Liverpool - Everton

0-0)

05.05.2013 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44 991 / Dommer: Michael Oliver

Skrevet av Frank H. Larsen

Liverpool blir liggende fem poeng bak Everton etter at det 220. Merseyside-derbyet endte målløst. Relativt sjansefattig oppgjør. Nok en skuffende kamp av Liverpool mot et av lagene foran på tabellen. Everton satte inn et høyt press og det ble vanskelig for hjemmelaget å få flyt i pasningsspillet. Sylvain Distin så ut til å ha gitt Everton ledelsen da han headet ballen over streken i det 56. minutt. Målet ble tvilsomt annullert. Dommer Oliver hadde allerede blåst for noe som ser ut til å være en knuff fra Victor Anichebe på Jose Enrique. Liverpool begynte 2.omgang bra, men Everton klarte å demme opp. De røde hadde to gode muligheter etter pause. Steven Gerrard rundet Howard, men klarte ikke å sette ballen i mål. Sturridge kom ikke forbi Everton-målvakten etter et flott gjennomspill fra Coutinho. Brendan Rodgers la på slutten om til tre stoppere uten at det hjalp nevneverdig.

90:SLUTT

90: Osman får gult kort for en felling av Coutinho ved midtsreken.

90:Borini skudd fra 30 meter blokkeres.

90:Tilleggstid: 3 min.

90:Gerrard pådrar seg frispark. Baines slår inn. Reina plukker.

88:Fabio Borini får gult kort for å dundre inn i Baines ute ved sidelinjen.

87:Anichebe skyter. Ballen får en ekkel bue i det den skifter retning i Lucas. Reina må bokse til corner.

82:Enrique slår inn, men Borini kommer for sent til å nå ballen.

80:Daniel Agger må ha behandling for en håndskade.

79:Gerrard slår frispark. Agger header utenfor.

79:Stewart Downing bytter med Martin Skrtel. Liverpool legger om til tre stoppere.

75: Mirallas bytter med Jelavic.

74:Sturridge spiller frem Gerrard som runder Howard, men klarer ikke å sette ballen i mål fra skrått hold. Distin klarerer til corner.

71:Mirallas pådrar seg frispark. Gerrard slår inn. Agger får ikke skikkelig treff.

69:Anichebe spiller til Fellaini som skyter til side for mål.

66:Jordan Henderson bytter med Fabio Borini.

64:Mirallas skyter utenfor fra kanten av 16-meteren.

63:Under press skyter Osman godt til side for mål.

59:Innlegg fra Johnson går forbi alt og alle før den havner hos Coutinho. Brasilianeren skjærer innover og skyter rett på Howard.

58:Nytt gjennomspill til Sturridge, men spissen er i offside.

57: Anichebe får gult kort for protester.

56:Baines tar corner. Distin header ballen i mål, men dommer Oliver har allerede blåst frispark mot Anichebe.

50:Hardt innlegg fra Enrique. Howard er ute og fanger.

49:Ballen kommer tilbake til Sturridge som avslutter i nettveggen.

48:Coutinho med glimrende ball til Daniel Sturridge. Sturridge forsøker å runde Howard, men Everton-keeperen får blokkert. Liverpools beste sjanse i kampen.

46:Enrique får slått inn. Distin er imidlertid først på ballen og header vekk.

46:Liverpool tar avspark. Liverpool angriper mot The Kop.

Målløst til pause. Høy intensitet som vanlig i et Merseyside-derby. Tett og jevnt med få sjanser. Variabel kvalitet på pasningspillet, spesielt i første halvdel av omgangen. Everton har stått høyt med laget og stresset Liverpool i det oppbyggende spillet. Hjemmelaget har hatt ballen mest, men Fellaini fikk kampens største sjanse da han nådde fram med et ben på et frisparksinnlegg. Heldigvis gikk ballen utenfor bortre stolpe. Liverpool har hatt et par muligheter når de har slått ballen inn bak Everton forsvar, men har ellers slitt offensivt. De rødes beste sjanse kom da Downing kom frem på kanten før Henderson la ballen tilbake til Gerrard. Kapteinens skudd ble imidlertid blokkert. Fellaini med en god sjanse for Everton før pause.

45:PAUSE

43:Gibson kliner til fra langt hold. Ballen via en rød og til corner.

40:Flott pasning av Downing. Sturridge på vei igjennom, men blir taklet. Ballen faller til Coutinho, men igjen ofrer en Everton-spiller seg helhjertet.

39:Agger drar Fellaini i trøya. Frispark et godt stykke utenfor 16-meteren. Gibson skyter høyt over mål.

37:Lucas stopper Pienaar ulovlig. Johnson header opp i været før Reina bokser vekk ballen.

33:Gjennombruddsball fra Coutinho. Henderson på vei igjennom og prøver å legge ballen videre til Sturridge. Henderson ser ut til å bli hindret av Distin, men dommer vinker spillet videre.

32:Lucas vinner frispark et godt stykke utenfor 16-meteren. Gerrard skrur ballen til side for mål.

31:Downing lurer offsidefella og får lagt inn. Coleman er først på ballen, men lærkula haver hos Henderson. Ballen slås tilbake. Gerrards avslutning blokkeres av Jagielka.

26:Gibson får tilsnakk for en tøff takling på Coutinho ved midtstreken.

24: Baines tar corner. Reina må bokse på streken under press fra Anichebe. Pienaar, i returrommet, skyter utenfor.

21:Gerrard får tilsnakk for en tøff takling på Osman midt på Liverpools banehalvdel.

21:Coutinho finner Sturridge som igjen er egoistisk. Skuddet fra distanse går svakt utenfor.

20:Gibson finner Mirallas. Skuddet går rett på Reina. Everton står høyt og stresser hjemmelaget.

17:Johnson gir bort frispark ved hjørnet av 16-meteren. Baines slår inn. Fellaini får frem foten og ballen triller like utenfor bortre stolpe. Stor sjanse.

14:Ny langpasning fra Gerrard. Sturridge vender vekk en blå før han skyter høyt over mål. Svakt utnyttet.

11:Pienaar fyrer utenfor fra distanse.

10:Nydelig langpasning fra Gerrard finner Sturridge. Distin får klarert midt mellom to Liverpool-spillere.

6:Coutinho spiller til Sturridge som avslutter svakt utenfor.

4:Høy intensitet og mange feilpasninger i åpningsminuttene.

1:Everton tar avspark. Liverpool angriper mot Anfield Road End.

Det 220. Merseyside-derbyet totalt og det 100. på Anfield. Brendan Rodgers har tatt ut samme startellever som vant 6-0 mot Newcastle forrige helg. Det er kun gjort en endring i 18-mannstroppen. Oussama Assaidi tar en benkplass istedenfor Andre Wisdom. Everton skifter ut en spiller - Darron Gibson kommer inn for Nikica Jelavic.

Vurdert av Håvard Sæle

Reina 7Solid, men kunne vært mer aktiv i feltet. Noe heldig da Everton fikk sin nettkjenning tvilsomt annullert. Satt på få prøver.
Johnson 6Stort sett stødig defensivt, men lite med offensivt. Fikk trøbbel når sterke Anichebe vandret ut på kanten.
Carragher 7Hadde bra kontroll på Anichebe. Involvert i mange dueller, men klarte seg meget bra.
Agger 7Klarte seg godt i duellene med Anichebe, selv om han iblant fikk problemer. Ivrig offensivt og giftig på offensive dødballer. Burde kanskje ha scoret.
Enrique 6Noe uryddig – touchet og pasningsspillet satt ikke 100 prosent. Bra kontroll defensivt. Bidro også offensivt med et par gode innlegg. Trekkes for noen rotete involveringer.
Leiva 6Lå og kontrollerte midtbanen. På etterskudd i noen situasjoner før pause, men bedre etter sidebyttet.
Gerrard Liverpools beste7Får bestemannsprisen i dag. Tok initiativ og ga Everton-forsvaret hodebry. Nære scoring med både et flott frispark og en avslutning som ble reddet nærmest på strek. Tok ansvar og styrte midtbanen.
Henderson 7Løp som en galeislave. Var også sentral da Liverpool skapte sjanser, spesielt før pause. Bidro til at hjemmelaget kontrollerte matchen.
Downing 6Åpnet frisk med noen gode involveringer, men bleknet litt etter hvert. Byttet ut elleve minutter før slutt da Rodgers la om til tre bak.
Coutinho 7Herjet med Everton-midtbanen i perioder. Kvikke vendinger og herlige stikkere – uheldig som ikke noterte seg for en assist. Ble borte i perioder, men var meget bra når han var involvert i spillet.
Sturridge 6Virket ivrig fra avspark. Var i overkant skuddvillig før pause. Ofte spillbar, men varierende sluttprodukt. Bidro med et par flotte stikkere i 2. omgang. Burde kanskje ha scoret da Coutinho spilte ham igjennom.
Skrtel 0Inn for Downing elleve minutter før slutt. Spilte midtstopper i sluttminuttene uten å bli satt på de store prøvene.
Borini 0Kom inn for Henderson midtveis i 2. omgang. Maktet ikke å skape noe særlig, men jobbet knallhardt. Pådro seg gult kort.