan med.

31: de Jong scorer etter innlegg fra Silva. The Kop svarer med sjokkerende stillhet da dette var helt mot spillets gang. De Jong fikk ballen på drøyt 20 meter, sklir litt da han skal skyte, men får likevel sendt ballen helt oppe i det høyre krysset.

30:Savic i midtforsvaret hos City har opptrått som en nervebunt den første halvtimen og gjort en rekke feil.

29:Charlie Adam tar corner. Sparket til skotten er høyere, men City får headet unna og prøver en kontring som blir stoppet.

24:Kuyt spiller fram Bellamy som "scorer" alene med Hart, men waliseren blir korrekt vinket av for offside.

21:Craig Bellamy skyter knallhardt fra like innenfor hjørnet av 16-meteren, men Hart får slått ballen vekk. Fin vending av Craig da han kom seg forbi Savic.

18:Repriser viser at Charlie Adam bommer på ballen og sparker til Dzeko da han skal prøve å klare den nylig omtalte corneren til City, inne i feltet. Kanskje var Liverpool heldig der.

18:Bellamy prøver et ambisiøst forsøk på halv volley, men høyt over mål.

16: Silva tar corner. Liverpool får klarert det lave hjørnesparket.

15:Bellamy kommer til dødlinjen etter et pent dratt opp angrep, men innlegget er svakt.

14:Luis Suarez er tilstede på Anfield, slik som også Lucas er det.

13:Craig Bellamy tar corner, men i likhet med Gerrard får han ikke ballen forbi førsteforsvareren.

11:Corneren går i første forsvarer, men i neste trekk skyter Adam hardt med høyre fra rundt 20 meter, men nesten rett på keeper.

11:Steven Gerrard tar corner.

9:City prøver seg for første gang, men langskuddet til Nasri er aldri i nærheten.

7:Glen Johnson går innover fra sin høyreside og skyter lavt fra 20 meter, men uten problemer for Joe Hart.

5:Bellamy fosser framover, og presser fram en corner som blir resultatløs.

4:Jose Enrique skyter fra 5-6 meter nærmest for blank goal, men Hart får reddet med benet. Returen setter Downing svakt utenfor. Kjempesjanse!

3:Steven Gerrard får gult kort for å ha kommet for sent inn i en duell med Barry.

1:Det kan virke som de røde stiller opp i noe som ligner 4-2-3-1, men Bellamy på topp og Gerrard og Adam igjen bakerst på den sentrale midtbanen.

1:Stevie G har vunnet myntkastet og Liverpool angriper mot Anfield Road End før pause.

1:Like før avspark, det er bare å spenne på setebeltene!

Jay Spearing har ikke blitt spilleklar og Henderson, Adam og Gerrard er de sentrale midtbanespillerne, så får vi se hvordan Kenny Dalglish setter opp det nevnte trekløveret. Dirk Kuyt er kommet inn for Andy Carroll på topp.

Gjestene fra Manchester har valgt å sette Sergio Aguero på benken.

Vurdert av Marius Rabben

Reina 6Spanjolen slipper inn to mål, men kunne ikke gjøre mye med 0-1-scoringen, og kan heller ikke klandres for Citys andre. Viser ellers offensive tendenser, er raskt ute på gjennomspill og står som en sjef i den bakerste tredjedelen mot slutten.
Johnson 6Landslagsbacken får det ikke helt til i den offensive delen i første omgang, men kommer mer til sin rett etter pause. Ga Kolarov litt for god plass til å inn til målscorer Dzeko, men var ellers solid bakover. Slår en kort, men genial målgivende til Bellamy som avgjør kampen.
Skrtel 7Er som vanlig steinhard i samtlige dueller og vinner det meste han kommer opp i. Glipper dog noen få markeringer på City-overganger, men samarbeider bra med Agger på det meste. Nær scoring etter 53 minutter.
Agger 7Nok en gang hærføreren i den bakre rekka. Slår mange gode oppspill og er trygg med ballen. Glipper Dzeko på 1-2-målet, men retter det opp med en matchvinnende takling inne i egen boks, tre minutter før slutt.
Enrique 7Burde scoret allerede etter fire minutter, men får ikke ballen forbi Hart. Kommer på mange offensive løp og vinner mange 2. baller. Viser hvor viktig han er på den defensive delen ved å løpe opp City-spillere uttalige ganger. Ellers har backen litt å gå på når det gjelder innlegg.
Gerrard 7Blir satt lavere enn vanlig og jobber knallhardt defensivt. Kapteinen opptrer som en kaptein skal gjøre, og viser nok en gang sikkerhet fra straffemerket. God til å presse Silva, spesielt tidvis i første omgang. Slår fantastiske dødballer kampen igjennom.
Henderson 6Veldig aktiv i mellomrommet og jobber godt for å forstyrre midtbanen og forsvaret til City. Blir litt usynlig, men viser frem kondisjonen på slutten av kampen og blir etter hvert viktig brikke i kveldens seier.
Adam 6Løper ekstremt langt, spesielt før hvilen. Treffer på veldig mange pasningsforsøk og hever seg betraktelig fra Bolton-kampen. Jobber bra sammen med sine midtbanekolleger, og kommer med mange strålende taklinger. Åpner dog opp for stort rom til de Jong på 0-1-målet.
Downing 8Opptrer som en ny spiller. Veldig god til å holde et høyt press igjennom hele kampen. Utfordrer Richards og resten av City ved flere anledninger og legger gode innlegg. Spiller en av sine beste kamper i den røde trøya.
Bellamy Liverpools beste9Løper ufattelig mye og er et konstant uromoment for City. Veldig nær scoring flere ganger i løpet av de første 45, samtidig som jobber han knallbra defensivt. Waliseren fortsettet å jobbe som en slave i andre omgang, og en herlig kamp blir kronet med den nødvendige scoringen, snaue kvarteret før slutt.
Kuyt 7Blir løpende mye i mellom, men hever seg gradvis høyere utover i kampen. Samarbeider bra med Bellamy, og kommer til noen farlige skuddforsøk. Viser seg gull verdt med steinhard jobbing - spesielt mot slutten.
Carroll 0Byttes inn for Kuyt på overtid. Rekker ikke å markere seg nevneverdig.
Kelly 0Kommer inn for Bellamy, to minutter før full tid. Huskes for å stoppe Dzeko og legge vekt på forsvarslinjen. For kort tid til vurdering.