Shawcross(77)
Wilkinson(30)
Whelan(16)

Skrevet av Tor Sandø

Liverpool er klare for en ny tur til Wembley og semifinale etter 2-1 over Stoke på Anfield. Liverpool gjennomførte en bra kamp og tok fortjent ledelsen etter 23 minutter ved Suarez. Crouch utliknet like etter, et mål som nok burde vært annulert for angrep på keeper. Liverpool forsøkte, men Stoke kjempet hardt for å få med seg noe fra Merseyside. Potters møtte Liverpool høyt og nektet de røde rom. Det var dog velfortjent da Downing ga Liverpool ledelsen etter 57 minutter. God kombinasjon mellom Gerrard og Suarez, og servering på gullfat til Downing, som lurte av to av Stoke-forsvarerne, før han sendte Liverpool til himmels. Stoke hadde noen spede forsøk og spilte sin fysiske fotball, men Liverpool hadde ballen mest og avanserer fortjent til FA-cupens semifinale.

90:Liverpool er klar for semifinalen da Friend blåser av.

90:Fem minutter er gått da Delap kaster inn. Reina holder ballen.

90:Stoke gir ikke opp. Wilkinson legger langt og hardt inn. Liverpool klarerer.

90:Liverpool-fansen er i ekstase og synges You`ll Never Walk Alone.

90:Downing tar corner. En såkalt engelsk corner, kort, for å få tida til å gå. Ett minutt igjen til sluttsignalet skal gå.

90:Kuyt presser på, men Shawcross header ballen til corner.

90:Kuyt blir liggende, men kommer seg opp.

90:Wilson får gult kort etter å ha taklet Kuyt.

90:Liverpool får frispark etter at Shawcross holdt Carroll. Hvem som var verst av de to kan diskuteres.

90:Delap er kommet inn og har tatt på seg hovedansvaret for innkastene. Ballen går helt inn til Reina som har kontroll etter å ha mistet ballen.

90:Det er lagt til fem minutter (!) på Anfield.

90:Pennant tar corner for Stoke. Ballen går i feltet, men heades til ny corner.

90:Crouch forsøker å spille fram Jerome. Ballen går til corner.

90:Meget god stemning på Anfield nå. Det begynner å lukte semifinaleplass.

89:Suarez bytter med Henderson for Liverpool. Luis hinker ut.

89:Kelly bytter med Coates for Liverpool.

88:Reprisen viser at Suarez stemples av Huth.

87:Kelly er skadet og tar sammen med Suarez telling samtidig.

86:Pennant tar frispark. Ballen går inn foran Reina, men Liverpool-forsvaret får klarert.

85:Ny duell mellom Crouch og Skrtel. Denne gangen er Martin litt for hardhendt med sin tidligere lagkamerat.

85:Crouch får et framspill, men møter slovakisk granitt i form av Martin Skrtel.

84:Downing er på raid på høyre, men Stoke får skutt ballen til innkast.

84:Kelly vinkes inn på banen igjen.

83:Kelly hinker ut. Må kanskje bytte.

82:Kelly er skadet etter å ha blitt spilt fint fri av Kuyt. Stoke klarerer. Kelly blir liggende innenfor Stokes femmeter.

80:Spearing skyter over. Jay har flere alternativer, men velger å skyte. I trekket før kunne Gerrard ha spilt fri Kuyt, men velger å vente. Viser seg å være et dårlig valg.

79:Liverpool har kontroll nå og spiller fra mann til mann. Stoke-spillerne blir løpende imellom.

78:Innlegg fra høyre. Carroll forsøker å nå ballen, men lykkes ikke.

77:Shawcross får gult kort etter å ha tatt Suarez ved midtbanestreken.

75:Farlig Stoke-angrep. Walters kommer på venstre, men ingen blå- og svartkledte når ballen i midten.

74:Whitehead bytter med Delap for Stoke.

73:For en dragning av Suarez. Han kan spille fri Carroll, men velger i stedet å skyte. Ballen går høyt over.

73:Stoke skyter ballen inn i Liverpools felt. Forsvaret får avverget.

72:Etherington bytter med Jerome for Stoke.

71:Kuyt forsøker å spille fri Carroll, men Andy blir stående.

69:Whelan med flere tar frispark, men Liverpool bryter før Stoke får skutt

68:Gerrard tar Walters ti meter fra Liverpools 16-meter.

68:Suarez skyter fra 16 meters hold. Ballen går i hjørnet, men er ikke hardere enn at Sørensen har kontroll.

67:Bølger litt frem og tilbake kampen.

67:Møter Stoke høyt Liverpool nå.

66:Sørensen kaster ut, men istedet for Etherington, så er det Kelly som får ballen. Stoke får avverget. Full balluba i borteforsvaret.

65:Liverpool-forsvaret har kontroll, men Stokes angripere presser høyt.

64:Kuyt skyter fra langt hold. Sørensen har kontroll.

63:Meget god stemning på Anfield nå.

62:Suarez tar frispark. Det er hardt, men Stoke-forsvaret får avverget.

62:Maxi Rodriguez bytter med Kuyt for Liverpool.

61:Shotton bytter med Pennant for Stoke.

61:Shotton tar Enrique hardt. Liverpool får frispark.

59:Ledermålet varmet hjemmepublikummet. Nå gjelder det å tette igjen bak.

57:2-1! Stewart Downing scorer et kjempemål. Gode kombinasjoner mellom Gerrard og Suarez. Liverpool kommer i flere bølger mot Stokes overbefolkede forsvar. Steven Gerrard hælsparker tl Downing som får ballen på 16 meter, lurer to mann og skyter hardt i Stokes mål.

55:Shotton på vei framover. Enrique bryter.

54:Etherington fører opp på Stokes venstreside. innlegget går utenfor.

52:Suarez header ballen fra kort hold utenfor. Downing la frispark.

50:Shotton tørker igjen av ballen. Crouch når ballen, men ingen Stoke-spillere tar ballen.

49:Godt gjort av Enrique, men pasningen blir igjen for upresis fra spanjolen.

49:Kelly angriper på høyresiden, men Shawcross bryter.

47:Gerrard tar frispark fra 25 meter, men Stoke bryter kjapt.

46:Gerrard blir nydelig spilt fri fra Suarez, skyter men skuddet er for løst til å sette Sørensen på prøve.

46:Stoke begynner med ballen. Ingen bytter på noen av lagene. De neste 45 minuttene vil vise hvem som ligger i bollen i semifinalen om en times tid.

Det er 1-1 ved pause. Liverpool har hatt ballen mest og tok en fortjent ledelse da Suarez skjøt ballen i Sørensens venstre hjørne etter 23 minutter. Ikke mange minuttene etter hadde Stoke tre cornere etter hverandre. På det tredje havnet ballen inn til Crouch, som scoret. Reina ble holdt og burde hatt frispark, noe han også fikk gult kort da han påpekte. Friend gjorde også en feil ved å dømme corner nummer tre, som senere resulterte i scoring. En Stoke-spiller var nemlig sist på ballen. Selv om hjemmelaget har hatt det aller meste av spillet de første 45 minuttene, har det vært langt mellom sjansene. Skudd fra Gerrard og Carroll er unntakene. Stoke har kjempet hardt og hindret Liverpool og spesielt Steven Gerrard å få spille gjennom spillerne lenger framme. Det har vært stort tempo og Liverpool-forsvaret har nok å gjøre mot Crouch og Walters. Spørsmålet er om bortelaget evner å løpe så mye i andre som i første for å hindre Liverpool de rommene de behøver for å komme seg til scoringssjanser.

45:På slaget to minutter fyller Friend lungene med luft. Pause.

45:Suarez får ballen rett foran keeper, men avblåses korrekt for hands.

45:Gerrard skyter, ballen går i en Stoke-spiller. Liverpool-spillerne vil ha hands, men Friend vil ikke høre.

45:Før første tilleggsminutt, slår Enrique noe som var tenkt som et innlegg. Ballen går fra Liverpools venstreside og inn til Sørensen.

45:Gerrard starter et Liverpool-angrep, forsøker en vegg med Spearing, men får ikke ballen tilbake.

45:Det er lagt til to minutter.

45:Downing forsøker å tre igjennom Suarez, men lykkes ikke.

44:Suarez tar frispark, flikker til Gerrard, som skyter over.

42:Nytt framspill fra Gerrard til Suarez. Denne gang får Luis frispark etter å ha blitt holdt av Shawcross på 16-metersstreken.

42:Godt kombinasjonsspill mellom Suarez og Gerrard. Etter litt fram og tilbake får Suarez ballen kun få meter fra Stoke-målet. Han prøver en lobb, men lykkes ikke.

41:Sørensen tar seg god tid på femmeteren, noe som blir påpekt av en og annen på The Kop.

40:Kamp mellom Carroll og Wilkinson. Ballen går inn til Sørensen. Skulder mot skulder, sier Friend.

39:Liverpool forsøker å bygge opp et angrep, men Stoke-spillerne er overalt og presser ballen inn til Reina.

38:Duell mellom Crouch og Skrtel. Ballen går i favør av Liverpool, men den tidligere Liverpool-spilleren smiler og tar sin tidligere lagkompis i hånda.

37:Suarez i duell med Shawcross. Stoke-kapteinen går i bakken. Igjen dømmes det mot Luis.

36:Suarez og The Kop vil ha corner. Linjemannen som sto få meter fra situasjonen dømmer femmeter. Utrolig.

36:Shotton kaster igjen, men ballen treffer en hjemmespiller.

35:Har nok å gjøre med både Crouch og Walters nå, Skrtel og Carragher.

33:Carroll spiller til Suarez og videre til Downing. Stewart er litt for ivrig og treffer ballen dårlig. Ballen går høyt over.

33:Walters skyter utenfor alene med Reina. Fart i kampen nå.

32:Shotton tar innkast. Denne gangen langt.

31:Carroll skyter over fra kort hold etter godt innlegg fra Spearing.

30:Wilkinson får gult kort etter å ha taklet Suarez bakfra.

29:Hard duell mellom Huth og Carroll. Det dømmes mot Andy.

27:Reina får gult kort for kjeftbruk. Reprisen viser at Pepe har et poeng. Han blir holdt da Crouchie scoret.

26:1-1! Crouch header inn utlikningen etter corner nummer tre fra Etherington. Peter scorer fra kort hold. Målet skulle aldri vært godkjent, fordi det ikke var corner. En Stoke-spiller var sist på ballen.

25:Etherington tar to cornere. Begge av det farlige slaget.

24:Walters er skadet etter å ha fått seg en lårhøne.

23:1-0! Suarez spiller vegg med Maxi Rodriguez og skyter fra 19-20 meter i venstre hjørne. Uttagbart for Sørensen.

23:Spearing mister ballen i farlig posisjon. Ballen går til Crouch, men Jay jobber ballen inn igjen.

22:Liverpool har spillet, men greier ikke å spille seg til farlige sjanser.

22:Innlegg fra Kelly på høyresiden. Innlegget er ikke så dårlig, men går over Carroll i midten.

21:Wilson på venstrebacken finter bort både Gerrard og Maxi.

21:20 minutter er passert og det har vært sjansefattig.

20:Suarez spiller fri Maxi på venstresiden. Han skyter, men en Stoke-spiller står i veien.

20:Walters feller Maxi på midten. Frispark til hjemmelaget.

19:Suarez slår en feilpasning og slår ut med armene. Sett lite til sør-amerikaneren så langt.

18:Mange rundt Gerrard hver gang han får ballen.

17:Stoke forsøker seg igjen, men god jobbing fra Liverpools forsvarsfirer forhindrer at det blir farlig.

16:Spearing blir liggende litt, men den lokale hardhausen er raskt oppe.

16:Whelan får gult kort etter stempling av Spearing.

15:Crouch forsøker å tre igjennom Whelan, men Enrique har kontroll.

14:Gerrard vinner ballen, han kombinerer med Downing og ballen havner etterhvert hos Kelly. Ballen går til innkast.

14:Liverpool har hatt ballen mye, men pasningspresisjonen har ikke vært god nok.

13:Stoke får til et innlegg fra høyre side. Crouch er på bakerste stolpe, men headingen er på ingen måte hard. Reina har kontroll.

12:Delap sitter på benken, men Shotton spiller, men innkastet er av det korte slaget.

12:Godt kombinasjonsspill mellom Liverpools offensive spillere. De røde hadde tre spillere inne i Stokes 16-meter, men Downings innlegg er veldig upresis.

11:Stoke forsøker å etablere spill på Liverpools halvdel, men lykkes bare delvis.

10:Duell mellom Carroll og Wilson. Stoke får frispark etter Andys dytt.

9:Steven Gerrards sang runger utover Anfield nå. Liverpool har ballen mest.

8:Duell mellom Shotton og Gerrard. Steven får seg et slag i hodet og tar telling, men er raskt oppe.

7:Whelan tar frispark, men Liverpool-forsvaret får klarert.

7:Tidligere Liverpool-spiller Pennant er satt i oppvarming.

6:Etherington er skadet og tar seg til hodet. Ser ikke bra ut. Ankelen er vond.

5:Kelly får gult kort etter å ha taklet Etherington. Kortet er greit.

4:Enrique fører opp på venstresiden. Han får lagt inn. Innlegget er bra, men ingen får tak i ballen.

4:Bra stemning på Anfield.

3:Gerrard tar frispark. Rodriguez får hodet på ballen som går over.

2:Liverpool har etablert spill på Stokes banehalvdel.

1:Kampen er i gang.

0:Myntkast er foretatt, Liverpool tapte og spiller mot The Kop i første omgang. De røde starter med ballen.

0:Speakeren har oppdatert på situasjonen til Boltons Fabrice Muamba, som førte til trampeklapp fra et fullsatt Anfield.

Liverpool og Stoke møtes i kvartfinalen i FA-cupen. Kenny Dalglish har tatt ut de samme 18 spillerne som mot Everton tidligere i uken, men foretar én endring i startoppstillingen. Maxi Rodriguez kommer inn istedenfor Jordan Henderson.

Craig Bellamy har sannsynligvis ikke blitt friskmeldt, mens også Glen Johnson fortsatt er ute.

For Stoke starter Peter Crouch mot sin tidligere klubb. Jermaine Pennant finnes på benken. Tony Pulis har én innkastspesialist på banen i Ryan Shotton. Rory Delap er blant innbytterne.

Semifinalene trekkes etter kampslutt. Chelsea er det eneste laget som er videre i skrivende stund. De tre andre lagene er Everton/Sunderland, Tottenham/Bolton og altså Liverpool/Stoke.

Vurdert av Frank H. Larsen

Reina 6har forholdsvis lite å gjøre. Blir hindret ved baklengsmålet, men virker likevel noe passiv.
Kelly 5sliter voldsomt med det tekniske i 1.omgang. Har en del dårlige avleveringer. Bedre etter pause. Har noen bra offensive løp.
Carragher 6står på og gjør en grei jobb defensivt, men har noen dårlige avleveringer.
Skrtel Liverpools beste8har stort sett god kontroll på Crouch og Walters. Foretar flere gode brytninger. Er Liverpools beste i dag.
Enrique 7jobber bra opp og ned på sin side. Har brukbar kontroll defensivt.
Rodriguez 5flott involvert i 1-0-målet. Ellers svært anonym, og blir byttet ut.
Gerrard 6flott forarbeid i forkant av 2-1-scoringen. Er ikke like stor drivkraft i dag, men hever seg utover i kampen. Noen upresise avleveringer.
Spearing 7jobber bra defensivt. Tar vare på nedfallsfrukten. Ofrer seg i duellene. Har brukbar kvalitet på pasningene.
Downing 7strålende løp og flott scoring. Bør komme til innlegg oftere. Hever seg betraktelig etter pause, og er inne i en god periode.
Suarez 7er som alltid et aktivum. Jobber godt og kommer til flere avslutninger, men uheldig som ikke kommer flere ganger scoringslista. Flott mål. Ut med ankelsmell.
Carroll 5greit oppspillspunkt og har brukbare innlegg. Vinner for lite i luften og er ingen trussel i boksen. Markeringssvikt ved baklengsmålet