Liverpool - West Brom

0-1)

22.04.2012 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 43 660 / Dommer: Neil Swarbrick

Skrevet av Frank H. Larsen

Et ran av de svært sjeldne på Anfield. Liverpool gjorde egentlig det meste riktig i denne kampen bortsett fra å få ballen i mål. Kenny Dalglish' mannskap dominerte totalt, hadde tosifret antall gode målsjanser og to avslutninger i treverket, men West Bromwich tok med seg alle poengene hjem fra Anfield for første gang på 45 år!

90:5:34 på overtid blåses kampen av.

90:Jonjo Shelvey får gult kort for en stygg takling.

90:Luis Suarez avslutter fra spiss vinkel. Foster redder.

90:Frispark til WBA. Reina kommer ut og blir skubbet overrende. Ballen havner i mål, men Reina får frispark.

89:God avslutning fra innbytter Andrews.

86: Dorrans bytter med Cox.

86:Flott gjennomspill. Suarez runder keeper og kommer i skrå vinkel, men avblåses for offside.

83:Jay Spearing bytter med Jonjo Shelvey.

83: Odemwingie bytter med Scharner.

80:Bellamy skyter. Foster gir retur. Carroll plukekr opp, men setter ballen i motspiller.

77:Daniel Agger får gult kort.

77:Henderson slår inn. Agger mener han blir dyttet i ryggen.

75: Odemwingie scorer etter innlegg fra Mulumbu. Johnson spiller ballen rett i Mulumbu som spiller videre til Odemwingie. Spissen scorer alene med Reina. Målet kommer totalt mot spillets gang.

75:Johnson skyter, skuddet blokkeres.

74:Maxi Rodriguez bytter med Stewart Downing.

69: Thomas bytter med Andrews.

68:Dirk Kuyt bytter med Craig Bellamy.

68:Jordan Henderson nær ved å skru ballen i mål.

67:Trippelsjanse, Først Suarez. Foster må slå unna. Så bommer Carroll, osv.

66:Shane Long står alene med Reina, men velger å spille støtte!

65:Spearing skyter over.

65:Ny avslutning. Foster må gi corner.

64:Lang ball mot Kuyt. Foster kommer ut og klarerer.

63:Innlegg fra Johnson. Carroll header over igjen.

62:Gjennomspill til Suarez. Foster er ute og avverger.

60:Innlegg fra Kuyt. Carroll styrer ballen over mål.

60:Suarez legger til Kuyt som brenner ballen lavt i bortre stolpe!

58:Maxi klinker over på halv volley.

54:Reina er fint ute og avskjærer og forhindrer dermed en WBA-mulighet.

54:Frekkis av Suarez som drar av en spiller, men avslutningen havner til side for mål.

52:Ny heading mot mål fra corner klareres av WBA.

51:Johnson slår inn. Ballen skifter retning og går til corner.

49:Nydelig oppbygd angrep. Johnson, Suarez og Kuyt involvert. Ballen legges tilbake av Carroll til Henderson som avslutter i tverliggeren. ballen gå i ryggen til Foster og ut.

47:Suarez legger inn. Agger når ikke frem ved bakre stolpe.

46:Kjempegjennomspill fra Spearing mot Kuyt. Foster får klarert til corner.

46:Liverpool tar avspark.

Målløst til pause i en kamp Liverpool har dominert stort. Vertene har skapt mange sjanser. Nærmest scoring har Dirk Kuyt og Luis Suarez vært, men som så mange ganger tidligere denne sesongen klarer ikke de røde å finne veien til nettmaskene. West Bromwich har hatt to brukbare muligheter som Reina har avverget.

45:1:15 på overtid blåser dommer Swarbrick for pause.

45:Kuyt skyter fra distanse. Foster strekker seg og redder enkelt.

44:Innlegg var Johnson. Olsson får en fot på ballen foran Suarez, og kula havner i klypene på Foster.

42:Innlegg. Agger får ballen over på høyre og avslutter. Ballen via Fosters for og til corner.

41:Corner for. Ballen går ut i returrom og skuddet blokkeres.

38:Johnson header rett ut i farlig område. Odemwingie plukker opp og skyter utenfor.

35:Kuyt legger tilbake. Spearing avanserer fremover og avslutter til side for mål fra distanse.

34:Corner i mot. Avslutningen med bredsiden av foten fra fem meter går rett på Reina.

30:Enrique slår inn fra venstre. Suarez stusser. Ballen havner i nettaket.

29:Skrtel kommer til med en heading fra corner. Ball via motspiller og til ny corner.

28:Lang ball opp fra Olsson. Long vinner i luften. Brunt avslutter og Reina må foreta en refleksredning.

24:Johnson spiller gjennom Suarez som smeller til på direkten. Foster parerer. Maxi plukker opp returen, men fyrer over mål.

23:Suarez kommer inn i feltet, men skuddet blir blokkert i siste liten.

21:Maxi legger inn fra venstre. Carroll rager høyest ved bakre stolpe, men den løse headingen går like til side for motsatt stolpe.

20:Suarez spiller gjennom Maxi. Argentineren skal utfordre, men blir hektet av en WBA-spiller, men får ikke straffe.

19:Kort corner. Etter hvert trer Johnson ballen gjennom til Suarez som legger hardt inn. Agger er nær ved å få en fot på ballen.

16:Innkast fra Johnson. Ballen ender hos Enrique som skyter håpløst til side for mål fra distanse.

14:Brunt avslutter utenfor fra langt hold.

10:Carroll vinner ballen. Spiller til Suarez som passer ut til Kuyt. Nederlenderen avslutter like utenfor bortre stolpe fra noe skrått hold.

9:Johnson aktiv på høyre igjen. Rekker akkurat ballen før den går utover sidelinjen. Han drar seg innover og avslutter løst.

6:Johnson avanserer. Skuddet fra distanse blir blokkert.

2:Kuyt og Maxi spiller på hver sin kant med Suarez og Carroll helt fremme.

1:West Bromwich tar avspark. Liverpool spiller mot Anfield Road End i 1.omgang.

Liverpool har falt ned til åttende plass etter en lang rekke med svake ligakamper, og har mistet muligheten til en plass i Champions League neste sesong. De to seneste kampene er likevel vunnet, mot Blackburn og i FA-cupsemifinalen mot Everton.

West Bromwich kommer fra en 1-0-seier mot Queens Park Rangers på hjemmebane. Klubben har fått for vane å vinne hjemme, men tape borte etter nedsablingen av rival Wolverhampton i februar. De ligger på 13. plass før kampen, og har foreløpig trygg avstand ned til nedrykksstreken. Roy Hodgson returnerer til Anfield for første gang siden han mistet managerjobben i Liverpool i januar 2011.

Liverpool kan gå opp på 7.plass etter at Everton spilte 4-4 mot Manchester United på Old Trafford.

Kenny Dalglish gjør fire endringer på laget som slo Everton på Wembley. Pepe Reina er tilbake fra karantene og tar plassen mellom stengene. Jose Enrique, Maxi Rodriguez og Dirk Kuyt kommer også inn på laget. Jamie Carragher og Stewart Downing henvises til benken. Steven Gerrard og Brad Jones er ikke med i kamptroppen. Alexander Doni er keeperreserve etter å ha sonet ferdig sin karantene på en kamp.

BBC hevder Steven Gerrard står over kampen grunnet et hamstringproblem.

Reina er Liverpools kaptein i denne kampen. Roy Hodgson fikk en god velkomst av Anfield-publikumet da han kom ut av spillertunnelen.

Vurdert av Håvard Sæle

Reina 6Kan ikke lastes for scoringen. Kanonredning på avslutningen fra Brunt i første omgang. Sto på rett sted da Ridgewell headet rett på ham før sidebyttet. Ellers arbeidsledig.
Johnson 5Kandidat til banens beste frem til det 75. minutt. Ga bort 1-0-scoringen til West Brom. Glimrende offensivt - var sentral i mye av det Liverpool skapte. Får trekk for den horrible pasningen som avgjorde kampen.
Skrtel 7Nærmest arbeidsledig. Solid i duellspillet, og ga stort sett ballen til Agger da Liverpool skulle spille seg ut.
Agger 7Lite å gjøre, men som alltid komfortabel med ballen og trygg på å spille seg ut. Fikk en stor sjanse i 1. omgang, men Ben Foster reddet. Ble muligens snytt for straffe.
Enrique 6Virket som om han hadde gått av å bli hvilt. Var pigg og mye involvert i dag. Kombinerte fint med Maxi. Full kontroll defensivt. Kvaliteten på innleggene trekker ned.
Kuyt 6Mye involvert, men med varierende hell. Burde scoret tidlig i kampen. Kom til noen farlige innlegg. Traff stolpen før han ble byttet ut.
Spearing 7Rolig med ballen. Valgte ofte den trygge løsningen - med hell. Var ikke like heldig da han forsøkte mer ambisiøse løsninger. Ryddet opp når han måtte. Misbrukte en stor mulighet som WBA-forsvaret reddet på streken. Ofret da Liverpool jaktet 1-1 i sluttminuttene.
Henderson 7Aktiv. Fant gode løsninger med ballen. Var involvert i mange fine kombinasjoner. Uheldig som ikke scoret. Traff tverrliggeren og nettveggen med to gode avslutninger i andre omgang.
Rodriguez 6Trives når Liverpool har mye ball. Ofte involvert. God i kombinasjonsspillet. Misbrukte et par-tre store muligheter. Forsvant litt etter hvert. Byttet ut.
Suarez Liverpools beste8Herjet med WBA-forsvaret. Gjorde nesten alt riktig. Skapte mye på egenhånd - både for seg selv og lagkameratene. Samarbeidet godt med Carroll. Involvert i det aller meste. Ble litt egoistisk i et par situasjoner. Trekkes halvannen karakter for sjansesløsingen, men får likevel prisen som Liverpools beste.
Carroll 7Involvert i alt innledningsvis. Fungerte som både targetman og playmaker. Vant dueller og skapte mye for lagkompisene. Dyktig med ballen og herjet i luftrommet. Var litt mindre dominant etter hvert, og misbrukte også et par store målsjanser.
Bellamy 0Fikk 22 minutter som Kuyt-erstatter, men var ikke venn med ballen.
Shelvey 0Spilte syv minutter som erstatter for Spearing. Rakk ikke å markere seg.
Downing 0Kom inn for Maxi kvarteret før slutt, men var stort sett anonym.