Tottenham - Liverpool

4-0)

18.09.2011 /Premier League /White Hart Lane / Tilskuere: 36 129 / Dommer: Mike Jones

Skrevet av Tor Sandø

En forferdelig fotballkamp sett med røde øyne. Liverpools spillere hang ikke med i denne kampen fra start til mål. Da Mike Jones viste ut Charlie Adam og senere Martin Skrtel for to gule kort, gikk det fra vondt til verre for The Reds. Tottenham vant fullt fortjent 4-0 og Liverpool må nå gå i seg selv for å finne ut hva de skal gjøre. Midtbanen hang ikke med, ikke da de var elleve mot elleve og ihvertfall ikke da de måtte spille store deler av kampen i undertall. At det er ett av lagene som Liverpool kniver med om en plass i Europa neste sesong gjør ikke dagen lysere. Liverpool ble utspilt etter alle kunstens regler, forsvarsspillet er under enhver kritikk og det er svært bekymringsfullt at Andy Carroll er helt ute av form og Liverpool nesten ikke er i stand til å skape sjanser for tiden. Skrtel og Adam er med igjen i kommende lørdags kamp mot Wolverhampton. Begge står over ligacupkampen mot Brighton. Modric, Defoe og to ganger Adebayor sto bak målene.

90:Dommer Jones, som har vært i begivenhetenes sentrum gjennom store deler av kampen, blåser av kampen.

90:4-0! Adebayor scorer fra ni meter, uttagbart for Reina, etter overlegg fra Van der Vaart. Dette skjer ti sekunder før de tre minuttene er omme.

90:Tre minutter på overtid. Bale er på vei igjennom, men blir stoppet.

90:Liverpool-supporterne roper på Dalglish og viser at han har støtte, selv om det går trått på banen.

90:Ett minutt på overtid. Van der Vaart skyter, men Reina avverger.

90:Det er lagt til tre minutter.

89:Enrique legger inn fra venstre. Innlegget er bra, men en Carroll totalt uten form rekker ikke fram.

86:Spearing skyter like utenfor i et forsøk på å kvittere.

86:Enrique vinner ballen og spiller videre til Spearing. Han må stoppe opp, fordi det ikke er noen å spille på.

83: King bytter med Bassong.

83:Defoe bytter med Dos Santos.

81:Stor stemning blant hjemmesupporterne, mens Tottenhams elleve spillere lar ballen gå mens Liverpools ni blir løpende imellom.

79:Ikke det helt store tempoet i kampen nå. Tottenham er fornøyde og Liverpool evner ikke å komme på farlige angrep.

76:Både Skrtel og Adam er tilbake for Liverpool til neste helgs hjemmekamp mot Wolverhampton. Begge står over ligacupkampen mot Brighton.

75:Reina blir liggende etter et ublidt møte med Bale, men Pepe reiser seg.

74:Liverpool sliter med å komme seg til målsjanser.

72:Bellamy tar frispark etter at Parker handser på det første frisparket. Innlegget blir aldri farlig.

70:Suarez bytter med Bellamy. Dalglish gjør grep, men det spørs om hvor mye som kan gjøres fra Kennys side for å hindre tap.

70:Downing bytter med Spearing.

68:3-0! Reina mister et enkelt skudd og Adebayor setter returen enkelt i målet.

66:2-0! Defoe blir spilt fri av Van der Vaart. Enrique ser ut som han har kontroll, men Defoe får skutt i Reinas venstre hjørne. Carragher vil ha målet annullert for offside.

63:Martin Skrtel får sitt andre gule kort i møtet med Bale og sendes av banen. Dermed er Liverpool nede i ni spillere.

61:Suarez tar frisparket selv. Ballen går like over venstre kryss, sett med Friedels øyne.

61:Halvtimen nås da Suarez går i bakken. Kaboul protesterer.

60:Enrique er på full fart framover, men omringes av tre Tottenham-spillere og mister den.

58:Tottenham kommer to mot en, men Adebayor får ikke skutt skikkelig.

56:Van der Vaart har tatt over førsterialt-jobben til Modric og slår frispark. Ballen går inn til Reina.

55:Langt innkast fra Enrique. Carroll header ballen videre, men Suarez lykkes ikke med brassesparket.

55:Enrique er hardhendt med en Tottenham-ving. Får ikke gehør for at det ikke var frispark.

54:Bale skyter. Halvsjanse for Spurs. Ballen går solid utenfor.

50:Carroll går i bakken etter møte med Assou-Ekotto. Jones gjør ingenting.

48:Mer aggressivt på midten for Liverpool nå. Dalglish har nok sagt sitt om dette i pausen.

47:Henderson tar frispark. Ballen slås inn i Tottenhams 16-meter, men avverges.

46:Kranjcar bytter med Van der Vaart for Tottenham.

Liverpool ligger fortjent under 1-0 etter første omgang på White Hart Lane. De røde har spilt en svak omgang, henger ikke med på Tottenhams aggressive spill og har massive forsvarsproblemer. Midtbaneleddet har gang etter gang blitt overspilt, noe som har ført til flere farlige hjemmesjanser. Suarez har hatt en ball inne i nettet, men målet ble avblåst for offside. I tillegg til dette har knapt LFC hatt noe som ligner en sjanse. I tillegg til dette har Charlie Adam blitt utvist og Daniel Agger gått ut med en skade. Coates kom inn som debutant og fikk gult kort i første involvering. I tillegg har Suarez og Skrtel fått gule kort. Det forventes flere forandringer i Liverpool-laget i andre omgang.

45:Lagene tusler i garderoben.

45:Fem minutter på overtid. Suarez får gult kort etter å ha applaudert etter ikke å ha fått frispark i en duell. Jones gir gulkortet og blåser av.

45:Overtidstiden er i ferd med å renne ut. Fire minutter er passert nå. Lite skjer foran målene.

45:Tre minutter på overtid. Modric tar corner. King blir avblåst.

45:To minutter på overtid. Tottenham ruller opp, men Coates får ryddet opp.

45:Det er lagt til fire minutter. I det første av disse får Spurs en brukbar sjanse. Defoe skyter like utenfor etter å ha fått ballen fra Adebayor. Bra Tottenham-angrep.

44:Suarez skal legge inn, men ballen går høyt over.

43:Modric tar ny corner. Denne gangen blir det en kortversjon. Ballen går inn til Kaboul, som header utenfor.

43:Modric tar corner. Ballen går raskt ut til ny corner.

42:Adebayor er på banen igjen.

41:Modric tar frispark. Ballen går via muren og til corner.

41:Adebayor er skadet, men kommer seg på beina igjen.

39:Coates får gult kort etter å ha tatt Adebayor.

39:Henderson slår langt mot Carroll, men Andys heade når ikke Suarez.

38:Liverpool forsøker å bygge opp angrep nå, men lykkes ikke.

37:Modric tar frispark fra venstre. Slår inn, men Liverpools midtforsvar får klarert.

36:Martin Skrtel får gult kort etter å ha vært på etterskudd mot Bale.

36:Downing får slått inn fra høyre, men ingen røde er på ballen.

34:Bale tar frispark og skyter langt over. Lucas tok Defoe. Igjen er det fra like utenfor 16-meteren.

31:Vanskelig for Liverpool nå, med en mann mindre på banen.

29:Bale tar frispark for Tottenham, men Liverpool-muren stopper skuddet.

29:Parker er skadet etter Adams spark i foten, men kommer seg på beina igjen.

28:Charlie Adam får sitt andre gule kort etter en stygg takling av Parker.

27:Agger bytter med Coates. 20-åringen fra Uruguay debuterer for Liverpool.

26:Agger er skadet og må ha ny behandling. Dansken vil ikke ut, men må motvillig forlate matta.

26:Enrique bryter ballen fra Adebayor, men togoleseren vinner tilbake ballen, som går til innkast.

25:Bra kombinasjoner mellom Downing og Lucas. Downing forsøker å skjære inn, men er sist på ballen da den går over dødlinja. Utspark fra mål.

23:Adebayor får gult kort etter å ha sparket Carroll. Korrekt idømt.

23:Over halvspilt omgang i solskinnet i London.

22:Adam tar frispark. Skrtel header inn i feltet, men er i hårfin offside og blir vinket av.

21:Adebayor skyter, men ballen går over.

20:Adam tar frispark etter høyt spark fra Adebayor mot Skrtel.

19:Den røde delen av White Hart Lane jubler da Suarez legger ballen i mål. Men linjemannen har flagget oppe. Suarez var i offside da han fikk ballen fra Carroll.

18:Agger spiller fortsatt og tar seg til ribbeina.

17:Tottenhams midtbane er aggressive oppe i Liverpools midtbaneledd. Dette bør de røde finne ut av snarest mulig.

16:Ny feil av Skrtel, som lar Bale få ballen. Denne gangen får forsvarskollegene hans demmet opp.

16:Liverpool har problemer med å få involvert midtbanen sin. Tottenham styrer spillet nå.

15:Ting skjer på Liverpools banehalvdel nå.

14:Modric skyter i det venstre hjørnet til Reina. Pepe redder og slår ballen ut til venstre. Tottenham kommer tilbake og får lagt inn i midten, men Adebayor rekker ikke ballen. Svakt forsvarsspill blant annet av Skrtel.

12:Modric tar frispark. Men blir ingenting ut av det.

12:Charlie Adam får gult kort av Jones etter å ha holdt i Modric. Noe billig det kortet.

11:Triller ballen mellom seg i Liverpool-laget nå. Agger er inne på banen igjen.

10:Så ut som skaden kom da han gled i en duell. Ser ikke bra ut for Daniel.

9:Agger er skadet, tar telling og får medisinsk behandling. Ser ut som en ryggskade.

9:Liverpool forsøker å komme seg tilbake etter kalddusjen.

7:1-0! Modric scorer fra 20 meter, utagbart for Reina. Bale får stå alene, legger inn til Liverpools 16-meter. Etterhvert kommer ballen til Modric som gir Tottenham ledelsen.

6:Carroll blåses av for offside.

5:Bale utfordrer Skrtel på fart. Waliseren vinner og får slått inn til en Adebayor som kommer i hundre. Carragher får brutt det som kunne blitt en stor målsjanse.

4:Carragher med en svak pasning som snappes opp av Tottenham-angrepet. Liverpool bryter.

4:Spurs har tatt mer over nå.

3:Adebayor skyter like utenfor. Bra sjanse for hjemmelaget etter at Adebayor har fått ballen fra Kranjcar. Rusk i LFC-forsvaret der, som lar Adebayor bryte igjennom.

3:Lang løpeball til Suarez. King snapper ballen.

2:Liverpool bygger opp et angrep. Suarez taper duellen mot King, men de røde bryter to ganger. Ballen går etterhvert inn til eks-røde Brad Friedel (40).

1:Liverpools Carroll og Suarez har tatt avspark. Vi er i gang.

0:Liverpool har en god statistikk på White Hart Lane og har 69 seire, mot hjemmelagets 39. Like før Mike Jones blåser det hele i gang nå.

0:Lagene hilser på hverandre. Et fullsatt White Hart Lane tar i mot spillerne.

Viktig kamp på White Hart Lane. Med tre poeng klarer Liverpool å få en luke ned til antatte rivaler som Tottenham og Arsenal. Med tap vil den hittil gode ligastarten ikke være like lystelig lenger.

Andy Carroll kommer inn på laget, og skal spille på topp sammen med Luis Suarez. Det er den eneste forandringen på laget i forhold til 1-0-tapet for Stoke.

Tottenham stiller med nøyaktig samme startellever som når de vant borte mot Wolves sist helg. Van der Vaart er tilgjengelig igjen etter skade og sitter på benken.

Liverpool har noe å revansjere i ettermiddag, etter to tap for Spurs siste sesong, 2-1 på White Hart Lane i november og 2-0 på Anfield i mai.

Etter å ha spilt en god kamp i Stoke, men likevel tapt, er det grunn til å være optimistiske foran dagens kamp.

Vurdert av Einar Kvande

Reina 4Kunne ikke lastes for de to første og den siste scoringen, men gir en retur på et skudd han burde ha holdt i forkant av Tottenhams tredje scoring.
Skrtel 3En helt forferdelig dag på jobben for slovaken, som får store problemer med farten til Bale og blir utvist en halvtime før slutt, etter å ha pådratt seg to gule kort.
Carragher 4Klarer aldri å komme kjapt nok i press på hurtige Spurs-angripere, og opphever offsiden ved Tottenhams fjerde scoring.
Agger 0Sklir og pådrar seg en lei strekk i overkroppen etter bare noen minutters spill, og sliter etter det med smertene. Blir byttet ut før halvtimen er passert som en følge av dette.
Enrique Liverpools beste5Kommer på feil side i en løpeduell tidlig i kampen, og blir tidvis rundet litt for lett. Er likevel en av få på dagens Liverpool-lag som aldri gir opp, og som stadig prøver å skape noe konstruktivt. Vi kårer han derfor til Liverpools beste.
Henderson 4Spilte både ute til venstre, ute til høyre og sentralt på midtbanen i løpet av kampen, uten at han klarte å sette sitt preg på begivenhetene.
Leiva 4Legger ned en stor innsats, men klarer aldri å få kontroll over midtbanen. Løper opp noen farligheter, men når han skal skape noe fremover blir det for upresist.
Adam 0Det første gule kortet han drar på seg i en duell med Modric er av det billige slaget, men at han får gult for fellingen av Parker før halvtimen er spilt, er fullt forståelig. Blir på mange måter den store syndebukken i dag, med sin tidlige utvisning.
Downing 4Kommer til noen spede innleggsforsøk, men forblir stort sett usynlig helt til han blir byttet ut til fordel for Jay Spearing tjue minutter før slutt.
Suarez 5Får en nettkjenning korrekt underkjent for offside på stillingen 1-0. Er den eneste trusselen for Spurs-forsvaret i dag, men går etterhvert sur og blir byttet ut til fordel for Craig Bellamy når tjue minutter gjenstår.
Carroll 4Virker ikke å fungere i tospann med Suarez, og virket mer komfortabel når han fikk spille ensom spiss etter at uruguayaneren var byttet ut.
Coates 5Selv om Spurs scorer tre mål etter at den unge stopperen entrer banen, er det de mer erfarne spillerne som må ta hovedansvaret for at vertene slipper til så lett. Ingen artig kamp å debutere i, men gjør seg ikke bort.
Bellamy 0Får håpløse arbeidsforhold når Liverpool må avslutte kampen med ni mann, men gjør i det minste et par energiske forsøk på å skape noe.
Spearing 0Kommer inn på et tidspunkt når kampen er avgjort. Prøver å tilføre sårt tiltrengt energi på midtbanen, men arbeidsforholdene er ikke de beste.