Stoke - Liverpool

1-0)

10.09.2011 /Premier League /Britannia Stadium / Tilskuere: 27 592 / Dommer: Mark Clattenburg

Skrevet av Tor Sandø

Luis Suarez kunne ha utliknet da han fikk ballen fra kort hold helt mot slutten. Ballen gikk utenfor og dermed tapte Liverpool igjen kampen på Britannia Stadium. Liverpool hadde ballen mest, hadde de fleste sjansene, men det hjalp så lite. Stoke lå disiplinerte bak og overbefolket forsvaret sitt. Liverpool hadde sjanser nok og burde hatt ett straffespark i første- og ett i andre omgang. Clattenburg sa nei, og dermed endte dette med tap. Stokes mål kom da Walters ble holdt av Carragher. Bellamy og Carroll entret ballen drøyt 20 minutter før slutt og med comebacket til Craig, ble det mer fart i Liverpool-angrepet. Både han og Downing kom seg flere ganger rundt på kantene, men foran mål er det vanskelig å komme igjennom i Stoke. Sesongens første tap for Liverpool, og det var av det forsmedelige og urettferdige slaget.

90:Liverpool taper igjen i Stoke. Clattenburg blåser av kampen.

90:Suarez skyter ballen like utenfor etter at Begovic har misset en ball som nådde Luis. Der burde Liverpool ha utliknet fem minutter på overtid.

90:Liverpool presser hardt. Shawcross gir ballen til innkast fire minutter på overtid.

90:Begovic går lett i bakken tre minutter på overtid, etter at Lucas har dyttet ham. Ingenting, sier Clattenburg.

90:Nerve i kampen nå, to minutter ut i overtiden. Liverpool kombinerer fint og kjemper hardt for å score.

90:Suarez får gult kort for kjeftbruk.

90:Liverpool vil ha straffespark da Upson handser ett minutt på overtid. Reprisen viser at Suarez og de andre har rett.

90:Det er lagt til fem minutter.

89:En lang ball når nesten Carroll, men dommeren mener Andy er for hardhendt.

89:Klabb og babb. Clattenburg tar en prat med Bellamy, Shawcross og Agger, men lar kortene ligge.

88:Bellamy header et godt Downing-innlegg utenfor.

86:Adam tar corner. Ballen går etterhvert til Carroll, som får skutt i Stokes midtforsvar. Liverpool roper på straffespark for hands, men Clattenburg lar fløyta ligge.

86:Liverpool triller ball og venter på åpninger i Stoke-forsvaret. Innlegg fra Downing går via Wilkinson og til corner.

84:Adam tar corner. Ballen går til Downing som skyter ballen høyt over. Liverpool har hatt elleve skudd på mål, mot Stokes to.

84:Bra innlegg av Downing, men Shawcross - og ikke Suarez - når ballen. Corner.

83:Upson halter, men Stoke er ferdig med byttene.

82:Skrtel bytter med Johnson for Liverpool.

81:Agger kommer seg såpass at han får til et skudd, men ballen går høyt over.

80:Agger og Wilkinson er skadet etter å ha kollidert da de kjempet om samme ball.

79:Suarez skyter. Ballen går utenfor, men Liverpool får corner.

78:Upson er på beina, men må ut av banen. Downing tar corner, men ikke tellende resultat for Liverpool.

76:Upson er skadet etter en duell med Suarez. Liverpool skal ha corner, men den tidligere West Ham-spilleren får behandling.

76:Bellamy har bidratt med fart offensivt og har gode relasjoner til de andre. Men Liverpool sliter fortsatt med å spille seg til farlige sjanser.

75:Gode kombinasjoner mellom Bellamy og Suarez. Men et overbefolket Stoke-forsvar er ikke lett å bryte igjennom.

73:Bellamy er på løp, men pasningen fra Adam er for hard. Ballen går utover dødlinjen.

72:Enrique er angrepsvillig på venstresiden. Denne gang er det han og Bellamy som kombinerer fint. Mer fart i Liverpool-angrepet nå.

71:Delap bytter med Palacios for Stoke.

70:Downing header mot mål på et bra innlegg fra Enrique. Ballen er for løs til nettkjenning.

68:Etherington bytter med Jones for Stoke. To fyrtårn på topp for hjemmelaget nå.

67:Henderson bytter med Bellamy.

67:Kuyt bytter med Carroll.

66:Dalglish ser betenkt ut på benken og har gjort Carroll klar for krigen med Stokes midtstoppere. Også Bellamy skal inn.

65:Lang ball mot Kuyt, men innbytter Wilkinson får en tå på ballen.

65:Huth bytter med Wilkinson for Stoke.

64:Det meste handler om Liverpool nå.

62:Henderson er alene med Begovic og skyter to ganger på han og en gang på en midtstopper uten å score. Ballen går til Adam, som ogsåskyter i en forsvarer. Der burde det stått 1-1.

61:Etherington tar frispark, som det blir lite utav.

58:Henderson gir ballen glimrende til Enrique, som er på løp. Ballen slås inn mot Suarez, som kommer i duell med Shawcross. Ballen går ut og Clattenburg dømmer utspark. Det burde vært corner, viser reprisen.

57:Kamp mellom Whitehead og Adam. Whitehead går i bakken og igjen tar Clattenburg fløyta i munnen i favør Stoke.

56:Lucas forfølger en ball, Upson skyter ballen til innkast.

56:Både Carroll og Bellamy er i oppvarming.

55:Carragher forsøker igjen å slå langt. Men ballen mot Kuyt blir alt for upresis og går ut.

55:Denne gang er det Downing sin tur til å misse på en gjennombruddspasning.

53:Adam tar corner, men heller ikke denne gangen lykkes det å få noen farlighet utav det.

53:Lucas fyrer av og ballen går innom Delap og til corner.

52:Stokes tur til å komme på et angrep, men Etheringtons gjennombruddspasning brytes. Ingen av laget som spiller spesielt god fotball for øyeblikket.

52:Pennant tar corner, men ballen avklares. Liverpool forsøker seg på en kontring, men Adams pasning blir for upresis.

51:Liverpool-spillerne lar ballen gå fra mann til mann. Et folksomt hjemmeforsvar venter og dessverre tres ballen inn der det er flest hjemmespillere, nemlig i midten.

50:Mangelen på bevegelse gjør at spillet til bortelaget blir litt for forutsigbart.

49:Sliter litt med bevegelsen i Liverpool-angrepet nå. Laget har ballen i laget, men får ikke tredd ballen igjennom.

48:Upson takler Suarez, og engelskmannen hjelper selv opp uruguayaneren.

47:Henderson og Downing har skiftet side i andre omgang.

46:Stoke har første spark på ballen i den sterke vinden. Liverpool har ikke snudd en Premier League-kamp de har ligget under siden august 2009.

Etter spill og sjanser burde Liverpool ledet ved pause. Det gjør de ikke. Walters blir holdt av Carragher og faller lett og står selv for straffesparket som han setter knallhardt bak Reina. Liverpool har vært gode, kombinert godt, har hatt ballen mest og stått for sjansene. Men de sliter med å trenge gjennom et tøft, tett og bastant hjemmeforsvar. Liverpool trenger enda mer fart mot trege Stoke-forsvarere, og det er ikke mye som skal til for nettkjenninger for bortelaget. Liverpools forsvar har hatt en stor feilprosent, men så langt har ikke hjemmelaget hatt de store sjansene utover straffesparket som skiller laget etter 45 minutter. Liverpool muligens snytt for et straffespark da Etherington tar Skrtel mot slutten av første omgang.

45:47,12 blåser Clattenburg til pause.

45:Adam tar frispark etter at Charlie og Whitehead hadde vært i tottene på hverandre. Ballen blir avklart av Stokes forsvar. Det er like før de to minuttene med overtid er omme.

45:Det er lagt til to minutter i Stoke.

45:Adam tar frispark etter at Delap har vært hardhendt mot Suarez. Adams venstrefot legger et godt frispark, men vinden i Stoke gjør at ballen går utenfor. Delap får tilsnakk for å ha forårsaket frisparket.

44:Etherington tar corner etter at Walters hadde skutt ballen via Agger. Corneren når Shawcross, som får headet, men over Liverpools mål.

42:Suarez skyter glimrende etter en vending i toppklasse. Skuddet blir noe for løst og Begovic har kontroll.

41:Adam tar corner nummer fem for Liverpool fra venstre. LIverpool biter seg fast på Stokes banehalvdel.

40:Ukonsentrert spill av Liverpool for øyeblikket. Adam blir tatt av Whitehead, Liverpool tar frisparket raskt, men Downing sender ballen ut av banen.

39:Glimrende pasning fra Adam og ut til Enrique, som demper ballen. Han blir avblåst for hands. Reprisen viser at ballen traff ham på overarmen/skuldra.

38:Bellamy og Carroll sitter på benken for Liverpool og det kan hende at begge blir brukt i andre omgang dersom stillingen står seg.

38:Etherington hinker av banen og forsøker å gå av seg skaden. Entrer banen igjen.

37:Etherington er skadet og må ha behandling etter sammenstøtet med Skrtel.

36:Skrtel får ballen fra Suarez, skyter over og blir tatt av Etherington. Ingen straffespark, sier Clatenburg.

35:Ny god kombinasjon mellom Kuyt og Suarez, men Shawcross blir avklart.

34:Nytt Delap-innkast. Igjen helt inn på Liverpools fem-meter, men Liverpool-forsvaret avklarer.

33:Etherington tar frispark. En innsvinger mot Crouch, men Reina får tak i ballen.

32:Begovic tar frispark. Igjen en lang ball mot Stokes fyrtårn på topp. Når ikke så langt.

31:Lucas trer igjennom Stoke-forsvaret, men en lang tå fra Upson hindrer Suarez i å få ballen på blankt mål.

30:Adam tar corner. Denne gangen har Begovic full kontroll.

30:Adam forsøker seg igjen, finner Suarez som kommer en mot en mot Whitehead, som får sendt ballen utover sidelinjen.

28:Adam forsøker å finne Suarez, men Luis løper feil vei. Liverpool presser høyt for å få til en målsjanse for å få kvittert.

27:Crouch prøver seg med en finte, men Carragher er med på notene.

26:Adam forsøker seg med et skudd fra midtstreken. Ballen triller inn til keeper.

25:Adam tar corner, men Stoke-forsvaret får demmet opp.

25:Liverpool angriper og forsøker hardt å utlikne kalddusjen. Suarez får skutt, men Shawcross får ballen på seg og til corner.

21:1-0! Walters scorer på straffespark etter at han selv ble tatt. Carragher holdt nok i Walters, som falt i overkant lett.

20:Carragher slår en lang ball, som går forbi Kuyt og heller ikke Suarez får gjort noe med ballen før den går inn til Begovic.

18:Downing kommer på et radi. Drar ballen innover, skyter og ballen triller forbi Suarez og til utspark for Stoke. Friskt spill av Liverpool nå.

17:Våkent spill av Lucas da Stoke bryter. Han legger til Kuyt, som pådrar seg et noe billig frispark.

17:Enrique forsøker å utfordre den litt trege og kantete Stoke-sidebacken Huth. Men tyskeren er med på notene.

16:Etherington kommer påny på et raid, men Skrtel demmer opp.

15:Crouch er oppspillpunktet for Stoke, men så langt har den tidligere Liverpool-spilleren fått lite til.

14:Stoke kombinerer fint på Liverpools høyreside. Etherington får lagt inn, men Reina tar ballen.

13:Liverpool blir snytt for et klart straffespark når en Stoke-forsvarer handser. Clattenburg vinker spillet videre.

13:Nye fine kombinasjoner mellom Kuyt og Suarez. Ballen går via en Stoke-forsvarer og til innkast.

12:Enrique tar frispark etter at Agger blir tatt.

12:Kuyt og Shawcross kjemper om ballen. Stoke-stopperen vinner og ballen går til utspark fra keeper.

10:Carragher er skadet og behandles for en blødning i det ene øyet. Han vil ikke gå av banen før han har fått gitt noen beskjeder. Carragher er i gang igjen.

9:Etherington tar frispark etter at Skrtel er hardhendt mot Crouch. Klabb og babb og mye holding i Liverpool-feltet. Ballen går utenfor.

8:Ny pipekonsert fra Stoke-fansen, da Adam pådrar seg frispark i en takling av Whitehead. Clattenburg nøyer seg med en prat.

7:Ny Stoke-oppskrift da Delap kaster langt mot Crouch og Walters. Reina er klar over faren og kommer først.

7:Clattenburg får pipekonsert etter at Stoke-supporterne ønsker gult kort på en Liverpool-spiller etter en tøff takling.

6:Nytt bra Liverpool-angrep. Downing blir spilt fri, spiller 45, men Stoke-forsvaret får avklart.

5:Bra kombinasjon mellom Kuyt og Suarez. Luis når ikke helt fram og Whitehaed kan avklare.

4:Adam tar corner. Ballen går foran Stoke-keeperen. Suarez kommer i hundre, men rekker ikke fram. Ny bra sjanse for bortelaget, som har startet friskt.

2:Suarez skyter over fra 18-19 meter. Kunne nok lagt ballen være og la Adam skyte. Bra sjanse for Liverpool.

1:Pennant tar frispark. Legger høyt til Crouch som header uavgjort. Er nok dette som er hjemmelagets oppskrift i dag.

1:Liverpool begynte med ballen. Vi er i gang på Britannia.

0:Av 96 tidligere møter har Liverpool vunnet 49, 27 kamper har endt uavgjort, mens Stoke har tatt poengene 20 ganger.

Både Liverpool og Stoke har fått en god start i Premier League. Begge lag er ubeseiret etter tre kamper. Liverpool har vunnet to (mot Arsenal og Bolton) og spilt én uavgjort (mot Sunderland). Stoke har spilt 0-0 hjemme mot Chelsea, 1-1 borte mot Norwich og vunnet 1-0 borte mot West Bromwich.

Liverpool har aldri vunnet på sine tre Premier League-besøk til Britannia Stadium. I 2010/11 endte det med 0-2-tap, mens det ble poengdeling de to foregående sesongene. Sotirios Kyrgiakos er Liverpools eneste målscorer der i ligasammenheng. Uansett bane har Liverpool bare tapt to av de seneste 22 møtene med Stoke. De røde gikk seirende ut 8-0 i en ligacupkamp på Britannia Stadium i 2000/01.

Liverpool mangler Steven Gerrard (lyske), Fabio Aurelio (akilles) og Martin Kelly (hamstring).

Kenny Dalglish gjør kun én endring på laget som startet mot Bolton. Martin Skrtel kommer inn for Martin Kelly. Nyervervelsene Craig Bellamy og Sebastian Coates sitter på benken. Tilbake i troppen er også Glen Johnson, som har vært ute med en hamstringskade.

Tidligere Liverpool-spiller Peter Crouch debuterer for Stoke. Innkastspesialist Rory Delap er tilbake fra skade.

Vurdert av Frank H. Larsen

Reina 7Har omtrent ingenting å gjøre, spesielt i 2.omgang. Fine igangsettinger. Lite å gjøre med straffescoringen.
Skrtel 5Taper en del i lufta. Noe armbruk og gir bort frispark. Uoppmerksom på innlegg. Lite involvert offensivt.
Carragher 4Holder ikke bare å være dirigent. Blir mye armbruk og en del frispark i mot. Skyld i baklengsmål igjen. Gir bort straffe da han er på etterskudd og holder i Walters.
Agger 6Best i forsvarsrekka i dag. Har bra kontroll i midtforsvaret. Vinner også i lufta mot Crouch. Noen offensive bidrag.
Enrique 6Grei defensiv jobb. Noe feilprosent på avleveringene. Flott gjennomspill til Henderson. Etter hvert fine overlap når Bellamy kommer inn. Innleggene er noe upresise.
Henderson 5Ingen god dag på jobb. Lite med før pause. Enorm trippelsjanse som han utrolig nok misbruker. Noen ballmist.
Leiva 6Beste midtbaespilleren i dag. Jobber ok defensivt og noen bra avleveringer, men også ballmist.
Adam 5Meget varierende kvalitet på avleveringene. Pådrar seg mange frispark. Har en dobbelsjanse han misbruker.
Downing 5Netsen usynlig før pause. Utfordrer sjelden i bakrom. Bedre med da Liverpool presser enormt i 2. omgang, men kommer totalt sett til for få innlegg.
Kuyt 5Svært anonym og bidrar lite. Blir etter hvert byttet ut for å få inn mer kreativitet.
Suarez Liverpools beste7Kommer til en rekke avslutninger. Presser motstanderen og går på løp. Er uforutsigbar og står for det kreative. Burde avgjort på nesten åpent mål på overtid. Liverpools beste.
Bellamy 0Inn i det 67.minutt. Aktiv. Noen fine kombinasjoner med Enrique. Kommer til noen innlegg.
Johnson 0Inn i det 82. minutt for Skrtel. Tilbake fra skade. Lite involvert
Carroll 0Inn i det 67. minutt. Vinner noe i lufta, men setter ikke sitt preg på kampen.