Vålerenga - Liverpool

3-3)

01.08.2011 /Preseason /Ullevaal stadion, Oslo / Tilskuere: 24,020 / Dommer: Svein Oddvar Moen

Skrevet av Arild Skjæveland

Liverpool spilte marginalt bedre i andreomgang etter den veldig svake førsteomgangen. Egentlig var det først etter 80 minutter da Kenny foretok seg bytter og satte inn Alberto Aquilani at laget våknet. Italieneren var trolig lagets beste spiller i kveld, og da spilte han kun de siste ti minuttene pluss tillegg. At man nok en gang slipper inn tre mål er bekymringsverdig, og selv om dette kun er treningskamper viser det at man har behov for forsterkninger i de bakre rekker.

95:Dommer blåser av.

94: Fellah drar seg fint firi og banker til fra langt hold. Det harde skuddet går rett i mål bak Pepe Reina. En flott scoring, men bekymringsverdig at man nok en gang slipper inn tre mål i en treningskamp.

91:Raheem Sterling har vært frisk på venstrekanten etter sitt innhopp.

90:Daniel Agger bytter med Stephen Sama.

90:Mens You'll Never Walk Alone runger over Ullevaal viser fjerdedommer at det har blitt lagt til fem minutter.

88:Daniel Agger scorer nok en gang etter en god corner fra Alberto Aquilani. Denne gang stusser Dirk Kuyt ballen videre, og dansken avslutter med foten denne gang.

87:Alberto Aquilani sender i vei en suser fra langt hold. Kjempeskudd som målvakt så vidt får slått unna.

86:Kuyt skyter fra skrått hol. Til side for mål.

86:Speaker opplyser om at det er 24,020 tilskuere på Ullevaal i kveld.

85: Dahl Hagen bytter med Berre.

85:Aquilani har bare vært på banen i fem minutter, men har vært en av de rødes beste spillere likevel. Det sier en del om hvordan man spilte de første 80 minuttene.

83:Daniel Agger scorer etter en glimrende corner fra Alberto Aquilani.

82:Alberto Aquilani tar ned ballen på brystet og banker til på volley. God redning av Vålerenga-keeperen.

81: Haidar bytter med Solli.

81:Kelly kommer til heading etter en godt slått Aquilani-corner, men headingen går til side og over.

80:Jordan Henderson bytter med Alberto Aquilani.

79:Unggutten Raheem Sterling kommer inn for Stewart Downing, som er en av få som har klart seg brukbart i dag.

79:Andy Carroll bytter med David N'Gog.

78:Et innlegg treffer endelig Carroll. Glimrende innlegg av Stewart Downing fra venstrekanten, og Andy Carroll kommer til heading fra kort hold, men rett på keeper. Stor sjanse

77: Oussou kommer helt gjennom når Daniel Agger feilberegner. Han skyter rett på Pepe Reina som blir ståaene. Der skulle han ha scoret.

76: Leigh bytter med Oussou.

74:Liverpool har enda ikke skapt noen store målsjanser. Stort sett forsøker man innlegg mot Carroll, men de rekker ikke frem.

72: Strand bytter med Fellah.

68:Charlie Adam bytter med Jonjo Shelvey.

68:Jack Robinson bytter med John Flanagan.

68:Glen Johnson bytter med Martin Kelly.

68: Singh bytter med Karoliussen.

66:Liverpool kommer seg til flere innlegg nå, men Carroll når ikke frem.

65:Kenny har flere mann i oppvarming, og nå skal Shelvey, Kelly og Flanagan straks inn. Det er veldig dødt det som foregår på Ullevaal nå.

64:Vålerenga kommer til skudd fra langt hold. Ballen skifter retning i Agger, men Pepe Reina har kontroll.

63: Strandberg bytter med Skogmo.

60:Charlie Adam forsøker seg fra langt hold. Utenfor.

55:Det har vært tamt de siste fem minuttene, og ingen av lagene har skapt noe som helst. Liverpool har dog ballen langt mer nå enn de hadde i førsteomgang.

50:Liverpool har en gyllen kontringsmulighet, men Charlie Adam forsøker å drible istedenfor å spille til en fri Henderson.

47:Adam fyrer løs fra 20 meter - like til side for mål. Godt forsøk.

46:Charlie Adam har fått seg en smell og halter litt.

45: Koné bytter med Azemi.

45: Hirschfeld bytter med Kongshavn.

45: Stoor bytter med Garza.

45:Henderson og Carroll sparker i gang andre omgang. Kenny Dalglish har ikke gjort noen bytter i pausen.

En veldig svak førsteomgang sett med røde øyne. Til tross for at man stiller et tilnærmet toppet lag med unntak av spillerne som er på ferie eller er skadet, har man ikke klart å dominere eller skape noe særlig til målsjanser mot et reservepreget Vålerenga. Man har sluppet inn to mål, og det kunne vært flere. Forsvarsspillet henger ikke sammen, og det er småfarlig hele tiden. I tillegg er det ekstremt lite tempo i alt Liverpool foretar seg. Stewart Downing har vært frisk, men utenom det har det vært begredelige 45 minutter. Vi får håpe på en forbedring i andre.

47:Downing og Carroll kombinerer fint, før førstnevnte fyrer i vei et skudd med høyrefoten. Den har Hirschfelt kontroll på.

45:Svein Oddvar Moen har lagt til to minutter.

43:Andy Carroll scorer etter innlegg fra Stewart Downing. En kort corner blir slått til Downing, som igjen finner Andy Carroll på bakre stolpe. Der setter han ballen i mål på volley fra kort hold. Ballen kan ha truffet hånda til spissen først, men målet får stå.

34:Liverpool får en god kontringsmulighet, men bruker lang tid, og ender med et halvgodt innlegg fra Kuyt som Carroll ikke rekker frem til.

30:Vålerenga kontrer, og Jamie Carragher river og sliter i Koné som har fri bane mot mål. Igjen kritikkverdig forsvarsspill av de røde.

29:Andy Carroll header ned til Glen Johnson på en corner, og backen er nær ved å klare å avslutte fra kort hold. En god sjanse.

25:Daniel Agger banker til på et frispark fra 25 meter, men ballen stiger og stiger og går til slutt en halvmeter over mål.

24:Det skal sies at Vålerenga på ingen måte stiller med sine beste i dag, og derfor er dette ganske urovekkende med tanke på hvor toppet man faktisk stiller.

22:Det er Vålerenga som er best spillemessig nå, og nærmere 3-0 enn Liverpool er redusering.

20:Koné kommer seg til avslutning inne i boksen, og Liverpool-forsvaret henger ikke sammen i det hele.

18: Ogude scorer på straffe. Pepe Reina går riktig vei, men skuddet er hardt og ender i scoring.

17:Daniel Agger er rasende over avgjørensen, og det så billig ut.

17:Igjen er det kaos i Liverpool-forsvaret, og Vålerenga får straffespark etter dommer mener at Koné blir hindret inne i boksen.

14:Målene fortsetter å renne inn bak Liverpool i pre-season. Strand scorer etter et flott angrep av Vålerenga. Liverpool er passive i presset, og Strand får avslutte inne i boksen. Pepe Reina er sjanseløs på skuddet fra Strand, som er plassert lavt nede ved stolpen.

12:Stewart Downing forsøker seg på et skudd fra 20 meter, til side for målet til Hirschfeld.

7:De røde har kommet seg til et par innlegg, men har foreløpig ikke klart å treffe Carroll i boksen.

5:Liverpool har hatt ballen mest i starten, uten å produsere noen klare scoringsjanser så langt. Det er ekstremt mye rødt på tribunen.

2:I tillegg har Stewart Downing lagt seg på høyrekant, mens Jordan Henderson spiller på motsatt kant.

1:Vålerenga sparker i gang kampen, og det ser ut til at Dirk Kuyt skal spille spiss sammen med Andy Carroll i en 4-4-2.

1:Vi har hatt ett minutts stillhet på Ullevaal, og i tillegg har Liverpool-spillerne lagt ned en rose hver bak det ene målet, som en markering etter de tragiske hendelsene på Utøya og i Oslo forrige fredag.

Kenny har plukket ut et sterkt mannskap, og sommerkjøpene Stewart Downing, Charlie Adam og Jordan Henderson starter kampen. Også Pepe Reina er tilbake på laget, etter sin brokkoperasjon tidligere i sommer