Fulham - Liverpool

1-3)

12.05.2013 /Premier League /Craven Cottage / Tilskuere: 25 640 / Dommer: Mark Halsey

Skrevet av Tor Sandø

Daniel Sturridge får matchballen til odel og eie etter tre mål og godt spill på Craven Cottage. Spissen, som fikk pipekonsert mot seg de gangene han var nær ballen, kunne også fått flere. Periodevis var dette en meget god kamp av Liverpool. Laget styrte det meste av spillet i første, men det var Berbatov som scoret først, etter innlegg fra Riether. Like etter utliknet Sturridge. Også i andre omgang kom Fulham best ut av startblokkene, men igjen fikk Liverpool orden på spillesystemet sitt. I hovedrollen var Sturrdige, med Coutinho i en sentral birolle. Liverpool hadde også flere andre sjanser til å øke ledelsen. Fulham burde kanskje ha hatt straffespark da Leiva handset, men uten at det hadde gjort fra eller til. At også Everton vant i dag betyr at det blir sjuendeplass på Liverpool denne sesongen før siste kamp er spilt.

90:Halsey blåser av drøyt tre minutter på overtid.

90:Feilpasning fra Johnson. Ballen går over sidelinjen.

90:You`ll Never Walk Alone runger utover Craven Cottage ved Themssen nå. De er fornøyde med det de røde har vist.

90:Berbatov blåses av for offside. Og liker bare det sånn passe.

90:Det er lagt til tre minutter i regnværet i London.

90:Liverpool har kontrollen nå.

88:Coutinho bytter med Coady.

86:1-3! Sturridge scorer etter innlegg fra Coutinho. Mål til terningkast seks. Glimrende framspill fra Coutinho og Sturridge alene med keeper gjør ingen feil. Hattricket til Sturridge er et faktum.

85:Presser for utlikning Fulham nå, men Liverpool bryter.

83:Riise skyter frispark fra drøyt 20 meter. Knallhard markkryper som reddes godt av Reina.

83:Leiva takler Berbatov. Greit med frispark.

83:Karagounis bytter med Riise for Fulham.

82:Enrique skyter fra kanten av 16-meteren etter en corner fra Downing. Høyt over.

81:Innlegg fra Coutinho på høyre. En Fulham-spiller er på ballen.

81:Downing tar corner. Blir ikke resultat av det heller.

80:Downing skyter via en Fulham-forsvarer og ut.

80:Borini skyter etter et hælspark fra Sturridge. Igjen et godt skudd, men Schwarzer redder.

79:Borini skyter fra 18 meter. Ballen går knallhardt i stanga.

78:Henderson får en fot på ballen. Høyt over.

77:Coutinho skyter fra 18-19 meter. Schwarzer redder.

77:Shelvey bytter med Borini for Liverpool.

76:Enoh skyter høyt over for Fulham.

76:Hughes header en corner fra Ruiz i Reinas lengste hjørne. Glimrende redning av spanjolen.

75:Berbatov skyter. Han får ballen etter en forferdelig feilpasning fra Henderson.

74:Ruiz tar frispark for Fulham.

74:Coates takler Petric. Frispark.

73:Downing tar corner. Uten resultat.

72:Shelvey skyter. Ballen går utenfor. Shelvey kunne skutt før, men venter for lenge og blir blokkert.

71:Kacaniklic bytter med Petric.

71:Fine kombinasjoner mellom Liverpool-spillerne. Ballen går til Henderson, men ballen er for lang for Enrique.

70:Ballen går mellom Liverpool-spillerne. Fulham-spillerne pressewr, men får ikke tak i ballen.

70:Bølger fram og tilbake spillet nå.

69:Shelvey tar corner. Resultatløst.

69:Sturridge skyter. Han blir spilt glimrende fri av leiva på høyresiden. Daniel skjærer innover, men igjen er Schwarzer med på notene.

68:Ruiz skal spille fri Berbatov, men ballen er for upresis og ballen går ut til innkast.

65:Leiva pådrar seg frispark på midten.

64:Sturridge skyter etter at han tok ballen fra Hangeland. Daniel er igjen alene med keeper, men Schwarzer vinner duellen denne gang.

64:Coates er borti en Fulham-spiller, men Halsey overser den også.

63:1-2! Daniel Sturridge scorer etter pasning fra Philippe Coutinho. Et skudd fra Coutinho forandrer retning i Hughes. Brassen stormer framover, skyter og ballen går via Fulham-spilleren og til Sturridge, som er iskald alene med keeper og setter ballen i mål.

62:Carragher bommer på ballen, men den rutinerte klippen vinner igjen ballen.

61:Fulham-fansen roper på straffespark når Lucas handser etter at Ruiz la inn. Han har handa ut fra kroppen, men Halsey velger å overse den.

60:Ruiz tar corner. Ballen går til motsatt stolpe og Enrique header ballen ut.

60:Ruiz skyter hardt fra drøyt 20 meter. Ballen går via en Liverpool-spiller og til corner.

59:Mer Liverpool igjen nå.

57:Herlig jobbing av Johnson, som lurer flere Fulham-forsvarere. Han spiller ball i hatt med Hangeland, men den siste pasningen når ingen medspillere. Tommelen opp for Glen.

56:Shelvey header ballen noen meter utenfor. Coutinho skyter, via en Fulham-forsvarer. Ballen går til Shelvey, som i kamp med en Fulham-forsvarer header ballen utenfor.

56:Kacaniklic forsøker seg igjen. Han dribler flere og går til slutt i bakken. Halsey lar spillet går videre.

55:Fulham som har tatt initiativet i andre omgang. Liverpool forsøker, men blir løpende imellom.

54:Kacaniklic skyter selv. Han kunne ha spilt fri Berbatov, Liverpool-forsvaret rygget og rygget og til slutt valgt svensken å skyte selv. Ballen går like utenfor.

52:Johnson får gult kort etter å ha tatt Enoh litt vel hardt.

49:God jobbing fra Sturridge som stormer inn i feltet. Spillet stopper opp og de røde må begynne oppbyggingen på nytt.

48:Downing tar corner, men uten at det blir farlig.

48:Downing kjemper seg til et hjørnespark.

46:Wisdom bytter med Enrique.

46:Sturridge header et innlegg fra Enrique over.

46:Fulham har tatt avspark. Ballen går inn til Reina.

Lagene har hatt hver sin del av første omgang. Liverpool hadde bra kontroll det meste av omgangen, styrte det meste av spillet på midtbanen og kom seg til et par bra muligheter. Men det var Fulham som scoret først, da Berbatov headet inn Riethers innlegg. Et mål som burde vært avblåst for offside. Liverpool svarte da Wisdom sendte av gårde en Gerrard spesial fra egen halvdel og opp til Sturridge. Daniel drev Hughes til vanvidd og sendte ballen opp i korthjørnet til Schwarzer. Slik gode spisser gjerne gjør det. Fulham tok igjen over, hadde ballen mest, men takket være god defensiv jobbing fra de røde sto 1-1 seg da pausesignalet gikk. En bra omgang av de røde, der også midtbanespillerne fortjener ros for god jobbing.

45:2,07 på overtid blåser Halsey i fløyta.

45:Lang ball fra Henderson mot Sturridge. Ballen går helt inn til Schwarzer.

45:Coutinho pådrar seg frispark i duell med Duff.

45:Litt hawaii nå, hvor ballen går noen trekk hos begge lag. Spillet foregår på midten.

45:Det er lagt til to minutter.

44:God defensiv jobbing fra Liverpool-spillerne hindrer Fulham i å komme til farlige sjanser.

44:Mye Fulham mot slutten av omgangen.

43:Berbatov forsøker å få kontroll, men god jobbing fra Liverpool-forsvaret hindrer dette.

43:Riether kommer seg helt ned til dødlinjen. Liverpool bryter ved fremste stolpe.

42:Stor pipekonsert mot Sturridge.

42:Duff tar corner. Men ikke farlig denne gang.

41:Berbatov skyter. Bra framlegg når Berbatov. Coates er i ingenmannsland, men en glimrende inngripen fra Wisdom hindrer ledermål for hjemmelaget.

41:Karagounis brenner av. Coates ofrer seg.

40:Bra stemning blant glade bortefans nå.

38:Ruiz tar frispark fra 20 meter. Målet er medspillere foran Liverpools keeper. Men ballen går utenfor.

38:Det eksploderer bokstavelig talt blant bortefansen.

37:Leiva tar en Fulham-spiller. Frispark.

36:1-1! Sturridge scorer etter framspill fra Wisdom. Glimrende langpasning fra Wisdom når Sturridge som spiller ball i hatt med Hughes, før han slår ballen inn i korthjørnet.

33:1-0! Berbatov scorer etter innlegg fra Riether. Bulgareren header det gode innlegget på bakerste stolpe inn. Riteher var i offside da han slo innlegget og Berbatov i offside rett før innlegget kom. Men assistentdommeren har flagget nede.

32:Enoh skyter fra 20 meter. Reina har full kontroll og tar ballen i fast grep.

31:Ruiz tar frispark. Ballen svinger inn mot Liverpools 16-meter, men en rødkledt header den ut.

30:Downing klipper ned Duff. Fulham-fansen vil ha gult, men Halsey nøyer seg med en prat.

29:Henderson passer til Sturridge, som i neste trekk blir tatt av Riether. Frispark.

28:Henderson sender ballen himmelhøyt over. Sturridge er på et godt løp og det kunne blitt farlig dersom han hadde fått ballen.

28:Berbatov får ballen fra Riether. Assistentdommeren er oppe med flagget.

26:Kjempepasning fra Carragher til Sturridge, som lurer offside-fella og skyter. Men ballen går mot cornerflagget. Det virker som Carra mente å spille ballen til Henderson, men Jordan lot ballen gå.

25:Lurt innspill fra Kacaniklic fra 16-meteren. Men litt for lang for Berbatov.

24:Igjen går Johnson i bakken. Halsey vinker spillet videre.

23:Står fint Liverpools midtbane nå, med god jobbing fra både Shelvey, Henderson, Coutinho og Leiva.

22:Glen Johnson kommer på høyresiden, slår inn. Schwarzer griper ballen foran Sturridge.

21:Tre Fulham-spillere som angriper når Liverpool-forsvaret holder på å spille seg ut av egen halvdel.

20:Emanuelson tar corner, men Liverpool-forsvaret får avklart.

19:Emanuelson til Kacaniklic. Svensken slår 45 grader og i Coates til corner.

19:Coutinho forsøker med en fin stikker til Sturridge, men lykkes ikke helt.

17:Johnson går i bakken etter møte med en Fulham-spiller. Får ikke frispark.

17:Mye Liverpool en periode nå.

16:Downing tar corner, men blir ikke farlig.

15:Richardson bytter med Emanuelson.

14:Coutinho kommer seg fri på beste brasse-vis, drar seg fri fra to motspillere og skyter hardt, rett på Schwarzer.

13:Sturridge kommer seg fri på høyre og skyter. Schwarzer får slått ballen ut.

12:Bra av Shelvey, som tar et godt initiativ, stormer inn i hjemmelagets 16-meter, men ballen går for langt.

11:Karagounis tar frispark ti meter inne på Liverpools banehalvdel. Ballen går utenfor.

11:Henderson takler Richardson. Frispark til Fulham.

10:Shelvey tar corneren. Ballen går til en medspiller, men Fulham greier å presse bortelaget ut fra egen sone.

9:Godt slått innlegg av Downing. Richardson tvinges til å heade til corner.

9:Godt presset av Johnson, som tvinger Hangeland til å gi innkast til Liverpool nært hjørneflagget.

8:Etter spill på midtbanen, forsøker Downing å tre igjennom, men uten å lykkes.

7:Venter fortsatt på kampens første sjanse.

6:Shelvey skyter fra 14-15 meter, men ballen går i Hangeland.

5:Etter en periode med mye Fulham, har Liverpool etablert spill oppe på hjemmelagets banehalvdel.

4:Innlegg fra Duff på høyresiden. Ballen går helt inn til Reina.

3:Duff tar corner. Lengre denne gang. Reina griper ballen.

3:Berbatov presser Coates til å spille ballen over sidelinjen.

2:Duff tar corner. Shelvey får ballen ved nærmeste stolpe.

1:Åtte sekunder gikk før Henderson pådro seg et frispark midt på banen.

1:Liverpool har tatt avspark. Coutinho spiller til Sturridge. Vi er i gang.

To lag med lite å spille for møtes på Craven Cottage. Liverpool blir nummer seks eller sju, mens Fulham i praksis har sikret ny kontrakt i Premier League.

Martin Skrtel står over dagens kamp grunnet sykdom. Unge Lloyd Jones får dermed en plass på benken. Han er blitt tildelt trøye nummer 51. Sebastian Coates og Andre Wisdom får en sjelden mulighet til å starte en kamp med både Agger og Skrtel ute, og Jonjo Shelvey er også tilbake i startoppstillingen i Gerrards skadefravær.

Det antydes før kampstart at Liverpool kommer til å spille med tre stoppere bakerst, og Johnson og Downing som vingbacker.

Vurdert av Einar Kvande

Reina 7Trygg i feltet med unntak av i en cornersituasjon. God kontroll på et langskudd etter en halvtimes spill. Gjør en fantastisk redning på en heading fra Hughes etter en corner, og holder et knallhardt frispark fra Riise i fast grep. God kamp av spanjolen.
Wisdom 5Virker litt rusten, og leverer tidvis rufsete forsvarsspill i de 45 minuttene han får på banen. Ofres når Liverpool legger om til fire bak etter pause. På den positive siden bidro unggutten med en strålende målgivende langpasning til Sturridge sitt første mål.
Carragher 5Er sterkt delaktig i baklengsmålet. Han opphever offsiden på Riether, samtidig som han mister Berbatov fullstendig av syne. Får også store problemer hver gang Kacaniklic setter fart på beina.
Coates 5Virker litt usikker til tider, og havner i trøbbel når han blir utfordret av Kacaniklic et par ganger. Kunne fort ha fått frispark i mot og blitt utvist ved den ene anledningen. Blir også lurt trill rundt av Ruiz inne i feltet ved en anledning.
Johnson 6Er villig med offensivt, og slår et par bra innlegg uten at det blir tellende resultat ut av det. Har et herlig raid etter 57 minutters spill, men treffer ingen med innlegget.
Leiva 6Gjør en grei ryddejobb på midtbanen, og er flink til å ta mye av presset bort fra stopperduoen etter pause.
Henderson 6På den negative siden noterte vi et håpløst skuddforsøk etter en snau halvtimes spill og en horribel feilpasning til Berbatov som fører til en farlig corner for vertene et kvarter før slutt. Men utenom dette gjør midtbanespilleren en stødig og god kamp.
Shelvey 5Starter kampen friskt, men falmer etter hvert. Tidvis unøyaktig i pasningsspillet. Misbruker en stor sjanse etter 70 minutters spill, og blir byttet ut sju minutter senere.
Downing 6Leverer en positiv førsteomgang, der han bidrar med flere gode innlegg. Ikke like mye med på notene etter pause, selv om han da også noterer seg for et par positive offensive bidrag.
Coutinho 7Til tider litt mer upresis i pasningsspillet enn vi har vært vant med fra den kanten, men markerer seg likevel med flere strålende gjennomspill til sine lagkamerater. Pasningen i forkant av Liverpools tredje scoring var i ypperste verdensklasse, og brasilianeren var også sterkt delaktig i de rødes andre mål, med et skudd som forandret retning i Hughes.
Sturridge Liverpools beste8Noterer seg for et strålende hat-trick, og var meget livlig i denne kampen. Men spissen kunne faktisk med bedre uttelling gjort dobbelt så mange mål. Misbruker et par kjempesjanser alene med Schwarzer som vi må trekke ham for, men alt i alt Liverpools bestemann. Varter også opp med et par himmelske hælflikker til Borini og Coutinho som alene var verdt inngangspengene.
Coady 0 Får 3-4 minutter på banen etter at kampen er avgjort.
Enrique 6Kommer inn for Wisdom i pausen, og bidrar umiddelbart til at Liverpool får mer fasong på forsvarsspillet. Har et susende langskudd utenfor mot slutten.
Borini 0Kommer inn i det 77.minutt, og smeller umiddelbart et flott langskudd i stolpen. Får en kjempesjanse alene med Schwarzer like etterpå, men klarer ikke å sette ballen i mål.