Liverpool - Newcastle

3-1)

30.12.2011 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44372 / Dommer: Lee Probert

Kampfakta

Mål H
Gerrard(78)
Bellamy(67)
Bellamy(29)
Mål B
Agger (SM)(25)
Lagoppstilling H
ReinaKeeper()
JohnsonHøyreback()
SkrtelMidtstopper 1()
AggerMidtstopper 2()
EnriqueVenstreback()
DowningHøyre midtbane()
HendersonSentral midtbane 1()
AdamSentral midtbane 2(59)
SpearingVenstre midtbane()
BellamySpiss 1(74)
CarrollSpiss 2()
Lagoppstilling B
KrulKeeper()
SimpsonHøyreback()
ColocciniMidtstopper 1()
TaylorMidtstopper 2(46)
WilliamsonVenstreback()
ObertanHøyre midtbane(85)
TioteSentral midtbane 1()
CabayeSentral midtbane 2()
GutierrezVenstre midtbane()
VuckicSpiss 1(65)
BaSpiss 2()
Innbyttere H
Gerrard(59) ()
Kuyt(74) ()
Carragher() ()
Kelly() ()
Shelvey() ()
Rodriguez() ()
Doni() ()
Innbyttere B
Ameobi() ()
Perch() ()
Elliot() ()
Santon(46) ()
Ben Arfa(65) ()
Best() ()
Sam Ameobi(85) ()
Gult kort H
Gult kort B
Taylor(36)
Gutierrez(28)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Torbjørn Flatin

En tradisjonell hjemmeseier mot Newcastle, om ikke helt en klassiker som historien tidligere har gitt oss. Liverpool og Kenny Dalglish vil likevel gladelig ta tre poeng som avslutning på 2011 og ett nytt år med skotten i sjefstolen. Selv om Liverpool hadde overtak i banespill i halvannen omgang, var det ikke særlig sting i angrepspillet. To litt rufsete mål før pause, ble imidlertid etterfulgt av et noe heldig frispark fra den aktive tomålscoreren Craig Bellamy. Da var imidlertid Steven Gerrard kommet på banen, og kapteinen ga hjemmelaget langt mer sting. Hans hurtigere pasningspill, innlegg og driv utgjorde en stor forskjell. Det bidro også til at Andy Carroll kom mer med i spillet. Både scouseren og Liverpool vil håpe at han får et mer skadefritt 2012 enn hva 2011 har vært.

Andre omgang

Hendelses bilde
Icon
90:SLUTT

Icon
90:Andy Carroll stresser midtstopper og keeper på et langt gjennomspill, men Downing lobber over fra langt hold.

Icon
90:Fire minutter er lagt til.

Icon
90:Johnson prøver et ambisiøst skudd med venstre fra 25 meter, men langt til side for mål.

Icon
88:Enrique kommer fra på venstrekanten, men en lang tå fra Coloccini hindrer Carroll å få en kjempesjanse på innlegget.

Icon
85: Obertan bytter med Sam Ameobi.

Icon
84:Ifølge Sky Sports er Craig Bellamy i garderoben og får sydd et stygt kutt ved øyet.

Hendelses bilde
Icon
78:Steven Gerrard scorer etter å ha blitt spilt igjennom av Jordan Henderson, da han sender ballen forbi en utrusende Krul fra skrå vinkel.

Icon
74:Craig Bellamy bytter med Dirk Kuyt.

Icon
73:Andy Carroll header knallhardt i tverrliggeren på nok et innlegg fra Gerrard.

Icon
70: Ba sender ballen forbi en Reina som ikke kommer hurtig nok fram på et gjennomspill til spissen, men Martin Skrtel gjør en fantastisk klarering på målstreken.

Hendelses bilde
Icon
67:Craig Bellamy scorer på frispark. Waliseren drar til fra 30 meter, Andy Carroll forstyrrer midtstoppere og keeper, og ballen fyker rett i nettet.

Icon
65: Vuckic bytter med Ben Arfa.

Icon
63:Glimrende cross fra Gerrard, men en presset Carroll sklir da han prøver å møte med hodet.

Icon
59:Charlie Adam bytter med Steven Gerrard.

Icon
59:Frispark fra 25 meter av Yohan Cabaye, langt opp på The Kop.

Icon
58:Steven Gerrard begynner å ta av seg yttertøyet.

Icon
52:Franskmannen er heldig som helt slipper kort, i en situasjon som var styggere enn hva nettopp Spearing ble utvist for mot Fulham.

Icon
50:Jay Spearing er nede skadet, etter en stempling fra Cabaye.

Icon
50:Downing trekker igjen inn fra høyre, for å skyte med venstra, men høyt over.

Icon
46: Taylor bytter med Santon.

Pausereferat

I 25 minutter hadde Liverpool ballen en del, og gjorde det som var av forsøk på å angripe, men likevel var det nokså kjedelig på Anfield. De helrøde virket nemlig aldri særlig farlig. Likevel var det nesten uvirkelig da Newcastle slengte et frispark inn i feltet, Cabaye får en touch, før den går via armen til en hardt presset Agger i nettet bak en utmanøvrert Reina. Da våknet kampen til liv, og da først og fremst ved Liverpool og The Kop. Craig Bellamy trykte inn 1-1 etter en svak retur fra Tiote, og siden har det vært noe mer fart og intensitet over hjemmelaget. En må imidlertid ytterligere opp et hakk for å knekke hjemmekoden, og det lukter Steven Gerrard som innbytter ikke alt for langt ut i 2.omgang.

Første omgang

Icon
45:PAUSE

Icon
45:Tre minutter er lagt til.

Icon
43:Langpasning fra Spearing til Downing, som kommer forbi backen og spiller mot Carroll, men igjen er det bare nesten.

Icon
42:En strålende forsering fra Agger åpner for at Liverpool får slått inn fra venstre, men forsvaret til gjestene får såvidt klarert.

Icon
40:Vuckic prøver et langskudd, men høyt over.

Icon
36: Taylor får gult kort.

Icon
34:Martin Skrtel header like utenfor etter en godt slått corner fra Craig Bellamy.

Icon
33:Etter 25 nokså kjedelige minutter har det tent til på Anfield, både på og utenfor banen.

Hendelses bilde
Icon
29:David Bellamy banker inn 1-1 mot sin gamle klubb.

Icon
29:Craig Bellamy scorer på retur. Charlie Adam slår hardt inn fra høyre, for en gangs skyld er Liverpool heldig med returen fra forsvaret til Newcastle, og Bellamy banker sikkert ballen i hjørnet fra 10-12 meter.

Icon
28: Gutierrez får gult kort.

Icon
25:Daniel Agger scorer selvmål. Cabaye stusser et innlegg fra Taylor videre. Ballen treffer armen til en presset Agger, forandrer retning og utmanøvrerer Reina.

Icon
24:Liverpool har hatt ballen i 64% av tiden, men ikke kommet til klare sjanser.

Icon
23:Downing går forbi Taylor nok en gang og backen er heldig som ikke får gult kort. Frisparket mister Krol, men ingen fra hjemmelaget får tak i returen.

Icon
20:Stewart Downing forserer frem på høyresiden, går innover og løsner skudd, men Krul redder markkryperen komfortabelt.

Icon
18:Downing fosser forbi nevnte Ryan Taylor, men røde spillere står i veien for hverandre når det skal avsluttes inne i midten. I neste trekk for Charlie Adam ballen på 25 meter, men skyter høyt over.

Icon
16: Taylor er nede og får behandling.

Icon
15:Antydninger til et godt angrep av hjemmelaget da Bellamy spiller fra Enrique på venstresiden, men det er ingen røde foran mål til å ta vare på det flate innlegget.

Icon
6:Daniel Agger fyrer av det første skuddet i en nokså laber start, men får dårlig treff fra drøyt 20 meter.

Icon
3:Ligner et 4-3-3 som Liverpool starter med hvor Bellamy er på venstre, Downing til høyre, og Spearing bak Adam og Henderson.

Icon
1:Liverpool har tapt målvalget og angriper mot The Kop før pause.

Prematch

Jay Spearing kommer inn for Maxi og Craig Bellamy erstatter suspenderte Luis Suarez i forhold til kampen mot Blackburn 2.juledag. Det regner og er svært vått på Anfield.

Spillerbørs

Vurdert av Håvard Sæle

Reina 6Spanjolen ble overlistet da Yohan Cabayes heading gikk via Daniel Agger, men Reina kan vanskelig lastes for 0-1-scoringen. Hadde ellers lite å gjøre, men måtte også en smart Demba Ba-avslutning gikk forbi ham. Martin Skrtel ryddet unna på streken.
Johnson 6Høyrebacken herjet med Newcastle-venstreback Ryan Taylor før pause, og Johnson var toneangivende offensivt. England-backen får imidlertid trekk for en forferdelig klarering i forkant av Newcastles 1-0-scoring.
Skrtel 8Demba Ba er en håndfull for alle og enhver, men Martin Skrtel håndterte Newcastle-spissen på forbilledlig vis. Sterk i duellene både langs bakken og i luftrommet. Frustrerte Ba med en fantastisk klarering på målstreken - på stillingen 2-1.
Agger 7Dansken var uheldig da Yohan Cabayes stuss gikk via skuldra hans og i eget mål. Agger spilte seg dog opp, og langs bakken er det ikke mange midtstoppere som er bedre enn Agger. Matchet Demba Ba i duellspillet, bidro offensivt - og vant frisparket som førte til 2-1.
Enrique 8Er José Enrique verdens beste venstreback? Temmet både Gabriel Obertan og Jonas Gutíerrez, og var som vanlig ivrig offensivt. Kom til mange innlegg, men uten tellende resultat denne gangen.
Downing 6Kantspilleren rev Ryan Taylor i fillebiter før pause, og hadde han levert noen som helst form for sluttprodukt, ville han vært en av verdens beste flankespillere. Kom seg til flere gode posisjoner, men sluttproduktet var fraværende.
Henderson 7Jordan Henderson var en smule anonym før hvilen, men posisjoneringsspillet viser at det bor mye fotball i 21-åringen. Unggutten hevet seg også stort da Steven Gerrard entret banen, og Henderson var sågar nest sist på 3-1-målet.
Adam 5Skotten ser ut til å ha gått på en formsmell. Dødballene satt ikke som de pleier, og et par stygge feilpasninger trekker også ned helhetsinntrykket. Ble ofret da Kenny Dalglish satte inn Steven Gerrard.
Spearing 7Midtbanekrigeren vant mange tøffe dueller med Yohan Cabaye og Cheik Tioté, og scouseren gikk seirende ut av midtbaneduellen med hardttaklende Tioté. Ble offer for en stygg stempling av nevnte Cabaye - og franskmannen burde trolig vært sendt i dusjen for den.
Bellamy Liverpools beste8Hurtigtoget får tittelen som banens beste. Bellamy terroriserte Danny Simpson før pause, kom til mange innlegg, skar inn i banen - skapte generelt mye. Scoret det viktige 1-1-målet med en iskald avslutning, og stod også bak frisparket som ga 2-1. Fikk hvile det siste kvarteret, men waliseren var strålende frem til han ble byttet ut.
Carroll 6Møtet med gamleklubben endte med seier, men Carroll leverte selv blandet drops. Både fikk og delte ut mye juling, men fant seg ikke skikkelig til rette før Steven Gerrard kom på banen. Stanget en ball i tverrliggeren og fremprovoserte en tabbe i Newcastle-forsvaret etter Gerrards innhopp.
Kuyt 0Lysluggen fikk et kvarter som Bellamy-erstatter, og var med på å sikre seieren.
Gerrard 8Kapteinen er tilbake. Gerrard kunne sågar fått bestemannspremien - for Liverpool hevet seg straks midtbanemaestroen entret Anfield-matta. Kontrollerte midtbanen, slo glimrende pasninger og innlegg - og satte prikken over i-en da han trillet inn 3-1-scoringen mellom bena på Tim Krul. Supert innhopp.