QPR - Liverpool

3-2)

21.03.2012 /Premier League /Loftus Road / Tilskuere: 18 033 / Dommer: Howard Webb

Skrevet av Frank H. Larsen

Liverpool klarte utrolig nok å rote borte en 2-0-ledelse. De røde hadde dominert stort før pause, og i det 54. minutt sendte Sebastian Coates laget i ledelsen med en vakker scoring. Det var likevel noe mer rufsete Liverpool vi fikk se etter pause, men mannskapet til Dalglish hadde likevel stort ballinnehav. I det 72. minutt nettet Dirk Kuyt nummer to, og Liverpool burde dratt seieren komfortabelt i land. Av en eller annen grunn lar man QPR komme inn i kampen, og hjemmelaget utnytter svakt forsvarsspill. Det meste rakner siste kvarteret. Til slutt setter Jamie Mackie inn vinnermålet på overtid. Liverpool hadde omtrent dobbelt så mange avslutninger som London-laget, men må likevel reise tomhendte hjem. Cornerstatistikken viser også 17-7 i Liverpools favør. Både Martin Kelly og Charlie Adam måtte ut med skader.

90:SLUTT

90: Mackie scorer på gjennomspill fra Young. Skrtel header først unna et oppspill. Young header fremover. Skrtel og Enrique lar Mackie komme gjennom alene med keeper. Han gjør ingen feil og triller inn 3-2.

90:Coates klarer på frispark. Tilleggstid: 3 min.

88: Cisse bytter med Buzsaky.

88:Forsøk på gjennomspill. Reina ute og plukker ballen.

86: Cisse scorer etter innlegg fra Taiwo. Den tidligere Liverpool-spilleren sniker seg mellom Skrtel og Enrique og header kontant i mål fra fem meter.

86:Carragher kaster seg inn og får klarert.

85:På det påfølgende frisparket skyter Gerrard over både mur og tverrligger.

84:Diakite legger ned Carroll like utenfor 16-meteren.

82:Luis Suarez bytter med Andy Carroll.

79:Innlegg. Mackie får dårlig treff på headingen, men er i offside.

78:Kuyt avslutter utenfor.

77: Derry rager høyest på corneren og header ballen i mål ved bakre stolpe i kamp med to røde.

76:Frispark i mot på par og tyve meter. Taiwo skyter via muren og over mål.

75:Suarez med fri vei mot mål. Uruguayaneren er imidlertid i offside.

72:Dirk Kuyt scorer på retur. Suarez drar seg inn i feltet og avslutter i stolpen. Downing plukker opp returen og går på tvers før han avslutter. Kenny må gi retur. Kuyt setter ballen i mål fra kloss hold.

72:Stikker fra Kuyt. Stewart Downing skyter, men Kenny slår til corner.

70:Upresis ball fra Kuyt i retning Suarez.

69:Fint angrep. Downing forsøker til slutt å finne Gerrard, men ballen ruller inn til keeper.

68:Suarez legges ned ved midtsirkelen.

66:Suarez forsøker å spille vegg med Kuyt innenfor 16-meteren.

65:Kuyt finner nesten Henderson. Taiwo bryter til corner.

63:Coates må heade til ny corner som Skrtel header unna.

63:Cisse skaffer QPR corner. Taarabt slår inn, men ballen klareres.

62: Barton bytter med Mackie.

62:Suarez spiller nydelig gjennom Gerrard. Avslutningen reddes av Kenny, men avblåses for offside.

60:Skrtel pådrar seg frispark. Barton spiller inn. Gerrard klarerer.

59:Reina skjermer ballen ut til målspark foran en nærgående Cisse.

57:Stewart Downing drar seg innover og skyter. Kenny plukker opp egen retur.

54:Sebastian Coates scorer på feilpasning. Etter et hjørnespark fra Gerrard havner ballen hos Downing. Hans avslutning klareres på streken. Coates tar vel vare på returen og saksesparker ballen i mål. Nydelig scoring!

53:Ferdinand får tilsnakk etter en takling bakfra på Suarez.

52:Suarez slår inn. Liverpool får ny corner som ender i ny corner. Downing mister ballen.

51:Suarez blir tatt. Kort frispark. Enrique skyter hardt inn. Rett i klypene til Kenny.

50:Young slår tidlig inn. Reina har full kontroll.

48:Kuyt får frispark. Gerrard slår inn, men QPR får klarert.

46:Cisse skyter fra distanse. Reina redder enkelt.

46:Liverpool sparker i gang 2.omgang.

46: Traore bytter med Taiwo.

46:Charlie Adam må gi seg. Bytter med Jordan Henderson.

Målløst til pause på Loftus Road. Liverpool har dominert stort, spesielt den første drøye halvtimen. De røde har vartet opp med fint pasningsspill og god bevegelse som har gjort at de har kommet inn bak QPRs forsvar. Flere muligheter har også blitt skapt, men igjen klarer man ikke å få ballen mellom stengene. Luis Suarez hadde omgangens beste mulighet i det 4. minutt. QPR kom bedre med det siste kvarteret, og satte Liverpool noe under press. Likevel har gjestene vært det klart beste laget, med flest avslutninger, mest ballinnehav og tosifret antall cornere. Martin Kelly måtte ut med det som tilsynelatende var en skade. Sebastian Coates kom inn, og Jamie Carragher har tatt over jobben på høyebacken.

45:Tre minutter på overtid blåser Howard Webb for pause.

45:Ett minutt på overtid. Liverpool kontrer. Adam blir liggende nede etter takling fra Traoe. Charlie Adam ser ut til å ha problemer med venstre kne.

45:Skrtel må gi corner under press. Liverpool slår unna.

44:Diakite skyter høyt over fra distanse.

44:Adam forårsaker frispark igjen, og får tilsnakk av dommer Webb.

44:Taarabt lemper ballen inn til Reina.

42:QPR trykker hardt på nå.

41:QPR med fint småspill, men avslutningen fra Cisse blir blokkert.

41:Innlegg. Enrique header unna.

39:QPR fester et grep, men Liverpool får klarert. Kontringen ender ut i intet.

37:Fint pasningsspill igjen. Spearing spiller opp til Suarez som ikke kommer unna sin oppasser. Ballen går inn til keeper.

37:Derry legger inn. Carragher header unna.

34:Tidlig bytte. Martin Kelly bytter med Sebastian Coates. Kelly var usikker til dagens kamp, og må altså gi seg allerede. Carragher går ut på høyrebacken.

33:Barton fyrer over fra langt hold.

32:Kuyt slår inn. Downing header ned, men QPR får ballen vekk.

31:Cisse drar av Spearing og fyrer løs. Ballen går like utenfor.

30:Ny corner til QPR. Gerrard header unna.

28:Traore kommer forbi Kelly og legge inn. Enrique med en spektakulær klarering som kunne endt helt galt, men går til corner. 1-11 i cornere.

27:Fint angrep og god bevegelse. Kuyt legger til slutt tilbake til Suarez. Avslutningen fra distanse går himmelhøyt over.

25:Zamora får vende opp når Skrtel ikke er tett nok i pressset. Innlegget må Reina forlenge for å unngå en farlig situasjon.

22:Suarez skaffer Liverpools 11.corner. Adam slår inn. Skrtel header over ganske upresset.

21:34-66 i ballinnehav.

20:Downing avslutter via en forsvarer til corner. Gerrard slår inn, men QPR klarerer.

18:Downing vinner nok et hjørnespark. Kort variant ender med klarering fra hjemmelaget.

16:Innspill fra Gerrard til Suarez som vender opp og avslutter rett på keeper fra skrått hold, men avblåses korrekt for offside.

16:Fine kombinasjoner mellom Zamora og Cisse ender med avslutning utenfor fra franskmannen.

14:Ny kort corner ender med at Gerrard slår inn. QPR får klarert. Enveiskjøring på Loftus Road første kvarteret.

12:Suarez spiller ut til Gerrard som legger hardt inn fra høyre. Kuyt er nær ved å få en fot på innlegget.

11: Ferdinand må ha behandling etter å ha blokkert ballen.

10:Corner for. Ballen havner hos en umarkert Dirk Kuyt på 5-meter, men to QPR-spillere blokkerer.

9:Kelly med flott gjennomspill til Stewart Downing. Han blir noe forstyrret i avslutningsfasen. Derry får hodet på ballen til ny corner.

7:Ny corner. Skrtel header frem. Ballen spretter frem og tilbake før Kelly nesten får treff fra kort hold.

6:Liverpool har jobbet til seg flere påfølgende cornere.

4:Liverpool kontrer. Suarez er heldig som slipper gjennom. Suarez kommer alene med Kenny, men avslutter rett på keeper. Suarez plukker opp returen. Avslutter i keeper og ut til corner.

3:Cisse forsøker på en frekk avslutning, men får ikke skikkelig treff.

2:Kuyt har lagt seg ute til venstre, mens Downing spiller på høyre.

1:Liverpool angriper på høyre ved Downing. Suarez tråkler seg inn i feltet, men ballen går ut til målspark.

0:QPR tar avspark.

Formsvake Queens Park Rangers kjemper for sitt liv i Premier League, mens Liverpool klamrer seg til muligheten om fortsatt å komme inn blant topp fire. Felles for begge klubber er at en stabil ligaform nå må komme om sesongens mål skal oppnås.

Med ti gjenstående kamper har Liverpool ti poeng opp til Arsenal på fjerdeplass, og den etterlengtede plassen som gir kvalifisering til Champions League.

QPR har falt som en stein i sitt comeback i Premier League, og er nå under nedrykkstreken. Under Mark Hughes har laget én seier, hjemme mot Wigan, to uavgjorte og fem tap.

Kenny Dalglish gjør to endringer på mannskapet som startet i 2-1-seieren mot Stoke. Dirk Kuyt og Charlie Adam kommer inn for Andy Carroll og Maxi Rodriguez. Både Martin Kelly og Luis Suarez har ristet av seg smellene de pådro seg mot "pottemakkerne". Glen Johnson, Craig Bellamy og Daniel Agger er fortsatt ute.

Fabio Aurelio er tilbake fra skade, og brasilianeren sitter på benken. Maxi Rodriguez er ikke i kamptroppen.

Dette blir Dirk Kuyts 200. ligakamp for Liverpool.

Vurdert av Håvard Sæle

Reina 5Har ingenting å henge fingrene i, men slipper likevel inn tre mål. Kan vanskelig lastes for noen av dem - selv om bare det første var direkte utagbart. Noe uheldig på 3-2-scoringen til Mackie, men skylden skal uansett tillegges José Enrique og Martin Skrtel.
Kelly 6Fikk trolig kjenning med skaden som førte til at han måtte forlate banen mot Stoke, og Kelly fikk bare en drøy halvtime på banen. Men han klarte seg godt på høyrebacken, og får absolutt godkjent for innsatsen.
Carragher 4Hadde overhodet ingen heldig dag på jobben. Slet med å håndtere Bobby Zamora og hadde enorme problemer i duellspillet. Var en sentral del av forsvaret som kollapset det siste minuttet.
Skrtel 3Sesongverste av slovaken. Klarte seg forholdsvis godt de første 75 minuttene, men heller ikke Skrtel leverte på det høye nivået han har holdt denne sesongen. Det siste kvarteret gikk sikringen fullstendig. Først glapp i markeringen da Cissé stanget inn 2-2, før han og José Enrique rotet det skikkelig til da de tillot Jamie Mackie å gi hjemmelaget seieren.
Enrique 2Huff, da. Venstrebacken har vist tendenser til formsvikt siden nyttår, og kurven har vært nedadgående for spanjolen. Men i kveld leverte José Enrique sesongverste - med soleklar margin. Hang ikke helt med før pause, men var nære ved å score et spektakulært selvmål. Så var han relativt anonym den første halvtimen av 2. omgang - før han, sammen med Martin Skrtel, sviktet da Cissé headet inn utligningsmålet. 3-2-målet må han ta mesteparten av skylden for, ettersom han regelrett bommet med klareringsforsøket sitt. Helsvart dag for venstrebacken.
Spearing 6Fungerte utmerket som ryddegutt på midtbanen i omtrent 75 minutter. Nektet rom, vant andreballer og distribuerte ballen fint. Ble fintet vekk ved et par anledninger, men leverte ellers en ypperlig innsats. Men midtbanen ble totalt overløpt i sluttminuttene, og Spearing må ta sin del av skylden for det.
Kuyt 6Åpnet lovende, og var delaktig i flere flotte kombinasjoner med Suárez, Gerrard og Downing. Fikk riktignok ikke uttelling, og feilprosenten økte utover i kampen. Satte inn 2-0-scoringen på en retur fra keeper, før han og lagkameratene gikk i dvale.
Gerrard 5Også kapteinen begynte kampen veldig positivt. Kombinasjonene med Suárez, Downing og Kuyt satt, og Gerrard var sentral da Liverpool vartet opp med flott angrepsfotball. Etter hvert økte feilprosenten, og scouseren foretok uvanlig mange feilvalg.
Adam 5Var tilbake i lagoppstillingen etter å ha blitt vraket mot Everton og Stoke. Skotten måtte ut med skade i pausen, etter å ha vært uvanlig anonym de første 45 minuttene.
Downing Liverpools beste8Liverpools beste spiller - med klar margin. Hadde en fot med i nesten alt Liverpool skapte i 1. omgang, og trivdes tydeligvis godt i den frie kantrollen Kenny testet ham i. Plaget QPR-forsvaret også etter sidebyttet, og var nest siste Liverpool-spiller på begge scoringene. Forsvant fullstendig det siste kvarteret, men var uansett Liverpools desidert beste spiller.
Suarez 7Han fikk ikke scoringen sin, Suárez - men det manglet ikke på sjanser. Misbrukte en gedigen mulighet i åpningsminuttene, før han fulgte opp med et stolpeskudd i andre omgang - etter å ha slått en nydelig tunnel på en QPR-forsvarer. Rev og slet i hjemmeforsvaret, og var en konstant torn i siden, selv om han ikke alltid lyktes. Ble byttet ut åtte minutter før slutt.
Coates 7Scoret sitt første Liverpool-mål på en aldeles nydelig volley. Var ellers ryddig både i lufta og langs bakken, og viste positive takter. Men helhetsinntrykket ødelegges av at QPR snudde kampen det siste kvarteret. Coates må ta sin del av ansvaret, men stoppertalentet var ikke direkte involvert i noen av baklengsmålene. Det er uansett ingen tvil om at høyreiste Seb er et stort talent.
Carroll 0Erstattet Luis Suárez åtte minutter før slutt, og fikk ikke markert seg nevneverdig.
Henderson 4Kom inn for Charlie Adam i pausen, og var stort sett usynlig. Gjorde seg ikke bort, men virket å gjemme seg bort. Ikke et godt innhopp av unggutten.