Liverpool - QPR

1-0)

10.12.2011 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 45 016 / Dommer: Lee Mason

Kampfakta

Mål H
Suarez(47)
Mål B
Lagoppstilling H
ReinaKeeper()
JohnsonHøyreback()
SkrtelMidtstopper 1()
AggerMidtstopper 2()
EnriqueVenstreback()
DowningHøyre midtbane(87)
AdamSentral midtbane 1()
HendersonSentral midtbane 2()
RodriguezVenstre midtbane(79)
KuytSpiss 1()
SuarezSpiss 2()
Lagoppstilling B
CernyKeeper()
YoungHøyreback()
FerdinandMidtstopper 1(49)
GabbidonMidtstopper 2()
TraoreVenstreback()
MackieHøyre midtbane(78)
BartonSentral midtbane 1()
FaurlinSentral midtbane 2()
Wright-PhillipsVenstre midtbane()
BothroydSpiss 1()
SmithSpiss 2(66)
Innbyttere H
Carragher() ()
Kelly() ()
Shelvey(87) ()
Carroll() ()
Doni() ()
Bellamy(79) ()
Coates() ()
Innbyttere B
Orr(49) ()
Hill(78) ()
Derry() ()
Campbell(66) ()
Buzsaky() ()
Connolly() ()
Putnins() ()
Gult kort H
Bellamy(86)
Agger(22)
Gult kort B
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Håvard Sæle

Liverpool herjet periodevis med QPR på Anfield i ettermiddag, og en strålende opplagt Radek Cerny i borteburet frustrerte hjemmelaget i lange perioder. Men Luis Suárez maktet å overliste den tsjekkiske sisteskansen, og uruguayaneren sikret dermed tre viktige poeng for rødtrøyene.

Suárez var en konstant torn i siden for QPR-forsvaret, og 24-åringen kunne og burde scoret flere mål. Det samme gjelder Maxi Rodríguez, som på en annen dag fort kunne ha bokført et hat-trick. Radek Cerny og stolpen stod imidlertid i veien for argentineren.

Alt i alt tok Liverpool en særs fortjent seier, som absolutt burde vært større.

Andre omgang

Icon
90:Kampen er slutt.

Icon
90:Liverpool setter opp en kontring etter læreboka fire minutter på overtid. Craig Bellamy kommer til linja og slår inn, og Shaun Wright-Phillips kaster seg inn foran Luis Suárez for å klarere. QPR-vingen treffer imidlertid helt feil - og dundrer kula i undersiden av tverrliggeren.

Icon
90:Armand Traoré slår inn mot bakre stolpe fra venstre tre minutter på overtid. Bradley Orr angriper rommet bak José Enrique, men Liverpool-backen er med på notene og rydder unna i tolvte time.

Icon
90:Tre minutter er lagt til.

Icon
90:Liverpool får en gedigen kontringsmulighet, men QPR-forsvaret kommer seg tilbake i tide og rydder unna.

Icon
89:Alejandro Faurlin forsøker å filme seg til straffespark i duell med Martin Skrtel, men dommer Lee Mason biter ikke på og vinker spillet videre.

Icon
87:Jonjo Shelvey kommer inn når Stewart Downing går ut.

Hendelses bilde
Icon
86:Craig Bellamy får gult kort etter munnhuggeri med Joey Barton.

Icon
85:Craig Bellamy skrur frisparket rundt muren og i nettveggen, men QPR-keeper Radek Cerny har god kontroll på den avslutningen.

Icon
84:Luke Young går inn med strake ben og knottene først når han legger Luis Suárez. Lee Mason lar QPR-backen slippe unna med tilsnakk.

Icon
82:QPR har løftet laget høyere i banen nå. Vestlondonerne jager en utligning.

Icon
79:Liverpools første bytte: Craig Bellamy erstatter Maxi Rodríguez.

Icon
78:Bortelagets siste bytte: Liverpool-supporter Jamie Mackie forlater Anfield-gresset. Merseyside-fødte Clint Hill erstatter ham.

Icon
77:Pepe Reina får problemer på et hjørnespark fra venstre. Spanjolen makter å fiste ballen unna, før Martin Skrtel og Maxi Rodríguez fullfører klareringen.

Icon
74:Vertene kontrer - og får umiddelbart en brukbar mulighet. Jordan Henderson og Luis Suárez kombinerer fint, før Suárez finner Dirk Kuyt på ti-tolv meter. QPR-forsvaret blokkerer avslutningen fra nederlenderen.

Icon
73:QPR får en stor mulighet til å utligne. Joey Barton svinger et frispark inn i boksen, og Danny Gabbidon kommer først på ballen. Waliseren makter imidlertid ikke å styre kula på mål fra syv meter.

Icon
70:Hjemmelaget presser på for å få 2-0-scoringen nå.

Hendelses bilde
Icon
67:Liverpool varter opp med festfotball. Charlie Adam finner Luis Suárez, som spiller videre til Maxi Rodríguez. Den søramerikanske duoen spiller så vegg, slik at Maxi kommer alene med Radek Cerny. Igjen står bortelagets keeper i veien - nok en strålende redning!

Icon
66:QPRs andre bytte: DJ Campbell kommer inn for Tommy Smith.

Icon
64:Dirk Kuyt får godt treff på volley fra snaut 20 meter, men Radek Cerny er fint nede og holder ballen.

Icon
63:Glen Johnson drar seg inn i 16-meteren til QPR, men avslutningen går himmelhøyt over og langt utenfor.

Icon
61:Radek Cerny henter frem en helt utenomjordisk redning! Luis Suárez fortsetter å plage QPR-forsvaret, og uruguayaneren finner Maxi Rodríguez på syv meter. Maxi bredsider ballen ned i det hjørnet Cerny kommer fra, men tsjekkeren får på et eller annet vis kastet seg ned og fistet ballen i stolpen. For en redning!

Hendelses bilde
Icon
59:Daniel Agger får en stor mulighet etter et genial cornertrekk. Ballen trilles kort til Dirk Kuyt, som rundlurer sin oppasser før han finner Daniel Agger inne i 16-meteren. Dansken fyrer løs, men avslutningen blir glimrende blokkert av Danny Gabbidon.

Icon
57:Dirk Kuyt finter Luke Young på rumpa, men avslutningen fra 20 meter går en halvmeter til side for mål. Nederlenderens 50. Premier League-fulltreffer lar vente på seg.

Icon
56:Armand Traoré slår inn fra venstre for QPR, men Martin Skrtel rager høyest i luftrommet og rydder unna for hjemmelaget.

Icon
54:Jay Bothroyd utfordrer Martin Skrtel, men slovaken setter inn en glimrende takling og stopper QPR-spissen.

Icon
52:Jordan Henderson svinger ballen inn fra høyre, men bortelaget får klarert.

Icon
49:Bradley Orr erstatter skadde Ferdinand for gjestene.

Icon
48:Anton Ferdinand ligger nede med skade. QPR-midtstopperen må sannsynligvis forlate banen.

Hendelses bilde
Hendelses bilde
Icon
47:LIVERPOOL - QPR 1-0 (Suárez): Drømmestart på andre omgang! Charlie Adam løfter inn fra venstre, ingen passer på Luis Suárez inne i boksen, og uruguayaneren header inn Liverpools ledermål fra åtte-ni meter. Vakkert hodestøt - og hjemmelaget er i ledelsen!

Icon
46:Liverpool sparker i gang den andre omgangen.

Pausereferat

Her er det bare å hente frem manuset fra kampene mot Norwich og Swansea. Liverpool dominerer fullstendig, eier ballen og kommer til muligheter - men ballen vil ikke i mål. Luis Suárez misset en gedigen sjanse innledningsvis, og siden har hjemmelaget radet opp flere store muligheter.

Bare svake avslutninger og en god Radek Cerny - sett den før? - står mellom Liverpool og 1-0. QPR har vært blodfattige offensivt, og virket også usikre defensivt i åpningsminuttene. Neil Warnocks menn har riktignok fått skikk på forsvarsspillet etter hvert, men det ligger en Liverpool-scoring i lufta over Anfield.

Første omgang

Icon
45:Liverpool får en enorm mulighet til å gå til pause med 1-0-ledelse! Stewart Downing lurer Armand Traoré for n'te gang i ettermiddag og slår inn. Tre rødkledde står på femmeteren klare til å styre ballen i buret, men ingen av dem treffer rent på ballen! QPR-forsvaret rensker unna, og Stewart Downing setter punktum for omgangen idet han skyter midt på Radek Cerny fra 16 meter.

Icon
45:To minutter er lagt til.

Icon
45:Alejandro Faurlin med bortelagets andre skuddforsøk, men avslutningen fra 25 meter går godt til side for mål.

Icon
42:Downing herjer med Armand Traoré - parkerer QPR-backen, før han spiller fri Luis Suárez på vakkert vis. Suárez forsøker å løfte ballen over Radek Cerny, men tsjekkeren i QPR-buret er med på notene. Suárez prøver seg også på returen, men volleyskuddet fra spiss vinkel stryker tverrliggeren og går over.

Icon
40:Shaun Wright-Phillips fyrer fra 35 meter. Langt over.

Icon
39:Stewart Downing rundlurer Armand Traoré på høyrekanten. Innlegget klareres, men Glen Johnson plukker opp ballen og stormer inn i 16-meteren. Han går i bakken i duell med samme Traoré, og Liverpool roper på straffespark. Dommer Lee Mason vinker spillet videre - og denne avgjørelsen var korrekt.

Icon
37:Liverpool har lagt beslag på ballen, men QPR er mer ryddige defensivt nå enn hva de var innledningsvis.

Icon
34:Charlie Adam setter på turboen og passerer hele QPR-midtbanen, men Shaun Wright-Phillips gjør en strålende hjemoverjobb når han takler til corner.

Hendelses bilde
Icon
31:Monsterredning av Radek Cerny! Dirk Kuyt spiller Maxi Rodríguez igjennom med en praktfull stikker, og Maxi bredsider ballen mot det lengste hjørnet - men Cerny i QPR-buret er kattemykt nede og foretar en superredning!

Icon
29:Jordan Henderson skyter fra 20 meter, men unggutten sleiver og skuddet går til side for mål.

Icon
28:Et hjørnespark fra Stewart Downing skaper panikk i QPR-forsvaret, som ikke får klarert en Suárez-flikk på første stolpe. Daniel Agger får imidlertid heller ikke avsluttet skikkelig - og til slutt får bortelaget ballen unna.

Icon
26:Liverpool ruller opp et flott angrep, men Stewart Downings innlegg blir blokkert til corner - vertenes sjette for ettermiddagen.

Icon
22:Daniel Agger feller Jay Bothroyd idet bortelaget er på en liten visitt på Liverpools banehalvdel. Det påfølgende frisparket klareres av hjemmeforsvaret.

Icon
22:Luis Suárez kommer seg rundt på høyrekanten, før han slår en lur ball på tvers av femmeteren til QPR - men Maxi Rodríguez kommer litt for sent, og sjansen renner ut i sanden.

Icon
21:Liverpool roper på straffespark når Luis Suárez blir dratt ned inne i QPR-boksen. Dommer Lee Mason rister på hodet - reprisene viser at hjemmelaget trolig burde fått straffe der.

Icon
19:Dirk Kuyt forsøker å finne Luis Suárez inne i bortelagets 16-meter, men Anton Ferdinand rensker unna i siste liten.

Icon
18:Stewart Downing blir lagt i bakken på kanten av 16-meteren, men Charlie Adam slår frisparket i bortemuren og til corner. Hjørnesparket fra samme Adam havner bak mål.

Icon
15:Luis Suárez er en konstant torn i siden for QPR-forsvaret. Maxi Rodríguez slår en lur stikker i retning spissen, som treffer dårlig og skyter utenfor fra skrått hold. QPR henger ikke med i svingene nå.

Icon
15:Liverpool dominerer totalt - og QPR får ikke tak i ballen.

Icon
12:Dirk Kuyt og Luis Suárez kombinerer på nydelig vis. Kuyt spiller fri Suárez, som sneier stolpen med en frekk avslutning fra nærmest umulig vinkel. De helrøde nærmer seg nå.

Icon
10:Gigantmulighet for Liverpool! Stewart Downing slår et praktinnlegg fra høyre, og Luis Suárez får stå uforstyrret på seks meter - men 24-åringen header rett i fanget på QPR-keeper Radek Cerny.

Icon
8:Hjemmelaget har begynt best på Anfield. London-gjestene sliter med å komme seg over midtstreken.

Icon
4:Luke Young dundrer inn i en duell med Maxi Rodríguez, og argentineren må ta telling. Han kommer seg heldigvis til hektene og kan fortsette kampen.

Icon
3:Luis Suárez kommer seg til linja. Uruguayaneren slår ballen tilbake til Maxi Rodríguez, som avslutter fra åtte meter. Igjen står en QPR-forsvarer i veien.

Icon
2:Liverpool vinner et hjørnespark og legger trykk på gjestene. Martin Skrtel får til slutt avsluttet, men skuddet blokkeres til ny corner. Den blir resultatløs.

Icon
2:Maxi Rodríguez frigjør seg i mellomrommet og lader slegga, men skuddet går i QPR-blokka.

Icon
1:QPR tar avspark på Anfield.

Prematch

Liverpool ligger på 7.plass i Premier League med 23 poeng foran kampen mot QPR. De nyopprykkede gjestene fra London har fått en bra start på sesongen. De er sju poeng bak vertene, på 12.plass.

Maxi Rodriguez og Dirk Kuyt kommer inn på laget og starter mot QPR. Andy Carroll og Craig Bellamy er henvist til innbytterbenken. Jordan Henderson blir Charlie Adams makker sentralt på midtbanen.

For gjestene bestod ikke islandske Heidar Helguson en fitnesstest foran kampen, og blir erstattet Tommy Smith.

 

Spillerbørs

Vurdert av Einar Kvande

Reina 6Er nærmest helt arbeidsledig de første 45 minuttene. Blir satt under press på noen hjørnespark utover i annen omgang, men kommer helskinnet fra det.
Johnson 6De farlighetene som QPR hadde utover i annen omgang ble dratt opp på høyrebackens side. Hadde ikke helt defensiv kontroll i dag. Offensivt mye synlig de første 45 minuttene, men var ofte ikke på samme bølgelengde som lagkameratene.
Skrtel 8Ny solid kamp av slovaken. Kjempetakling på Bothroyd inne i feltet i annen omgang.
Agger 8Leverer nok en god kamp, trass i at han pådrar seg et tidlig gult kort av den litt billige sorten. Oser av selvtillit for øyeblikket.
Enrique 6 Langt fra like toneangivende og aktiv i dag som mot Fulham på mandag. Brukbar defensiv kontroll, men mye mindre synlig offensivt enn til vanlig.
Downing 7Spilte en meget god førsteomgang, der han var mye involvert med gode innlegg og raid. Forsvant mer og mer ut av kampen etter pause, og ble byttet ut mot slutten.
Adam 8Med unntak av et dårlig slått frispark og et par dårlige cornere spilte skotten en stor kamp. Kontrollerte til tider midtbanen fullstendig, og hadde en meget godt innlegg til Suarez på vinnermålet.
Henderson 7Spilte på det sikre, og gjorde jobben sin. Solid, uten å storpsille. Hadde et svært dårlig skuddforsøk fra god posisjon i første omgang.
Rodriguez 7Kombinerte flott både med Dirk Kuyt og Luis Suarez, og kom til den ene store sjansen etter den andre. Var vel den verste sjansesløseren i dag, og hadde intet mindre enn fire kjempesjanser uten at han fikk uttelling.
Kuyt 7Meget gode kombinasjoner med Luis Suarez og Maxi Rodriguez, og slår et par nydelige stikkere. Blant annet en krempasning til Maxi, som argentineren burde ha scoret på. Avslutningene til nederlenderen var imidlertid så som så.
Suarez Liverpools beste9Spilte på hele sitt register i dag, men sløste igjen med sjansene. Fikk den forløsende scoringen like etter pause, og skapte trøbbel for QPR-forsvaret gjennom hele kampen. Ble snytt for et straffespark i første omgang.
Bellamy 0Kom inn for Maxi Rodriguez i det 79.minutt, og markerte seg umiddelbart med å kjefte på dommer Mason. Pådrar seg senere gult kort for en krangel med Joey Barton. Har et godt raid og innlegg dypt på overtiden, som Shaun Wright-Phillips setter i egen tverrligger.
Shelvey 0Kom inn for Stewart Downing i det 87.minutt, og var viktig med sin kjemping i sluttminuttene. Var også involvert i en god kontring helt mot slutten.