Stoke - Liverpool

1-2)

26.10.2011 /Carling Cup /Britannia Stadium / Tilskuere: 24934 / Dommer: Lee Probert

Skrevet av Arild Skjæveland

Liverpool kom sterkt tilbake i andreomgangen og snudde kampen. Hva er det igjen å si om Luis Suarez? Det første målet er allerede en klassiker. Han vender opp, slår tunnell og legger ballen nydelig i lengste hjørne. Så ser det ut til å gå mot ekstraomganger, når Jordan Henderson slår flott inn og uruguayeren er umarkert. 2-1, og et resultat som står seg. Rett og slett en veldig oppløftende kamp, og det er flere som skal ha skryt for innsatsen i dag.

94:Liverpool er i kvartfinalen!

90: Huth får gult kort.

90:Stoke har et par dødballer og det er kaos. Liverpool kan puste ut foreløpig, i det fjerdedommer melder om fire minutter tillegg.

89:Luis Suarez hinker av banen og Dirk Kuyt kommer inn.

88: Jones bytter med Crouch.

85:Luis Suarez scorer! Jordan Henderson slår inn, og Suarez er helt alene. Han header ballen bak Sørensen og Liverpool tar ledelsen!

84:Craig Bellamy skyter i stolpen! Bellamy spiller til Carroll, får ballen igjen og forsøker seg fra 17 meter. Nære!

82:Maxi Rodriguez bytter med Craig Bellamy.

78:Det er Lucas Leiva som er Liverpools kaptein etter at Jamie Carragher ble byttet ut i pausen.

75:Whelan er veldig heldig som slipper unna det andre gule, når han kommer alt for sent inn i Jay Spearing.

72:Stoke hadde mange innkast i førsteomgangen, men har ikke fått bruke det våpenet sitt så flittig i andreomgang. Det er oppsiktsvekkende hvor mye de har minsket banen. Er dette lovlig?

68:Det er jevnt på Britannia nå, uten at noen av lagene skaper de helt store sjansene.

64: Etherington bytter med Jerome.

60: Shotton bytter med Pennant.

58:Liverpool har startet denne andreomgangen veldig bra!

55: Whelan får gult kort når han hindrer Suarez i å kaste inn.

54:Luis Suarez får en pasning fra Jay Spearing nede ved dødlinjen. Siden gjør Luis alt selv med en tunnel på sin motstander, før han vakkert skrur ballen opp i bortre kryss.

46:Jamie Carragher bytter med Martin Skrtel.

Den samme leksa som fra de siste kampene for Liverpool, hvor de etter en spillemessig bra omgang har hatt mest spill og sjanser, men hvor det er Stoke som har vært mest effektive med en scoring like før pause. Andy Carroll har alene hatt tre muligheter og Luis Suarez hadde en stor sjanse etter et utmerket angrep for de røde. Vertene hadde en ball i mål, men «scoringen» til Walters ble annullert for angrep på keeper. Med unntak av noen dødballer har imidlertid Liverpool hatt bra kontroll, inntil kalddusjen kom mot slutten av omgangen. Coates mistet ballen unødvendig til Walters ute ved sidelinjen, og Kenwyne Jones stupheadet inn innlegget. Liverpool vil være på utkikk etter helst en tidlig kvittering i 2.omgang.

45:Jay Spearing spiller frem Luis Suarez, som får rettvendt seg og satt utfordret Shawcross. Han blir tydelig tatt av Stoke-kapteinen, og ville fått straffe om han hadde gått ned, men han kommer i balanse og skyter til side for mål. Stor sjanse!

44: Jones scorer etter innlegg fra Walters. Det er Coates som roter det til ute på venstrekanten, når han tror han har bedre tid enn han har. Walters stjeler ballen, setter fart, og treffer perfekt på innlegget mot Jones. En flott scoring.

41: Shawcross får gult kort når han er alt for sent inne i en takling på Suarez.

38:Martin Kelly (!) drar seg innover og banker til mot nærmeste stolpe. Sørensen er nede og gjør en fin redning.

35:Walters stusser et langt innkast i mål, men dommeren har allerede blåst på Shawcross som blokkerer for Reina.

26:God sjanse for Carroll inne i boksen. Bør avslutte bedre der.

21:Jamie Carragher får gult kort. Er alt for sent ute mot Etherington, som ser ut til å ha smerter etter taklingen. Kortet er fortjent.

16:Nydelig angrep! Agger gir til Lucas, som spiller til Maxi og blir vippet gjennom. Han spiller ballen videre til Suarez foran boksen, men Sørensen redder strålende.

10:Shotton med en brukbar sjanse for hjemmelaget.

9:Andy Carroll tar med seg ballen og fyrer i vei et skudd fra langt hold. Sørensen må gi retur, men Suarez når akkurat ikke frem.

5:Andy Carroll har åpnet veldig friskt, og den store spissen virker spillesugen.

2:Stoke har tydelig minsket banen, så innkastene til Rory Delap kan nå enda lenger inn i boksen.

1:Kampen er i gang på Britannia.

Liverpool og Stoke møtes i fjerde runde av Carling Cup. De røde har slitt på Britannia Stadium de siste årene, men har tradisjonelt et godt tak på Stoke i cupene. Kenny viser at han tar Carling Cup på alvor, og kjører ut et sterkt lag i dag. Med Daniel Agger på venstreback, Martin Kelly på høyreback og Jamie Carragher og Sebastian Coates i midtforsvaret har man et robust forsvar mot fysisk sterke Stoke. Man kjører også med to "holdende midtbanespillere" i Jay Spearing og Lucas Leiva, og noe overraskende så starter Luis Suarez også denne kampen. Mange hadde forventet at Craig Bellamy ville få en ny kamp fra start her.

Vurdert av Ole-Johannes Engdal

Reina 6Sisteskansen har nok hatt en mer travel dag på jobben. Stoke skapte veldig få målsjanser, men på målet deres kunne ikke Reina klandres. Det lille som kom utenom målet hadde spanjolen grei kontroll på.
Kelly 7Kelly gjorde som resten av forsvaret, en god jobb i dag. Kom i likhet med Agger, også mye fremover på banen. Solid både defensivt og offensivt av Martin Kelly i dag.
Coates 6Er det en som er glad for seier i kveld, så er det nok Sebastian Coates. Hans klønete opptreden sent i 1. omgang, førte til mål for hjemmelaget. Ser man bort i fra den store tabben, gjorde han en veldig god kamp. Sterk i dueller og ellers så spilte han på det sikre.
Carragher 6I de 45 minuttene han spilte, gjorde han en god defensiv jobb. Sammen med resten av forsvaret sørget Carra for at Stoke ikke kom til mange muligheter. Pådro seg gult kort for en stygg takling.
Agger 7Det var godt å endelig se dansken tilbake i lagoppstillingen, og det var et hyggelig gjensyn. Agger spilte i dag på venstreback og utførte den jobben bra. Han var meget solid defensiv og var ellers mye med fremover på banen. Solid gjennomført kamp av Agger.
Spearing 7Det er ingenting å si på arbeidsinnsatsen til den lille scouseren hvertfall, det skal han ha. Kriger og sloss mot sterke Stoke-spillere i 90 minutter. Sammen med Lucas gjør han en solid jobb på midten, hjemmelaget fikk ikke til å etablere noe spill.
Leiva 6Sammen med lille Spearing på midtbanen gjorde han nok en god kamp. Tar over kapteins-bindet for Carra etter at han forlater banen, og utfører kapteins-rollen på en god måte. Får med laget og tar en viktig 2-1 seier på Britannia. Særlig god i det defensive spillet, ikke fullt så sprekt i det offensive.
Henderson 6Gjør i dag en av sine beste Liverpool-kamper vil jeg påstå. Så mye piggere ut enn før, og det var virkelig sug i løpene til den unge engelskmannen i dag. Serverte også seiersmålet i det 86, minutt med et nydelig innlegg til Suarez.
Rodriguez 5Argentineren var i store deler av kampen dessverre litt usynlig. Men han skal ha for at de gangene han var involvert, gjorde han sakene bra. Tydelig at argentineren mangler kamptrening.
Suarez Liverpools beste8Fortsetter å briljere på topp for Liverpool. Er et konstant irritasjonsmoment for hjemmelagets forsvar, og kommer til mange muligheter. I motsetning til på lørdag, så scoret han i dag. Og scoringene var av den vakre sorten. På det første målet slo han tunnel på en forsvarer og skrudde ballen i det lengste hjørnet, nydelig utført. På det andre målet fikk han et nydelig innlegg fra Henderson som han headet inn bak Sørensen. Nok en flott opptreden av spissen fra Uruguay!
Carroll 6Også Andy Carroll så piggere ut enn før i dag, noe uheldig med skotøyet til tider, men det kan han ikke klandres for. Han er viktig å ha i en match som denne hvor det må kriges i 90 minutter. Vinner mange viktige dueller både på defensive dødballer og i angrep. Kom til mange muligheter, men fikk dessverre ikke puttet ballen i kassa.
Skrtel 7Kom inn for Carragher etter pause, og gjorde en strålende jobb i forsvar. Klinket til i alle dueller og jobbet steinhardt i samtlige minutter. Uten tvil en av slovakens beste kamper så langt denne sesongen.
Bellamy 0Kom inn for Maxi Rodriguez i det 82. minutt og laget med en gang baluba for Stoke-forsvaret med et skudd som gikk på utsiden av stolpen. Jobbet bra de få minuttene han var på banen.
Kuyt 0Den hardtjobbende nederlenderen fikk bare noen få minutter på banen i dag, men jobbet upåklagelig de få minuttene han fikk.