Everton - Liverpool

2-2)

28.10.2012 /Premier League /Goodison Park / Tilskuere: 39 613 / Dommer: Andre Marriner

Skrevet av Tor Sandø

Liverpool ble snytt for tre poeng i denne kampen. Suarez skjøt ballen i nettaket etter en glimrende heading fra Coates. Assistentdommeren var imidlertid oppe med flagget og vinket for offside. Det var i første omgang det meste skjedde i denne kampen. Liverpool åpnet kampen forrykende og tok ledelsen da Suarez skjøt via Baines og i mål. De røde økte da Suarez headet ballen i mål etter dårlig forsvarsspill av hjemmelaget. Så var det Liverpools forsvarsspillere sin tur å komme i fokus. Først klarerte Jones dårlig og lot Osman utliknet. Så var Skrtel og Enrique for tamme da Naismith utliknet til 2-2. Andre omgang var mindre begivenhetsrik, men Liverpool var bedre enn hjemmelaget. De røde hadde fortjent tre poeng i denne kampen, men ett poeng er veldig mye bedre enn et tap. Ingen røde i Merseyside-derbyet, men fire gule kort til hjemmelaget og tre til de røde tyder på en ball ikke helt uten nerve og hardt spill.

90:Halvt minutt på overtid når Marriner blåser av kampen. Han har annullert Liverpools vinnermål og er i begivenhetens sentrum etter kampslutt.

90:Suarez er på vei igjennom igjen, men han skyter ballen utenfor.

90:Reprisen viser at Liverpool ble snytt for vinnermålet. Suarez var på riktig side da ballen ble slått inn.

90:Suarez legger Gerrards frispark i nettaket, men målet er annuilert for offside.

90:Duell mellom Osman og Gerrard. Steven blir liggende og Liverpool får frispark.

90:Agger tar frispark fra midtbanen, men spiller tilbake til keeper. Halve overtiden er gått.

90:Et everton-innlegg blir møtt med brystkassa til Enrique tilbake til Jones.

90:Henderson følger opp med en dårlig klarering som gjør at Everton kan angripe.

90:God jobbing tilbake av Henderson da han kaster seg foran en Everton-spiller og får sparket ballen ut.

90:Det er lagt til fire minutter på Goodison.

90:Jelavic vinkes av for offside.

90:Gerrard prøver å utofrdre forsvaret på egen hånd, men touchen er for hard.

89:Gerrard tar frispark. Ballen går langt utenfor.

89:Suarez faller etter duell med Distin. Liverpool får frispark.

88:Sterling er skadet etter en duell med Distin. Han kommer seg opp.

88:Godt jobbet av Skrtel som hinder Fellaini og skjermer ballen ut.

86:Coleman får gult kort for holding i trøya.

85:Naismith bytter med Oviedo for Everton.

85:Sterling skyter over fra langt hold. Bra periode for Liverpool nå, med god bevegelse.

84:Suarez leker med Everton-forsvaret. Først runder han Distin, før han skyter. Baines får tak i ballen og skyter den ut til siden. Ballen går ut til corner.

83:Henderson skyter, men skuddet blir for slapt.

83:Gerrard skyter i en Everton-forsvarer fra 20 meter. Enrique legger inn, Henderson older den inne og sentrer til Gerrard som ikke lykkes med skuddet.

82:Distin møter Baines-corneren med hodet. Ballen går over.

81:Neville tar frispark. Ballen havner etterhvert til Baines som skyter via Skrtel til hjørnespark.

80:Coates takler Fellaini og Everton får frispark fra 40 meter.

80:Suarez er på vei igjennom, men sklir og ødelegger en god målsjanse.

79:Hard duell mellom Fellaini og Allen. På uforståelig vis får Everton-spilleren frispark.

79:Ligger litt lenger opp Liverpool-laget nå.

78:Sterling blir liggende etter å ha blitt sparket ned av Osman. Men han kommer seg opp etterhvert.

77:Shelvey skyter istedet for å legge kort til venstre på en Gerrard som i god posisjon kommer stormende. Feil valg av Shelvey. Ballen går langt utenfor.

75:Enrique er på skuddhold, men sleiver ballen langt utenfor.

74:Henderson skyter, men Howard fister ballen over.

74:Jones skyter ballen langt utenfor etteå ha klarert.

73:Duell mellom Distin og Shelvey. Distin får fristpark.

71:Suarez får gult kort etter å ha trukket på Distin.

70:Wisdom bytter med Henderson. Alle byttene gjort for de røde.

70:Wisdom klarerer upresist. Innkast til Everton.

69:Baines tar frispark, upresist denne gang.

68:Agger får gult kort for viljehands.

68:Suarez vinkes av for offside.

67:Jelavic header like utenfor etter frispark fra Baines.

66:Allen takler Coleman og Everton får frispark.

64:Baines tar frispark. Jelavic møter ballen, men header langt utenfor.

64:Coates takler en Everton-spiller og Everton får frispark noen meter inne på Liverpools banehalvdel.

61:Osman får ballen og skyter langt utenfor.

61:Fellaini spiller fra Jelavic på høyre. Jones klarerer, men ingen Everton-spiller er frampå.

61:Tempoet har roet seg noe i andre omgang.

60:Shelvey forsøker å tre igjennom til Suarez, men lykkes ikke.

59:Fellaini header like utenfor etter et innlegg fra Baines. God sjanse til Everton. Liverpool blir presset tilbake nå.

58:Gerrard tar frispark halvveis inn på Evertons halvdel. Howard er nede og redder og får slått ballen ut til venstre.

57:Jagielka får gult kort for å holde Sterling. Var et rødskjær i det gulkortet.

56:Suarez fører opp. Han skyter ballen, men en Everton-spiller kaster seg ned. Suarez vil ha hands, men får ikke det.

55:Blir liggende bakpå Liverpool nå. Ser nærmest ut som en 4-5-1-oppstilling nå.

54:Igjen gjør Allen en god jobb for å få tak i ballen. Waliseren lykkes.

54:Osman takler en framadsstormende Gerrard, men Liverpool får ingenting.

53:Bra jobb av Allen når han tar ballen fra Baines.

50:Jelavic skyter, men Jones redder. Ballen havner etterhvert hos Naismith, som skyter like utenfor.

49:Sterling skyter alene med Howard, men sleiver. Etterpå vanker det kjeft fra Suarez.

48:Suarez er nær ved å komme seg til en tidlig sjanse i andre omgang.

46:Gueye bytter med Mirallas for Everton.

46:Coates har tatt plass på midtstopperplass, mens Agger er flyttet til venstre back og Enrique på venstresiden på midtbanen. Shelvey spiller sentralt på midten. Nå skal midten vinnes.

46:Liverpool har avspark.

46:Suso bytter med Shelvey.

46:Sahin bytter med Coates.

Det står 2-2 i en meget begivenhetsrik første omgang. Lagene har hatt hver sin del av førsteomgangen. Liverpool begynte best og tok ledelsen etter et knapt varter på et skudd fra Suarez som gikk via Baines og i mål. Luis løp mot Everton-benken og kastet seg ned foran Moyes. Suarez gjorde selv 2-0 på en heading etter drøyt 20 minutter, etter svakt forsvarsspill av Everton. Så tok hjemmelaget over og reduserte kort etterpå ved Osman etter en dårlig klarering fra Jones. Naismith utliknet til 2-2 fra kort hold etter dårlig forsvarsspill av Skrtel. Liverpool var god i begynnelsen, men ga fra seg inititivet og hadde dårligere presisjon. Laget ble også liggende med alt for stor avstand mellom forsvarsspillerne, noe som gjorde det lett for Everton å komme til målsjanser. Kjempereklame for Premier League så langt. Vi gleder oss til fortsettelsen.

45:Marriner blåser til en etterlengtet pause tre minutt og 18 sekunder over ordinær tid.

45:Skrtel og Agger er under press og lykkes heldigvis å klarere før det blir farlig.

45:Gerrard skyter. Knapt ett minutt er igjen av overtiden da Gerrard skyter over fra 18 meter.

45:Suarez har ballen og skal passere Distin. Han mislykkes.

45:Neville får gult kort for filming. Everton-kapteinen vil ha frispark i duellen med Agger, men han faller alt for lett og dør dansken er borti ham.

45:Tre minutter er lagt til.

45:Coleman skyter fra drøyt 20 meter. Ballen går en meter over tverrliggeren.

44:Mirallas er skadet utenfor dødlinjen.

44:Mirallas drar av Wisdom skyter langt utenfor.

44:Igjen sliter Liverpool med treffsikkerheten i pasningsspilet.

43:Mirallas tar Allen. Liverpool får frispark, men det er Mirallas som fikk vondt.

42:Sahin har hatt en svak første omgang, men vinner iallefall en duell med to Everton-spillere.

42:Baines tar frispark fra venstre. Han slår inn, men Distin blir avblåst for offisde.

41:Mirallas blir liggende etter å ha blitt tråkket på av Suarez. Luis unngår gult kort.

41:Gerrard tar ansvar og kaster seg inn i en duell med Baines.

40:Noterer flittig Rodgers nå. Det er mye å sette fingeren på i Liverpools spill den siste halvdelen av omgangen.

40:Liverpool forsøker å slå tilbake, men presisjonen er for dårlig i angrepet.

39:Baines tar corner. Ballen ender etterhvert hos Osman som sleiver ballen langt utenfor.

38:Mirallas skyter for Everton. Alt for stor avstand mellom forsvarerne til de røde nå. Det utnytter Everton. Jones får slått til corner.

37:Opphetet stemning i derbyet nå.

35:2-2! Naismith scorer etter innlegg fra Fellaini. Svakt fotsvarsspill av Skrtel. Fellaini legger inn fra venstre, Skrtel lar ballen går og Naismith har bare å skyte ballen i mål.

35:Duell mellom Wisdom og Mirallas. Wisdom slår ballen ut.

34:Ny duell mellom Suarez og Jagielka. Denne gangen vinner Everton-spilleren.

33:Enrique klarerer svakt med hode. Innkast til Everton.

33:Jelavic blåses av for offside på et gjennomspill fra Naismith.

32:Sterling er i trøbbel etter at han takler Baines. Marriner prater med Sterling, men holder det gule kortet i lomma.

31:Duell mellom Mirallas og Allen. Liverpool får frispark.

30:Baines tar frispark. Høyt inn i Liverpool-feltet. Wisdom header fint ut.

29:Sterling får gult kort etter duell med Baines. Sterling er knapt borti Baines, men får likevel det gule.

28:Everton vil ha gult kort på Sahin når Mirallas blir tatt. De blå blir ikke bønnhørt.

28:Wisdom taper ballen, Everton angriper med tre spillere. Jelavic sentrer til Fellaini, som ikke får gjort noe med ballen.

27:Suarez skyter knallhardt fra 19 meter. Det ser ut som Howard er borti den før den går like utenfor. Liverpool får ingen corner.

26:Mirallas tar corner fra venstre. Ballen havner foran Jones, duell mellom Jones og Distin. Jones slipper og Marriner dømmer for angrep på keeper.

25:Etter at Liverpool styrte spillet de første 20 minuttene, er det Everton som har hatt initiativet de siste minuttene.

24:Begivenhetsrike minutter på Goodison. Etter en god start for Jones, får han trekk for en dårlig utboksing på Evertons mål.

22:1-2! Osman scorer på retur. Osman scorer etter innlegg fra Brad Jones. Corner til Everton, Jones bokser dårlig ut. Osman står på 16 meter og skyter knallhardt i hjørnet. Ballen går via Allen og i mål. Dårlig forsvarsspill av Liverpool.

21:Fellaini skyter like utenfor.

21:0-2! Suarez scorer etter innlegg fra Gerrard. Gerrard slår et innlegg. Både Agger og Suarez står i gode posisjoner til å score. Suarez header ballen inn fra sju meter.

20:Osman får gult kort etter å ha tat en framadsstormende Sterling.

19:De er i kraftig mindretall, Liverpool-supporterne, men lar høre fra seg.

18:Meget god åpning av de røde på Goodison.

18:Suso spiller vekk ballen etter at Marriner har blåst. Dommeren nøyer seg med en muntlig advarsel.

17:Suarez løper mot Evertons benk og feirer ved å slenge seg ned rett foran de blås innbytterbenk.

14:0-1! Baines scorer selvmål etter et hardt skudd fra Suarez. Godt innegg fra Enrique på venstre, ballen går igjennom feltet og til Suarez på bakerste stolpe.

14:Mye skal innom Fellaini på hjemmelagets midtbane. Liverpools forsvar har hatt brukbar kontroll så langt.

13:Jelavic er på vei igjennom, men Agger bryter. God inngripen av dansken.

13:Tøff duell mellom Gerrard og Jagielka. Ballen går til Everton-innkast.

12:Sahin står i offside når Suarez får ballen og løper igjennom feltet. Kunne blitt en farlig Liverpool-sjanse.

10:Baines tar corner fra Liverpools venstre side. Ballen går høyt inn i feltet, men skytes ut i sikker sone sett med røde øyne.

10:Naismith tar corner, Jones får slått ballen utover sidelinjen. Bra inngripen av Liverpools keeper.

9:Mirallas løper raskt mot Liverpool-målet, skyter, men Agger får gitt til corner.

9:Jones er våken når Enrique spiller ballen tilbake. Det ser ut til å bli corner, men Brad får skutt ballen ut.

8:Mirallas settes under press fra Wisdom. Ballen går tilbake til Howard.

7:Sahin faller i duell med Naismith og får frispark på egen banehalvdel.

7:Enrique har begynt godt. Løper opp en stikker til Fellaini og spiller ballen i ufarlig sone.

6:Naismith spiller fram Jelavic, Jones er foran og snapper.

5:Glimrende ball fra Enrique til Suarez. Luis utfordrer Jagielka. Etterhvert havner ballen hos Suso, som slår inn foran Howard, som får tak i ballen.

5:Som vanlig høy intensitet fra begge lag.

4:Gerrard tar ny corner. Langt denne gang. Men adressen er for dårlig.

4:Gerrard tar corner. Han slår kort. Everton får slått ut til ny corner.

3:Suarez setter Everton-forsvaret under press. Jagielka slår til corner.

3:God stemning på Goodison. Liverpool-supporterne synger høylytt.

2:Liverpool går i angrep, men Enrique sleiver da han skal spille fri Sterling.

2:Baines tar corner, men Skrtel får headet ut.

1:Går få sekunder før Everton går i angrep. Et langt overlegg header Enrique til corner. Skulle vært avblåst for offside på Jelavic.

1:Everton har tatt avspark. Det 187 ligaoppgjøret mellom Liverpool og Everton er i gang.

0:Kun kort tid til avspark på et småsurt Merseyside.

Liverpool møter Everton i det 219. Merseyside-derbyet. De røde ha vunnet fire av de fem seneste ligamøtene på Goodison Park.

God start for Everton med 4. plass etter åtte ligarunder. Eneste tap kom borte mot West Bromwich 1. september. Steven Pienaar er ute med karantene. Darron Gibson er skadet.

Liverpool har tatt syv poeng på de tre seneste ligakampene etter en tung start. Martin Kelly, Lucas Leiva og Fabio Borini er fortsatt ute.

Pepe Reina er tilbake fra hamstringskaden, men sisteskansen blir henvist til benken. Brendan Rodgers gir fortsatt tillit til Brad Jones.

Glen Johnson har ikke ristet av seg hamstringproblemet. Backen er ikke i 18-mannstroppen. Jose Enrique kommer inn på venstreback. Ungguttene Suso og Sterling spiller i angrep sammen med Luis Suarez.

For Everton returnerer Marouane Fellaini fra kneskade.

Brendan Rodgers sier til pressen før kampen at Pepe Reina sitter på benken fordi han ikke er 100% klar av hamstringskaden.

Vurdert av Frank H. Larsen

Jones 5er usikker i feltet. Svak utboksing som fører til scoring.
Wisdom 4sliter på backen. Blir ofte overspilt. Bedre når han spiller lengre opp på banen i 2.omgang.
Skrtel 6taper noen hodedueller og er ikke oppmerksom når Naismith scorer
Agger 6viser ikke samme tryggheten som vanlig. Sliter sammen med Skrtel
Enrique 6har relativt god kontroll på sin side. Men også uoppmerksom ved Naismiths nettkjenning
Allen 6gjør ting på det enkle, men ikke like fremtredende som i tidligere kamper
Sahin 5sliter med å komme inn i kampen. Blir byttet ut i pausen.
Gerrard 6utsøkt fremspill til Suarez’ scoring. Sliter ellers med å være den drivkraften vi kjenner på midtbanen.
Fernandez (Suso) 4ser ut til at anledningen blir for stor for unggutten. Kommer ikke med i spillet. Byttet ut i pausen.
Sterling 5urutinert i denne sammenhengen. Nær ved å bli utvist før pause. Noe bedre i 1.omgang.
Suarez Liverpools beste7netter ett mål og er nest sist ved en annen anledning. Fikk vinnermålet feilaktig annullert på overtid. Liverpools beste.
Henderson 0Kommer inn på høyrebacken. Positivt invovlert med innlegg og skudd.