Wigan - Liverpool

0-0)

21.12.2011 /Premier League /DW Stadium / Tilskuere: 19 230 / Dommer: Mike Oliver

Skrevet av Einar Kvande

Liverpool misbrukte sitt fjerde straffespark av fem mulige denne sesongen. Denne gang var Charlie Adam synderen da han fikk muligheten fra ellevemetersmerket like etter pause. Dermed fortsetter Liverpools Wigan-kompleks. Man må tilbake til 2007 for å finne siste seier i Lancashire-byen. Andre omgang ble en lite velspilt affære på en svært humpete og vanskelig bane. Gjestene klarte aldri å få kontroll på midtbanen, og Luis Suarez var usedvanlig tam på topp.

90:Shelvey med et heller tamt skuddforsøk i sluttsekundene.

90:Bellamy setter frisparket i muren.

90:Alcaraz feller Carroll like utenfor 16-meteren. Frispark for gjestene i siste spilleminutt av overtiden.

90:Watson gir corner under press fra Shelvey to minutter på overtid.

90:Bellamy skyter utenfor fra 20 meters hold ett minutt på overtid.

90:Craig Bellamy får gult kort for protester mot en frispark-avgjørelse. Fire minutter er lagt til.

89:Reina er langt ute og rydder opp på en Wigan-kontring.

88:Charlie Adam kjemper til seg et frispark midt inne på Wigans banehalvdel.

88:Innbytter Rodallega skyter høyt over fra distanse.

87:Luis Suarez bytter med Andy Carroll.

86: Moses skyter like utenfor på corneren. Kjempesjanse for vertene.

86: Rodallega header utenfor på bakre stolpe, via Glen Johnson.

85:Liverpool forsøker og forsøker, men klarer ikke å finne veien gjennom Wigan-forsvaret.

82:Figueroa forsøker et skudd fra langt hold. Reina holder ballen.

79:Glen Johnson pådrar seg gult kort etter en tåpelig felling ute ved sidelinja. Backen virker frustrert.

77:Moses kommer seg inn bak Enrique og løper fra spanjolen. Farlig situasjon.

77:Suarez er nær ved å dra seg fri i feltet.

76:Innbytter Rodallega lurer offside-fella, men Henderson får blokkert skuddet.

74: Gomez bytter med Rodallega.

74: Jones bytter med Watson.

73:Henderson skyter lavt, men svakt, utenfor.

72:Dirk Kuyt bytter med Jonjo Shelvey.

72:Maxi Rodriguez bytter med Craig Bellamy.

71:Suarez blir obstruert like utenfor 16-meteren, og blir snytt for et klart frispark.

70:Charlie Adam, som har hatt en dårlig kveld på jobb, mister ballen på vei fremover i en kontring.

68:Dirk Kuyt legger ballen ut i feltet igjen når han får en kjempesjanse på bakre stolpe etter en kort corner. Ingen der.

68:Moses med et farlig skudd på tvers av Reinas målgård.

67:Adam kjipper frisparket over alle og inn til Kuyt, men nederlenderen sleiver når han skal avslutte på volley.

66: Caldwell får gult kort etter å ha felt Suarez bakfra.

64:Downing vinner en ny corner. Skrtel header over.

63:Downing vinner en corner i en duell med Caldwell.

61: Sammon bytter med Di Santo.

60:Kuyt avslutter fra distanse. Al-Habsi redder.

58:Johnson trer igjennom Suarez, men ballen er over dødlinja før uruguayaneren setter den i mål fra meget skrått hold. Utspark for vertene.

57: Gomez skyter fra distanse. Reina redder komfortabelt.

51:Charlie Adam skyter knallhardt, men Al-Habsi går riktig vei og redder straffesparket!

50:Suarez med et brassespark, som Caldwell handser på. Straffe for Liverpool.

48:Wigan kontrer. Moses fyrer av et løst skudd, som Reina nesten fomler ut fra kroppen igjen. Humpete gressmatte skaper trøbbel i Wigan.

47:Luis Suarez skyter. Al-Habsi slår til corner. Hjørnesparket blir headet ufarlig over av Skrtel.

46:Charlie Adam skaffer Liverpool et frispark like utenfor 16-meteren, skrått på mål. Alcaraz får tilsnakk for fellingen.

46:Liverpool setter igang annen omgang.

0-0 ved pause i Wigan. Liverpool dominerte stort de første drøye 20 minuttene av kampen, men lot så vertene komme inn i kampen igjen. Det ble en stund "end-to-end-stuff", med brukbare muligheter til begge lag. Mot slutten av omgangen var det Wigan som skapte de farligste sjansene. Glen Johnson hadde imidlertid omgangens klart største sjanse, da han ble spilt fri alene med Al-Habsi. Dessverre satte høyrebacken ballen midt i fanget på Wigan-keeperen.

45:To minutter på overtid mister Agger ballen på et raid forover, og Wigan kontrer.

45:To minutter er lagt til, men ett minutt er gått med til å behandle skaden.

45: McCarthy blir liggende og vri seg i smerte etter en duell med Maxi. Virker som McCarthy skadet seg selv i venstre kne, da han skulle takle argentineren.

44:Liverpool-forsvaret på gyngende grunn igjen, men får ryddet unna i siste liten.

43:Nytt elendig frispark av Charlie Adam, som slår ballen høyt og over dødlinja.

43:Suarez felles like utenfor hjørnet av 16-meteren på en kontring. Frispark til Liverpool.

41:Farlig når det lave hjørnesparket går gjennom hele Liverpool-feltet uten at noen er nær ballen.

41:Reina spiller ballen ut til en Maxi under press. Argentineren mister ballen, og vertene vinner et nytt hjørnespark.

40:Skrtel header hjørnesparket ut til ny corner.

39:Johnson sover i timen, og Skrtel må ut og klarere til corner.

37:Usikkert forsvarsspill av gjestene nå.

37:Adam med en farlig tilbakeheading, men Reina fanger ballen.

37: Moses med et fantastisk raid, der han runder den ene Liverpool-spilleren etter den andre før han fyrer løs fra distanse. Reina må bokse unna.

34:Ny corner for Liverpool. Wigan får ryddet unna også denne gangen.

32:Liverpool er presset, men får frispark for høyt spark i feltet.

28:Charlie Adam fyrer løs fra drøye 16 meter. Ballen går via et Wigan-bein, men Al-Habsi redder likevel.

27: Diame skyter godt fra skrått hold, og Reina må gi corner.

26:Glen Johnson misbruker en kjempesjanse alene med keeper, etter en god kombinasjon åpner opp Wigan-forsvaret. Skyter rett på Al-Habsi.

26:Daniel Agger sender ballen over mål på volley etter en corner.

25:Dirk Kuyt skyter rett på Al-Habsi fra kloss hold etter godt forspill av Downing. Kampens største sjanse så langt.

24:Gomez med et langskudd som går over. Etter at gjestene har presset den første halve omgangen har vertene nå kommet høyere på banen.

23: Diame med et godt langskudd som suser i nettveggen.

21: Figueroa med et hardt skudd fra distanse, men Reina holder ballen i fast grep.

20:Moses med et ufarlig langskudd som triller utenfor.

19:Suarez spiller til Maxi, som klemmer til på volley fra drøye 16-meter. Skuddet går et godt stykke utenfor.

18: Jones header over eget mål på frisparket.

17:Johnson på et godt raid, felles like utenfor 16-meteren nede ved dødlinja ute til høyre.

16:Moses prøver å spille seg til et straffespark. Wigan får corner i etterkant av situasjonen.

14:Kuyt skaffer Liverpool en ny corner. Al-Habsi bokser unna.

13:Suarez felles ute ved dødlinja utenfor 16-meteren. Frisparket slås inni feltet, men gjestene får ryddet unna.

12: Gomez skyter fra kloss hold. Johnson blokkerer, og Liverpool får frispark. Paniske tilstander i Liverpool-forsvaret.

11:Liverpool får klarert hjørnesparket i første omgang, men Skrtel må heade unna på et nytt innlegg.

11:Skrtel lager et helt unødig hjørnespark.

10:Martin Skrtel skyter fra drøye 16 meter. Al-Habsi holder det lave skuddet.

9:Enrigue kommer til dødlinja og vinner en corner. Gjestene presser hardt nå.

9:Jordan Henderson skyter etter et godt Liverpool-angrep. Al-Habsi slår til corner.

8:Adam fyrer av et dårlig frispark, rett i muren.

7:Maxi felles 18 meter fra mål, og får frispark.

6:Liverpool har etablert seg inne på Wigans banehalvdel.

5:Downing vil ha straffespark for hands, men får bare corner.

3:Liverpool forsøker å etablere spill rundt Wigans 16-meter, men blir avblåst.

1:Hjemmelaget tar avspark.

Liverpool møter hjemmesvake Wigan, men de røde har ikke klart å vinne i Wigan de tre seneste sesongene.

Dirk Kuyt og Maxi Rodriguez er tilbake i startoppstillingen når Liverpool gjester DW Stadium. Craig Bellamy og Jonjo Shelvey er de to som er henvist til innbytterbenken.

Luis Suarez starter kampen, dagen etter at FA ila ham en 8 kampers karantene.

Wigan stiller med samme lag som da de klarte 1-1 mot Chelsea i helgen.

Samtlige Liverpool-spillere har Luis Suarez T-skjorte på seg under oppvarmingen! Manager Kenny Dalglish er også iført samme T-skjorte!

Vurdert av Håvard Sæle

Reina 7ble kun satt på prøver fra distanse, og spanjolen bestod samtlige med glans.
Johnson 5viste tendenser til gamle synder defensivt, og var ofte feilposisjonert før pause. Hevet seg etter sidebyttet, og var spesielt mye involvert offensivt - med blandet hell. Misbrukte en stor målsjanse og pådro seg et helt unødvendig gult kort.
Skrtel 6var uryddig i duellspillet, og ga fra seg noen unødvendige frispark. Fikk et par gode muligheter på hjørnespark, men headingene gikk over. Tvang ellers Wigan-spillerne til å skyte fra distanse.
Agger 7spilte nok en solid kamp. Dansken var riktignok sent ute i en takling, men leverte ellers en solid forestilling. Begrenset Wigan-angriperne til skuddforsøk fra langt hold.
Enrique Liverpools beste8var banens beste. Som vanlig solid defensivt, og lot sjelden Victor Moses slippe forbi ham. Sterk i kroppen, god i kombinasjonsspillet og initiativrik offensivt. Prøvde mye og skapte mye, men lagkameratene hang ikke alltid med.
Downing 5leverte en blek forestilling. Var uvanlig anonym, og markerte seg med flere feilvalg.
Henderson 5var svært anonym. Fant seg tydeligvis ikke til rette, og forsvant tidlig fra kampen.
Adam 4gjorde usedvanlig mange feil - i tillegg til å misbruke straffespark. Ga bort ballen oftere enn vanlig, var klønete i duellspillet og var ofte på etterskudd.
Rodriguez 5var også anonym. Argentineren begynte med å vise positive tendenser, men forsvant etter en snau halvtime.
Kuyt 5spilte en svak kamp - i likhet med de øvrige midtbanespillerne. Slet med å sette sitt preg på kampen, og misbrukte også en stor målsjanse.
Suarez 6involverte seg mye - med blandet hell. Trøblet med teknikken, men skapte likevel problemer for Wigan-forsvaret. Vant straffesparket som Charlie Adam misbrukte.
Bellamy 0fikk omtrent 20 minutter som erstatter for Maxi Rodríguez, uten at han maktet å endre kampbildet.
Carroll 0spilte tre minutter som Suárez-erstatter, men rakk ikke å markere seg.
Shelvey 0erstattet Dirk Kuyt 20 minutter før sluttet, men maktet ikke å utrette noe særlig.