Liverpool - Zenit St Petersburg

3-1)(3 - 3)

21.02.2013 /Europa League /Anfield / Tilskuere: 43 026 / Dommer: Björn Kuipers (NED)

Skrevet av Einar Kvande

Liverpool går ut av Europa League med æren i behold, etter et fantastisk forsøk på å hente opp Zenits 2-0 ledelse. Jamie Carraghers kjempebrøler tidlig i første omgang gjorde imidlertid oppgaven litt for stor, i det som dermed blir scouserens siste europacupkamp for Anfield-klubben. Da Luis Suarez gjorde 3-1 til vertene på et fantastisk frispark like før timen var spilt, trodde de fleste på Anfield at dette skulle bli Liverpools kveld, og at de røde skulle klare å score det siste målet de trengte for å avansere i turneringen. Men gjestene klarte å ri av stormen den siste halvtimen, og begrense Liverpool til kun halvsjanser. Zenit går dermed videre på bortemålsregelen.

90:Ny corner. Pepe Reina kommer opp.

90:Liverpool vinner en corner.

90:Bare tre minutter er lagt til.

89:Anfield roper på straffe igjen, når en Zenit-forsvarer klarerer i hånden på en lagkamerat.

85: Semak bytter med Rodic.

84:Stewart Downing bytter med Raheem Sterling.

84:Assaidi skaffer Liverpool et hjørnespark.

82:Gerrards frispark blir bokset unna av keeper.

82:Johnson felles utenfor 16-meterhjørnet.

81:Hulk skyter frisparket langt opp på Anfield Road End.

80:Zenit får frispark i god posisjon, drøye 30 meter fra mål.

80:Suarez avblåses for offside.

78:Agger header utenfor på hjørnesparket.

78:Et Shelvey-innlegg blokkeres til corner.

77:Gerrard vinner en corner for vertene, etter fremspill fra Downing.

75:Jonjo Shelvey skyter i nettveggen når en motspiller forærer han ballen inne i feltet.

74:Enrique gjør først utmerket forsvarsarbeide, men gir så fra seg ballen. Et skudd fører til corner for gjestene.

73: Hulk skyter etter en forsvarstabbe av Liverpool. Reina gjør en meget god redning på det lave skuddet.

71:Steven Gerrard skyter etter et innlegg fra Enrique. Keeper gjør en kjemperedning som får slått til corner.

70:Suarez skyter på frisparket. Keeper kaster seg og slår det lave skuddet unna.

69:Assaidi legges ned en halvmeter utenfor 16-meterstreken. Frispark til Liverpool.

67:Frisparket går like utenfor Reinas venstre kryss.

66:Jonjo Shelvey får gult kort etter en vill takling. Zenit med frispark i god posisjon.

63:Liverpool vinner en corner.

59:Jordan Henderson bytter med Oussama Assaidi.

59:Joe Allen bytter med Jonjo Shelvey.

59:Luis Suarez scorer på frispark. Uruguayaneren skruer ballen iover muren og i krysset.

58:Suarez felles drøye 25 meter fra mål.

55:Et Enrique-innlegg går rett inn til keeper.

55:Downing nær ved å spille fri Suarez.

52:Liverpool presser på nå. Corner for vertene.

51:Ny mulighet for Suarez, som ikke får treff.

50:Suarez med et skudd. Corner til Liverpool.

50:Liverpool snytes for straffespark, når en Zenit-forsvarer handser.

49:Enrique med et godt innlegg, men Zenit får klarert.

48:Stewart Downing halter.

48:Agger med et håpløst skuddforsøk høyt opp på The Kop.

47:Downing får et skudd blokkert av Criscito.

46: Danny bytter med Fayzulin.

46: Lombaerts bytter med Criscito.

Liverpool fikk den åpningen på kampen de absolutt ikke skulle ha, når Jamie Carragher kløner det skikkelig til. Scouseren bommer regelrett på ballen når han skal spille tilbake til Reina, og Hulk takker og bukker. Brasilianeren gjør ingen feil alene med Liverpools keeper. Men Liverpool slår tilbake i en intens førsteomgang der spillet bølget frem og tilbake. Først utligner Luis Suarez når han setter et hardt frispark under en hoppende mur, før Jose Enrique gjør et fremragende stykke arbeide når han spiller vegg med Henderson, kommer til dødlinja og legger inn til Allen. Den lille waliseren stuper frem og header rett på keeper, før han beiner returen i nettet. Liverpool må gjøre to mål til etter pause, uten at russerne kvitterer, for å gå videre.

45:Frisparket slås rett inn til keeper.

45:Suarez vinner et frispark rett utenfor 16-meterhjørnet.

45:Downing slår en corner, men det dømmes frispark mot Henderson i en duell med keeper.

44: Lombaerts er skadet og bæres av banen.

43:Joe Allen scorer på retur fra keeper, etter at han header et innlegg fra Enrique på gjestenes keeper.

41:Keeper fanger et frispark som slås inn i feltet av Downing.

40:Henderson med et innlegg fra venstre, men for langt for Downing.

38:Liverpool presser på, men klarer ikke å spille seg gjennom gjestenes forsvar.

36: Anyukov skyter fra langt hold. I nettveggen, men Reina har kontroll.

35: Danny skyter like utenfor.

34:Carragher får klarert foran beina på Hulk.

32:Gjestene vinner en corner. Liverpool får ryddet unna, men lager frispark i god posisjon.

31:Reina er nær ved å tabbe seg ut når han bommer på ballen når han skal klarere utenfor 16-meteren.

31:Liverpool vinner en ny corner.

30:En forsvarer får headet frisparket til corner rett for Agger.

29:Gerrard felles rett utenfor hjørnet av 16-meteren.

28:Luis Suarez scorer på frispark, når han blåser ballen under en hoppende mur.

27: Denisov får gult kort får gult kort for å ikke ville gå unna når frisparket skal tas.

26:Agger på et enormt raid, hvor han felles et par meter utenfor 16-meteren.

22:Godt Liverpool-angrep avsluttes med at et skudd fra Henderson blokkeres.

19: Hulk scorer på feilpasning. Hulk scorer etter en forferdelig tabbe av Carragher. Scouseren med et håpløst forsøk på tilbakespill, der han direkte bommer på ballen.

18:Et Gerrard-innlegg fanges av gjestenes keeper.

14:Suarez forsøker å tråkle seg gjennom Zenit-forsvaret, men blir stoppet.

14:Downing er alene gjennom, men avblåses for offside.

12:Steven Gerrard slår et frispark alt for dypt inn i feltet, og en god mulighet renner ut i sanden.

11:Gerrard skyter frisparket høyt over.

10:Suarez får et frispark midt inne på Zenits banehalvdel.

8:Suarez roper på straffe etter at ballen treffer hånden til Neto.

7:Henderson vinner ballen ute på siden, og forsøker umiddelbart et skudd fra skrått hold. Rett på keeper.

6:Reina fanger et innlegg fra høyre.

6:Henderson med et volleyforsøk som går til innkast!

3:Enrique med et langt fremspill i retning Suarez, men spissen klarer ikke å få kontroll på ballen.

2:Carragher lager et frispark midt på banen.

1:Gjestene tar avspark mot The Kop.

Liverpool skal forsøke å ta igjen Zenits 2-0 ledelse fra det første oppgjøret i Russland.

Både Jordan Henderson og Joe Allen er tilbake i startoppstillingen i kveld.

Vurdert av Marius Rabben

Reina 7Gir nesten halve Anfield hjertetrøbbel når han bommer på ballen idet halvtimen passeres, men redder seg raskt inn igjen. Gjør det ellers enkelt og stresser ikke når han står med ballen. Kan ikke lastes for baklengsmålet. Gjør en feberredning med kvarteret igjen, noe som sørget for fortsatt håp om avansement frem til kampslutt.
Johnson 5Stopper litt opp når han får ballen høyt i banen og førstetouchene er ikke hans sterkeste side i kveld. Venter ofte for lenge med å gi ballen fra seg, men tar seg litt inn igjen med fysikk og gode returløp.
Carragher 6Lagets mest erfarne spiller gjør en fatal tabbe som sørget at Hulk kan sette inn 0-1 like før det 20. minutt, og vil huskes for det. Men han fyrer opp publikumet med noen beinharde taklinger i etterkant og er langt bedre etter pause, men legendens farvel med Europa-cupspill var langt ifra perfekt.
Agger 7Dansken opptrer som en tjukk murblokk i forsvaret og er aldri redd for å vise seg frem med ballen i beina. Leser spillet svært godt og sørger for frisparket som Suárez setter i mål før pause. Blir dog litt for arrogant ved et par anledninger, som gjør at Zenit snapper ballen i farlig posisjon.
Enrique 8Nok en god kamp av den spanske oksen, som har gjort jobben sin begge veier. Han sørget med hjelp av Henderson for at Allen fikk sende LFC opp i 2-1 før pause. Kommer til noen gode innlegg, men også noen ikke fullt så gode. Alt i alt en veldig god kamp av formspilleren.
Leiva 7Det må være irriterende å spille mot dette rivjernet. Han plasserer seg veldig godt og står ofte i veien for Zenit-spillerne, men kan allikevel bli litt for puslete i dueller mot solide russere og Hulk.
Allen 8Waliseren spiller sin beste kamp på lenge. Pasningene sitter, løpene sitter og posisjoneringene er gode. Han scorer et viktig mål før pause. Bli litt passiv med ballen i beina til tider, men spiller som regel enkelt. Byttes ut på timen.
Gerrard 8Innsatsen er i hvert fall ikke en mangelvare for kapteinen i kveld, som også slo noen strålende pasninger. Dekket rom defensivt og utnyttet motstanderes mellomrom, og var nær scoringen som ville sendt Anfield til himmels.
Henderson 7Jobb, jobb, jobb. Det er hva fansen krever av ham, og Jordan svarer alltid på tiltale med å høre etter. Står aldri i ro, hjelper til i alle pressledd og er sjelden i pasningsskyggen til sine medspillere. Skuddene og innleggene sitter imidlertid ikke helt, og det blir litt for mange balltap i situasjoner der han kunne gjort ting annerledes. Byttes for med en halvtime igjen å spille.
Downing 7Jobber knallhardt begge veier, men får ikke den siste pasningen til å stemme. Virker trygg og ballsikker, men nøler med å dra i avtrekkeren. Mer usynlig etter pause. Tas ut i det 83. minutt.
Suarez Liverpools beste8Liverpools beste! Tryllekunstneren sørger gang på gang for at Zenit-forsvarerne rygger, gjør feil og blir stresset. Han sliter litt med å komme gjennom forsvarsmuren fra Russland i begynnelsen, men klasker et lekkert frispark i mål før pause. I den andre omgangen fortsetter Liverpools mest energiske spiller i samme spor, og han setter inn nok et frispark – faktisk enda vakrere enn det første – som sender The Kop til himmels.
Assaidi 7Marokkaneren viser umiddelbart prov på fart og teknikk da han kommer inn i det 60. minutt, men bruker ofte litt for mange berøringer på ballen før han sender den videre. Er allikevel et friskt pust mot en svært god motstander, og halvtimen han får, er absolutt godkjent.
Shelvey 4Presenterer seg umiddelbart med et soleklart gult kort etter seks minutter på banen. Mangler selvtillit og ser ikke helt ut til å vite sin rolle i kveldens lag – og blir ofte løpende imellom. Får en stor målsjanse når en Zenit-forsvarer ikke klarerer ordentlig, men Jonjo brenner ballen i nettveggen.
Sterling 0Får de siste syv minuttene, men rekker ikke å skape annet enn noen innkast.