Shechter() ()
Carragher(45)
Williams(80)

Skrevet av Marius Rabben

Swansea slo de røde ut av Capital One Cup - ligacupen - med en sterk prestasjon foran The Kop. Med Chico som eneste målscorer i første omgang, måtte hjemmelaget jage etter utlikningen i andre omgang. Men selv om både Luis Suarez og Steven Gerrard ble kastet inn til de siste 45 minuttene, økte Michael Laudrup sine menn til 2-0 i det 72. minutt ved Dyer. Et tamt og ukreativt hjemmelag, som riktignok ble mye bedre med Suarez på banen, gjorde ikke mye for at fansen skulle få verdi for inngangsbilletten, men den 25-årige uruguayaneren tente håp på tribunen med sin 1-2-scoring med 13 gjenstående minutter å spille. Samme mann var også nær utlikning, men avslutningene ble igjen det store hinderet. På overtid satte De Guzman den velkjente spikeren i kista, og for femte gang på rad, ryker dermed Liverpool ut av ligacupen som regjerende mestre i 4. runde.

90:Slutt.

90: De Guzman scorer etter pasning fra Michu. Swansea dreper kampen med under ett minutt igjen av overtiden. Michu kommer alene med Jones og spiller på tvers til De Guzman, som sender Liverpool ut av turneringen.

90:Jonjo Shelvey får ballen av Steven Gerrard på 16-meteren, og dro to-tre skuddfinter, før Luis Suarez trer inn og klinker til. Ballen går utenfor.

90:Fem minutter legges til.

89:De hvitkledde frusterer Liverpool med å trille ballen rundt om i laget.

88:Sterling prøver å sende igjennom Robinson, men pasningen fra 17-åringen blir for hard.

85:Luis Suarez klarer på magisk vis å dra seg fri fra to forsvarere inne i boksen, men avslutningen blir for veik.

82:Luis Suarez finter seg innover i boksen, forsøker å legge inn, men ballen lander i en hvit regnskog som klarerer ballen langt vekk.

81:Stewart Downing vender opp på drøyt 25 meter og klinker til. Ballen går rett på Tremmel.

80:Ashley Williams får gult kort for å holde igjen Suarez.

79:Ki spiller igjennom Michu, men Jones redder strålende på avslutningsforsøket fra spanjolen.

77:Luis Suarez scorer etter innlegg fra Steven Gerrard. Vertene svarer. Kapteinen legger et flott frispark på hodet til Suarez, som stusser ballen i mål.

76: Hernandez bytter med Routledge.

72: Dyer scorer etter pasning fra Hernandez. Gjestene kontrer etter Liverpool-frispark. Ki gir til Hernandez på venstresiden, og det er tre hvitkledde mot Brad Jones. Hernandez triller motsatt til Dyer, som triller ballen enkelt i mål.

69: Michu blir sendt igjennom og skyter like over. Det påfølgende hjørnesparket blir klarert.

67:Sjansebonanza foran The Kop, når blant andre Michu får flere muligheter til å score. Bare tilfeldigheter og en meget god Brad Jones i buret gjør at waliserne ikke leder 2-0 nå.

65:Oussama Assaidi bytter med Raheem Sterling.

64:Steven Gerrard klinker til og skyter i stolpen ut av det blå. Stewart Downing roter returen ut over dødlinja.

60:Når timen passeres foran drøye 37 000 tilskuere på Anfield, har ikke mye forandret seg i banespillet etter pause. Suarez løper og løper, prøver og feiler på topp, og har gjort et inntrykk, men Swansea har få problemer med å stjele ballen fra de røde, som ikke får etablert noe godt pasninsspill.

59: Chico bytter med Monk.

57:Målscorer Chico Flores ligger nede med skade. Han holder seg til låret, og ser ut til å må byttes ut.

57:Luis Suarez drar vekk én mann, men skyter igjen over fra 16 meter. Denne gang med venstrefoten.

55:Liverpool har satt inn et trykk. Samtlige spillere, bortsett fra Brad Jones, befinner seg på Swanseas banehalvdel.

50:Jonjo Shelvey legger inn med utsiden av foten fra venstre. Luis Suarez står riktig plassert i feltet, men header ballen over mål.

48:Luis Suarez presenterer seg, men skuddfinta blir mislykket inne i boksen, og uruguayaneren mister ballen i god posisjon.

47:Joe Allen stormer fremover, gir ballen til Jonjo Shelvey, men han skyter over fra 15 meter.

46:Samed Yesil bytter med Luis Suarez.

46:Joe Cole bytter med Steven Gerrard.

Hjemmelaget åpnet positivt, men den røde båten kantret sakte, men sikkert utover i omgangen. Liverpool har riktignok hatt perioder med mye ballinnehav på gjestenes halvdel, men en har ikke kommet til andre målsjanser enn langskudd og ufarlige headinger. Swansea viste tidlig glimt av det Rodgers brakte inn i klubben forrige sesong, men Hernandez, Michu og de Guzman klarte aldri å få ballen i mål. Det gjorde imidlertid Chioc Flores, da han enkelt skallet inn et flott de Guzman-hjørnespark mot egne supportere i det 34. minutt. Med noen flere marginer på sin side, kunne de hvitkledde faktisk ledet med to mål til pause.

45:Pause.

45:Jamie Carragher får gult kort.

45:Det legges til ett minutt i første omgang.

40:Stewart Downing brenner til, men kula går utenfor. Han roper på hjørnespark, men dommeren peker på 5-meter.

39:Skuddvillige Samed Yesil prøver seg igjen, men blir blokkert av WIlliams.

38:Vertene har tatt tilbake kontrollen av banespillet i kampen, men sliter med å komme til sjanser. Swansea har mange mann bak ballen, og forsvarer seg kompakt.

35:Joe Cole forsøker umiddelbart å svare, men header et innlegg rett på keeper.

34: Chico scorer etter innlegg fra De Guzman. Swansea tar ledelsen etter at Chico får stange et hjørnespark i mål.

31:Michu vinner ballen, gir til Dyer som igjen finner De Guzman. Sistnevnte er så å si alene med Jones, men lobber over.

29:Stewart Downing tester skuddfoten fra 20 meter, men keeper redder.

27:Gjestene har tatt over kampen, og presser de røde bakover.

26: Hernandez og Michu kombinerer seg lekkert gjennom den røde forsvarsmuren, men avslutningen til Hernandez blir blokkert.

21:Yesil er nær å true frem feil av Swansea-forsvaret, men gjestene får ryddet opp.

19: Ki skyter fra distanse, men skuddet går utenfor.

15:Assaidi dribler seg lekent fordi og får lagt inn fra venstre, men waliserne får kontroll.

14:Gjestene får til en slags avslutning, men chippen fra Hernandez blir for alt for høy og løs.

10:Henderson kommer høyt på høyrekanten, men innlegget går rett i førsteforsvarer.

8:Mye balltrilling i Liverpool-laget uten å komme til nevneverdig store muligheter. Yesil forsøker seg to ganger på rappen på 16 meter, men blir hindret i avslutningsøyeblikket.

6:De røde har åpnet best og styrer spiller på Swansea sin halvdel.

4:Downing blir sendt igjennom på høyresiden. Han legger til Assaidi, men marokkaneren får ikke kontroll på kula.

1:Kampen er i gang.

De røde tar imot Brendan Rodgers' gamle klubb, Swansea, til fjerde runde av ligacupen på Anfield. Waliserne holdt nullen mot Liverpool to av to ganger i løpet av forrige sesong, med 0-0 i ligakampen på Merseyside og 1-0 på sin hjemmebane i Wales.

Ni endringer på laget som startet Merseyside-derbyet. Luis Suarez, Steven Gerrard, Raheem Sterling, Suso, Martin Skrtel og Andre Wisdom flyttes alle fra startplass mot Everton til benken i kveld. Brad Jones starter nok en gang, og med seg i den bakre rekka får han Jordan Henderson, Sebastian Coates, Jamie Carragher og Jack Robinson.

På midtbanen spiller Jonjo Shelvey, Joe Allen og Joe Cole, mens angrepstrioen utgjøres av Stewart Downing, Oussama Assaidi og 18-årige Samed Yesil.

Vurdert av Tor Sandø

Jones 7Brad sto en bra kamp for de røde. Kunne lite gjøre med målene, men hadde fem-seks klasseredninger i andre omgang. Blant annet vil en trippelredning i andre omgang bli husket.
Henderson 4Ble løpende mye i mellom og fant seg ikke helt til rette mot et bortelag som lå kompakt bak og satset mye på kontringer. Bidro heller lite.
Coates 4Slet som resten av den bakre fireren mot gode Swansea-angripere. Hadde også noen visitter framover på banen.
Carragher 3Hadde en svært dårlig dag på jobben for de røde. Ki, Dyer, Michu og Hernandez gjorde omtrent som de ville med Liverpools midtforsvar. Ble for treg og opererte tidvis som rundingsbøye for angrepsvillige Swansea-spillere. Fikk gult kort for å ha holdt igjen en Swansea-spiller.
Robinson 6Lyspunktet i forsvaret. Spesielt offensivt gjorde Jack det brukbart i perioder med flere bra raid.
Shelvey 5Livnet litt til da Liverpool kvesset klørne offensivt i andre omgang. Var nest sist på ballen på noen av Liverpools sjanser.
Allen 4Møtet med gamleklubben ble på ingen måte som Joe hadde tenkt. Greide ikke å sette sin preg på midtbanen og hadde uvant stor feilprosent.
Cole 4Får pluss for noen brukbare løp i første omgang. Men hadde i likhet med sine lagkamerater en dårlig førsteomgang. Ble ofret da LFC måtte ha inn offensivt skyts.
Assaidi 5Viste i perioder prov på fart og teknikk, men uten at det ble de store farlighetene. Slet mye med presisjonen på pasningene. Byttet ut for Sterling 25 minutter før slutt.
Yesil 3Fikk lite eller ingenting til mot et bastant borteforsvar i en svak førsteomgang. Byttet ut i pausen.
Downing 4Markerte seg lite. Var tidvis livlig i andre omgang da Suarez og Gerrard kom inn. Men ingen minnerik fotballkamp for Downing, dette.
Gerrard 6Konstellasjonen Gerrard/Suarez var akkurat det Liverpool trengte. Det ga ett mål på en presis pasning fra Gerrard til Suarez sitt hode. Det burde gitt flere. Steven var flink til å bevege seg, men to bra spillere var på ingen måte nok mot et overbefolket Swansea-forsvar.
Sterling 0Fikk spille de siste 25 minuttene og bidro med fart på slutten, men lite annet.
Suarez Liverpools beste7Suarez scoret ett, men burde hatt langt flere. Var et stadig uromoment for de sju-åtte spillerne som til enhver tid utgjorde walisernes forsvar. Hadde sjanser i bøttevis og viste tidvis hvilken eminent fotballspiller han er. Ikke hans skyld at Liverpool er ute av ligacupen.