Arsenal - Liverpool

2-2)

30.01.2013 /Premier League /Emirates Stadium / Tilskuere: 60 089 / Dommer: Kevin Friend

Skrevet av Einar Kvande

Arsenal kjørte kampen i store perioder, og hentet opp Liverpools tomålsledelse. Gjestene kjempet imidlertid som løver og fortjente det ene poenget. Det ble en utrolig fartsfylt, underholdende og nervepirrende kamp på Emirates. Liverpool var ikke ufarlige på kontringer etter pause heller, og kunne ha tatt hjem seieren på sitt gode angrep i siste overtidsminutt. Det lave skuddet fra Suarez ble imidlertid reddet.

90:Luis Suarez skyter i siste overtidsminutt. Arsenals keeper redder.

90:Suarez får en skuddmulighet, men legger inn i stedet. Ny corner til gjestene.

90:Fire minutter er lagt til. Corner til Liverpool.

90: Mertesacker får gult kort når han meier ned Agger på vei fremover.

89:Enrique vinner et frispark midt inne på Arsenals banehalvdel.

88:Suarez skyter over, etter at Downing legger ballen ut til ham utenfor 16 meter.

87: Giroud bommer på ballen inne i Liverpools felt. Enorm sjanse for Arsenal.

86:Wisdom lager et hjørnespark. Gerrard header unna.

85: Giroud får gult kort, når han forsøker å filme seg til frispark like utenfor 16-meteren.

84: Giroud skyter fra distanse når Arsenal kontrer. Reina slår til corner. Giroud header hjørnesparket over.

83:Innbytter Enrique skaffer Liverpool en corner. Agger får nesten styrt ballen på mål.

82: Cazorla skyter ballen på tvers av mål, etter en Arsenal-kontring. Liverpool henger i tauene nå.

81:Suarez skaffer Liverpool en corner.

78: Mertesacker header utenfor på frisparket.

77:Wisdom feller Wilshere utenfor kanten av 16-meteren. Frispark til vertene.

73:Steven Gerrard får gult kort for å ha kommet alt for seint inn i en takling på Mertesacker.

73:Reina sleiver et tilbakespill til innkast.

71:Daniel Sturridge bytter med Jose Enrique. Spanjolen går inn på venstrekanten, mens Suarez flyttes opp på topp.

70: Walcott skyter like utenfor fra distanse. Arsenal kjører kampen nå.

67: 2-2: Walcott klinker ballen i lengste hjørne fra spiss vinkel etter pasning fra Giroud.

67:Arsenal presser på. Carragher beiner unna.

64: 1-2: Giroud scorer etter frispark fra Wilshire. Franskmannen header ballen lavt i hjørnet.

64:Lucas feller Walcott. Arsenal får frispark utenfor hjørnet av 16-meteren.

62:Podolski skyter utenfor fra drøye 16 meter.

60: 0-2: Jordan Henderson scorer fra kloss hold etter en feilpasning fra en Arsenal-forsvarer. Henderson tråkler seg gjennom hele Arsenal-forsvaret, etter å ha fått ballen fra Daniel Sturridge. En fantastisk soloprestasjon, selv om han er heldig når han får tilbake ballen fordi en Arsenal-forsvarer klarerer ballen i en medspiller, slik at den lander foran beina til Henderson.

58:Jamie Carragher ligger nede. Skuddet på returen traff ham knallhardt i magen.

57:Podolski skyter ballen rett i muren - to ganger til og med.

56:Arsenal får frispark i god posisjon. Feil idømt, når Wilshere legger seg ned uten at noen er borti ham.

55:Arsenal trykker på, slik som i starten av første omgang.

54: Walcott header over når Glen Johnson står og sover på bakre stolpe.

52:Arsenal forsøker å tråkle seg inn i Liverpool-feltet, og roper på straffe. Friend gjør korrekt i å ikke blåse.

49:Daniel Sturridge skyter utenfor, etter først å ha ropt på straffe når Vermaelen handser. Liverpool snytt for straffe.

46:Gjestene setter igang 2.omgang.

Luis Suarez ga Liverpool en tidlig ledelse, som holdt seg til pause, trass i massivt Arsenal-press. Liverpool har vært veldig farlige på kontringer.  Arsenal har satset på å stresse Liverpool med høyt press, men svakt forsvarsspill av vertene har gitt gjestene fra Merseyside en rekke kontringssjanser, og Liverpool kunne med bedre effektivitet ha gjort fire mål i en omgang der de stort sett var presset ned mot egen 16-meter og hadde svært lite ballinnehav.

45:Suarez er nær ved å finne Sturridge med et fremspill.

45:Tre minutter er lagt til i første omgang.

44:Jordan Henderson får en kjempesjanse men lobber over mål når Arsenals keeper kommer ut på halvdistanse på en Liverpool-kontring.

40: Giroud header rett på Reina. Arsenal stresser Liverpool med å stå høyt.

37:Daniel Agger header frisparket mot mål, men Asenals keeper får slått unna. Dansken avvinkes for offside.

37: Gibbs bytter med Santos.

36:Ramsey går i kroppen på Agger. Liverpool får frispark i god posisjon.

35:Reina fanger et innlegg fra Cazorla.

34:Arsenal får hjørnespark når Wisdom presser Ramsey.

33: Gibbs er skadet. Pådro seg en strekk i en løpeduell med Downing.

32:Henderson får kjemperom, men i stedet for å utnytte det og skyte, slår han en håpløst upresis pasning i retning Sturridge.

29:Luis Suarez skyter utenfor etter å ha blitt servert ballen av Henderson inne i Arsenal-feltet.

27:Daniel Agger header. Arsenal redder på streken. Gigantisk mulighet for gjestene på hjørnesparket.

27:Suarez får en mulighet etter flott fremspill fra Henderson, etter sløvt forsvarsspill av vertene. Corner for Liverpool.

25: Cazorla får gult kort for en felling av Suarez, når Liverpool-spiller seg ut etter at Walcott har sløst bort en mulighet for vertene.

24:Steven Gerrard er nær ved å lage selvmål når Arsenal foretar en "håndball-opprulling". Gjestene sliter med å komme ut av eget forsvar nå. Arsenal meget hissige i presset, og kjører raske overganger.

23:Henderson slår en upresis pasning i retning Wisdom på en Liverpool-kontring. Utspill for Arsenal.

20:Dårlig mottak av Johnson på en herlig Gerrard-pasning fører til at Arsenal får kontre. Heldigvis slås ballen rett inn til Reina.

18: Walcott skyter, Reina slår til corner. God redning. Massivt press fra hjemmelaget. Situasjonen oppstår etter at et Giroud-skudd blir blokkert.

18:Hjemmelaget trykker på. Ny corner.

17:Suarez blokkerer et innlegg fra Sagna. Corner for vertene. Agger header unna.

12:Glen Johnson må få behandling for en hodeskade, etter at Sagna stanget høyrebacken i backhodet i en hodeduell.

12: Giroud skyter utenfor etter et godt Arsenal-angrep.

11:Arsenals keeper er nær ved å rote det til når han prøver å vende bort Sturridge på egen fem-meter, men får fanget ballen igjen.

11:Daniel Sturridge skyter utenfor etter et nydelig fremspill fra Suarez, når Liverpool-kontrer.

6: Walcott skyter fra kloss hold når han kommer igjennom. Reina gjør en kjempredning og slår til corner.

5: 0-1: Luis Suarez scorer etter pasning fra Jordan Henderson. Glen Johnson serverte Daniel Sturridge en kjempesjanse, som han misbrukte. I stedet blir det Suarez som setter ballen i mål via foten til Sagna.

4:Sturridge slår ballen over dødlinja etter litt frem og tilbake etter hjørnesparket.

3:Suarez skaffer Liverpool kampens første corner.

1:Arsenal tar avspark. Liverpool i helsort i kveld.

Liverpool møter Arsenal på Emirates Stadium. Tre poeng skiller de to lagene, som ligger som nummer seks (Arsenal) og sju (Liverpool) på tabellen før kveldens kamp.

Brendan Rodgers gjør hele sju endringer i startoppstillingen i forhold til laget som tapte for Oldham.

Pepe Reina og Glen Johnson er tilbake i startoppstillingen etter sine skadeavbrekk, mens Jose Enrique sitter på innbytterbenken. Steven Gerrard er tilbake sentralt på midtbanen, og Stewart Downing er også tilbake i startoppstillingen. Jamie Carragher og Daniel Agger kommer inn på stopperplassene.

Vurdert av Håvard Sæle

Reina 7Kan lite gjøre med baklengsmålene. Vartet opp med et par avgjørende redninger av høy kvalitet. Litt smårusk med igangsettingene.
Wisdom 5Slet med å få has på Podolski, som kom til flere farlige innlegg fra hans side. Sterk i lufta, men fikk større problemer langs bakken.
Carragher 7Solid i hjertet av forsvaret. Brukte rutinen og fotballhodet til å hindre at han ble utfordret på svakhetene sine. Heroisk blokkering med magen på Podolskis frispark. Kan ikke lastes for noen av baklengsmålene.
Agger 7Stort sett stødig. Bidro også offensivt – dyktig til å forsere forbi første pressledd. Glipper i markeringen på 1-2-reduseringen og får trekk for det.
Johnson 6Hadde stort sett bra kontroll på Walcott – selv da han ble utfordret på fart. Slo noen smått hasardiøse pasninger, spesielt i første omgang. Så dessuten lite til backen offensivt.
Leiva 5Var aldri i nærheten av å få tak på Cazorla og Wilshere. Ofte på etterskudd. Får pluss for at han var en av få Liverpool-spillere som holdt hodet kallen med ballen i beina da Arsenal trykket på som verst.
Gerrard 5Ikke kapteinens kamp. Varierte i prestasjonene, men slo for mange uadresserte pasninger. Var, som Lucas, ofte på etterskudd i forhold til Wilshere og Cazorla.
Henderson Liverpools beste8Liverpools bestemann. Orienterte seg godt og var smart da han satte opp Suárez' 1-0-mål. Markerte seg med flere gode pasninger, og kunne med hell hatt et par målgivende til i første omgang. Nære ved å score med en frekk chip. Tegnet seg på scoringslisten da han tråklet seg gjennom Arsenal-forsvaret på glimrende vis og trillet ballen i åpent mål. Holdt hodet kaldt da Arsenal presset på som verst og forsøkte å holde kula i laget. La ned en kjempeinnsats på midtbanen. Får trekk for noen i overkant ambisiøse pasningsforsøk og slapp innsats i førsteforsvarerrollen ved et par anledninger før pause.
Downing 5Usynlig i lange perioder, men satte opp to gode muligheter. Rundlurte André Santos to ganger – og burde utfordret backen oftere. Jobbet godt defensivt, men ble litt for lett.
Suarez 7Jobbet og slet. Nesten nede som venstreback i perioder før pause. Scoret et flott mål, og markerte seg også med en aldeles fantastisk volleypasning i bakrom mot Sturridge. Viste prov på at samarbeidet med engelskmannen er av det lovende slaget. Ble frustrert i andre omgang og mistet ballen i farlige posisjoner. Nære ved å bli matchvinner med et godt skudd på overtid.
Sturridge 6Burde sendt Liverpool opp i 1-0, men returen endte likevel med scoring. Burde ha scoret på Suárez' fantastiske gjennombruddspasning. Løp mye, arbeidet hardt og kombinerte fint med Suárez før pause. Mer anonym etter pause og ble til slutt byttet ut.
Enrique 0Kom inn 20 minutter før slutt og brakte ro inn i laget. Holdt i ballen og virket trygg. Nære ved å sette inn returen på Suárez' skudd langt inne på overtid.