Hearts - Liverpool

0-1)

23.08.2012 /Europa League /Tynecastle / Tilskuere: 15 965 / Dommer: Florian Meyer (TYS)

Skrevet av Frank H. Larsen

Liverpool tar med seg en 1-0-seier hjem til returkampen på Anfield om en uke. Scoringen kom i det 78. minutt på et selvmål av Webster etter innlegg fra Martin Kelly. Liverpool virket til tider godt fornøyd med 0-0. I en jevn og tett kamp skapte Hearts diverse problemer for Brendan Rodgers' mannskap, og Pepe Reina avverget utligning på slutten med en god redning. Liverpool hadde imidlertid totalt sett de fleste mulighetene i en ikke så altfor sjanserik kamp. Borini hadde den beste sjansen av Liverpools spillere med en avslutning i stolpen i 1.omgang. Stewart Downing kom inn for Jack Robinson og spilte venstreback. Adam Morgan fikk sin debut med et innhopp på overtid.

90:I det 94. spilleminutt blåser den tyske dommeren av kampen.

90:Paterson skyter til side for mål.

90:Fabio Borini bytter med Adam Morgan. Morgan får sin debut to minutter på overtid.

90: Paterson skyter får meget godt treff bra fra skrått hold. Reina må kaste seg å styre ballen vekk fra mål.

88:Etter et innlegg havner ballen hos Driver som vender opp og avslutter rett foran mål, men for løst til at det skaper problemer fro Reina.

87: Barr bytter med Robinson.

86:Ny offside på Borini, men denne gang er beslutningen trolig feil.

86:Sterling går på tvers før han avslutter. Keeper kaster seg og redder enkelt det løse skuddet.

84: Novikovas bytter med Carrick.

84:Adam spiller til Sterling. Kantspilleren forsøker å treffe bortre hjørnet, men ballen går utenfor.

78: Templeton bytter med Driver.

78:Martin Kelly slår hardt og lavt inn fra høyre. Webster sleiver ballen i eget nett fra fem meter under press fra Borini.

71:McGowan kommer forbi Adam på venstre. Innlegget går over hele feltet.

69:Adam skyter. Ballen går til keeper.

67:Jay Spearing bytter med Joe Allen.

64:Webster går knallhardt inn i Borini i en hodeduell i midtsirkelen. Borini får vondt i ryggen og blir liggende nede.

62:Jack Robinson bytter med Stewart Downing. Downing går inn på venstrebacken!

61:Sterling legger armen i ansiktet på en Hearts-spiller. Frisparket slås inn av Templeton. Headignen går via en bortespiller og til corner.

59:Novikovas skyter over.

59:Sterling spiller til Adam. Skotten går på tvers før han fyrer løs fra langt hold. Til side for mål.

58:Henderson slipper til Sterling. Kantspilleren i offside.

56:Paterson kommer seg løs på venstrekanten. Fosser frem og legger inn/skyter fra meget skrått hold.

55:Sterling spiller vegg. McDonald kaster seg inn og snapper ballen foran beina på Sterling.

51:Shelvey med langball mot Borini. Italieneren i offside.

45:Hearts tar avspark.

Målløst til pause i Tynecastle. Liverpool slet voldsomt den første halvdelen av omgang med et aggressivt hjemmelag. De gangene Liverpool hadde ballen ble den stort sett spilt på tvers, bakover eller opp på feilvendt spiller. Brendan Rodgers' mannskap kom bedre med etter hvert, og skapte mest ute på venstresiden hos en livlig Raheem Sterling. Han og Charlie Adam har hatt gode avslutningsforsøk. Like før pause kunne Fabio Borini sendt Liverpool i ledelsen da Sterling spilte ham flott igjennom. Avslutningen gikk imidlertid klokkerent i stolpen.

45:Sterling snapper opp en tversoverpasning. Kantspilleren avanserer og spiller flott til Borini. Fabio Borini skyter klokkerent stolpen.

43:Adam får ballen tilbake ute på siden etter en corner. Knallhardt innlegg blokkeres ut til corner.

42:Heading går i ryggen og videre i armen til Carragher innenfor 16-meteren. Dommeren vinker spillet videre.

40:Templeton drar til på direkten. Ballen fyker over.

39:Borini smetter igjennom, men avblåses for offside. Ballen gikk via motspiller.

34:Godt utoverskrudd innlegg fra Henderson. Fabio Borini rekker dessverre ikke frem.

32:Shelvey med stikker til Borini. Webster blokkerer skuddet til corner.

29:Raheem Sterling drar seg inn og får til et susende skudd. Keeper bokser ut, men ingen i returrommet.

26:McGowan får gå og gå fra egen banehalvdel. Kelly får taklet innenfor 16-meteren. Svakt av midtbanen å la ham få avansere så langt.

25:Sterling jager ballen. McGowan takler. Ballen går forbi keeper og ut til corner. Nesten selvmål.

24: Barr får gult kort for å dra Charlie Adam over ende litt inn på Hearts' banehalvdel.

22:Langball fra Spearing mot Sterling. Kantspilleren dribler og drar seg innover. Skuddet blokkeres.

17:Templeton med brukbart forsøk fra skrått hold.

16:Corner i mot. Liverpool får blokkert skudd etter avslutning fra utenfor 16-meteren.

13:Sutton får vendt opp, men er under press av Carragher. Avslutningen går utenfor.

11: Novikovas skyter fra langt hold. Reina får trøbbel. Må rygge, men får slått til corner.

9:Adam løper lenge med ballen før han avslutter lavt. McDonald redder og gir retur i ufarlig området.

7:Løst tilbakespill, men Reina påpasselig ute og agerer sweeper.

6:McGowan takler Sterling bakfra ved midtstreken. Dommer nøyer seg med frispark.

3:Shelvey går inn i en tøff takling på midtbanen. Frispark i mot.

0:Liverpool tar avspark. Liverpool spiller i sin bortedrakt.

Liverpool møter Hearts på Tynecastle i Edinburgh til første kamp i play-off til Europa League.

Som forventet er ungguttene Raheem Sterling og Jack Robinson med i startoppstillingen. Sterling får sin første kamp fra start for førstelaget.

Brendan Rodgers bytter ut hele midtbanen fra ligaåpningen mot West Bromwich. Henderson, Spearing og Adam kommer inn. Shelvey vil antagelig få en offensiv rolle. Fabio Borini er spiss.

Jordan Henderson og Martin Kelly spiller sin 50.kamp for Liverpool. Det vil også Stewart Downing gjøre om han blir byttet inn. Unggutten Adam Morgan, som har blitt tildelt draktnummer 50, får sin første kamp på benken i en offisiell Liverpool-kamp.

Andy Carroll er ikke på benken. Spissen ble nok ikke friskmeldt i tide av hamstringskaden som har plaget ham.

Jamie Carragher er kveldens kaptein.

Vurdert av Håvard Sæle

Reina 6Lite å gjøre i 89 minutter. Satt Carragher i vanskeligheter med en ambisiøs pasning like før pause. Reddet seieren med en ypperlig redning i kampens siste ordinære minutt.
Kelly 6Slo tilbake etter en fæl sesongåpning på The Hawthorns. Hadde full kontroll defensivt. Lite sprudlende offensivt i 1. omgang, men våknet etter sidebyttet. Var siste Liverpool-spiller på seiersmålet – strålende innlegg.
Carragher 5Tydelig ukomfortabel når han må trille ball. Slo langt allerede etter 13 sekunder. Måtte litt for ofte ty til den enkle løsningen, men hadde god kontroll på Hearts-angriperne sammen med Daniel Agger.
Agger 7Trygg og god. Komfortabel med ballen, valgte fornuftige løsninger og hadde få problemer med å temme Hearts-angriperne.
Robinson 7Opptrådte solid den timen han spilte. Lot seg aldri stresse – til tross for at han ennå ikke har fylt 19 år. Hadde stort sett god kontroll defensivt, og hjalp også Raheem Sterling i det offensive. Viste prov på sitt store potensial.
Spearing 5Ingen stor kamp av den lille terrieren. Litt for treg, litt for upresis, litt for lett og litt for sen i oppfattelsen. Kan bedre, men gjorde seg heller ikke bort. Byttet ut.
Henderson 7Ikke veldig synlig på høyrekanten innledningsvis, men vokste seg inn i kampen. Praktfull pasning da han satte opp Borinis første sjanse. Rolig og kontrollert i alt han foretok seg etter at han ble flyttet inn sentralt. Flott pasning til Kelly forut for seiersmålet.
Adam 5Begynte bra. Viste frem noen flotte tekniske detaljer, og prøvde seg også med et brukbart langskudd. Gjorde flere feil utover i andre omgang. Laber defensiv innsats i sluttminuttene.
Shelvey 4Brukbar første omgang, skrekkelig andre omgang. Slurvet i pasningsspillet og ga ofte bort ballen upresset. Livsfarlig tversoverpasning i sluttminuttene.
Sterling Liverpools beste7Frisk og god. Lyktes ikke alltid, men får prisen som Liverpools bestemann. Utfordret McGowan både på innsiden og på utsiden, og Hearts-backen ble aldri helt klok på Sterling. Viste frem flere tekniske lekkerbiskener, og kom også til et par-tre brukbare avslutninger.
Borini 6Frustrerende kveld. Bevegelig og løpsvillig, men ble sjelden brukt av medspillerne. Traff stolpen i 1. omgang da han burde scoret. Mer involvert etter sidebyttet. Smarte bevegelser og viste også frem noen gode berøringer. Presset Webster til å gjøre selvmål. Feilaktig avvinket for offside ved hele tre anledninger, og ble nektet tre muligheter alene med keeper.
Allen 0Fikk 22 minutter som Spearing-erstatter. Slo knapt en feilpasning mens han var på banen og fortsatte der han slapp mot West Bromwich.
Downing 0Kom inn for Robinson. Spilte til venstre på midtbanen, og kombinerte fint med Sterling ved flere anledninger. Pliktoppfyllende defensivt.
Morgan 0Fikk sin offisielle proffdebut for Liverpool halvannet minutt på overtid. Stort øyeblikk for den lokale spissen.