Sturridge() ()
Westwood(90)
Gerrard(48)

Skrevet av Frank H. Larsen

Liverpool tar tre viktige poeng på Villa Park etter å ha snudd 0-1 ved pause til 2-1-seier. I en undeholdende kamp var Aston Villa best i 1.omgang, mens Liverpool vsite en annen mentalitet og tok over etter pause. Christian Benteke sendte vertene i ledelsen med en utsøkt scoring i det 32. minutt.  Liverpool fikk en god start på 2.omgang med en flott scoring fra Jordan Henderson i det 47. minutt etter fantastisk angrepsspill. Liverpool skapte gode sjanser. Phillippe Coutinho sendte en ball like utenfor, mens Glen Johnson avsluttet i stolpen. Så blir Luis Suarez lagt kontant i bakken. Steven Gerrard er siker eksekutør fra ellevemetersmerket. Kaptein blir en slags dobbel matchvinner da han rydder unna en heading fra Benteke på streken. Sistnevnte haded en ball i mål på overtid, men dommer Mason annullerte korrekt for offside. Totalt sett var gjestene best på Villa Park og fortjente seieren.

90:SLUTT

90:To minutter på overtid. Villa presser på. Ballen heades inn i feltet. Benteke setter ballen i nettmaskene, men avblåses korrekt for offside

90: Westwood får gult kort for å ha stemplet Henderson i kneet.

90:Tilleggstid: 3 minutter

89:Agger klarerer innlegg.

86:Johnson blokkerer skuddet fra N'Zogbia.

86:Suarez får ballen for langt foran seg. Ballen ut over dødlinja.

84:Johnson finner Suarez som løper igjennom Villas forsvar. Spissen runder keeper, men blir hindret i avslutningsfasen. Får ballen igjen. Forsøker å lobbe, men Guzan rekker opp.

81:Carragher jobber godt og får taklet ballen fra Agbonlahor like ved 5-meteren. Til corner.

80:Downing prøver seg med venstreslegga på frisparket, men høyt over mål.

79:Suarez blir dyttet overende av Delph og får frispark.

79:Suarez finner Sterling som dribler før han legger innlegg. Rett i klypene på Guzan.

77:Philippe Coutinho bytter med Raheem Sterling.

77: Sylla bytter med El Ahmadi.

74:Liverpool ligger kompakt, er aggressive i presset og hindrer Villa rom.

70:To påfølgende offsideavblåsninger - en på hver side.

69: Lowton forsøker på "en Alonso". Reina må rygge og slo over til corner.

66: Bennett ligger nede med skade.

65:Corner i mot. Benteke header. Gerrard kaster seg og header unan på streken.

62: Weimann bytter med N'Zogbia.

62: Bannan bytter med Delph.

62:Villa gjør to bytter.

62:Sylla legger til Weimann som klinker til, men over fra kloss hold.

60:Steven Gerrard scorer på straffe. Gerrard legger straffesparket hardt og nær stolperoten. Brad Guzan rekker ikke frem. Sikker scoring.

59:Glen Johnson spiller igjennom Luis Suarez. Nathan Baker klipper ned Luis Suarez. Soleklart straffespark.

58:Glen Johnson skyter i stolpen via en Villa-spiller.

57:Innlegg fra Bennett. Agger vinner duellen med Benteke.

55:Suarez finner Coutinho med en flott gjennombruddsball. Brasilianeren lurer offsidefellen. Philippe Coutinho skyter like utenfor bortre stolpe. Stor sjanse.

53:Suarez i offside.

53:Enrique slår hardt inn. Villas midtforsvar får klarert.

51:Weimann på fint løp. Legger tilbake til Agbonlahor som skyter svakt over fra distanse.

48:Steven Gerrard får gult kort for en takling skrått bakfra på Agbonlahor.

47:Jordan Henderson scorer etter innlegg fra Philippe Coutinho. Coutinho åpner opp hele Aston Villaforsvar med en utsøkt pasning. Henderson er på løp og kommer alene med keeper før han vipper nydelig over en utrusende Guzan.

46:Frispark mot Lucas. Hands på Villas banehalvdel.

46:Liverpool tar avspark.

Aston Villa leder 1-0 til pause i en jevnspilt omgang. Scoringen kom etter et flott oppspill før Agbonlahor la tilbake til Benteke som skjøt ballen i mål fra 20 meter. Liverpool har slitt voldsomt med å håndtere den storvokste spissen. Det kollektive forsvarsspillet har ikke fungert bra, men likevel et hakk opp fra møtet med Southampton. Aston Villa ser ut til å være et lag med selvtillit. Hjemmelaget begynte kampen best og hadde en stor sjanse ved Agbonlahor, men Reina reddet mesterlig. Liverpool tok mer over mot slutten av omgangen. Luis Suarez har vært et klart uroment og hatt et par gode sjanser som Brad Guzan har avverget. Også Steven Gerrard fikk en mulighet stoppet av sisteskansen.

45:Ett minutt på overtid blåser dommer Lee Mason for pause.

43:Steven Gerrard fyrer løs fra kanten av 16-meteren. Guzan må opp i hjørnet og avverge.

43:Suarez inn i 16-meteren. Legger tilbake, men Baker avverger til corner.

41:Gavepakke av en pasning fra Bennett til Suarez. Spissen avanserer mot mål og avslutter. Guzan redder med en benparade.

41:Ballen løftes inn. Suarez er først på andreballen, men skyter rett i en Villa-spiller.

38:Langt oppspill. Benteke header mot mål under press fra Carragher, men Reina klarer å holde på streken.

38:Nytt frispark mot Lucas.

37:Suarez slår inn. Bennett header unna.

36:Suarez vender opp og forsøker på "en Alonso" fra like innenfor Aston Villas banehalvdel, men et godt stykke til side for mål.

33:Gerrard takles i det han skal avslutte fra hjørne av 5-meteren.

31: Benteke scorer etter pasning fra Agbonlahor. Langt oppspill som går inn bak Liverpools backrekke. Carragher og Agger henger ikke med. Agbonlahor legger tilbake. Benteke fyrer ballen i nettmaskene fra 20 meter. Fantastisk scoring.

31:Luis Suarez gjør alt selv. Skyter fra god posisjon litt innenfor 16-meter, men rett på Guzan.

29:Ballen lempes inn i feltet og går via hodet til Johnson og til corner.

28:Carragher pådrar seg frispark for å felle Benteke.

28:Fint angrep. Enrique legger inn fra venstre, men en Villa-spiller er først på ballen og får klarert.

26:Benteke når ikke opp på et innlegg.

25:Coutinho finner Suarez. Baker takler ut til corner i det Suarez skal skyte.

25:Ny klarering fra Carragher.

24:Innlegg fra Bennett. Carragher header vekk. Villa styrer kampen nå.

20:Lucas får tilsnakk etter nok et frispark i mot.

20:Johnson finner Luis Suarez som skyter. Guzan må slå over til corner. Liverpools beste angrep og sjanse i kampen.

18:Coutinho når ikke frem på innlegg.

18:Nytt frispark i mot, men Liverpool får klarert.

16:Flott lavt innlegg. Agbonlahor er på blank goal to meter fra mål. Avslutningen reddes mesterlig av Reina.

16:Frispark mot Lucas. Ballen lempes inn i feltet, og Villa skaper uro i straffefeltet.

15:Coutinho jager ball, men lærkula skjermes inn til Guzan.

14:Weimann legger inn. Agger må gi corner under press fra Benteke. Hjørnesparket går over alt og alle.

13:Godt innlegg fra Gerrard. Baker klarerer til corner.

12:Coutinho takles innenfor 16-meteren til Villa.

11:Agger stopper Weimann.

10:Veggspill mellom Johnson og Suarez ender med skudd fra Johnson. Ballen via Villa-spiller og inn til Guzan.

9:Suarez dribler seg inn i feltet, men avslutningen havner et stykke over mål.

7:Forsøk på gjennomspill fra Enrique, men ballen blir for lang for Downing.

3:Bennett legger inn fra venstre. Verken Benteke eller Agbonlahor når ballen innenfor 5-meteren.

1:Downing tester skuddfoten fra langt hold. Avslutningen blokkeres.

0:Aston Villa sparker i gang kampen.

Brendan Rodgers gjør fire endringer på laget etter 1-3-tapet mot Southampton. Pepe Reina og Jamie Carragher returnerer fra skader, mens Jordan Henderson og Lucas leiva også er tilbake i startelleveren.

Brad Jones, Martin Skrtel og Daniel Sturridge henvises til benken. Joe Allen er skulderoperert. Sterling er tilbake i troppen.

Daniel Agger får sin 150. ligakamp for Liverpool.

Aston Villa gjør kun en endring på laget fra 3-2-seieren mot QPR. Joe Bennett kommer inn for skadde Ciaran Clark.

Vurdert av Håvard Sæle

Reina 7Kan ikke lastes for scoringen til Benteke. Hentet frem en strålende redning på en avslutning fra Agbonlahor fra kort hold og var ellers solid. Satt på få prøver i 2. omgang.
Johnson 7Involvert i mange dueller med Benteke. Klarte seg greit, men glapp litt på scoringen. Klar forbedring fra Southampton-kampen. Nær scoring da han traff stolpen fra langt hold. Spilte fri Suárez da uruguayaneren fikk straffespark.
Carragher 6Slet med Benteke i 1. omgang, men fikk bedre kontroll på Villa-spissen etter hvilen. Leverte en godkjent kamp i midtforsvaret.
Agger 6Fikk også trøbbel med Benteke før pause, men hevet seg i likhet med Carragher etter sidebyttet. Reddet Liverpool med et par viktige klareringer.
Enrique 6Solid defensivt, men bommet med posisjoneringen ved et par anledninger før pause. Var, som resten av laget, bedre etter pause. Nære ved å spille Downing og Suárez helt alene gjennom med to flotte pasninger. Gjorde noen merkelige slurvefeil den siste halvtimen.
Leiva 5Hang ikke med før pause. Ofte for sent inne i dueller, og gjorde uvant mange slurvefeil. Bedre både i duell- og pasningsspillet etter pause.
Gerrard Liverpools beste8Liverpools beste. Åpnet Villa-forsvaret med en nydelig ball før Coutinho og Henderson fullførte jobben og scoret 1-1. Sikret tre poeng med en iskald straffescoring og en vanvittig redning på streken. Dominerte midtbanen i 2. omgang.
Henderson 8Blant Liverpools beste før pause. Rolig med ballen og tok fornuftige valg. Markerte seg også i duellspillet. Utlignet med en praktfull chip alene med Guzan etter pause. Dominerte midtbanen sammen med Gerrard.
Coutinho 7Anonym i perioder, men strålende når han var involvert. Viste frem noen tekniske lekkerbiskner. Spilte fri Suárez med en praktball før pause, før han gjentok bedriften og noterte seg for en nydelig assist på utligningen. Bommet alene med keeper da han burde gitt gjestene 2-1. Byttet ut.
Downing 6Flink til å utfordre, men med varierende resultat. Fikk et par tilsynelatende gode skuddforsøk blokkert. Frisk, men manglet sluttprodukt i dag.
Suarez 8Plaget Aston Villa-forsvaret med kvikke vendinger og frekke driblinger. Burde ha scoret alene med Guzan før pause, men var frisk og stod bak det meste Liverpool skapte offensivt. Enda bedre etter pause. Avslutningene satt ikke, men uruguayaneren skaffet straffespark da han ble pløyd ned av Baker.
Sterling 0Fikk 13 minutter som Coutinho-erstatter. Kom tidlig til innlegg, men Guzan plukket. Ble litt borte da Aston Villa jaget utligning og polet langballer mot Benteke.