Bellamy(61) ()
Carrick(80)
Downing(44)

Skrevet av Marius Rabben

Etter en målløs 1. omgang, bet Manchester United godt fra seg i løpet av de fem første minuttene etter hvilen. Wayne Rooney fikk to enkle oppgaver etter forsvarsfeil av Liverpool, noe som sørget for at hjemmelaget ledet 2-0 nesten før Dalglish fikk satt seg etter pausepraten. En tafatt halvtime med dårlig press på ballfører ble respondert på ti minutter før full tid. Ferdinand dempet ubevisst et frispark fra Charlie Adam, og Suarez fikk stå rett foran buret til de Gea og redusere. Liverpool spilte en meget svak kamp totalt sett, og seieren til vertene var fortjent.

90:Slutt, 2-1. Manchester United holder unna og Dowd blåser av kampen. Vertene vinner med ett mål mot Liverpool på Old Trafford for fjerde gang på rad.

90:Rooney holder ballen oppe ved Liverpools hjørneflagg, og vinner frispark.

90:Nesten to minutter på overtid. Adam legger inn til Luis Suarez, som header like over, men assistentdommeren er oppe med flagget og vinker for offside. Ett minutt igjen nå.

90:United klarerer. Liverpool presser høyt nå.

90:Glen Johnson skyter fra 20 meter, og de Gea slår til hjørnespark.

90:Tre minutter legges til.

89:Liverpool begynner å få veldig dårlig tid nå.

87:Liverpool blir løpende litt i mellom. Hjemmelaget har ballen, og kontrollerer.

83:Suarez-sangen høres godt på Old Trafford, og det uruguayanske flagget vaier blant Liverpool-supporterne.

80:2-1, Luis Suarez. Frisparket etter Carricks kort blir slått inn i feltet, og Suarez får ballen litt heldig av Ferdinand rett foran mål. Uruguayaneren slår ballen forbi de Gea fra et par meters hold, scorer Liverpools 80. mål på Old Trafford historisk sett, og det er tent nytt liv i håpet hos gjestene.

80: Carrick får gult kort etter å ha taklet Suarez.

76:Duoen Suarez-Carroll er ikke helt på nett, noe som er tydelig når urugayaneren prøver å kombinere med innbytteren. Carroll stikker, mens Suarez slår ballen bak ham. Lite stemmer for gjestene nå.

75:Dirk Kuyt blir tatt av til fordel for Charlie Adam.

74:Hjemmelaget prøver å finne hverandre inne i Liverpools sekstenmeter, og Welbeck får til slutt avsluttet, men for svakt.

73:United trillen ballen i laget og bortelaget står bom stille.

72:Det bølger litt mer fram og tilbake nå. Bellamy kombinerer med Suarez, men innleggsforsøkene til Carroll blir for svake. Jose Enrique er viktig bakover for Liverpool, og stopper Valencia sine skumle bidrag.

69:Liverpool blir veldig stillestående, og finner ingen rom å spille i.

65:Glen Johnson nøler med klareringen, og Welbeck tar ballen. Han prøver å legge inn, men Enrique står foran mål og dunker ballen vekk.

63:Liverpool endrer til en 4-2-3-1-formasjon. Gerrard og Henderson ligger dypt, mens Suarez er bindeleddet bak Carroll på topp. Kuyt på høyre og Bellamy på venstre.

61:Stewart Downing går ut, Craig Bellamy kommer inn.

61:Jay Spearing bytter med Andy Carroll.

59:Valencia slår ballen mot Scholes som hopper over. Rooney plukker opp ballen på 16 meter, og kan fullføre sitt hattrick, men avslutningen er for dårlig og går utenfor.

58:Dowd blåser frispark til Liverpool på egen halvdel, og Rooney svarer med å klinke ballen i mål fra 30 meter. Heldigvis ikke tellende.

56:Liverpool har hatt ballen i kun 39 % av tiden etter pause.

56:Stewart Downing tar frispark, men innlegget havner rett på hodet til Evra.

54:Andy Carroll og Craig Bellamy er sendt i oppvarming.

52:Liverpool er rystet, og det koker virkelig på Old Trafford nå.

50:2-0, Rooney. Spearing mister ballen til Valencia, som finner Rooney. Scouseren gjør ingen feil alene med Reina, og bortelaget står foran en ufattelig vanskelig oppgave.

47:1-0, Rooney. Hjørnesparket blir slått inn i feltet, går via en Liverpool-spiller på første stolpe og Rooney står umarkert på bakre. Han får ballen og klinker til på første berøring fra fire meter. Grusom start på omgangen for Liverpools del.

46: Valencia vinner en tidlig corner.

46:Ingen bytter i pausen. Manchester United tar avspark.

Målløst til pause på Old Trafford. Lagene startet gjevnt, og Liverpool hadde ballen mest de første ti. Manchester United tok seg etter hvert inn i kampen igjen, holdt ballen mye i laget og kom til noen småfarlige angerp. Omgangens største sjanse fikk Scholes etter halvtimen, da han headet et Giggs-innlegg rett på Reina fra fem meters hold. Liverpool kom ut i 4-5-1, men endret raskt til 4-1-4-1, med Spearing som den dypeste midtbanespilleren. Ingen stor omgang, og 0-0 til pause er det ingen som kan klage på.

45:Ett lite minutt i tillegg går fort, og Dowd blåser av for pause. Suarez klinket til ballen etter dommeren blåste av, og Liverpool-spillerne går rundt Suarez som en hær inn i garderoben. Målløst til pause.

45:Luis Suarez slår ballen forbi Evra, men blir taklet av Ferdinand. Suarez vil ha frispark, men Dowd lar spillet gå.

44:Stewart Downing kommer for sent i en takling på Rafael, og får korrekt gult kort.

43:Steven Gerrard tar corner, og får en ny på motsatt side. Downing legger fra venstre. Skrtel prøver å avslutte med foten, men avslutningen går via Ferdinand og ut. Dowd peker på femmeteren.

40:Det har roet seg litt ned nå.

38:Welbeck kombinerer med Rooney foran boksen til Liverpool. Welbeck avslutter svakt, utenfor målet til Reina.

37:Luis Suarez finner Dirk Kuyt med lekker en utsidepasning, men sistnevnte roter og bruker for lang tid på å få kontroll.

32:United kommer med flere skumle angrep nå. Welbeck får ballen skrått alene med Reina, prøver å legge inn, men Liverpool-forsvaret måker ballen unna.

31:Corneren er ufarlig.

30:Paul Scholes får en kjempesjanse på hodet, men José Reina redder og Spearing klarerer til corner.

30:Hjemmelaget bygger på et press nå.

27: Rooney får ballen på drøye 20 meter og skyter. Ballen går utenfor, til høyre for Reina.

24:Mye midtbanekrig og småspill fra begge lag nå.

22:Spearing har falt et hakk dypere, og ligger som et eget anker på midten. Suarez er alene på topp i en 4-1-4-1-formasjon.

19: Rafael får ballen av Valencia på høyrekanten, går inn i feltet og avslutter. Reina er raskt nede og redder.

18:United tar litt mer over nå, og beholder ballen rundt boksen til bortelaget.

15:Ballen blir klarert. Liverpool står høyt på Uniteds halvdel og prøver å skape et kollektivt press, men hjemmelaget lar seg ikke stresse.

13:Luis Suarez får frispark midt på Uniteds halvdel etter en duell med Evans.

11:Liverpool ligger i en slags 4-5-1-formasjon. Backene har vært offensive, og Gerrard beveger seg mye begge veier på midten.

10:Glen Johnson stormer innover fra høyrekanten og prøver å skru ballen i det lengste hjørnet med venstrefoten, men ballen går noen centimetere utenfor.

7: Rooney får etter hvert hjørnesparket servert på hodet, men avslutningen blir svak og Reina plukker.

7:Glen Johnson klarerer frisparket til hjørnespark.

6: Valencia blir holdt på kanten av sekstenmeteren av Jose Enrique, og hjemmelaget får frispark i farlig posisjon.

5:Suarez får en forventet vond reaksjon fra Old Trafford-publikumet, mens Evra hører jubel og støtte.

3:Glen Johnson skyter, men rett i klypene på de Gea.

2: Ferdinand løper rett i Evra og blir liggende ett minutt. Stopperen kommer seg på beina igjen.

1:Liverpool tar avspark.

0:Et voldsomt leven på Old Trafford. Suarez tok ikke Evra i hånda, og franskmannen kom med en liten reaksjon.

Et klassisk oppgjør på Old Trafford, som er blitt gitt ekstra oppmerksom som følge av at det er første gang Luis Suarez er tilgjengelig etter suspensjonen som følge dommen om rasisme mot Patrice Evra. Bare langtidskadde Lucas skal være uaktuell for Liverpool.

Kenny Dalglish har valgt å sette Andy Carroll og Craig Bellamy på benken, mens Suarez kommer inn fra start. Jordan Henderson overtar også for Charlie Adam, mens Jose Enrique er tilbake på venstrebacken etter skade.

Hos vertene er spillere som Nani, Smalling, Jones og Young ikke klare av skader.

Vurdert av Torbjørn Flatin

Reina 7Fikk i realiteten ikke så mye å henge fingrene i, headingen fra Scholes kom rett på ham. Kunne ikke lastes for scoringene, og fikk vist at han er bra med beina.
Johnson 6God 1.omgang, hvor han var Liverpools fremste angrepsvåpen og ble lite presset bakover. Hadde også et godt skuddforsøk helt mot slutten. Reagerte sent på begge baklengsmålene, spesielt det første.
Skrtel 7Gjør ingen nevneverdige feil og gir inntrykk av å være i form. Sterk duellspiller.
Agger Liverpools beste7Solid kamp igjen av dansken, hvor han har flere brytninger av klasse. På en tung helrød dag synes vi har fortjener bestemannsprisen hos bortelaget.
Enrique 5Hadde en tung ettermiddag mot den gode Valencia og spesielt før pause ble han lurt mange ganger ute på sin venstreside. Det forplantet seg også til pasningspillet.
Henderson 5Løp og kjempet, men kom aldri skikkelig inn i kampen og de gangene han hadde ballen mistet han den for ofte.
Spearing 5Bra 1.omgang av Jay, hvor han brøt godt og dekket rom foran midtforsvaret. Vil dessverre bli husket for misset i forkant av 2-0 og ble etter hvert ofret da Dalglish ville ha en mer offensiv oppstilling.
Gerrard 6Ga enkelte tegn på at han kunne være den som styrte midtbanen, men totalt sett ble det også en skuffende ettermiddag for kapteinen.
Downing 3Et mareritt av en kamp. Virket tafatt, helt uten selvtillit, og traff knapt med en pasning. Håper Dalglish gir ham en skikkelig lekse etter denne forestillingen.
Kuyt 5Greide å hindre i stor grad at Evra kom framover fra sin back, men bidro lite selv offensivt. Virket hjelpeløs da han ble flyttet ut på flanken i 4-4-2.
Suarez 6Virket preget av situasjonen og sprudlet aldri, selv om han fikk vist en og annen god touch og et par bra pasninger. En scoring og 90 minutter vil ha gjort ham godt.
Bellamy 0Spilte for lite til å få karakter, men greide ikke å prege begivenhetene da Liverpool var kommet under og slet med å få noe som helst grep på kampen.
Carroll 0Litt det samme som Bellamy. Fikk ikke vist seg fram, men fikk også en vanskelig oppgave den snaue halvtimen han fikk.
Adam 0Slo frisparket som noe heldig ga redusering, og virket å være en av dem som i hvert fall prøvde helhjertet i sluttminuttene.