Liverpool - Anzhi Makhachkala

1-0)

25.10.2012 /Europa League /Anfield / Tilskuere: 39 358 / Dommer: Bas Nijhuis (NED)

Skrevet av Einar Kvande

Liverpool slo Anzhi Makhachkala fortjent 1-0 på Anfield i kveld. Stewart Downing ble matchvinner med et susende skudd med høyrebeinet tidlig i andre omgang. De røde presset på for å få en scoring nummer to som kunne drepe kampen, men lykkes heller ikke denne gang med det. Men gjestene fra Russland hadde svært lite å by på i angrepsvei, og truet i realiteten Liverpool-forsvaret svært sjelden. I den andre kampen i gruppen vant Young Boys 3-1 over Udinese, noe som betyr at Liverpool leder gruppen.

90: Carcela-Gonzalez skyter like utenfor fra skrått hold. Tre minutter er lagt til.

90:Sterling dribler seg inn i feltet, og går overende.

89:Sterling skaffer Liverpool en ny corner.

88:Jones fanger enkelt et lavt skudd.

83: Traore skyter like utenfor fra kloss hold, etter at Liverpool har blitt svært baktunge.

82:Sterling skyter utenfor fra distanse.

82:Skrtel med en svært viktig blokkering inne i feltet.

80:Jonjo Shelvey bytter med Joe Allen.

80:Daniel Agger blir belønnet med gult kort for scoringen!

80:Daniel Agger header mot mål etter corneren. Keeper fanger ballen, men når han skal spille ballen ut header dansken ballen ut av hånden på keeper og scorer. Dommer blåser frispark til gjestene.

80:Sterling skaffer vertene en corner.

78:Gjestene vinner to nye cornere. Den siste fanger Brad Jones sikkert.

77: Boussoufa bytter med Lakhiyalov.

77:Gjestene avslutter via Skrtel, og får corner.

75:Luis Suarez får gult kort for å ha kjeftet på dommeren.

75:Oussama Assaidi løpes overende i feltet, men dommeren unnlater å dømme straffespark.

70: Eto'o skyter, men Jones redder etter at Liverpool og Downing har spilt forsvarsspill med høy risiko og mistet ballen!

64: Smolov bytter med Traore.

62:Suarez finner Shelvey foran mål, men Zhirkov får gitt til corner i siste øyeblikk.

62: Agalarov bytter med Logashov.

58: Agalarov er nede med en lyskeskade.

57:Shelvey får ikke helt treff etter godt forarbeid av Assaidi.

55:Luis Suarez brenner løs fra distanse. Et knallhardt skudd som bare går en halvmeter utenfor stangen.

53:Stewart Downing scorer etter pasning fra Jonjo Shelvey. Shelvey slår ballen ut til Downing, som skjærer inn fra venstre og dundrer ballen i langhjørnet med høyrebeinet fra 20 meters hold.

50:Steven Gerrard header utenfor fra god posisjon, etter godt forarbeid av Sterling og Shelvey. Lille Sterling vinner en hodeduell, og header til Shelvey, som legger et flott innlegg som kapteinen ikke klarer å omsette i scoring.

50:Martin Skrtel vinner en duell, avanserer et par meter og dundrer løs fra 20 meter. Skuddet er hardt, men går dessverre midt på keeper.

46:Uklart hvorfor Glen Johnson er tatt av. Stewart Downing går ned som venstreback.

46:Glen Johnson bytter med Raheem Sterling.

0-0 til pause på Anfield. Liverpool har hatt ballen mest, men har ikke skapt så alt for mange scoringssjanser. De fleste gode angrepene har blitt dratt opp på Liverpools venstreside, der spesielt Glenn Johnson og Oussama Assaidi har vært friske. De røde har hatt god defensiv kontroll, med ett unntak da gjestene kom to mot to mot Agger og Skrtel. Men slovaken ordnet opp. Ellers har Andre Wisdom spilt en ny solid førsteomgang på høyrebacken.

45: Smolov med et skuddforsøk fra distanse. Ballen sklir av foten og går utenfor. 1 minutt lagt til i første omgang.

45: Shatov smeller inn i Gerrard i stor fart, og begge spillerne hinker. Russeren mest.

43: Agalarov får gult kort etter å ha lagt Assaidi på raid i bakken.

40:Daniel Agger med et susende langskudd. Over og utenfor.

37:Sahin header ufarlig over på hjørnesparket.

36:Suarez skaffer vertene en corner.

35:Glen Johnson blir lagt i bakken alene med keeper etter å ha kombinert flott med Suarez. Vil ha straffe, men dommeren vinker spillet videre.

33:Gerrard lager et unødvendig frispark ute ved sidelinja, og russerne flytter opp sine store stoppere.

33:Frisparket slås rett inn til keeper.

32:Downing får frispark drøye 30 meter fra mål.

30:Suarez dribler seg inn langs dødlinja, men pasningen til Shelvey blir brutt.

29:Skrtel stopper Eto'o på raid.

27:Oussama Assaidi skyter fra skrått hold, men keeper redder nede ved stolpen.

26:Gjestene på sin første småskumle visitt, når midtbanen til Liverpool ikke henger med og to mann kommer alene mot Agger og Skrtel. Sistnevnte ordner opp.

24:Jonjo Shelvey skyter svakt over, etter å ha blitt frispilt av Suarez.

22:Gerrard skyter rett i muren.

21: Samba får gult kort etter å ha gått i ryggen på Suarez. Liverpool med frispark fra 30 meter.

21:Glen Johnson skyter rett på keeper fra en god posisjon inne i feltet. Igjen strålende forarbeid av Assaidi.

18:Assaidi med innlegg fra venstre. Samba måker unna.

12:Luis Suarez skyter rett på keeper fra god posisjon, etter flott forarbeid av Glenn Johnson og Oussama Assaidi.

11:Suarez kommer til dødlinja, men innlegget er for langt og upresist.

9: Smolov blir liggende og vri seg etter å ha fått knottene til Agger i hofta i en luftduell.

8:Gerrard er upresis med en pasning, og ballen går over dødlinja.

7:Assaidi skaffer vertene kampens første corner.

6:Suarez prøver å komme seg inn i feltet, men stanses av Samba etter to tunneller.

1:Liverpool tar avspark mot Anfield Road End. Gjestene i helgult.

Liverpool møter gruppeleder Anzhi Makhachkala i Europa League-kamp på Anfield, og de røde bør ta poeng - og aller helst vinne - om de skal ha forhåpninger om avansement fra gruppespillet.

Som antydet på forhånd starter både Steven Gerrard og Luis Suarez kveldens kamp mot de nyrike russerne. Også Nuri Sahin spiller fra start, og de røde stiller også med den sterke stopperduoen Daniel Agger og Martin Skrtel, så her er det ikke snakk om å hvile mange spillere til søndagens lokaloppgjør mot Everton. Kun Joe Allen, Suso og Raheem Sterling sitter på benken av det som nå må betraktes som Liverpools førsteellever.

Vurdert av Marius Rabben

Jones 7Forholdsvis lite å gjøre, men er årvåken når han må til pers. Interessert i å starte angrep med korte og hurtige pasninger bakfra, og opptrer tryggere og tryggere med ballen i beina for hver kamp. Varter blant annet opp med en vågal, men lekker skuddfinte i egen 5-meter før pause. God kamp, dog uten alt for mye vurderingsgrunnlag på grunn av gode arbeidsforhold.
Wisdom 8Opptrer som en hurtig 35-åring gjennom hele kampen. Solid i én-mot-én-dueller og viser trygghet i pressede situasjoner. Noe slurv offensivt, spesielt med svake innlegg. Ellers strålende oppvisning av tenåringen.
Skrtel 8Trår til med noen gode, livsviktige taklinger og blokkeringer i og rundt egen boks, og sørger på mange måter for at de tre poengene blir igjen på Anfield. Noen slurvete pasninger og oppspill, men alt i alt en betryggende kamp for midtstopperen.
Agger 8Bunnsolid. Temmer målfarlige Eto’o sammen med sin stopperpartner, og behandler som vanlig ballen vidunderlig. Får kula i nettmaskene på tampen, men blir avblåst for å ha headet ballen vekk fra hånda til Anzhi-keeperen.
Johnson 6Landslagsbacken er igjen offensivt innstilt, men klarer samtidig å holde det rimelig trygt bakover. Slår allikevel noen sløve pasninger, plasserer seg rart og roter høyt i banen. Byttes ut i pausen.
Gerrard 6Bruker litt tid på å komme i gang. Mister ballen på raid og slår flere feilpasninger til å starte med, men hever seg litt utover i kampen. Gjør en god jobb defensivt, men spiller totalt sett en av sine mindre strålende kamper.
Sahin 8Mye ballkontakt gjennom hele kampen. Gjør en viktig, men kanskje usynlig jobb som anker og ballfordeler. Veldig god på sine oppgaver.
Shelvey 6Ikke bestevenn med kula i kveld, men kommer til noen muligheter i begge omganger etter mange dype, sugende løp inn i boksen. Blir litt anonym etter pause. Tas ut i det 80. minutt.
Assaidi Liverpools beste8Ikke redd for å duellere med ballen i beina, noe som er til stor bry for den russiske høyresiden. Marokkaneren løper også utallige kilometer og viser flere glimt av ekstrem fart. Skaper mange sjanser, gjør mye lekent og slår oftest riktige pasninger. Snytes sannsynligvis for et straffespark kvarteret før slutt. Får bestemannsprisen med en sterk åtter.
Downing 7Ønsker å vise seg frem for manageren og supporterne, og løper som besatt. Til tross for den harde jobbingen, får han ikke til alt for mye med ballen. Flyttes ned på venstrebackplassen etter pause, men lar ikke det bli et offensivt hinder når han smeller inn hjemmelagets eneste scoring i andre omgang. Noen stygge defensive juniorfeil som fort kunne kostet baklengsmål trekker litt ned på en ellers godkjent kamp fra matchvinneren.
Suarez 7Energisk som vanlig. Presenterer seg med to tunneler på rappen i det 5. minutt. Skaper sjanse etter sjanse, men har ikke helt dagen. Løper som en gal og vinner ballen tilbake etter han har mistet den, men får lite tellende underverker i kveld. Mindre toneangivende etter scoringen.
Sterling 7Kommer inn til 2. omgang, og viser seg tidlig frem ved å skape en stor mulighet etter å ha slått Christopher Samba (!) i lufta. Skaper mye på høyresiden, nøler ikke med å utfordre og tenner publikumet med frekke detaljer. Kunne fort kommet på scoringslista, men ble litt for egoistisk i et angrep hvor Suarez nok var et bedre alternativ enn avslutning. Friskt innhopp.
Allen 0Får de siste ti minuttene, og trer inn i den vante rollen. Markerer seg ikke nevneverdig.