Man City - Liverpool

3-0)

03.01.2012 /Premier League /Etihad Stadium / Tilskuere: 47 131 / Dommer: Mike Jones

Skrevet av Einar Kvande

Liverpool klarte aldri å slå tilbake etter en tidlig keepertabbe av Pepe Reina. Et cornermål og et straffespark beseglet gjestenes skjebne, når de tapte 3-0 på Etihad Stadium. Liverpool forsøkte å presse høyere i annen omgang, men ble samtidig sårbare for kontringer. Liverpool øynet håp når Gareth Barry fikk sitt andre gule kort i det 73.minutt, men dette håpet ble raskt slukket når City kontret og fikk straffespark nesten umiddelbart etterpå. Når Milner satte dette straffesparket sikkert i mål, var kampen sluttkjørt for gjestenes del.

90:Downing med et lavt skudd fra 16 meter tre minutter på overtid. Hart er med på notene.

90:Gerrard med et litt tamt skuddforsøk. Fire minutter er lagt til.

90:Craig Bellamy skyter fra 16 meter. Hart må gi retur, og Maxi er godt plassert. Hart kaster seg imidlertid ned i føttene til argentineren og berger til corner.

88:Carroll vil ha straffe i en duell med Kompany, men dommer Jones lar spillet gå.

86:Innbytter Maxi Rodriguez klarer nesten å dra seg fri inne i feltet, men avslutter utenfor når han blir presset.

85:Enrique kommer til dødlinja og får lagt inn. Men City klarerer og kontrer.

82:Steven Gerrard skyter fra distanse. En halvmeter utenfor bortre kryss.

80:Innbytter Johnson skyter i stolpen fra distanse. Vertene skaper de største sjansene, selv med bare ti mann på banen.

79:Skrtel med et for kort tilbakespill, men Reina får frispark.

78:Liverpool vinner en corner, som går over alt og alle.

76: Silva bytter med Lescott.

76:Jay Spearing bytter med Maxi Rodriguez.

75: Milner setter ballen helt opp i krysset. Reina går feil vei.

74:Yaya Toure får straffe når Jones mener at Skrtel legger han ned på en kontring etter at Enrique slår en håpløs feilpasning høyt i banen.

73:Liverpool forsøker et kort frispark, men mister ballen umiddelbart etterpå.

73: Barry blir utvist etter to gule kort, når han legger ned Daniel Agger når dansken raider fremover.

72: Aguero bytter med Johnson.

70:Gerrard fremprovoserer et frispark godt inne på Citys halvdel.

68:Begge spillerne fortsetter kampen, men Milner ser ut til å ha mest vondt.

67:Glen Johnson og James Milner ligger begge nede med skade. Reprisen viser at førstnevnte skulle hatt frispark.

65:Bellamy utfordrer Richards, men skyter et godt stykke utenfor.

63:Gjestene vinner en corner, men igjen resultatløs.

62:Liverpool presser høyt nå, men sliter med å komme til sjanser.

60: Richards tar telling.

60:Innbytter Bellamy med et innlegg i retning Carroll, men City får ballen unna.

58: Dzeko nede med en skade etter en duell med Skrtel. Plutselig er City-spilleren på beina igjen, og starter en krangel med slovaken.

57:Dirk Kuyt bytter med Craig Bellamy.

57:Charlie Adam bytter med Steven Gerrard.

56:Glen Johnson får gult kort for sabotasje av spillet, når han hindrer en City-kontring etter å ha sklidd.

55:Kompany går i ryggen på Carroll midt på Citys banehalvdel. Frispark til gjestene.

50:Downing med en avslutning rett i kroppen på Toure.

49:Kompany gir corner på et innlegg fra venstre, rett foran nesa på Carroll.

47:Johnson med et bra innlegg som Carroll feilberegner fullstendig.

47:Adam slår et frispark inn i feltet. City-forsvaret har ingen problemer med å klarere.

46:City setter i gang annen omgang.

Kampen åpnet nervøst, men City fikk tidlig uttelling etter en gavepakke fra Pepe Reina på Agueros relativt svake skudd. Stewart Downing burde imidlertid ha sendt Liverpool i føringen før det, da han sløste bort en kjempesjanse alene med Joe Hart. Liverpool var i ferd med å jobbe seg inn i kampen igjen, og var inne i en god periode, da vertene økte til 2-0 på en cornersituasjon der Johnson tapte hodeduellen med Yaya Toure. City har virket vassere enn Liverpool når de har kommet fremover på banen, og har også vært langt mer effektive foran mål.

45: Barry får gult kort etter en kynisk felling av Spearing. Ett minutt lagt til.

43:Dirk Kuyt skyter i et City-beina, etter godt forarbeid av Carroll som header ballen ned til ham inne i fem-meteren.

42:Silva sender frisparket langt over og utenfor.

41:Adam feller Dzeko 25 meter fra mål.

37:Carroll flikker et lavt innlegg fra Downing utenfor.

33: Y. Toure scorer på corner fra Silva. Johnson taper hodeduellen inne i feltet, og ballen går inn via undersiden av tverrliggeren.

33: Kompany header hjørnesparket mot mål. Meget godt redning av Reina, som må gi ny corner.

32:Skrtel må gi corner i duell med Dzeko.

31:City roper på straffe når Aguero vipper ballen opp i armen på Skrtel inne i feltet. Dommer Jones rister på hodet.

29:Henderson klinker til på frisparket. Rett i muren.

28:Carroll header fint ned til Adam, som felles en meter utenfor vertenes 16-meter, midt på mål.

27:Johnson kommer alt for sent med i et Liverpool-angrep, og når han endelig kommer opp i banen slår han et helt håpløst innlegg bak mål.

25:Henderson med et skuddforsøk fra 25 meter. Lavt skudd som går drøye to meter tilside for mål.

24:Kort corner, før Adam slår inn. Carroll får ikke skikkelig kontakt med lærkula på bakre stolpe.

24:Kuyt skaffer Liverpool en corner.

24:Adam prøver å styre frisparket i lengste hjørne. Hart slår ballen unna.

23:Silva feller Downing, og Liverpool får frispark i god posisjon, 25 meter fra mål.

22: Dzeko skyter fra distanse. Ballen treffer Johnson og utmanøvrerer Reina. Heldigvis går ballen tjue centimeter utenfor stolpen.

20:Liverpool med en offensiv, men blir for upresise i angrepsspillet.

19:Johnson legger inn fra høyre. Treffer Clichy. Hjørnespark for Liverpool. Svak corner av Adam.

16:Kuyt legger inn fra høyre. Carroll header utenfor.

15:Skrtel må gi corner. Henderson får headet unna.

14:Aguero med en ny avslutning, men denne gangen er Reina med på notene.

10: Aguero scorer etter at Kuyt mister ballen. Skuddet fra drøye 16-meter dupper, men likevel svakt keeperspill av Pepe Reina.

9:Dzeko avslutter fra nesten død vinkel. Reina må gi hjørnespark.

8:Stewart Downing kommer alene gjennom, men Hart redder avslutningen. Kjempesjanse for gjestene. Strålende fremspill av Henderson.

6:City skaper den første halvsjansen, etter en nervøs åpning der lagene har vært forsiktige og ikke tatt noen risiko.

1:Liverpool tar avspark på Etihad Stadium. De røde spiller med sørgebånd, for å markere Gary Abletts bortgang.

Svært viktig kamp på Etihad Stadium, der Liverpool skal bryne seg på serieleder Manchester City. De røde ligger på 6.plass på tabellen, 11 poeng bak vertene.

Dirk Kuyt er tilbake i startoppstillingen, mens Craig Bellamy er henvist til benken. Liverpool har altså besluttet å ikke anke straffen til Luis Suarez, slik at uruguayaneren soner den første av den åtte kamper lange straffen i kveld. Steven Gerrard starter på benken.

Vurdert av Tor Sandø

Reina 6Stakkars Pepe Reina. Syndebukk da han slipper et lett skudd fra Aguero under seg. Banen var sleip, men den burde han ha tatt. Gjorde det litt godt igjen på en kjemperedning på en Kompany-heading.
Johnson 6Slipper opp i oppdekkingen av Yaya Toure på 2-0-målet, men ingen dårlig forestilling av Glen. Var angrepsvillig og viser god offensiv form.
Skrtel 6Tok seg greit av Dzeko. Var uheldig og traff foten til Yaya Toure og ikke ballen da ivoryaneren fosset gjennom Liverpool-forsvaret. Det ble straffespark og senere mål i en periode da de røde var på full fart inn i kampen.
Agger 6Også dansken var på halvdistanse på et av målene og burde vært nærmere Aguero da han scoret 1-0-målet. Sto sammen med Skrtel godt opp mot Citys giftige angrepsrekke.
Enrique 6Startet kampen kronglete, men spilte seg brukbart opp. Bidro bra offensivt og var flink til å posisjonere seg.
Henderson 6Ingen dårlig kamp av Jordan. Han dekker store rom ute på Etihad i dag og fikk også bidratt med flere gode gjennomspill.
Spearing Liverpools beste7Har vokst i rollen som Lucas Leivas erstatter og var Liverpools bestemann i dag. Ligger som et godt og meget arbeidsvillig anker som gjorde det vanskelig for Citys midtbanefirer.
Adam 7Flink til å plukke opp andreballene og fikk også prøvd seg med skuddfoten. Ble ofret etter en knapp time da Liverpool jaget redusering og byttet inn Bellamy og Gerrard.
Downing 6Hadde alle sjansers mor da han kom alene med Hart etter åtte minutter. Ingenting å utsette på arbeidskapasiteten til Downing og han er ikke redd for å prøve skuddfoten heller. Før eller senere løsner det.
Kuyt 5Ble mye jobbing for nederlenderen, men lyktes heller lite mot en tøff forsvarsfirer i lyseblått. Fikk som Adam en knapp times spill.
Carroll 5Carroll er stor og sterk og fikk brukt fysikken sin, men kom for det meste til kort mot giganten Kompany. Fikk og ga litt, men kom seg heller sjelden på skuddhold.
Bellamy 7Dalglish satte Bellamy på benken fra start, men burde nok ha startet med waliseren. Det ble mer liv i angrepet og han fikk også noen sjanser. Lyktes dessverre ikke denne gang.
Gerrard 6Regissøren som venstre indreløper den siste halvtimen. Det ble liv i angrepene, men dessverre var ikke marginene på Gerrard eller lagets side denne gang. Hadde en bra skuddmulighet ti minutter før slutt.
Rodriguez 0Mange ville nok hatt Maxi med fra start. Han er giftig og en målsnik og var i nærheten av City-målet det kvarteret han fikk i kveld også. Dog uten å treffe skikkelig.