Suarez(55)
Figueroa(52)
Di Santo(43)

Skrevet av Håvard Sæle

Liverpool fortsetter Robin Hood-virksomheten. I midtuka fikk QPR nyte godt av det, før Wigan tok med seg tre poeng fra Anfield i dag. Det var heller ikke ufortjent, selv om hjemmelaget skapte mest og hadde ballen mest.

For Wigan forsvarte seg godt, og gikk til pause med 1-0. Da Luis Suárez utlignet like etter hvilen, trodde vel de fleste at Liverpool skulle snu trenden. Men Wigan ville det annerledes. Suárez fikk en scoring annullert for hands - en korrekt avgjørelse av dommer Lee Mason - før Gary Caldwell ble matchvinner for bortelaget.

Vertene fikk ikke klarert, og Caldwell var iskald da han fikk sjansen til å bli Wigan-helt. Liverpool gikk dermed på sitt andre tap denne uka, og Anfield-publikumet svarte med en massiv pipekonsert. Det mest positive i dag, var at Raheem Sterling fikk sin etterlengtede debut for de helrøde. Unggutten var også positiv i de fem minuttene han fikk på banen.

90:Slutt. Massiv pipekonsert på Anfield.

90:Hjemmefansen forlater stadion, og det er stille på tribunene.

90:Suárez vipper inn mot Andy Carroll, men Wigan-forsvaret rensker unna.

90:Raheem Sterling setter fart og blir felt av Ben Watson. Liverpool får frispark på cirka 25 meter. Luis Suárez står over ballen.

90:Liverpool presser på nå.

90:Fem minutter er lagt til.

89:Ballen faller ned hos Luis Suárez, og Liverpool-spissen skyter fra skrått hold. Skuddet fra syv-åtte meter går rett på Ali Al-Habsi, som holder ballen.

88:Debutant Sterling i aksjon igjen - unggutten kommer seg til linja og slår inn, men det er kun én rødkledd inne i boksen. Wigan-forsvaret klarerer.

87:Raheem Sterling utfordrer Wigan-forsvaret med fart og teknikk. Han trekker seg inn i banen fra sin posisjon på venstrekanten, og spiller til Martin Skrtel. Slovaken får ikke ordentlig klem på skuddet.

86:Ben Watson er nære ved å punktere kampen. Connor Sammon lurer seg inn bak Martin Skrtel, og sender ballen til Watson. Skrtel har imidlertid kommet seg tilbake i situasjonen, og slovaken klarer å blokkere avslutningen fra Watson.

85:Anfield-publikumet reiser seg når Raheem Sterling kommer inn til sin offisielle Liverpool-debut. Dirk Kuyt går av banen.

84:Suárez sender frisparket rett i muren.

83:Luis Suárez vinner et frispark på hjørnet av Wigans 16-meter.

82:Franco Di Santo takker for seg. Connor Sammon entrer banen.

81:Feilpasningene florerer, og hjemmefansen begynner å bli utålmodige.

78:Wigan har full kontroll på dette nå.

75:Albert Crusat går i bakken etter en duell med landsmann José Enrique. Wigan-spilleren får behandling på gressmatta.

74:Jonjo Shelvey erstatter Stewart Downing for Liverpool.

72:Hjemmelaget virker frustrerte nå. Wigan er komfortable.

68:Liverpool sliter med å svare på Wigans ledermål. Gjestene fra Lancashire har tilsynelatende god kontroll på kampen for øyeblikket.

64:Stewart Downing slår et glimrende innlegg inn bak Wigan-forsvaret, og Andy Carroll kommer først på ballen. Geordien er dog millisekundet for sent ute, og styrer ballen utenfor mål fra kloss hold.

63:LIVERPOOL - WIGAN 1-2: Aldeles forferdelig forsvarsspill av hjemmelaget lar Wigan ta tilbake ledelsen. Andy Carroll klarerer en Wigan-dødball, men ballen kommer i retur. Plutselig er Gary Caldwell helt alene på fem meter, og Wigan-stopperen finter vekk Carroll før han triller kula i nettet bak Pepe Reina. Iskaldt av Caldwell, men hva skjedde med Liverpool-forsvaret?

63:Jeaun Beauséjour forlater banen for Wigan. Inn kommer Ben Watson.

60:Shaun Maloney skjærer inn i banen og avslutter, men Jay Spearing blokkerer. Ballen havner ute hos Maynor Figueroa, og Wigan-backen tester slegga fra nærmere 40 meter. Skuddet går langt til side for mål.

59:Det har roet seg ned etter noen hektiske minutter.

55:Luis Suarez får gult kort - trolig på grunn av protester.

54:Det hersker fullstendig kaos i Wigan-forsvaret på det påfølgende frisparket. Steven Gerrard svinger ballen inn mot bakre stolpe, og Martin Skrtel header den på tvers av mål. Luis Suárez får en dytt i ryggen, men krangler likevel ballen over linja. Det utløser voldsomme jubelscener blant hjemmelagets spillere - men jubelen stilner straks de finner ut at dommer Lee Mason har annullert scoringen. Reprisene viser at Suárez handset da han kranglet kula i mål.

52:Maynor Figueroa river ned Luis Suárez og noteres i dommerens bok.

48:Luis Suárez er i fyr og flamme nå: Uruguayaneren prøver seg fra 20 meter, men fra skrått hold går avslutningen over mål.

47:LIVERPOOL - WIGAN 1-1: Skrekkelig forsvarsspill av bortelaget, som klarerer rett i beina på Luis Suárez. Han takker og bukker, serverer Steven Gerrard, som slår ballen tilbake til Suárez - som avslutter med å bredside ballen i mål fra åtte meter. Flott scoring!

46:Wigan tar avspark.

46:Jordan Henderson bytter med Andy Carroll før andre omgang.

Du har sikkert lest det før: Liverpool styrer kampen, men bortelaget ligger kompakt og nekter de helrøde rom. Dermed står Luis Suárez & Co med null scoringer etter 45 minutter - mens Wigan har funnet veien til nettmaskene. Lee Mason pekte nemlig på straffemerket da Martin Skrtel plantet støvelen i ansiktet på Victor Moses, og Shaun Maloney var iskald fra krittmerket.

Liverpool har ikke maktet å skape mye, men Luis Suárez står bak alt hodebry de røde gir Wigan. Uruguayaneren var selv nære ved å score på en avslutning fra distanse, og han har også spilt frem Stewart Downing og Steven Gerrard. Men hittil står altså Merseyside-vertene uten nettkjenning i solskinnet på Anfield.

Det mest bekymringsverdige for Liverpool-manager Kenny Dalglish, må imidlertid være at hjemmelagets farligheter stort sett har kommet på langskudd. Skotten har mye å endre på foran den andre omgangen.

45:Pause.

45:Wigan-forsvaret klarerer corneren, men ballen havner i returrommet. Jordan Henderson fyrer fra 25 meter, men skuddet går rett i klypene til Ali Al-Habsi.

45:Luis Suárez har stått bak alt Liverpool har skapt. Denne gangen flikker han fri Steven Gerrard, som tester venstrelabben med en volley fra spiss vinkel. Avslutningen går via en Wigan-spiller, men Ali Al-Habsi henter frem en god retning og slår til corner.

45:Det er lagt til fire minutter av denne førsteomgangen.

45:Jon Flanagan gir 100 prosent i en duell med James McArthur, og Wigan-spilleren går overende. Skotten må ta seg en pause for å komme seg til hektene.

43:Franco Di Santo feller Martin Skrtel og får gult kort.

42:Victor Moses må kaste inn håndkleet, og Albert Crusat kommer inn.

41:Hjørnesparket blir resultatløst, men Liverpool makter å holde trykket oppe. Wigan-forsvaret rir av stormen også denne gangen.

40:Det må litt Luis Suárez-magi til for å teste Wigan-keeper Ali Al-Habsi. Uruguayaneren skaffer seg plass utenfor 16-meteren til gjestene, før han forsøker å tre ballen i Al-Habsis lengste hjørne. Wigan-keeperen er bra med på notene, og gjør en ypperlig redning når han slår ballen ut til corner.

39:Wigan er nede i ti spillere for øyeblikket. Victor Moses sliter fortsatt med smellen han fikk av Martin Skrtel da bortelaget fikk straffespark.

37:José Enrique kombinerer fint med Luis Suárez. Sistnevnte legger kula til rette for Stewart Downing, men skuddet går i Wigan-blokka.

34:Jordan Henderson lurer av et par Wigan-spillere utenfor gjestenes 16-meter, men engelskmannen blir for ubesluttsom og borteforsvaret rydder unna.

31:LIVERPOOL - WIGAN 0-1: Shaun Maloney må vente lenge før han får ta straffesparket, men skotten lar seg ikke affisere. Han triller ballen iskaldt i hjørnet bak Pepe Reina - som riktignok går riktig vei, men spanjolen rekker ikke langt nok ned i hjørnet. Wigan er i føringen!

29:Moses ligger fortsatt nede og får behandling. Unggutten ser ut til å ha fått en solid smell, men han later til å kunne fortsette oppgjøret.

27:Wigan får straffespark! Jamie Carragher og Martin Skrtel kløner det skikkelig til, og Skrtel sparker Victor Moses i brystkassa idet Wigan-spilleren skal avslutte. Dommer Lee Mason peker på straffemerket. Moses ligger for øvrig nede etter smellen han fikk.

25:Stewart Downing og Luis Suárez spiller vegg, og Suárez chipper engelskmannen igjennom. Downing forsøker avslutningen fra skrått hold, men ballen sniker seg like til side for den lengste stolpen til Ali Al-Habsi.

22:José Enrique svinger ballen inn fra venstre, men Dirk Kuyt er i halvsøvne inne i boksen. Maynor Figueroa header unna for gjestene.

20:Gary Caldwell stanger et innlegg fra Dirk Kuyt ut i Steven Gerrard-rommet like utenfor boksen, men Liverpool-kapteinen får ikke ordentlig klem på volleyen fra 20 meter. Skuddet går til side for mål.

18:Jean Beauséjour utfordrer Jon Flanagan, men unggutten setter inn en strålende takling og stopper chileneren. Anfield-publikumet lar seg begeistre.

17:Bortelaget sliter med å få klarert en ambisiøs flikk fra Dirk Kuyt, og Liverpool holder trykket oppe. Vertene har ennå ikke skapt noen store farligheter.

14:Wigan har kommet mer med nå.

12:Victor Moses er farlig frempå for Wigan. 21-åringen vinner en duell med José Enrique og stormer inn i 16-meteren, men Martin Skrtel får stukket ut tåa og hindrer Wigan-vingen.

10:Luis Suárez flikker fri Steven Gerrard på utsøkt vis, men Wigan-forsvaret kommer seg på rett side. Sjansen renner ut i sanden.

8:Gerrard finner Martin Skrtel på bakre stolpe, og slovaken prøver å heade ballen til Dirk Kuyt, som står på fem-seks meter. Emmerson Boyce får imidlertid blokkert og avverget faren.

7:Maynor Figueroa klipper ned Luis Suárez på kanten av 16-meteren. Steven Gerrard gjør seg klar til å svinge ballen inn i boksen.

5:Hjemmelaget har åpnet friskt og angriper med mange spillere, men så langt har de ikke kommet til noen muligheter.

2:Jay Spearing slår en smart stikker til Jordan Henderson inne i Wigans 16-meter. Henderson slår ballen opp i armen til Shaun Maloney, men dommer Lee Mason vinker spillet videre.

1:Liverpool tar avspark på solfylte Anfield.

Liverpool skal forsøke å revansjere det forsmedelige 3-2 tapet for QPR når Wigan gjester Anfield. Gjestene ligger nest sist på tabellen, og kjemper med nebb og klør for sin Premier League-eksistens.

Ungguttene Raheem Sterling og Nathan Eccleston er funnet verdig en plass på innbytterbenken. Jon Flanagan starter som høyreback, da verken Glen Johnson eller Martin Kelly har ristet av seg sine skader i tide til denne matchen.

Den andre forandringen i startoppstillingen i forhold til i 3-2 tapet for QPR er at Jordan Henderson har kommet inn for langtidsskadede Charlie Adam. Skotten hinker rundt på krykker på Anfield i dag, og er trolig ferdig for sesongen.

Vurdert av Einar Kvande

Reina 5Er nesten fullstendig arbeidsløs, men slipper likevel inn to mål. Straffesparket er for godt plassert til at han rekker bort, og blir også lurt av Caldwell på Wigans andre scoring.
Flanagan 5Åpnet kampen friskt, og var villig med fremover. Kvaliteten på innlegg og avleveringer kunne vært bedre, og fikk også litt tempoproblemer utover i kampen.
Carragher 4 Sliter i løpedueller, og klareringene er for ofte av det paniske slaget. Er uheldig i forbindelse med Wigans andre scoring, når et langskudd treffer ham i hånden og endrer retning slik at det faller ned i beina til Caldwell, som scorer.
Skrtel 6Er uheldig som lager straffespark når han treffer Moses i ansiktet når han skal klarere, men er likevel den som kommer best fra det i forsvarsrekka. Har et par meget viktige blokkeringer når Wigan-spillere kommer fri.
Enrique 4Spanjolen virker sliten om dagen. Stopper opp når Moses handser med seg ballen tidlig i kampen, og setter dermed Skrtel i en vanskelig situasjon. Ikke venn med ballen i dag, men har et bra raid i sluttminuttene. Dog uten tellende resultat.
Henderson 3Gjør en svært dårlig førsteomgang, og blir fullt forståelig byttet ut i pausen. Går seg fast, blir usikker når han kommer i gode posisjoner og begynner å drible når han skal avslutte. Går inn i unødige stygge taklinger og er tydelig frustrert.
Spearing 4Ligger dypt og prøver å fungere som ballfordeler, men det blir for upresist litt for ofte. Offensivt er han totalt anonym. Klarer på ingen måte å sette sitt preg på kampen
Gerrard 6Har noen fine kombinasjoner med Suarez, og legger også pasningen på Liverpools scoring. Men blir ofte litt for upresis i avleveringene, og avslutningene sitter heller ikke som de skal for kapteinen.
Downing 5Leverer en brukbar førsteomgang, der han er involvert i mye av det som skjer fremover på banen. Langt mer anonym etter pause.
Suarez Liverpools beste7Er Liverpools beste spiller med klar margin. Scorer et vakkert mål, og er også uheldig som får en nettkjenning til annullert for hands like etterpå. Er arkitekten bak flere gode veggkombinasjoner med Gerrard og Downing, og har også et godt skudd fem minutter før pause, som hadde fortjent en bedre skjebne. Blekner litt mot slutten av kampen.
Kuyt 4Lite involvert i spillet gjennom hele kampen, og det var således ikke overraskende at han ble byttet ut til fordel for Raheem Sterling i sluttminuttene.
Sterling 0Får sin Liverpool-debut når han kommer inn for Kuyt fem minutter før slutt. Viser et par prov på sine drible- og finteferdigheter, og var et lite friskt pust mot slutten.
Shelvey 0Kom inn for Stewart Downing drøye kvarteret før slutt. Jobber energisk de første minuttene av innhoppet, men blir mer og mer frustrert etter som tiden går.
Carroll 4Kom inn for Jordan Henderson og spilte de siste 45 minuttene. Vandrer ofte ut til venstre, når han heller burde ha holdt seg inne i feltet. Vinner flere hodedueller, men når han skal spille ball langs bakken er geordien helt ubehjelpelig. Misbruker en brukbar sjanse like etter Wigans 2-1 mål, og er også negativt involvert i forbindelse med gjestenes seiersmål.