Simpson(8)
Sterling(6)

Skrevet av Marius Rabben

Liverpool er ute av FA-cupen 2012/2013.

Den andre omgangen fortsatte på mange måter i samme spor som den første i åpningsminuttene, og vertene økte til 3-1 allerede før folk fikk satt seg etter pausen.

Merseyside-klubben fikk stadig mer ballinnehav utover i omgangen, men slet allikevel med å skape de store målsjansene. Joe Allen reduserte med ti minutter igjen på klokka. Brendan Rodgers' mannskap fortsatte å forsøke, men klarte aldri å utlikne.

Nærmest kom de da innbytter Steven Gerrard klasket ballen knallhardt i tverrliggeren i det 90. minutt, men Oldham holdt unna og går videre i turneringen.

90:Slutt.

90:Gjestene klarer ikke å skape sjanser, men stusler bort ballen gang på gang.

90:Et langt Liverpool-oppspill skjermes ut. Klokka tikker veldig fort nå. To minutter igjen.

90:Daniel Sturridge prøver fra langt hold, men han skyter svakt utenfor til hjemmefansens store glede.

90:Downing skrur ballen inn i feltet, men Sturridge kommer ikke høyt nok.

90:Det legges til seks minutter.

90:Steven Gerrard smeller til fra langt hold, og ballen går i tverrliggeren!

89:Liverpool slår bort to baller på rappen, og tiden er ikke på de rødes side.

88:Shelvey slår flott ut til Robinson på kanten, men unggutten skyter ballen langt opp på tribunen - og får en saftig munnkurv av Suarez.

87:Joe Allen får etter hvert ballen på den påfølgende corneren, og skaffer en ny corner. Det ender med nok et hjørnespark, og dette havner i hendene på Oldham-keeperen.

86:Steven Gerrard får ballen på sekstenmeteren, skyter via en spiller og ut til corner.

84:Liverpool har beleiret Oldhams banehalvdel.

83:En skadet Smith blir båret ut og bytter med Mellor.

80:Joe Allen scorer! En Liverpool-corner slås inn i feltet og treffer Martin Skrtel. Ballen går ut til waliseren på drøyt 16 meter, og han kliner til på hel volley, og ballen går i mål.

79:Stewart Downing skjærer inn fra høyrekanten og skyter med venstre, men keeper redder.

78: Simpson bytter med Taylor.

77:Robbie Simpson får ballen i bakrom, men skyter utenfor.

77:Jonjo Shelvey klinker til fra langt hold, men ballen går et stykke over mål.

73:Oldham prøver å slå igjennom Liverpool-forsvaret, men ballen går helt inn til Jones.

72:Raheem Sterling bytter med Jonjo Shelvey.

72:Matt Smith får gult kort for å holde Coates.

71: Baxter skyter igjen fra distanse, og nok en gang går ballen like utenfor..

70:Liverpool har fått betraktelig mer ballinnehav de siste minuttene.

68:Jordan Henderson kaster innkast til Luis Suarez, som drar seg langt inn i boksen, men Dean Bouzanis i Oldham-buret ordner opp.

67:Luis Suarez får ballen i boksen, triller ut til Steven Gerrard, som har kjemperom på syv-åtte meter, men skuddet blokkeres.

65:Jones slår ballen upresset ut av sidelinja. Ikke mye går de rødes vei for øyeblikket.

64:Gerrard prøver å bøye ballen inn bak forsvaret, mot Suarez, men Oldham-keeperen plukker.

63:Ny Liverpool-corner. Denne slås bak mål av Downing.

62:Sterling stormer inn i feltet og prøver å hæle ballen bak til Sturridge, men Oldham-forsvaret får banket ballen unna.

60:Luis Suarez gir til Steven Gerrard, som må vende opp og skyte med venstrefoten. Skuddet fra 15 meter blokkeres.

58:Det påfølgende hjørnesparket klareres.

58:Martin Skrtel får ballen på bakre stolpe etter et hjørnespark. Han går innover og slår mot Luis Suarez, som får tvunget frem et nytt hjørnespark.

56:Raheem Sterling finner rom på 20 meter, men skyter svakt.

55:Fabio Borini bytter med Stewart Downing.

55:Andre Wisdom bytter med Steven Gerrard.

54:Sterling går ned i feltet og roper på straffespark. Han får ingenting.

54:Frisparket slås inn i feltet, og Mvoto kommer høyest. Han header utenfor.

53:Oldham får frispark langt inne på Liverpools halvdel.

52: Baxter får en kjempesjansen når han får ballen alene med keeper. Han prøver frekt å vippe over Jones, men Liverpools reservekeeper plukker kula. Svært nær 4-1.

51:Raheem Sterling prøver å legge inn fra høyrekanten, men ballen går langt over mål.

49:Oldham fortsetter å gå i strupen på de røde. Liverpool er preget.

48: Wabara scorer etter innlegg fra Winchester. Sistnevnte legger høyt inn på bakre stolpe, og Wabara slår Robinson i feltet, stanger ballen i bue over Jones og i mål.

46:Bortelaget åpner i hundre, og Fabio Borini får en kjempesjanse etter 15 sekunder. Italieneren skyter imidlertid over fra kloss hold.

46:Liverpool tar avspark.

Det har vært en svært åpen og jevn kamp i Oldham, der vertene ikke har vist et snev av respekt for de røde fra Merseyside. Det tok kun et drøyt minutt før Matt Smith, via hodet til Skrtel, sendte hjemmelaget i føringen.

Liverpool skjerpet seg utover i omgangen, og kaptein Luis Suarez utliknet etter drøye kvarteret. Men det var alt Brendan Rodgers' menn fikk til foran mål i den første omgangen.

For Oldham forsøkte seg ved flere anledninger, med Smith, Simpson og Baxter i spissen, og på overtid satte Smith inn Oldhams andre scoring. Dermed leder vertene, kanskje fortjent, til pause. Anfield-klubben må heve seg flere hakk i andre omgang, dersom det skal bli avansement i FA-cupen.

45:Pause.

45: Smith scorer etter pasning fra Simpson. Wabara får legge inn fra høyre, og Jones gjør en generalfeil. Simpson triller til Smith på bakre stolpe, som setter ballen i det tomme buret.

45:Det legges til tre minutter.

45:Corneren ender i ingenting.

45: Smith får hodet på det påfølgende frisparket, og Jones må slå til hjørnespark.

45:Ny duell mellom Skrtel og Smith. Denne gang får sistnevnte frispark, omtrent midt på Liverpools halvdel.

43:Corneren svinges inn, men Coates står igjen i veien. Mvoto kommer til en heading i neste angrep, men Jones har kontroll.

42:Simpson får ballen i bakrom, men Coates ordner opp. Oldham får hjørnespark.

40:Fabio Borini får ballen midt i ansiktet, og går ned for telling. Han kommer seg opp på beina uten hjelp etter en liten pause.

36: Simpson prøver seg for Oldham, men angriperen får ikke ordentlig dreis på skuddet som går utenfor.

34:Martin Skrtel og Matt Smith krasjer i en hodeduell, og begge må ha behandlig. Spillerne ser imidlertid ut til å være friske og raske igjen.

33: Baxter drar vekk Joe Allen, og måker til fra nærmere 30 meter. Det knallharde skuddet går like utenfor målet til Jones.

32:Luis Suarez får ballen av Sturridge, vender vekk en mann, men sklir i avslutningsøyeblikket. Uruguayaneren ser frisk ut i 10-er rollen.

29:Nydelige Liverpool-kombinasjoner gir Raheem Sterling en kjempemulighet, men ungguttens skudd med venstrefoten går rett på keeper fra 16 meter.

26:Liverpool har begynt å ta over kampen nå, og det skapes flere målsjanser, men de sliter allikevel med å holde på ballen i lengre perioder.

25:Sturridge jobber seg fri på venstrekanten og legger inn. Luis Suarez får etter hvert ballen utenfor boksen, men skuddforsøket går langt utenfor.

24:Henderson slår frisparket i boksen og Suarez stusser ballen i mål, men dommeren vinker av for offside.

23: Wabara får gult kort for å takle Suarez på kanten av straffefeltet.

22:Sturridge vender lekkert inne i boksen, men blir hindret i avslutningsøyeblikket. Liverpool får corner.

19:Simpson roper på hands og straffe når Coates får ballen i seg, men dommeren lar seg ikke affisere.

17:Luis Suarez scorer! Han gjør alt selv. Kapteinen går fra midtbanen, prøver å finne en medspiller på sekstenmeteren, men får ballen tilbake av en Oldham-spiller, og er plutselig alene med keeper. Der gjør han ingen feil; 1-1.

16:Bortelaget har på ingen måte funnet rytmen, og mister ballen veldig enkelt.

13: Baxter fyrer av fra 20 meters hold, men ballen går like utenfor.

13:Suarez forsøker å vippe igjennom til Borini, men ballen blir for lang.

12:Frisparket slås kort mot Baxter, men scouseren bommer rent på ballen.

11:Jack Robinson lager et frispark i skummel posisjon, på høyrekanten av sekstenmeteren.

10: M'Changama bytter med Winchester.

10:De røde får for første gang trille ball på Oldhams halvdel.

8: Simpson får gult kort etter å ha kommet alt for sent i en duell med Jones.

8: Croft skyter fra 20 meter, og Jones redder.

6:Raheem Sterling får gult kort.

2: Smith scorer etter innlegg fra Wabara. Matt Smith slår Coates i lufta, og ballen går i mål via Skrtel. Hjemmelaget tar en sjokkerende ledelse.

1:Joe Allen får et frispark på egen banehalvdel innledningsvis.

1:Oldham tar avspark.

0:Det er ikke snø på Boundary Park, men gressmatta ser noe hardfrosset ut.

4.runde i FA-cupen på Boundary Park i Oldham. Gressmatta rapporteres å være i brukbar forfatning trass i kaldt vær og snøfall de siste dagene.

Luis Suarez vil lede Liverpool som kaptein i dag. Dette er første gang uruguayaneren er lagets kaptein.

De røde har valgt et sterkt offensivt lag i Oldham, der Borini, Sturridge og Suarez utgjør angrepsrekka, men hvor det også er funnet plass til Raheem Sterling. Dette betyr at Sterling blir den yngste spiller til å spille en FA-cupkamp for Liverpool noensinne, i en alder av 18 år og 50 dager.

Tidligere Liverpool-keeper Dean Bouzanis skal vokte buret for Oldham. Bare tre av de som starter kampen for Oldham var i startoppstillingen da Liverpool slo Oldham 5-1 på Anfield for et drøyt år siden.

Vurdert av Einar Kvande

Jones 3Gir et par svært unødige returer. Den første gjør at han får et spark i kroppen, den andre resulterer i Oldhams andre scoring. En scoring som keeperen ene og alene må ta på sin kappe. Har også et par svært upresise utspill. Svært dårlig dag på jobben av australieren.
Wisdom 3Prøver å være med fremover og skape to mot en situasjoner i angrep, men er for upresis, og etterlater seg store rom defensivt. Svak kamp, og høyrebacken blir byttet ut tidlig i andre omgang.
Coates 3 Leverer svært usikkert stopperspill gjennom hele kampen. Tapte luftduellen i forkant av 1-0, og hadde store problemer med Matt Smith i flere situasjoner. Svake avleveringer, og lagde også unødige frispark.
Skrtel 5 Er uheldig som setter ballen i eget mål på Matt Smiths heading etter bare et par minutters spill, men headingen ville gått i mål uansett. Er involvert i mange tøffe dueller med 1.98m lange Smith, og er den i forsvarsrekka som klarer seg best i denne kampen.
Robinson 3Grep definitivt ikke sjansen når han fikk den. Slet veldig med fysisk tøffe Oldham-spillere. Lagde unødige frispark, slo feilpasninger og var generelt ikke venn med ballen. Feide et skudd langt opp på tribunen når han heller burde ha spilt en bedre plassert Suarez i sluttfasen av kampen.
Allen 5Blir veik i duellene før pause, men spilte bedre i andre omgang, og scorer et flott mål selv om volley-skuddet går via en Oldham-spiller. Kriger godt mot slutten, men forgjeves.
Henderson 5Flink til å vende spillet, men er ikke myndig nok i rollen sentralt på midten. Slår et par håpløse feilpasninger.
Sterling 3Pådrar seg et tidlig gult kort, men ble etterhvert en guttespiller mot menn med hår på brøstet. Fikk en stor sjanse etter en halvtimes spill, men avsluttet rett på Bouzanis når han burde ha gjort det langt bedre. Muligens snytt for straffespark i andreomgang, før han ble byttet ut.
Borini 3Italieneren virker å være langt unna formen. Blir alt for veik i dullene, og klarer ikke å bidra med noe konstruktivt. Misbrukte en meget stor sjanse bare 20 sekunder ut i annen omgang, og ble tatt av banen ti minutter senere.
Suarez Liverpools beste6Gjør Liverpools første mål helt på egenhånd, og kombinerer tidvis fint med sine medspillere før pause. Får også en scoring annullert for offside. Blir mer krampeaktig i sitt spill etter pause, men gjør likevel nok til at vi kårer ham til Liverpools beste.
Sturridge 4Gjør en nydelig vending inne i feltet tidlig i kampen, men blir taklet. Klarer aldri å komme til sin rett i dag, og skyter over fra god posisjon etter pause. Har også et håpløst skuddforsøk på overtid.
Gerrard 6Kommer inn for Wisdom ti minutter etter pause, og tar umiddelbart kommandoen over midtbanen. Men bruker mye energi på å klage til dommeren over Oldhams i overkant fysiske spill, og føler seg tydelig snytt for straffespark på en cornersituasjon. Har et knallhardt skudd i tverrliggeren som hadde fortjent en bedre skjebne i det klokka runder 90 minutter.
Shelvey 0Kastes inn i krigen som erstatter for Sterling etter 72 minutter. Kjemper hardt, uten å få utrettet så mye annet en et susende langskudd som går over.
Downing 5Er bevegelig og kommer ofte i gode posisjoner til å få lagt innlegg etter å ha erstattet Borini ti minutter ut i annen omgang. Adressen på innleggene er varierende, men bidro likevel positivt til Liverpools sluttspurt.